הדרת נשים ברעננה

כנראה

שאתה צריך לעמוד מול המראה ולחזור לאט ובהדגשה על שאלתך זו. אולי הדמות שבמראה תדע את התשובה.

כנראה שאת בורה

וכרגיל אינך יודעת על מה את מדברת.
השנאה מדברת מגרונך ולא בפעם הראשונה.

ATAF151

New member
הייתי בכותל בשבוע שעבר

ופנו אלי מכל עבר להירשם לבוא ללימודי הדף היומי וכיוצה באלה. לאשתי איש לא הציע דבר.

BellA עלמה

New member
חנה .. מה לך ולש"ס

ה"פשקעוויל " (איך שלא כותבים) מיועד למגזר החרדי שסניקי מה לך ולזה?

לי אישית למשל מפריע שבשימחת תורה ביד לבנים היה אירוע של שירי קרליבך שהיה מופרד לנשים עם מחיצה!!
ופה מדובר ברחבה של בית יד לבנים שהוא מקום ציבורי..
או שברחבת הכותל שאני לבושה מכנסיים וחולצת T שראוה קצת את הכפתייה של החזייה ביקשו ממני להתכסות עם בד מלוכלכך ומכוער..

לי זה הרבה יותר מפריע מאיזה פשקעוויל של ש"ס

אבל לא היתה כל הדרת נשים באירוע הזה

היא סתם מחרחרת ריב ומדון אנטי דתי באופן קבוע וזאת המנטרה הידועה שלה.

ATAF151

New member
אני חושב שכוונתה לחסות העירונית

ראש העיר השתתף באירוע ונתן חסות עירונית, והיא לא רוצה חסות עירונית לאירוע המדיר נשים.

gabiskon

New member
הדרת הנשים ביד לבנים בשמחת תורה כל שנה

ע"י מחיצה אכן מרתיחה. זה חוזר על עצמו שנים.

BellA עלמה

New member
כן אבל אני יכולה איך שהוא להבין כי זה משהו דת

דתי עם רקודים והקפות תורה וכו

אני מדברת על ערב שירה שהיה בשמחת תורה ברחווה ביד לבנים

gabiskon

New member
אני אינני יכול להבין מדוע אישה חילונית

שרוצה לרקוד, אפילו באמצע הרחוב, צריכה בערב שמחת תורה להסתתר מאחורי וילון.

ואינני מוצא הבדל בין זה לבין שירה. גם הריקודים עצמם מתרחשים ברחבת בית יד לבנים, כאשר לגברים פתוחה כל הרחבה ולנשים ישנו פרגוד קטן שהן אמורות להסתתר מאחוריו.

סייעת א

New member
אם אינך יכול להבין יש לך בעייה כנראה

ראשית כל אף אישה לא מסתתרת ולא מוסתרת מאחורי וילון. מאיפה המצאת דבר שקר כזה? אני אשה שומרת מסורת ומשתתפת כמעט בכל שנה בהקפות של שמחת תורה וגם באירועים נוספים המתקיימים ברחבה של יד לבנים ומיועדים לשומרי מסורת ולכל מי שהמסורת שלנו מדברת אליו ומשתתפים באירועים האלה המוני חילוניים וחילוניות ולא רק דתיים ודתיות, ואין דבר כזה "להסתתר מאחורי וילון" זה שקר גס.

gabiskon

New member
ראיתי במו עיני לפני מספר שנים. עימי היו עדים.

הרוקדים היו ברחבה והרוקדות מאחורי פרגוד קטן.

סייעת א

New member
פרגוד בהחלט כן

הרי מדובר בשירה ובריקודים עם ספר תורה והנה אפילו אתה ציינת עכשיו שהיה פרגוד קטן שזה רחוק מאוד ממה שציינת קודם "להסתתר מאחורי וילון." וכפי שבבית כנסת יש פרגוד או מחיצה בין עזרת הגברים לבין עזרת הנשים וגם אני כאשה מבינה שככה צריך להיות ולא רואה בכך כל הדרה, כך גם ברחבה של יד לבנים צריך להיות ואין בכך כל בושה ולא השפלת נשים.
וראו מה קורה כאן: הרי עד לשנה האחרונה ואולי מעט קודם כשהתחילו כל הבעיות בגלל כמה קנאים חולי נפש מטורפים בבני ברק ובירושלים שדרשו הפרדה באוטובוסים אף אחד במדינה לא דיבר ואף אחת לא דיברה על אפליה ועל הדרת נשים. המילה הזאת בכלל לא היתה בסלנג הציבורי שלנו. למה לקחת דבר שמקובל בעולם היהודי מקדמא דנא ולעשות ממנו מה שהוא לא?
כאילו שאין לנו די והותר צרות מבחוץ שבתוך עמנו הקטנטן אנחנו צריכים את המריבות המטופשות והמיותרות האלה.

gabiskon

New member
פרגוד קטן, שמשמעו שהחלק שמותר לנשים

לרקוד מאחוריו הוא קטן. במקרה הזה הקוטן אינו מסמן את קוטן האפליה אלא נמצא ממש ביחס הפוך לה.

לא מובן לי מה ההבדל בין המילה וילון לפרגוד ומכאן בין להסתתר מאחורי וילון קטן או להסתתר מאחורי פרגוד קטן, אבל אם תרצי שיהיה כך - הנשים הצטרכו להסתתר מאחורי פרגוד קטן.

כאשר ההפרדה מתבצעת במקום ציבורי, באמצע הרחוב (רחב יד לבנים) וכאשר נשים חילוניות רוצות לרקוד עם בני זוגן או בלי בני זוגן, אינני חושב שעליהן להסתתר מאחורי וילון או פרגוד או כל דבר אחר, גדול או קטן.

BellA עלמה

New member
אגב מה יקרה אם אסרב להפרד מבן זוגי

לאזור המחיצה וארקוד איתו?
יסלקו אותי באבנים?
יאסרו אותי עם אזיקים?
ירקו עלי?

באמת מה יעשו לי?

סייעת א

New member
מה שיקרה תלוי בך

האירוע המדובר לעיל ממש לא מדבר אליך אלא לאנשים אוהבי תורה וברור לכולם שהתורה לא מעניינת אותך אלא הפרובוקציה מעניינת אותך ואת בעצמך הרי מעידה כאן שחור על גבי לבן שאת מעוניינת בפרובוקציה לשם פרובוקציה. אני תמיד מלאת תמיהה ופליאה על פרובוקציות כאלה. נגד פרובוקציה אפשר להגיב גם כן בפרובוקציה ואפשר להגיב בסלחנות. אני בדרך כלל מהסלחנים ולדעתי משתתפי אירוע שמחת תורה שבאים לשמוח עם התורה לא יעשו כלום לאשה מסכנה שמעוררת פרובוקציות באירוע של שמחת תורה. וזאת מכיוון שבאירוע הזה לא משתתפים כמעט בכלל חרדים אלא בעיקר דתיים לאומיים וחילוניים אוהבי תורה.

BellA עלמה

New member
יקירתי את אינך מכירה אותי או את הרקע שלי

יש לי רקע דתי {חונכתי בבתי ספר דתיים . מכיפה סרוגה שכאלה ועד גני חב"ד}.
למרות שאני חילונית למהדרין יש לי כן כבוד לדת רק מה.. הדת לא מכבדת אותי..

יורקים עלי באוטובוסים ודורשים ממני ללכת למושב האחורי (שאני בירושלים ).
בכותל מכריחים אותי לשים בד על הכתפיים כי רואים לי קצת את הפתפייה של החזייה
וכו
אז כן
שלא מכבדים אותי
אני לא אכבד גם כן

עלמה, אותי העליב חילוני בשבוע שעבר

ולכן בפעם הבאה שאני אראה אותך אני אפגע בך!
נשמע לך הגיוני?

כי כך לי, כאדם דתי, נתפסים הטיעונים שלך.

אני אדם דתי שחי כמוך ברעננה, נדמה לי שאפילו נפגשנו פעם או פעמיים באופן אישי במפגשי פורום אחר.

אני רוקד בשמחת תורה בנפרד מאשתי, באוטובוסים אני לא מעביר אנשים קדימה או אחורה, לא יורק לא מלביש ולא מפשיט.

מדוע את הופכת אותי לאוייב שלך?
למה חשוב לך שאת לא מכבדת אותי?

מדוע רק בגלל שגם לי יש כיפה על הראש וגם למי שאולי פגע בך יש כיפה על הראש את מסרבת להבין שאנחנו אנשים אחרים?
כמו שאני לא חושב שאת מייצגת חילונים שפוגעים בדתיים אני מצפה ממך להבין שאני ודתיים אחרים לא מייצגים את כל חובשי הכיפה.

gabiskon

New member
מי שפגע בה הוא זה שמצפה ממנה לרקוד

מאחורי פרגוד. היא לא מתכוונת לפגוע בו אלא פשוט להתעלם מהציווי המקומם ולרקוד היכן שיתחשק לה בשטח הציבורי ששייך לה לא פחות מלכל אחד אחר.

BellA עלמה

New member
בידיוק לזה התכוונתי

להתעלם מהווילון \ מחיצה\ פרגוד
ולהיות איפה שבא לי

אני רוצה לראות חובש כיפה בא אלי ואומר לי "קישטה אישה - את לשם מאחורי המחיצה "

אני אסתכל אליו ואומר לו את המשפט המלבין פני חברו ברבים כאילו שפך דמים"

הרחבה של יד לבנים שייכת לכל תושבי העיר נקודה
לא יפה ולא נאה שמסלקים אותי לאיזה אזור מאחורי מחיצה כי אני אישה

למעלה