הדרת נשים ברעננה

ארזS

New member
האם את מסוגלת ללמוד בכל יום דף גמרא?

פני אלי במסר אישי, אשמח לצרף אותך לשיעור גמרא

בכל יום שבת אחרי התפילה.
כרגע אנחנו לומדים מסכת עבודה זרה אם זה מענין אותך.

בעוונותי אין לי מספיק זמן וכח ללמוד דף יומי.

אגב, את מוזמנת להתחיל לפתוח קבוצת לימוד בעצמך.
אין לדברים האלה מימון משום מקום, לא מהמדינה מהעיריה או מכל גוף אחר.

קסטנרית

New member
אליך במסר? שתצחק עלי ועל חברותיי עוד יותר?

תודה על ההצעה, שלא מגיעה ממקום מכבד, נראה לי שעדיף להישאר בקהילת רענן.

אם את שייכת לבית כנסת אני בטוח

שיש גם אצלכם, כמו ברוב בתי הכנסת, שיעורי גמרא ודף יומי.
פני לרב שלכם להמלצות.

=========
הפניה שלי לא נועדה כדי ללעוג לך.
חשבתי שבאמת ובתמים את מעונינת ללמוד גמרא.

יש רק דבר אחד שבאמת ובתמים קורה כאן

וזה שהגברת קסטנרית הגיעה לפורום הזה משום מקום ואולי כנראה בהמלצת גב' חנה בית-הלחמי וזאת על מנת להשתתף בהתקפה בעניין שרחוק ממנה יותר מהמרחק שבין מזרח למערב. אני בטוח בכך. היא בכלל לא יודעת על מה היא מדברת, זה מורגש מהתגובות שלה.

להיפך, בעיני זה מבורך

אם היא רוצה להתפלל לקב"ה שתתפלל ביערות, בחורשות או בבית כנסת רפורמי.
בית הכנסת שאני מתפלל בו מפריד בין גברים ונשים, בית הכנסת הרפורמי שאינו מפריד נותן לי את הפריבילגיה לומר לעטאף ולקסטנרית "אם אתם לא מרוצים מההפרדה, אתם תמיד יכולים לפנות לאלטרנטיבה".
באופן מפתיע רוב המתלוננים על ההפרדה בבית הכנסת לא טורחים לפנות לקהיליות הלא אורתודוקסיות.

מבחינה השקפתית אני לא רואה תחרות ברפורמים, מבחינתי התחרות היא בין בית הכנסת לחוף הים.
תודעה יהודית זה דבר חשוב בעיני והייתי שמח אם גם בקהיליה הרפורמית היו מארגנים שיעורים לקסטנרית ולשאר חברי הקהילה שרוצים ללמוד יותר כפי שמקובל ברוב בתי הכנסת.

ATAF151

New member
אז אתה יוצא דופן

רוב האורתודוכסים מעדיפים שהחילונים ילכו לים ורק שלא ילכו לבתי הכסת הרפורמים.

מצטער שיש לי דעה משלי

ועדיין לא ענית לי לשאלתי.
האם אתה באמת הולך דרך קבע לביכנ"ס רפורמי? אתה יודע, שם אין את ההפרדה שמונעת ממך מלהגיע לביכנ"ס שלי...

אני שמח לשמוע

עכשיו, ברעננה יש בית כנסת רפורמי אחד בו יש ישיבה מעורבת ומשרת את כל איזור השרון.
יש עשרות בתי כנסת אורתודוקסים שמשרתים את השכונה בהם הם שוכנים, אצלם יש הפרדה.

לשיטתך לשם השרדות, האורתודוקסים צריכים לחקות את הרפורמים אחרת יעלמו.
ובכן, אני מציע לך ללכת מחר בבוקר, ביום ראשון לבית הכנסת הרפורמי ובמקביל לבתי כנסת אורתודוקסים

תגלה שבבית הכנסת הרפורמי לא תהיה מחר תפילה ואילו לבתי הכנסת האורתודוקסים יגיעו מתפללים.

נראה שלמרות טענותיך מי שמתקשה לשרוד זה דוקא בית הכנסת בו יש ישיבה מעורבת.

ונראה לי שאתה לא יודע לאיזה בית כנסת

היא מתכוונת. קהילת רענן זאת קהילת הרפורמים שבראשה עומדת ה"רבה" קולברג... אולי עכשיו תבין את ה"סוגיה"!

זה שאתה לא מבין את מושג ההדרה

אינו אומר שלא היתה כאן הדרה. בוא נחליף נשים בגברים, או יהודים, או הומואים, או אתיופים - ונראה אז מה התגובה להיעדרם המוחלט מהבמה ולהגבלת תחום הישיבה שלהם.
שלא לדבר על כך שאת הש"ס סיימו אלפי נשים, רבות מהן אורתודוקסיות שלומדות בחברותא, ושאחד המרכזים שמקדמים את זה הוא מת"ן ברעננה. אני ממליצה כתמיד ללמוד את הנושאים שאתה מדבר עליהם לפני שאתה מגיב, כי נראה על פניו שאתה לא מכיר את הנושא על בוריו.

ארזS

New member
ואיפה אשרה קורן בכל הסיפור הזה?

למה לא רואים/שומעים את קולה בעניין ה"הדרה" ?

סייעת א

New member
כן חנה גם אני שואלת איפה אשרה קורן?

למה לא שומעים אותה אם היא היתה מעורבת בזה כדבריך? כבר 4 ימים שלא טרחת לענות לשאלה של ארז אז אני מצטרפת לשאלה: למה לא שומעים את אשרה קורן?

עדיף שהחילונים והנשים לא יתערבו

מכיון שמדובר באירוע שמיועד כמעט רק לגברים דתיים.

נער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי יותר מנשים ספורות שמקפידות ללמוד את הדף היומי.
יש קבוצה אחת או שתיים בכל הארץ.

מעמד סיום הש"ס של הדף היומי הוא מעמד שמיועד לאנשים שמקדישים שעה בכל יום ללימוד דף גמרא.

gabiskon

New member
אז אולי מקומות מיוחדים לחילוניים?

"ולא ראיתי יותר מנשים ספורות שמקפידות ללמוד את הדף היומי" - האם ראית אי פעם עידוד לנשים ללמוד את הדף היומי בדומה לעידוד שיש לגברים?

למעלה