היסטריה גברית

עִידן

New member
היסטריה גברית

לאחרונה מציפה אותנו תופעה עצובה (אם כי אני מודה שמצאתי את עצמי פעם או פעמיים משועשעת ממנה במידת מה) - ההיסטריה הגברית. בעקבות התקיפות המיניות הרבות שעלו לשיח הציבורי, שיחות הסלון גועשות בפאניקה של גברים: "צריך להחתים אישה על חוזה לפני שמתקרבים אליה, אחרת יאשימו אותך באונס" "אם בתמימות טעית בפרשנות של מה שהיא אמרה, אתה יכול להפוך בן רגע לעבריין מין" "נהרס החיזור. אי אפשר להתחיל יותר עם בחורה" "אין יותר מקום למתח בין המינים. כל דבר מתפרש כהטרדה" מדהים איך פתאום הפאניקה מגיעה, וההיגיון אובד. אני תוהה למה הם כ"כ מפחדים, עד כמה זה מתוך חרדה חסרת בסיס הגיוני, ועד כמה זה כי רבים יודעים שהם עצמם, יחד עם התנהגותם אליה הורגלו, באמת עומדים מעל לספק סביר בקריטריונים אותם הציב חוק העונשין על-מנת להיות עבריין מין.

טופז2

New member
משפט רמון ערער את הבטחון

ונטע חשש. על אף שאפשר באמת להניח שבלבם הם יודעים שהם באמת עומדים מעל לספק סביר, אך עם הכל הם סבורים שרמון, עשה ככל הנראה את מה שהם היו עושים ועושים כשמבינים שיש "מצב" עם בחורה. ומבחינתם אין אף שום מחווה שמותר לעשות מבלי לשאול על הסכמה מפורשת מראש..

ממש לא

אני למשל, אני בן 44, עובד מגיל 25, כלומר 19 שנים. ב 19 השנים האלו מעולם לא נישקתי בחורה במקום עבודתי, גם לא על הלחי, ואני לא מעלה על הדעת שאי פעם הייתי מנשק על השפתיים בחורה במקום העבודה. גם לפני משפט רמון היה לי ברור שכזה דבר לא עושים במקום עבודה ולא משנה אם הבחורה מפלרטטת. היום אני יודע שאם בחורה תפלרטט איתי במקום העבודה אני אמצא דרך אלגנטית ולא פוגעת להפסיק את זה ולנתק מגע ממנה גם אם היא תמצא חן בעיני.

טופז2

New member
אתה אומר זאת מתוך נקודת

המבט וההתנהלות האישיים שלך. אבל זו עובדה קיימת פה ושם - שיכולה להתפתח מערכת יחסים במקום העבודה. השאלה היא, האם פסק הדין סתם את הגולל על אפשרות של רומן / מערכת יחסים במקום העבודה מבלי להסתכן באי הבנה שעשויה להתפרש כעבירת מין? (אני חושבת, שהמסר בין השאר מפסק הדין הוא, שיש חשיבות לענין הטרדה מינית להבדל המעמדי בין שני האנשים (אם קיים). אבל יכול להיות שתתפתח מערכת יחסים במקום העבודה והיא לא תהיה הטרדה מינית - אם מדובר למשל במערכת יחסים ממושכת, אממ?) במשפט רמון היה מדובר בענין הבכירות וסוג האקט של רמון. ועל אף שלא כל נשיקה וחיבוק בין שני עובדים הם דבר פסול, בטוחה שעובדים בכירים צריכים לאמץ סטנדרט התנהגות הרבה יותר זהיר כלפי כפופים להם.

יחבא

New member
'דה מארקר' של אתמול

פרסם כפולת עמודים של עצות עשה/אל תעשה כפי שממליצים שלושה עורכי דין המתמחים ב"הטרדות מיניות" . תליתי בחדר המורים, ושלוש המורות העמיתות החברות המאוד טובות שלי הודיעו על "הפגנה" כי הן לא מוותרות על חיבוק הבוקר שלנו. [אני בכיר מהן באירגון, אנחנו מתחבקים כבר כמה שנים מדי בוקר לעיני כולם]. אגב, עוד לפני כפולת העמודים הזו - מעולם לא שוחחתי עם תלמיד/ה בחדר סגור - מה אני פסיכי? את זה אגב למדתי בביה"ס הראשון שעבדתי בו, ברמלה-לוד, שם המורים אמרו לי להיזהר מכל שיחה של אחד על אחד עם תלמידות, בגלל ענייני דת [ביה"ס מוסלמי] ומה לא.

אלי ו.

New member
קראתי ואלו שטויות

מכיון שרמון לא הואשם בהטרדה מינית במקום העבודה אלא במעשה מגונה. בה במידה הסיפור היה יכול להיות בסיטואציה חברתית מחוץ למסגרת העבודה.

יחבא

New member
עד שזה מגיע לפתחך, יקירי

ואז השטויות והדאחקות הופכות לענין רציני ביותר. וזה הגיע לפתחי בתלונה שנאלצתי לברר לאחר פניה אליי.

אלי ו.

New member
הסבר

לא התכוונתי שהעצות המשפטיות הן שטויות אלא שהקונטקסט, כאילו בעקבות מקרה רמון השתנו יחסי העבודה, הוא שטויות מכיון שרמון נשפט על עבירה שאינה קשורה למקום העבודה. אם כבר, אחד האישומים של קצב קשור לנושא יחסי עבודה (בעילה אסורה בהסכמה) שם החוק בפירוש אוסר גם יחסי מין בהסכמה אם הם נעשו תוך ניצול מרות.

renjintso

New member
גם אצלי בעבודה

תלו את זה על הקיר, בתור בדיחה, וכולם נורא שמחו להריץ דחקות על הנושא. גם אני הרצתי דאחקות, אבל אם להיות רציניים רגע, זה שטויות מהסיבה שאלי ו. אמר, ומעוד סיבות. הדבר היחיד הנכון שנכתב שם היה: "שיחה קלילה אינה הזמנה למגע מיני". זה לא מסובך, נכון?

אטיוד5

Active member
לפני כשלש שנים ...

סברו שלש נשים בפורום הזה ששיחה קלילה היא הטרדה.

renjintso

New member
תראה, בעיני

החוק נגד הטרדה מינית הוא מיותר ומזיק. אבל רמון לא הואשם בהטרדה מינית, כמו שאמרו כאן כבר, ככה שההיסטריה לא ממש ברורה.

nutmeg

New member
את קושרת

את ההיסטריה הזו רק למרחב הבין אישי גברים נשים? כי אני רואה היסטריה גברית גם במקומות היכן שהגוף שלהם פגוע וכואב. מי שלא ראה גבר עם סף כאב נמוך - לא ראה היסטריה מימיו.

nutmeg

New member
מה יש פה להרחיב?

יש הרבה גברים עם סף כאב נמוך - שאיך שהוא מצליחים לעבור מתחת לרדאר בשוטף עם תדמית הגבורה הרגילה, אבל כשהם בשיקום ואין ברירה אלא לבוא לטיפולים - והטיפולים כואבים... אוי-יוי-יוי!! בכלל ההתמודדות עם כאב פיזי מתמשך מוציאה מהאנשים דברים שהם לא חלמו שיש בהם - לחיוב ולשלילה.

shellyland

New member
יש להרחיב בעניין האוי-יוי-יוי.

איך זה מתבטא? מילולית? רגשית? חרדתית? ביחס לטיפול? במה הביטוי של זה שונה מאוי-יוי-יוי של נשים במצב דומה?

למעלה