הדרת נשים ברעננה

32103210

New member
ארז ,מה יהיה ?

אם אתה מרגיש(בצדק ) שאין קשר בין תגובתי לתגובתך , כנראה שהגבתי על מה שמישהוא (או מישהיא,,, ) אמר,,,,

ארזS

New member
יהיה טוב, בע"ה !

העניין הוא שהגבת לי, לכן לא הבנתי מה הקשר.

ATAF151

New member
הבעיה היא בחוסר השיוויון

לא אמורים לכתוב מקומות מיוחדים לנשים, אלא לכתוב שיש מקומות נפרדים לגברים ולנשים.

כאמירה של מקומות מיוחדים לנשים מרמז על מקומות מרוחקים ומעטים.

משהו לא ברור לי

אני רואה שהיא הצליחה לבלבל אותך ושינית את דעתך? ובכן אין כל הדרת נשים ואין כל בעייה במודעה הזאת ובאירוע הזה שמיועד לאנשים שששה סדרי משנה יקרים להם וקשה לי להאמין שאנשים שכותבים ללא הרף נגד הדת והדתיים החלו להתעניין לפתע פתאום בש"ס ולכן זה לא אירוע שמיועד לחילונים אלא לדתיים וגם ביניהם לא לכולם. חבל להפוך כל אירוע שקשור לדת ולדתיים להפצת שנאת אחים!!!

ATAF151

New member
יש כאן הקצנה דתית

בעבר, אצל הדתיים לאומיים, התקיימה הפרדה כמעט אך ורק בבתי הכנסת. כיום לצערי זה ברור לכל דתי לאומי שלא יתכן שום כינוס ללא הפרדה כזו וחבל, ודי מהר זה מחלחל לבתי הספר היסודיים וגם מגיע לגני ילדים.

ארזS

New member
גם אם זה נכון שיש הקצנה דתית

שגם אותי כדתי לאומי היא מצערת ולא מובנת לי לפעמים, הרי שאינני מבין מה זה שייך עכשיו לדיון הזה?

כאן מדובר באירוע שגם לדעתי חייב להתקיים תוך כדי הפרדה בין המינים כי כך נהוג מימים ימימה [ואני מהמקלים ולא מהמחמירים].
אל תיפול בפח הזה...

בכך אני מסכים איתך

ולצערי ההקצנה הדתית בציבור הדתי לאומי די מוגזמת לאחרונה אך אין כל קשר לדיון הזה ולהקצנה הזאת.

ארזS

New member
בדיוק להיפך.

הנשים מקבלות את המקומות הטובים ביותר באולם.
מה רע בכך ?
יש כאן האדרת נשים ולא הדרת נשים.

ATAF151

New member
ראוי להגיד

שיש מקומות נפרדים לגברים ולנשים ולא לציין רק את הנשים, כי זה אכן מרמז על מקומות פחות טובים להם.

ארזS

New member
למה אני לא מבין את זה

כפי שאתה התחלת פתאום להבין את זה אחרי שחנה העירה לך על כך?
מה קרה ששינית את דעתך פתאום ?

ATAF151

New member
כי זה דבר ברור

למה לרשום "מקומות מיוחדים לנשים", ולא לרשום, מקומות נפרדים לגברים ונשים?

סורי, עטאף, אבל ככה נראית הדרה

נשים לא יכולות לשבת איפה שהן רוצות. הן תחומות בחלק מוגדר מתוך המרחב הציבורי בעוד לגברים מותר לנוע במרחב הזה בחופשיות. זוהי הדרה טהורה. בוא נתרגל מצב הפוך, ואז נדבר.

ארזS

New member
ממתי את בכלל מתעניינת בש"ס ?

אולי התחלת להתעניין גם בפוסקים ?
שמא אנו צפויים לראות בקרוב את הרבנית [או ה"רבה"] חנה בית הלחמי ?
וגם
...
הכל זאת הפוליטיקה הטהורה והדמגוגית שלך שמלבה שנאת אחים ותו לא.
אז תפסיקי עם הבולשיט שלך או שתמשיכי כמה שאת רוצה, כי כולם הרי כבר יודעים עם מי יש להם עסק...

הגדר שווה באיכותו

בשירותים ציבוריים מודרניים נשים וגברים מופרדים.
יתירה מכך, בתכנון מודרני של מוסדות צבוריים שירותי הנשים גדולים יותר ויש בהם יותר תאים.

היית לכאורה יכול לצווח שזאת הדרה ואפליה של הגברים אבל כל אדם שפוי היה מסביר לך שנשים זקוקות ליותר תאים ושוויון בגודל השירותים הוא עוול לנשים.
שוויון אינו דבר עיוור אלא התחשבות בצרכים שונים.

להבדיל, גבר חייב בתפילה 3 פעמים ביום.
אם תגיע לתפילת שחרית ביום חול לביכנ"ס אורתודוקסי תראה שעזרת הנשים ריקה או כמעט ריקה. האיזור מתמלא רק בשבתות ובחגים.
לפני כמה עשרות שנים עוד פחות נשים היו מגיעות לביהכנ"ס, אני זוכר שסבתי היתה אחת הנשים היחידות שנהגה להגיע לעזרת הנשים כל יום.

מכאן גם נגזרה הארכיטקטורה של בתי הכנסת וגודל עזרת הנשים.

תסלחי לי אבל מה בדיוק העניין שלך

באירוע של סיום מסכת הש"ס? ממתי ששה סדרי משנה מעניינים אותך? הרי זה ברור שמה שמעניין אותך זה מה שאת מטיפה השכם והערב גם כאן וגם בעמוד שלך בצומת השרון.

ATAF151

New member
מדוע אין דוברות בכינוס

האם נשים לא מסוגלות לדבר על ש"ס?

לא.

זה אסור לפי ההלכה. זה לא "לדבר על ש"ס" רואים שאין לך שמץ של מושג על מה מדובר. אני מציע לך בצורה ידידותית שלא תבזה את עצמך בהפגנת חוסר ידע אלא שקודם תלמד הלכה ואח''כ תחזור לכאן עם תשובות.

למעלה