חס וחלילה!
יש רק זוג רגליים אחד ורק עליהן אני יכול לעמוד. כמו כן מבלי לפגוע בכבודך, שאני יודע את דעתך, אכן "התנועה ליהדות מתקדמת" דוגלת בשיטה, ש"הכל פתוח". לכאורה - אכן כן. שאל נא לימים ראשונים: היכן כתוב בתורה, שאסור לאכול בשר בחלב? 10 נקודות למי, שיענה תשובה נכונה. למה שאלתי דווקא שאלה זאת? משום, שאכן לא כתוב בתורה שום איזכור לאכילת בשר וחלב. מה כן כתוב? "לא תבשל גדי בחלב אמו". אז כיצד זה הגיע לאיסור אכילה? חפש בקונקורדציה (אעזור הלך קצת בזה) ותמצא פסוק זה 3 פעמים בתורה: א."שמות" כ"ג י"ט; ב. "שמות" ל"ד כ"ו; ג. "דברים" י"ד כ"א. בשביל צריך לכתוב שלוש פעמים אותו דבר? התשובה: כחלק מהתורה שבעל פה קיבלו חז"ל כללים, כיצד לפרש ריבוי או חסר של מלים או אותיות. גם כאן פורש הריבוי על כללים אלה לשלושה איסורים: בישול, אכילה והנאה. האם נראה לך, שיש כיום אדם אחד, שעולה על חכמי התלמוד כדי לסטות באופן קיצוני מפירוש, שנקבע להלכה פה אחד?! אגלה את אוזנך (אבל אנא אל תגלה זאת לאחרים): מן התורה איןאיסור על אכילת בשר עוף עם חלב... אבל... יד לפה! עכשיו לענייננו. האמן לי, שכמה שאנו שונים זה מזה, יש בינינו הרבה מן המשותף. כמוך - כמוני - גם אני הייתי שמח, אילו נמצא פתרון להתיר יחסים הומוסקסואליים. אומנם אתה מתוך הזדהות עם הציבור הדתי ואילו אני כאדם דתי אבל בכל זאת צריך להסתכל על המשותף ולא על המפריד. עם זאת לא יתכן לעשות מהתורה "חוכא ואיטלולא" בגלל רצונותיו האישיים של מאן דהוא. הנה ראה: הגולש, שניסה להוכיח לי ב"אורים ותומים", שמשכב אשה איננו כולל את כל הצורות ההומוסקסואליות, עד מהרה נדם למקרא תגובתי (ואתה השבת במקומו כנראה) משום שבתורה כתוב משכבי בלשון רבים. תוספת היו"ד היא משמעותית ביותר לכל צורות המשכב. לא אבוא לדון בהלכה, כי זה לא ההתום שלי. עם זאת הודיתי לא אחת, שכל אדם דתי, שנמשך לבני מינו, נמצא בקונפליקט מתמיד. אכן צריך את עזרת הרבנים ואת הכרתם אבל לא במעשה אלא בנסיבות. אחד מאלה השתתף באחד המפגשים של אסף (וכנראה צפוי גם להשתתף במפגש לצעירים, אלא ששנינו כנראה נחשבים ל"זקנים") והצהיר מפורשות, שאין בכוחו של שום רב לשנות את ההלכה, כי ההלכה לא נקבעה על דעת יחיד זה או אחר אלא על דעת רבים ו... הזכר לי: האם הרב יובל שרלו לא התארח פעם כאן בפורום? (אולי מישהו כאן זוכר את הברייתא המקסימה "מעשה בתנורו של עכנאי"?). אז מכאן אשאיר מעט גם לאחרים להשלים את הדוגמא הנפלאה של המחלוקת בין רבי אליעזר לחכמים במסכת "בבא מציעא".