החור בסדין - זו אגדה ?

בשביל לדעת דברים כאלה לא צריך

לשאול הרבה אנשים, את יודעת: אפשר לקרוא. לקרוא מחקרים שעשו אחרים. דו"ח קינסי למשל. את קראת אותו ? אני כן. יש מספיק מחקרים שהקיפו מאות אלפי אנשים במגזרי אוכלוסיה שונים, ואפשר לקרוא מחקרים. ואם לא אכפת לך, אני חייתי בעבר בעולם הדתי. בעבר. אני חי כבר 13 שנה בעולם החילוני, ככה שקצת ספקטרום להשוואה יש גם לי. קצת....

אשמח לקרוא

את דו"ח קינסי, אם תגלה לי איך אוכל לעשות זאת. לי יצא לקרוא מחקרים הפוכים, וגם להיסטוריה האנושית יש מילה בנקודה הזו - המונוגמיה חדשה יחסית. מנהג ריבוי הנשים ליווה אותנו לאורך רוב שנות ההיסטוריה, כולל אבותינו בתנ"כנו, ובחלק לא קטן מהגלובוס הוא ממשיך בעוז עד עצם היום הזה. מאד יתכן שהאנשים שפגשנו הם שונים - הרושם שאני קיבלתי מנשים חילוניות הוא שהרבה יותר נשים קיימו יחסים עם יותר מבן זוג אחד בחייהן, מאשר להיפך. מה שאומר שגם הרבה יותר גברים קיימו יחסים עם יותר מאשר אישה אחת.

מה הקשר?

לא זכיתי להבין מה הקשר של הציטוט שאשה היא שק מלאה צואה לנושא של קיפוח נשים.האם הגבר אינו מלא צואה? כל דברי הגמרא אמורים רק להכניס לפורפוציות את המשיכה הגופנית של גברים לנשים.אם המצב היה להיפך שנשים היו משתגעות כמו הגברים היה אפשר לכתוב אותו דבר על גברים.בקיצור,כבוד הרב, יש לך מספיק דברים שקשורים לנושא ולמה לך להכניס ציטוט שפשוט לא מתקשר?

../images/Emo39.gif ברוך הבא.

לא זכית? לא נורא, תאמין לי, אתה עוד תזכה. >ספל חמאה חושבת שזה פונקציה של זמן<

הקשר הוא ...

שלגברים אף פעם אף אחד בגמרא לא קרא "שק של חרא". אם היום מישהו היה אומר: "גברים יקרים, תסתכלו את הנשים האלה, שכולנו מתים לזיין - מה הן בסך הכל, אם לא שקי-קקי ומלאות בדם של מחזור", הייתי מעיף לו סתירה (טוב, לא הייתי מעיף לא סתירה, אני לא טיפוס אלים...) חוצמזה, למה לעזאזל להכניס לפרופורציות את המשיכה המינית ?

מאיפה הידע הנרחב?

הגמרא בנדרים לא בכתובות,גם זה לא רבן גמליאל אלא רבי<אם כי יש קורבת משפחה ביניהם>אבל לעצם הענין, מאיפה הבקיאות המפורטת? האם היה בישיבה שיעור כללי בנושא עם שקופיות?

מוטלה1

New member
אין לידי גמרא

וכנראה שאתה צודק. כרגיל, הזיכרון שלי לא משהו. מה גם שעבר מאז שלמדתי סדר נשים כמה שנים. בכל מקרה סליחה על הטעות.

מוטלה1

New member
ואם כבר עוד משהו

הגמרא בבבא קמא שואלת, שאולי נלמד שכמו שגבר קונה את אישתו בביאה כך יקנה את אמתו בביאה, ומוסיפה הגמרא, שיקנה אותה בהגבהה כי מגביה אותה בשעת הביאה.

adam222

New member
או אולי מגביה אותה על מגבה

בלע"ז ג´ק...

OששבשO

New member
נידה לא:../images/Emo151.gif

מפני מה איש איש פניו למטה בשעת תשמיש ואישה פניה למעלה? זה מסתכל למקום שנברא ממנו-מאדמה,וזו למטה שנבראה ממנו-האיש שמצלעו נוצרה. שאלו תלמידיו של רבי דוסה:מפני מה איש מחזר על אישה ואין אישה מחזרת על איש?אמר להם:משל לאדם שאבד לו אבדה,מי מחזר על מי? בעל האבדה מחזר על אבידתו! נידה לא:

קריאת הצלה

סליה על השיגוע,אבל אני פשוט לא מצליח לקשר את התגובה להודעה שאליה היא מתייחסת, למשל התגובה מאיפה הידע שיכת להודעתו של רבי מוטל שליט"א.והתגובה הצנועה מה הקשר? מתייחסת לציטוט שהביא אתאיסט, עזרה בבקשה .

../images/Emo101.gif

זה לא אתה, זה תפוז. (אני לא מנסה לנפנף אותך. בחיי.) לפעמים זה קורה ככה ואין לנו להתלונן אלא לנסות לנחש מה הולך פה לעזאזל?!? בעצם, תגובה זו עושה קצת סדר בעניין, למעשה - היא מגלה את התשובות לעיני כל... >ספל חמאה עם פלסטר בעיצוב ג´וקים<

תודה,והבטחה להשתדל

תודה על ההתייחסות <את פשוט מוכיחה לי שאני קיים כבר התחלתי לפקפק בזה> כ מו כן תודה על צרור הברכות<כולה ברוך הבא,אבל גם זה הרבה מאד יחסית> צר לי שלא תמיד אני יורד לעומק דעתך בתגובתייך,בזכות טוב ליבך אני מבטיח להשתדל ולהתעמק לגלות את הפנינים הטמונים בדברייך<בכנות,לרגע הסרתי מעלי עשרות טונות של ציניות וכתבתי את זה>

הנה זה

תלמוד בבלי מסכת כתובות דף מח עמוד א תני רב יוסף: שארה - זו קרוב בשר, שלא ינהג בה מנהג פרסיים, שמשמשין מטותיהן בלבושיהן. מסייע ליה לרב הונא, דאמר רב הונא: האומר אי אפשי אלא אני בבגדי והיא בבגדה - יוציא ונותן כתובה.

למעלה