הדרת נשים ברעננה

benk11

New member
אוייש תנוחי ....

אין כאן שום הדרת נשים
מה שיש כאן זו שנאה עיוורת לכל מה שקשור לדת, וזה גבירתי הנכבדה בלשון ברורה נקרא - גזענות
את באופן שיטתי וברור תוקפת כל מה שקשור לדת, בלי ממש להבין על מה את מדברת

מה פתאום, ברעננה כולם חיים בהרמוניה

הגברים עם הנשים,
הדתיים עם החילוניים,
הסטרייטים עם הלהטבים,
העשירים עם העניים,
כולם חיים בהרמוניה,
ומי שאומר אחרת סתם מחפש לריב וגם אכול שנאה.

האם הוא ממומן מכספי המסים שלי ?

לפחות בחלקו ?
האם ראש העיר שלי מכבד אותו בנוכחותו ?
אם כך, אני סבור שיש לי זכות דיבור בעניין.

תראה, אני לא ילד, ואני יודע שבסוף אתם תמיד מקבלים את מה שאתם רוצים.
רק מרגיזה אותי העמדת הפנים כאילו הכל נעשה בדרכי שלום ובאהבת ישראל.
תבואו תגידו, אנחנו יותר חזקים ויותר מאורגנים מכם, לכן זה יקרה בדרך שלנו, ואם אתם לא מבינים רמזים, יש לנו כמה "עשבים שוטים" לשלוח אליכם הביתה עם מיכלי צבע לריסוס, ואולי עם עוד כמה אינסטרומנטים לחידוד מסרים.

זכות דיבור יש לכולם

בין אם שילמו מכספי המסים ובין אם לאו.
אני מצפה ממי שאינו חלק מהאירוע ובבירור אינו מתכוון להגיע לאירוע שלא ינסה לכפות על המשתתפים להם האירוע חשוב את סדר האירוע.

ענין של נימוס בסיסי.
מי שלא משתתף בארוחה לא מנסה לקבוע לאחרים מה יהיה בתפריט גם אם הארוחה הספציפית הזאת ממומנת, לפחות חלקית מכספי המסים שלו.

רווח לי

לכפות איני יכול, לצערי. אבל אני עדיין יכול למחות.

באותו אופן, אני יכול למחות כנגד אירוע שיש בו הקצאת מקומות נפרדים ומוגבלים ליהודים, גם אם איני חלק מהאירוע ואיני מתכוון להגיע אליו. גם אם ליהודים שלהם הוקצו המקומות הללו אין שום בעיה עם המדיניות הננקטת בעניינם, ואפילו אם הם אינם רוצים במחאה שלי.

כשאני רואה משהו שבעיני ראוי לגנאי, נכון בעיניי לגנות אותו.
או לתמוך במי שכבר גנתה אותו לפניי, וביתר כשרון.

זה אירוע ספציפי לציבור הדתי

מדוע אתה חושב שהוא צריך להתנהל לפי הסטנדרטים שלך?

סייעת א

New member
חנה למה?

למה את חייבת לחזור ולהביע את השנאה היוקדת הזאת שלך אחת לזמן מה? את אולי יודעת להשתמש במילים גבוהות ובשפה יפה ואי אפשר לקחת את זה ממך. אני גם נהנית לעיתים בכל הכנות לקרוא פוסטים פמיניסטיים שלך כאן ובעיתון. אך מדוע כשזה מגיע לעניינים הקשורים ב"מסורת ישראל סבא" את חייבת לתקוף ולעקוץ? זה כל כך מיותר ומלבה שנאה לחינם, מה גם שכאשה אני קובעת שלא היתה כל הדרת נשים בערב סיום הש"ס. אמנם לא הייתי בערב הזה אך חברתי שהיתה אמרה לי שלא היתה כל הדרה ולא היתה אפילו הרגשה של הדרה. אנא ממך הפסיקי ללבות שנאת אחים חינם.

gabiskon

New member
במילים גבוהות? שפה יפה? חנה???

נו, כנראה שזה בכל זאת עניין יחסי... אבל בעניין של הדרת נשים אני נוטה להסכים איתה.

סייעת א

New member
כן, זאת דעתי

בעבר השתתפתי פה יותר ולעיתים רבות כעסתי עליה בגלל כל מיני נושאים כאלה ואחרים ואולי גם היא כעסה עלי. אך אצלי אין "אחד בפה ואחד בלב" ואי אפשר לקחת מחנה את הכתיבה שלה. הלוואי שהייתי יודעת להתנסח כפי שהיא מתנסחת. אבל מצד שני היא מסוגלת להוציא אותי מהכלים בשנאת הדת שלה. וזה לא סותר האחד את השני.

נראה לי שאת לא מבינה משהו

הדרת נשים נובעת משנאת נשים (מיזוגניה). זהו אחד המרכיבים המאוד עמוקים בתרבות פטריארכלית, והדתות הם הכלים המרכזיים לביסוסה של המיזוגניה הזו. זה שתאמרי שמדובר ב"שנאה" דווקא מצד מי שלא מאפשרות לשנאת הנשים הזו לעבור ללא תגובה חריפה, וזה שחברתך הטמיעה את הדיכוי במידה שהיא לא מסוגלת להבין שהיא מודרת גם כשמורחים לה את זה על הפרצוף, אינו הופך אותי לנושא דגל השנאה, אלא להיפך - אותך. אני מציעה שאם הדת הפונדמנטליסטית שלך שמבססת את כוחה ע"י הדרת נשים מרשה לך - תרכשי מראה.

חוששתני שאת נכשלת סדרתית בהבנת מהות העניין

הדרת נשים נובעת משנאת נשים (מיזוגניה). זהו אחד המרכיבים המאוד עמוקים בתרבות פטריארכלית, והדתות הם הכלים המרכזיים לביסוסה של המיזוגניה הזו. זה שתאמרי שמדובר ב"שנאה" דווקא מצד מי שלא מאפשרות לשנאת הנשים הזו לעבור ללא תגובה חריפה, וזה שחברתך הטמיעה את הדיכוי במידה שהיא לא מסוגלת להבין שהיא מודרת גם כשמורחים לה את זה על הפרצוף, אינו הופך אותי לנושא דגל השנאה, אלא להיפך - אותך. אני מציעה שאם הדת הפונדמנטליסטית שלך שמבססת את כוחה ע"י הדרת נשים מרשה לך - תרכשי מראה.

סייעת א

New member
זה מה שאת חושבת

אבל אני רואה שכבעבר כך גם עכשיו אין כל טעם בדיון איתך וכל הפוסלת במומה היא פוסלת.

ATAF151

New member
זו לא שנאה

הגברים בעבר שלטו בגלל הכח הפיזי שלהם שהיה קריטי להישרדות, ומאחר שהגברים הם אלו שכתבו את חוקי הדת, הם כתבו חוקים שהיו מתאימים לתקופה העתיקה.
גם הנשים בעבר נאלצו לחפש גבר על פי קריטריונים של חוזק פיזי.
כיום חשיבותו של הכח הפיזי קטנה מאוד, אבל קשה לשנות במהירות הרגלים של אלפי שנה, אצל גברים ואפילו אצל נשים.
אולם, בכל אופן יש הצלחה מדהימה בנושא, אם כי קצת פחות אצל האוכלוסיה הדתית.

למעלה