שלא ניתן להשוות את שתי האוכלוסיות ולו בגלל תרבות דיווח שונה, אבל את הדיווחים שכן קיימים כדאי להשוות. דרך אגב, תקני אותי אם הניחוש שלי מוטעה: % הגברים הערבים המכים את נשותיהם גבוה מ- % הגברים היהודים המכים את נשותיהם. % הנשים הערביות המתלוננות על אלימות מצד בן זוגן נמוך מ- % הנשים היהודיות המתלוננות על אלימות מצד בני זוגן. הסיבה שאני שואל היא שיש אפשרות שהתנהגות שאינה נורמטיבית (תקיפה מינית, אלימות נגד בת הזוג) בחברה אחת תתפס כהרבה פחות חמורה או אפילו מקובלת בחברה אחרת- ואז דווקא בחברה בה היא פחות נפוצה יהיו יותר דיווחים.
עברות מין. אבל מפחיתים באופן דרסטי קשרים מחוץ למסגרת הנישואין. כלומר, הסיפור של רמון (שלדעתי הוא מקרה של חוסר רגישות, לא תקיפה) הוא דוגמא מצויינת למשהו שנדיר שיקרה בחברה המקפידה על דיני ייחוד.
לא אופיינית רק למקרה הנוכחי. עד כמה שידוע לי, הייתה היסטריה דומה סביב חקיקת החוק למניעת הטרדה מינית, וגם אז אמרו שזה פותח פתח לתלונות שווא. אנשים שוכחים שכשאת מתלוננת, את בעצמך צפויה למסע קשה שלעתים רווי השפלה.
יש הרבה סיבות טובות להתנגד לחוק למניעת הטרדה מינית, והוא באמת פותח פתח לתלנות שווא. מעבר לכך הוא חוק מיותר, אנטי דמוקרטי, ומעל לכל - פוגע קשות במעמד האשה.
לא ממש עם החוק להטרדה מינית בכלל אלא עם חלקים בחוק. הבעיה שלי עם החוק (בעיקר עם הסיפור של "בעילה אסורה בהסכמה") היא שהחוק פותח פתח לכך שמצב שהוא מוסכם מרצון, ללא כפיה או לחצים, יהפוך כמעט אוטומטית לעבירה פלילית במקרה של תלונה. החוק אמנם מדבר על "ניצול לרעה של יחסי מרות" אבל אני לא רואה איך בוס יכול להראות שבעצם היותו בוס לא היה בחיזור שלו או בהענות לחיזור שלה*, משום ניצול. ארחיב קצת לדוגמא קיצונית. יצחק רבין היה מפקד בפלמ"ח, גם לאה היתה בפלמ"ח ומן הסתם היו ביניהם יחסי מרות כלשהם. עדיין הם היו זוג בפלמ"ח ולבסוף אפילו התחתנו והקימו משפחה מפוארת לתפארת מדינת ישראל. סיטואציה כזאת כיום היתה עלולה להפוך את יצחק רבין לפושע פלילי. תארו לעצמכם מצב בו, במקום להתחתן היה מתעורר בין יצחק ולאה ריב גדול, תלונה (מוצדקת לחלוטין) במשטרה ויצחק רבין הופך להיות פושע מין מורשע. מצד שני, אני לא יודע איך לחוקק חוק שימנע מהבוס להפעיל לחץ על עובדת שלו לקיים אתו יחסי מין. אני מבין את הבעיה שיש לאישה לסרב לחיזורי הבוס שלה ולא חושב שיש להגביל את האיסור רק ללחצים מפורשים ("אם לא תשכבי איתי, תפוטרי) ---------------------------------- * מקרה מענין בו ביהמ"ש העליון עסק במנהל שהואשם בבעילה אסורה בהסכמה של עובדת שיזמה את המגע המיני. הוא אמנם זוכה בעליון אבל השופטת עדנה ארבל, בדעת המיעוט, סברה אחרת. קישור להודעה בנושא מפורום פמיניזם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=68&msgid=59195384
העניין? ממה שאני מבינה, האבסורד שאנשים רואים בפרשיית רמון לאו דווקא נובעת מאיזה שינוי מהותי ממנו פוחדים הגברים, הנשים, או מי שלא תרצו, אלא מעצם הניתוח והחקירה של משהו שהוא כלכך לא פורמלי וזוטר לעניין הציבור, ומצפים ש"ילדים גדולים" יפתרו אותו בד' אמותיהם. (אמנם אתיקה של נבחרי ציבור היא בהחלט דבר בעל חשיבות אבל הצירוף של המיקוד הלא-פרופורציונלי של התקשורת בסיקור של הפרשיות המיניות, ביחד עם הדקות/ העדינות של התחומים האלה, יחד עם התעמולה של הרמון (/הקצב), שיוו לעצם החקירה דימוי מגוחך.) כן, אולי (כנראה) יש לפסיקה הזו חשיבות (לא ברור אם לכאן או לכאן...) מבחינת החופש שיאפשרו לעצמם גברים/ נשים בתפקידים מסויימים, אבל הגבר הפשוט שאומר ש"כבר אי אפשר להתחיל עם בחורות" לא באמת מ ו ט ר ד מהעניין...
אני חושבת ששמת אצבע לפחות על העניין בעל המשקל הרב יותר זאת לא השאלה אם ואיך מותר למישהו לנסות להתחיל עם מישהי אלא בעיקר על התחושה שהדברים האישיים,עניינים שבין הוא להיא, שמקובל עלינו שהם נחלתם הפרטית של אותם בני זוג (אלא אם הם מחליטים לחשוף אותם בעצמם) - והעובדה שפרטי האירועים נטחנו בכל אוצר המילים האפשרי נותנת תחושה שגם בזה כבר אי אפשר לבטוח שיישאר נחלת הפרט.
הנה קצת ציטטות מקתרין מקינון, כדי שתדעו מה ההבדל בין סקס לאונס: All sex, even consensual sex between a married couple, is an act of violence perpetrated against a woman. In a patriarchal society, all heterosexual intercourse is rape because women, as a group, are not strong enough to give meaningful consent.
מקרה ללא אבחנה. אפשר להסתייג פעם אחד ולהגיד שדברים מסוימים הם שטויות ומקוממים גם אם דברים אחרים הם נכונים. אבל פמיניזם רדיקלי זה כת דתית, דת פאנטית ולכן היחס של המאמינות לדברי הקודש הוא כמו היחס של דתי אדוק למצוות מהתורה. הכל חייב להיות 100% נכון עד הסוף.
5 שנים, הייתי מגנה אותך בכל פה. מאז הספקתי ללמוד משהו על הפמיניזם הרדיקלי, והתברר לי שהרבה מהדברים שאומרים מתנגדיו נכונים. המינוח המתאים לאותן "פמיניסטיות רדיקליות" הוא פשוט שובניסטיות.