ההודעה לא קפצה אז..

ניקולי

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה

תחשבי לבנתיים מוכנה חענות על כל שאלה מבטיחה

ברכות לאשת השבוע אני בטוחה שתהני

מתחילה לקרא עכשיו את השרשור במלואו ונראה אחר כך אם אני ימצא שאלה עבורך. בהצלחה ובכייף שיהיה לך שבוע טוב

ניקולי

New member
בכיף, ../images/Emo24.gif

אני כאן אשת השבוע עד יום שישי בעז"ה כך שיש זמן לשאלות תודה על המחמאות

שלום חמודה אנחנו ממש קרובות

גם אני גרה בבקעת אונו ויש לי שתי בנות בהפרשים קטנים כמוך אני חייבת לשאול איך את מתחלקת בניהם? את יותר עם הקטנות? איך את מעסיקה את כולם בקייץ ? אני עם שתים ואני כל יום חייבת למצוא להן תעסוקה כי אח"כ הן יעסיקו אותי ואת הבית חחחחחחחחחחח

ניקולי

New member
יפה לך ../images/Emo24.gif

בני כמה הילדות שלך ? תראי החלוקה בין כל הילדים שלי שווה...כן תתפלאי גם הגדול בן 16 (עוד מעט) צריך אותי בקטע של יחס
אז ככה ..אורין רוב היום במיטה או על הבטן בסלון (רוצה שכבר תזחל) אורפז משחקת עם הבובות שלה העגלה שסבתא קנתה לה או משחקת באוהל הכדורים שלה...או רואה קלטת ואני והיא רוקדות לצלילי הקלטת די דיג דוג..
או מציירת ציורי פיקסו
עם הגדולים בדרך כלל מורידה שירים באמיול או אני שומעת את הבן שלי מתאמן ב
או סתם יושבים ומדברים על הא ודא.. או שהם לומדים או בית כנסת (הגדול) אנחנו יוצאים לפעמים לחברים כולנו ביחד או חלקינו...נוסעים פעם ב...לחמותי שגרה רחוק יחסית או לגיסי שגר קרוב.. על ארוחת צהריים וערב למשל אנחנו לא מוותרים ויושבים תמיד ביחד...רק בעלי לפעמים בעבודה
אני חושבת שעניתי לך לא ? אם חסר משהו תשאלי בשמחה אשלים
נ.ב. ותמיד את יכולה לבקרינו בכיף

לאחת ויחידה ! נ י ק ו ל י ../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif

דיגי דיגי דיגי יקירתי....אין לי מה לשאול כי אני יודעת דיי הרבה (אני חושבת) רק יודעת לציין מה שאתם לא ממש יודעים (גם את זה אני חושבת) ניקולי בשלנית ....מ ע ו ל ה !!! אמא למופת.....אשה שמחה....צחקנית.....חברותית ואמיתית... חברה אמיתית....אפשר לא לדבר איתה חודשיים שלושה....ולהרגיש כאילו דיברנו רק היום בבוקר.... את ניקולי אני מכירה הרבה שנים ושמחה על כך...היא ומשפחתה מדהימים !!!! אז יקירתי....אאחל לך שבוע של כייף...הנאה ובריאות אוהבת המונים ומחכה כבר לראותך (אוטוטוטוטו) מקסי

ניקולי

New member
../images/Emo9.gifלמה את עושה לי את זה דיייייי

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח... תמשיכי עודד
תודה יקרה שלי אוהבת אותך עד סוף העולם ומעבר לו
ויום חמישי הכיני את השטיח אני באה

בוליפלג

New member
../images/Emo71.gifוואו - איזו תגלית מרעישה../images/Emo70.gif ניקולי

מהר תני לנו כמה ממתכונייך
משהו כמו - ה-3 הנחטפים ביותר
מה דעתך?

ניקולי

New member
בולי יקרה ../images/Emo24.gif

כבר חשבתי שלא תשאלי
טוב לבקש מתכון זה כמו לשאול לא
אז ככה מה שמקסימה אוהבת שאני עושה זה את הזיתים המבושלים עם האורז
אבל מה שבעצם התבשיל והמאפים הנחטפים ביותר (למרות שיש עוד המון) זה ככה : הקוסקוס הפיצה ועוגת שוקולד חמה הכיני דף ועט ורשימי לך (רישמו)
................

ניקולי

New member
המתכון הראשון - הקוסקוס

לשם כך צריך את הסיר המיוחד (אתן בטח מכירות) וקערה גדולה (אני אוהבת מאלומניום) המצרכים לקוסקוס 1 קילו סולת כפית מלח כוס מים חצי כוס שמן כפית כורכום. הירקות למרק כרוב לבן קישואים גזר דלעת בצל סלרי מרק עוף כנפיים/גרונות של הודו ו/או בשר (שריר 8 ) את המרק יש להכין כמה דקות לפני הקוסקוס, כאשר את העוף/בשר צולים טיפה בסיר מוסיפים את הירקות לטיגון קטן מוסיפים את המים (עד כדי כיסוי העוף והירקות) ומבשלים על אש בנונית עד קטנה. אופן ההכנת הקוסקוס........ לוקחים את קילו הקוסקוס שופכים אל תוך הקערה הגדולה, לוקחים את הכוס עם המים ומתחילים לקחת ממנו עם היד בטיפין טיפין ומטפטפים על תוך קערת הסולת תוך כדי הפרדת הסולת (שלא יהיו גושים). לאחר שכוס המים נגמרה ממשיכים להפריד ולפתוח את הקוסקוס (שוב שלא יהיו גושים) . לוקחים את המסננת תחילים להעביר את הקוסקוס דרכו תוך כדי שיפשוף עדין על גבי המסננת אל תוך קערה (אפשר נוספת ע"מ למנוע בלאגן). טיפ קטן אם המידה ויש גבשושים שנשארו על המסננת ניתן להפרידם עם טיפה קמח לבן.... מעבירים את הסולת/קוסקוס אל תוך הסיר המחורר ושמים אותו מעל סיר הבישול (שלבנתיים מתבעבע לו המרק) למשך 1/2 שעה. שמים בנתיים בצד כוס מהמרק שיתקרר כעבור חצי שעה לוקחים את הקוסקוס ופותחים אותו שוב הפעם עם הכוס מרק, אותו דבר כמו שעשינו עם המים ושוב מחזירים לסיר המחורר למשך 20 דקות. כעבור 20 דקות לוקחים אותו שוב עושים גומה ונותנים לו לנוח למשך 10 דקות לוקחים את הכוס שמן ופותחים אותו שוב מוסיפים את המלח והכורכום מסננים בפעם האחרונה ושוב על הגז . כעבור 10 דקות בערך אפשר כבר להגיש........ סוף כל הדרכים ימינה
בתאבון.

ניקולי

New member
השני הפיצה ../images/Emo78.gif

קערה גדולה תבנית חד פעמית גדולה מנפה קמח המצרכים לבצק 1 קוביית שמרים 2.1/2 כוסות מים פושרים 4 כוסות קמח (למרות השמרים אני אוהבת תופח) 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 3 כפות שמן זית אופן הכנת הבצק ממיסים את קוביית השמרים בכוס הראשונה מים פושרים מנפים לתוך קערה 4 כוסות קמח כפית מלח כפית סוכר 3 כפות שמן שופכים את המים עם השמרים ומתחילים לערבב עם היד תוך כדי ליפוף את כוס המים הפושרים השני יש להוסיף מהר ולהמשיך לערבב בליפוף שלא יהיו גושים.. את ה 1/2 כוס מים אחרונים יש להוסיף ולהמשיך לערבב שלא יהיו גושים. הבצק צריך להיות דביק ודליל (מעט) לכסות הקערה עם נילון נצמד או נייר כסף לשים בצד למשך שעה וחצי שיתפח. המצרכים לרוטב 1 עגבניה מגורדת רסק עגבנית קופסה קטנה כף שמן קורט מלח קורט סוכר קורט פלפל שחור כף אורגנו כפית שטוחה של פפריקה מתוקה את כל המצרכים הנ"ל יש לערבב . כעבור שעה וחצי שהבצק כבר תפח..יש לקחת הבצק ולפרוס אותו במתיחות קלות על כל המגש (יש להרטיב טיפה את הידיים, זהירות לא לקרוע הבצק
) את הרוטב יש לפזר מעל הבצק בעדינות. רעיונות לתוספות גבינה צהובה מגורדת זתים מגולענים חתוכים פטריות חתוכות בצל פרוס גמבה תירס אנשובי לבבות דקל תחתיות ארטישוק יש לפזר על הפיצה את הגבינה המגורדת ומעליה התוספות הנבחרות. להכניס לתנור למשך 40-50 דקות לחום של 180C . יאמי
בתאבון

ניקולי

New member
../images/Emo212.gifוהשלשית עוגת שוקולד חמה

קערה בינונית מערבל כף של עוגות סיר קטן/פינג'אן סיר גדול יותר תבנית חד פעמית בינונית המצרכים 2 כוסות קמח תופח 1.1/2 כוס סוכר 1 אבקת אפיה 3 כפות קקאו 3 ביצים 1 כוס חלב 1 כוס שמן לערבב הכל במערבל.......ולשפוך לתבנית החד הפעמית לשים בתנור למשך שעה על חום של 150C . כעבור חצי שעה להכין הקרם 2 חפיסות שוקולד מריר 1 שמנת מתוקה לשים השוקולד המריר בתוך הפינג'אן בתוך הסיר הגדול שבתוכו מים (על מנת לא לשרוף הפינג'אן) להמיס השוקולד תוך כדי עירבובו...... כאשר השוקלד נמס לשים אותו על סמרטוט ספוג על השיש שיתקרר קצת לחמם טיפה את השמנת המתוקה (לא להגיע לרתיחה) לשפוך השמנת על תמיסת השוקולד ולערבב לצבע אחיד... כעבור עוד חצי שעה להוציא העוגה לחורר בה חורים עם מזלג ולשפוך הקרם כל עוד העוגה חמה.... לחכות שתתקרר טיפה לחתוך חתיכה להוסיף כדור שוקולד סירופ שוקולד וקדימה להתענג

זאתי2

New member
../images/Emo12.gifאכן תגלית מרעישה!!!

הייתי בטוחה שבשביל להכין קוסקוס צריך רק להוסיף מים רותחים.... שיווווווו, כמה עבודה
- אבל נשמע שווה את המאמץ (לא שיש סיכוי שאני אנסה) ניקולי, את נשמעת רעיה למופת, אמא מדהימה ויוצרת סקרים מצוינת
נהניתי לקרוא את השרשור עד עתה

מורן155

New member
וואו- אני מתה לטעום.. בכל מקרה אז יש שאלה

אגב מתכונים.. האם זה אומר שזורמים בעורקיך גנים מרוקאים...?
אם כן.. אז האם את יודעת להכין גם מתוקים מרוקאים מסורתיים?

ניקולי

New member
היי מורן ../images/Emo24.gif

טוב ששאלת, לא, בעורקיי לא זורמים גנים מרוקאים
למרות ש...אני מאוד אוהבת את האוכל המרוקאי..הוא עשיר פקנטי עד חריף ואני מאוד מתחברת לזה . מתוקים, חמותי יודעת להכין..היא הכינה לבר מצווה של הילד שלי והיא תכין בעז"ה (כשהיא תצא מבית החולים) גם לבן השני שלי
היא מכינה דברים מיוחדים וטעימים להפליא. ולא גם היא לא מרוקאית.

מורן155

New member
../images/Emo13.gif איזה יופי.. אני חייבית להגיד

שאני מה שנקרא מרוקאית מזוייפת- הגנים זורמים בעורקיי (והחצי השני תוניסאי), ואני אמנם בשלנית טובה מאד אבל קוסקוס עדין לא למדתי להכין (למרותש אמא שלי מכיהנ קוסקוס מעלף... אבל את זה היא רק למדה מניסוי וטעייה רק בשנה האחרונה...) אני מתה לדעת להכין אוכל כמו שסתבא שלי הייתה מכינה- אבל היא המשיכה הלאה מבלי להשאיר לנו מתכונים .... (הכל היה אצלה במידות הזויות- חופן קמח, סיבוב שמן וכזה...). מהת לדעת איך היא הכינה את הספנג' (אף אחד במשפחה עדין לא הצליח לשחזר במדוייק למרות נסיונות רבים) ועוד כמה דברים טובים.... שיהיה שבוע טוב!! מורן

בוליפלג

New member
וואהההו../images/Emo70.gifנקרא יאמי לגמרי../images/Emo13.gif ו...

נראה לך שזו 'השאלה'
זה סתן היה 'על הדרך'
ומרב רעב... השאלה - היא עוד תבוא, חכי אני מבשלת על אש קטנה

ניקולי

New member
מחכה בכליון עיניים ../images/Emo22.gif

באמת מסקרן אותי מה תהיה שאלתך.........

lora bel

New member
ברכות על הצבע ההולם אותך

אהבתי את התשובות והפתיחות שלך. יש לא מעט דברים דומים לשתינו, הגיל (אני צעירה ב 12 יום
) , הפרש גילאי הילדים, אומנם לא דומות אבל שומעות ביקורות זהות
, אהבה למטבח... רוצה לומר לך שתמיד את משרה אופטימיות ומשב רוח רענן. ועכשיו לשאלה: הבנים הרויחו אבא נוסף או שיהודה הוא היחיד שמתפקד כאב? איך הקשר של הבנים ושלך עם משפחת הגרוש?, ומה נשאר לך מכל הקשרים החברתיים שהיו לך ולגרוש כזוג? אם השאלות פולשניות אז את לא חייבת לענות כמובן שיהיה לך שבוע אדום ושמח

למעלה