כן, בסך הכל.
א. לא אמרתי שזה פשוט. אני לא חושב שחיי האישה בתקופת התנ"ך היו קלים. אבל היא הייתה בסך הכל השפחה של בעלה: "וימהר אברהם האהלה אל שרה ויאמר מהרי שלש סאים קמח סלת לושי ועשי עגות." תארי לעצמך שבעלך היה מדבר איתך ככה... הייעוד של האישה הוא לשרת את בעלה, להיכנס להריון, להמליט ולגדל את הדור הבא. היא אינה אוטונומית. אגב, לפי המדרש, ואולי זה הפשט, מראש אלוהים שם את אדם עם שאר בעלי-החיים, והוא ניסה לקיים איתם יחסי מין, ולא נתקררה דעתו. ולכן, אלוהים ברא את האישה. במילים אחרות, האישה היא העור שמסביב לאיבר המין. פמיניזם בהתגלמותו. ב. נשים לא מוותרות על הזכות להביא ילדים, אלא על הבאת הילדים. הן לא אומרות שאסור להן להביא ילדים. מפספסות את המטרה ? המטרה שלך בחיים היא להביא ילדים ? את רצינית ? את רק מוכיחה את סעיף א´... חברה פמיניסטית היא חברה מתוקנת (מהבחינה הזאת בלבד, כמובן). בחברה פמיניסטית אידאלית אישה יכולה לעשות מה שבראש שלה, בלי שום חוקים ונורמות שובניסטיות. למשל, היא יכולה ללכת עם חצאית ארוכה, אבל לא בגלל שככה הנורמות וככה הכללים, אלא כי ככה בא לה. היא יכולה ללכת חשוף, אבל לא בגלל שזו הנורמה השובניסטית, אלא כי ככה בא לה. היא יכולה ללכת איך שהיא רוצה, היא לא חייבת. היא רוצה להישאר בבית עם הילדים ? סבבה, אבל לא בגלל שככה הנורמה, וככה כופה עליה החברה. זו, כמובן, חברה אידאלית. אני לא חושב שתהיה אי פעם חברה כזו (אני מכיר כמה חילונים שמתקרבים לזה).