הדרת נשים ברעננה

ATAF151

New member
שים לב מי מצוין ברשימת המשתתפים

משום מה כל המכובדים המוזכרים שם הם רק גברים.

ארזS

New member
ואני מצדיק זאת

כי ששה סדרי משנה זה דבר שגברים לומדים ולא נשים.
אבל עזוב, גם אתה הפכת בעל כרחך לפמיניסט...

ATAF151

New member
אז הבעיה בסיסית יותר

מדירים נשים מלימוד של תחום יוקרתי בחברה בה הן חיות.

ATAF151

New member
מוסדות החינוך הדתיים

למשל בחינוך הבנים מלמדים הרבה גמרא ובחינוך הבנות לא.

ארזS

New member
תראה לי בנות שרוצות ללמוד גמרא

ואתה יודע מה?
תבדוק בין הבנים כמה מהם היו מוותרים על זה...

ATAF151

New member
יש ויש

אני גם לא מכיר הרבה בנות שרוצות להיות ראש הממשלה, או אינסטלטוריות, אבל אני לא חוסם את התפקידים הללו מפני בנות, ומאפשר לבנות באופן שווה ללמוד למשל אינסטלציה.

לא יתכן להכריז מראש שמקצוע מסוים (ובמיוחד שלא מדובר במקצוע שכרוך בעבודה פיזית קשה), יחסם לבנות.

סליחה שאני מתערב

לא מדובר כאן על מקצוע ואף אחד לא חוסם אף אחת. על מה אתה מדבר בכלל? אתה כנראה באמת לא מבין את הסוגיה הזאת בש"ס תרתי משמע!

אינך מכיר את הציבור הדתי, אתה כותב תאורטית

בפועל המהפיכה הגדולה ביותר בציבור הדתי בעשרות השנים האחרונות היא לימוד גמרא לנשים.
יש פריחה עצומה של הנושא הזה.

יחד עם זאת, דף יומי הוא משהו אחר לגמרי.
מדובר בלימוד שהוא סוג של קביעות, בחירה של אדם להקדיש מדי יום שעה ללימוד דף גמרא, אותו דף גמרא בכל העולם.

כיום כמעט ואין נשים שעושות את זה ולכן מדובר באירוע על טהרת הגבריות.
זה כמו להבדיל כדורגל, נשים יכולות לשחק כדורגל אבל מה לעשות שבאירוע המוקדש לכדורגל יהיה מיעוט נשים בין המשתתפים ולרוב אפס נשים בקרב הדוברים.

ATAF151

New member
אבל בנות מוזמנות גם ללמוד כדורגל

יש כיום דווקא ממש עידוד אקטיבי לבנות לבוא לחוגי כדורגל בבתי הספר, ואין עידוד כזה לבנות ללמוד גמרא בבתי הספר הדתיים.

ארזS

New member
אני מציע שלפני שאתה מגיב

תעשה סקר בין הבנות כמה מהן מעוניינות בכלל ללמוד את זה.
כדאם דתי אני אומר לך, אודה ולא אבוש, זה חומר קשה ומעיק על גברים רבים [אני למשל !], ומיועד באמת רק למי שמעוניין ללמוד ולהתמיד בכך.
ודתיים רבים לא מסוגלים לזה אז תסלח לי אבל תבדוק את הדברים לפני שאתה כותב דברים שאתה לא מבין בהם בכלל.

ATAF151

New member
יש עוד תפקידים ולימודים קשים

להיות ד"ר לפיסיקה זה קשה בטירוף, להיות ראש ממשלה זה לחצים בלתי אפשריים. למרות כל זאת אנחנו מאפשרים באופן שווה לגברים ולנשים ללכת ללמוד ולתפקד בתפקידים הללו ואפילו מעודדים נשים להיכנס לתחומים האלו באופן מיוחד.

ATAF151

New member
הם מקבלות עידוד שלא ללמוד את זה

מדובר כאן על לימוד בתחום ההתפלספות ולא על משהו פיזי. נשים דווקא לא כל כך גרועות בהתפלספויות.

ארזS

New member
ממי הן מקבלות את העידוד הזה ?

כידוע לך אני אדם דתי, ואני אומר לך את זה בצורה מפורשת מידע אישי ולא מניחושים שאתה מתבסס עליהם:
מעט מאוד נשים ובנות, אם בכלל, מעוניינות ללמוד את זה.
ועם עובדות אנא אל תתווכח.

ארז, בוא ונפריד

יש בשנים האחרונות פריחה של לימודי יהדות לנשים, כולל לימוד גמרא.

יחד עם זאת, כמעט ולא ראיתי נשים לומדות דף יומי שהוא קביעת לימוד זריזה ושטחית מאוד שמיועדת לקבלת בקיאות כללית ולמצוות לימוד תורה (שרק גברים חייבים בה)
הנשים שהכרתי למדו גמרא בצורה קצת יותר ישיבתית ו/או אקדמית ופחות כמו בעליבתים שלומדים דף יומי.

ארזS

New member
אז תפריד בבקשה...

אכן יש פריחה של לימודי יהדות לנשים וזה דבר מאוד מבורך !!!
אך מה הקשר בין לימודי יהדות לנשים לבין לימוד הדף היומי ???
באמת, תנסה להבין קודם כל על מה אתה מוציא פה אנרגיה...

gabiskon

New member
"שרק גברים חייבים בה"

עכשיו חזור לשאלתך הקודמת אלי.

למעלה