יקירי, הבור פה זה אתה:
בראשית כ, ג: "ויבא אלהים אל אבימלך בחלום הלילה ויאמר לו הנך מת על האשה אשר לקחת והיא בעולת בעל." שמות כא, ג: "אם בעל אשה הוא ... " דברים כב, כב: "שכב עם אשה בעולת בעל" ויש עוד. בקשר לפועל בעל: דברים כד, א: "כי יקח איש אשה ובעלה ... " ויש עוד חמודי, לפני שאתה אומר "אין", פשוט תפתח קונקורדנציה. תן לי לפחות את הקרדיט שאני לא מדבר באוויר, ושבדקתי קודם. לך, מסתבר, אי אפשר לתת קרדיט כזה, ולכן אי אפשר לתת לך קרדיט בכלל שמה שאתה אומר מעוגן איפשהו. דבר שני, בקשר לדבורה - אפילו היא התייחסה להיותה אישה בזלזול: שופטים ד, ט: "ותאמר [דבורה אל ברק] הלך אלך עמך אפס כי לא תהיה תפארתך על הדרך אשר אתה הולך כי ביד אשה ימכור ה´ את סיסרא ותקם דבורה ... " במילים אחרות, ברק יוצא אפס כי התשועה היא ע"י אישה, ר"ל. אגב, מתוך כל השופטים יש רק שופטת אחת. יופי של פמיניזם נאור. כאילו שבכל הכנסת תהיה ח"כית אחת, ויאמרו: איזו מדינה נאורה אנחנו, יש לנו ח"כית דתייה! יופי, אחלה כסת"ח. אגב, בתקופת המלוכה לא הייתה - עד כמה שזכור לי - אף מלכה. כלומר, בכל השנים מיציאת מצרים, ועד תקופת פרס, התנ"ך מזכיר שליטה אחת, ובזה אתה מתגאה ??????????????? הפסוק "כל כבודה בת מלך פנימה" לקוח מתהלים מה, יד. הפרק מדבר על חתונה של מלך עם בת מלך נכרי. הכבוּדה (לא: כבוֹדהּ!) שמוזכרת בפסוק היא רכוש רב. הכוונה שהרכוש הרב נכנס יחד איתה. המשך הפסוק הוא: "ממשבצות זהב לבושה" וד"ל... אח"כ הפכו את הפסוק לאסמכתא לעיקרון של "נשים הביתה" (אני באמת לא מאמין שחז"ל האמינו שזה מה שהפסוק אומר באמת). כמובן, שבבורות של היום, לא הולכים ח"ו לקרוא את המקור, וחושבים שעל זה הפסוק מדבר. תראה לי בבקשה מקום אחד שבו נאמר שהאישה קונה את הגבר, כפי שהגבר קונה את האישה. בקידושין כתוב "האישה נקנית ... " לא כתוב "קונה". הקנייה היא ממש לא במישור הרוחני. ממש ממש לא. בתקופת המקרא היה קניין ממש של הבחורה מהאב. זה ברור לגמרי מהכתוב. איסור על סקס מחוץ לנישואין ממש לא שווה. גבר שמזיין מחוץ לנישואין זה לא גילוי עריות. אישה - כן. תראה לי איפה כתבתי שמותר לגבר לזיין מחוץ לנישואין. תלמד לקרוא, יקירי. כתבתי, שלגבר היה מותר לקחת כמה נשים שהוא רוצה, ולאישה לא. אכן, כל אחד יכול לפרש איך שנוח לו. אבל אפילו עם השמיניות באוויר שלך לא תצליח להראות פמיניזם בתורה. חבל לך על הזמן.