היסטריה גברית

אני אגיד לך במה זה שונה ../images/Emo141.gif

כשנשים גונחות מכאב, זה מתקבל על הדעת ומתקבל בהבנה. אף אחד לא יחשוב שזה "לא נשי". כשגברים גונחים מכאב, תמיד יהיה בסביבה מישהו (זכר או נקבה) שיחשוב שזה גורע משהו מהגבריות שלהם. אלף בית של דיכוי גברים (כן, יש דבר כזה).

nutmeg

New member
לא, לא שוש חביבי

לא מדובר על גניחת כאב - כאמור אני מדברת על היסטריה. OK הנה תמליל לדוגמה: גבר היסטרי בצעקות: "לא! לא! אל תגעי פה! גם לא פה!! אני לא יכול! אי אפשר את התנועה הזאת! נראה לך שאני יכול לפתוח את היד??" מטפלת בנחת כדי לא ללבות עוד יותר: "אבל חייבים לפתוח את היד - אחרת היא תישאר ככה באגרוף וגם אם תרצה היא לא תיפתח - בוא תנסה שוב בעדינות" נוגעים בעדינות ושומעים צעקות עד החרמון "לאאאאאאאאאאא!!! אי אפשר!!!!! אל תגעי לי!!!!!!! איה!-איה-איה!!!!!! עכשיו כל החדר עם כל המטופלים האחרים מסתכל עליו - והוא לא מעניין אותו - בשיא ההיסטריה: "שיורידו לי את היד!!! מה אני צריך אותההההה!!! וכך הלאה.

לא התנסיתי בכך בעצמי ../images/Emo141.gif

אבל סיפרו לי שגם במחלקת יולדות נשמעות צריחות יצירתיות למדי, ואיכשהו זה לא נתפס כדבר נלעג או משעשע. אבל גברים צורחים - זה משהו אחר. זה מעניין, זה שונה, זה כמו "אדם נשך כלב".

אבל נטמג מדברת על טיפול זהה שעוברים

גם גברים וגם נשים, ומדבריה אני מבינה שתגובותיהם לאותה רמת כאב שונות לחלוטין. ויש דוגמאות הרבה פחות קיצוניות, למשל גבר החולה בשפעת.

aaa123

Member
כאב זה דבר סובייקטיבי

,ואני לא רואה איך אפשר להשוות רמת כאב של אנשים שונים. לגבי יכולת לסבול כאב אז גברים שמחזקים את השרירים שלהם על ידי אימון בחדר כושר בהחלט סובלים כאב בזמן האימון כי בלי כאב השריר לא מתפתח. אילו זה היה נכון שלגברים קשה יותר לסבול כאב מנשים אז הייתי מצפה מגברים לסרב להתאמן בחדר כושר.

יוסי ר1

Active member
הצחקת. איך אתה יכול להשוות

כאב של אימון, שהוא כאב מבוקר שמגיע עד רמה די נמוכה, לכאב של לידה למשל? או לראב של מכה, או של שבר? בתור אחד שרץ מרתון, בלי אימונים מקדימים, אני יכול לספר לך שכאב השרירים בחלק האחרון של הריצה הרבה יותר נסבל מכאב של מכה חזקה בעצם למשל.

diday

Member
אני אמנם מסכים איתך

אבל הדוגמה שנתת אינה טובה. שפעת אצל גברים אינה דומה לזו אצל נשים.

nutmeg

New member
ובגלל זה

גברים לא יולדים - אם היינו צריכים לסמוך עליהם כבר מזמן היינו בהכחדה...
אבל אם כבר דיברת על לידה - מחקרים באמת מראים שנשים שעברו לידה רגילה - כזו נטולת אפידורל, טשטושים והרדמות - מעלות את סף הכאב שלהן לכל החיים. הטבע הרבה יותר חכם ממה שנדמה לנו, הא? אחר כך עם סף גבוה אחרי הלידה הן יכולות מיד לצאת לשדה עם התינוק קשור לגב, ולהמשיך לתפקד כאילו הכל בסדר. ובהקשר של היום - נשים הרבה יותר מתפקדות במצבי מחלה מגברים. כל מי שיש לה או היו לה ילדים קטנים שצריך להאכיל, לרחוץ, להביא לגן ולחוגים כשיש חום ומרגישים סמרטוט יודעת על מה אני מדברת. ובאמת אם שמים רגע כאב בצד ומסתכלים על תפקוד כולל - נשים בעלות מחלה/מוגבלות, מתפקדות ביום יום הרבה יותר טוב מגברים עם אותה מחלה/מוגבלות. למשל - אחת המחלות שהכי פוגעות בתפקוד הכולל זו סכיזופרניה. נשים סכיזופרניות עושות הרבה יותר ביום יום שלהם מגברים סכיזופרניים - וזו לא מחלה שבכלל כואב בה משהו.

shellyland

New member
חשבתי שבגלל שאין להם רחם.

זה הצד השני של אותו הדבר ששוש אומר. אני לא בטוחה שהגדלת סף הכאב עבור נשים הוא בהכרח דבר טוב, אני די בטוחה שהוא נרכש בהתנייה חברתית ולא מולד ואני סבורה שלו סף הכאב של חלק גדול מן הנשים היה נמוך יותר, הן היו סובלות הרבה פחות או לפחות מקימות קול צעקה בשלבים מוקדמים יותר של הסבל.

לא, לא מוסקטית חביבתי ../images/Emo141.gif

לא על זה אני מוחה. אין לי בעיה להכיר בזה שלנשים, בממוצע, יש סף כאב גבוה, או יכולת גבוהה יותר לשאת כאב בשקט. יש לי בעיה עם זה שכאשר גבר מחצין כאב או סבל, זה הופך אותו למושא ללגלוג.

nutmeg

New member
הלכתי אחורה

לא מצאתי איפה לעגתי. הייתי די עובדתית בלי לעג ובלי תוספות רגשיות אחרות. כזו אני בדרך כלל, אין סיבה שהיום יהיה אחרת.

"היסטריה" אינה מונח נייטרלי ../images/Emo141.gif

ואינה תיאור עובדתי נטול שיפוטיות.

כמי שעוסק בתחום טכנולוגי

אני יכול לספר לך שטכנאי התקשורת נוהגים לכנות את מחברי הכבלים בכינויים "זכר" (התקעים) ו"נקבה" (השקעים). למרות זאת, לא היה עולה על דעתי להשתמש כאן בפורום במונח "נקבות". עולם העבודה וההקשרים שלו - לחוד, הפורום וההקשרים שלו - לחוד.

אבל היא הביאה אותה לפורום.

אבל בואי נוציא את מוסקט מהדיון שאני ואת מנהלים פה. אם הייתי כותב כאן הודעה, בה הייתי מצטט חבר שלי, שבא מהעולם הטיפולי, והוא אומר שנשים נהיות היסטריות בסיטואציה מסוימת. נראה לך שזה היה עובר לי בשקט ? לי נראה שלא, ובצדק. למרות שהוא בא מתחום הטיפול.

אם הוא מאבחן את מצבן כהיסטרי

הייתי סומכת על ההבחנה שלו, בתנאי שאני סומכת על כישוריו כמטפל. אתה לא יכול להוציא את מוסקט מהדיון. כשהיא נותנת אבחנה רפואית, יש לה נטייה לדעת על מה היא מדברת והתגובה שלי אליה בהתאם.

עם כל הכבוד

ויש כבוד, אני חושבת שמוסקט לא ממש התכוונה ל"היסטריה" במובנה הרפואי, אלא יותר לתיאור מהיומיום של אופן התנהגותם של גברים, כשהם חשים ברע. מוסקט, תקניני אם טעיתי....

למעלה