הדרת נשים ברעננה

BellA עלמה

New member
תעשי לעצמך טובה

תקראי שוב את מה שכתבתי

בכל אופן אני סיימתי את הדיון הזה כי את פשוט למסלפת בכוונה את דברי

שיהיה לך כל טוב
ושבוע טוב

סייעת א

New member
עשיתי וקראתי אפילו יותר מפעם אחת

ומי שמסלפת זאת את ולא אני וגם אני מסיימת ושיהיה שבוע טוב וכל טוב.

סייעת א

New member
ראית זאת בעיניך?

אני דווקא ראיתי פרגוד ענק בגודלו שמשני צדדיו רקדו גברים ונשים בנפרד אך במרחק קטן מהם לפני הקטע שהיה בו הפרגוד (קרוב יותר לכביש) רקדו במשותף גברים ונשים ואף אחד לא עשה להם כלום. אבל מה לא תעשו כדי שבית המקדש השלישי ייחרב עוד בטרם נבנה? שונאי ישראל שכמותכם. בושו והכלמו לכם.

gabiskon

New member
אני ראיתי פרגוד קטן, צדדי, בחלק המזרחי של

הרחבה, מאחוריו רקדו נשים באיזור מצומצם ביותר, לעומת כל הרחבה עצמה בה רקדה כמות עצומה של גברים.

סייעת א

New member
כנראה ששנינו היינו במקומות שונים

ומה לעשות שזאת עובדה שהרבה יותר גברים באים לרקוד מאשר נשים אז ראית יותר גברים. ותמיד 1000 גברים יראו בעיניים שלך הרבה יותר מאשר 500 נשים לדוגמא. וכל נסיון שלך ושל אחרים להפוך את זה להדרת נשים לא יצליח ומדובר בדמגוגיה.

gabiskon

New member
בהחלט. 1000 גברים הם אכן יותר מ-500 נשים.

אם כי במקרה הזה היו במקרה הטוב עשרות בודדות של נשים.

"ומה לעשות שזאת עובדה שהרבה יותר גברים באים לרקוד" - מה לעשות? לתת מקום מכבד ושיוויוני גם לנשים, כדי שאם תרצנה תבאנה.

סייעת א

New member
כנראה שהאמת יוצאת גם כאן לאור

וגם את אשה ממין נקבה ולא גבר ממין זכר. תודה על ההבהרה

gabiskon

New member
האשמות שווא ללא הוכחה, ראי הערתו של מנהל

הפורום וכבדי את משתתפיו על ידי המנעות מעיסוק באברי המין שלהם.

סייעת א

New member
מי שמזכיר שוב ושוב אברי מין

זה אתה. אני לא הזכרתי זאת בכלל. תפסיק להשמיץ. אין לך מה להגיב לעניין אז אתה הולך מסביב עם כל השטויות שלך, די מספיק. היכן מנהל הפורום שיראה לך את הדלת החוצה?

סייעת, אם את מאיינת את עצמך לדעת

אין שום סיבה שנרשה לך להסב את הנזק הזה לנשים ככלל. מי שיקיים ארועים עירוניים שיש בהם הדרת נשים מסוג זה, במתקנים עירוניים וע"ח משלמת המיסים - יחטוף. רוצה הפרדה? אצלך במטבח, לא במרחב הציבורי. נראה לי שהרבנים מבינים שלשם זה מתקרב, ולכן המאבק הנבזי הזה שלהם, שלצערי יש נשים משת"פיות עם הכוחות שפועלים נגדן, שלוקחות במאבק המיזוגני שלהם חלק.

סייעת א

New member
התואילי בטובך לכתוב לאישה פשוטה שכמוני

בעברית יותר פשוטה על מנת שאוכל להבין את המילים המיוחדות שאת משתמשת בהן?

ATAF151

New member
קשה לי להבין

למה משהו שקשור בלימודים ולא בעבודה פיזית, לא מיועד לנשים?
פעם גם נשים כמעט ולא באו ללמוד מקצועות ריאליים, אבל במקום להרחיק אותן מזה, דווקא עשו תוכניות לעודד אותן, והיום הם נמצאות שם באחוזים די יפים.

הסיבה שקשה לך להבין

היא כי אתה לא מבין על מה אתה מדבר. אתה בכלל יודע מה זה ש"ס ופוסקים? ראית פעם איך זה נראה בכלל? סוג הכתב שבו זה נכתב מוכר לך? אתה בקיא בו? זה מאוד מעציב שאתה כמנהל פורום מרשה לעצמך לכתוב על משהו שאתה בכלל לא מבין בו ועוד בהתרסה. ברור שמותר לך לכתוב גם על משהו שאתה לא מבין, אבל תעשה זאת בצורת שאלה, ניסיון ללמוד, ולא כהתרסה.

ATAF151

New member
אני מפריד

אני לא מתווכח על סוג הכתב, אני רק מתוכח על הדרת נשים. ואם נשים לא רוצות לבוא, שלא תבאנה, אבל אם הן כן רוצות, שתבאנה באופן שיוויוני.

אין כל הדרת נשים

ויש שיוויון. אתם סתם מבלבלים במוח מתוך אי ידיעת האמת ומתוך שנאת הדת והדתיים.

כי אתה לא מבין את הדת ואת החיובים

אתה מדבר בשיח של זכויות כשהדת היא שיח של דתות.
אינך מכיר את המנגנונים ההלכתיים ואת האפקטים החברתיים הנובעים מהם.

אתה מדבר בשפה אחרת ומתפלא שאינך מבין.

אני מתפלל 3 פעמים ביום לא בגלל שזה כיף אלא בגלל שזאת חובתי.
אם לא הייתי חייב, כנראה שלא הייתי מקפיד על כך ורוב הנשים הדתיות באמת לא מקפידות על כך.

תאר לעצמך שהיה אירוע בבית הכנסת שמיועד למתפללי מנין הבוקר (ב 5:30) מנין אליו לא היו מגיעות נשים.
האם היית באמת מתפלא על הדרת הנשים מהאירוע?

נשים לומדות תורה כי הן מתענינות, כי הן רוצות לשפר את הידע שלהן, את הרוחניות, התענינות אינטלקטולית וכיו"ב.
גברים חייבים ללמוד תורה.

לימוד הדף היומי נועד לאפשר לגברים עסוקים בעבודתם ללמוד גמרא פעם ביום כל יום.
הרעיון היה מאוד שנוי במחלוקת בזמנו, ללמוד דף גמרא ביום זה הרבה מאוד ומן הסתם הלימוד הוא שטחי ולא מעמיק.

נשים לא נהגו ללמוד גמרא וגם כשלמדו, בגלל שאין להן את החיוב הזה, נדיר מאוד שילמדו בדרך הזאת.
מכאן שגם לסיום מחזור לימודי דף יומי פעם ב 7 שנים תגענה פחות נשים.

למעלה