האנשים החדשים

../images/Emo6.gif אוי, איך שאני מתאפק עכשיו

לא לכתוב את מה שעומד לי על קצה המקלדת...

חס וחלילה!

יש רק זוג רגליים אחד ורק עליהן אני יכול לעמוד. כמו כן מבלי לפגוע בכבודך, שאני יודע את דעתך, אכן "התנועה ליהדות מתקדמת" דוגלת בשיטה, ש"הכל פתוח". לכאורה - אכן כן. שאל נא לימים ראשונים: היכן כתוב בתורה, שאסור לאכול בשר בחלב? 10 נקודות למי, שיענה תשובה נכונה. למה שאלתי דווקא שאלה זאת? משום, שאכן לא כתוב בתורה שום איזכור לאכילת בשר וחלב. מה כן כתוב? "לא תבשל גדי בחלב אמו". אז כיצד זה הגיע לאיסור אכילה? חפש בקונקורדציה (אעזור הלך קצת בזה) ותמצא פסוק זה 3 פעמים בתורה: א."שמות" כ"ג י"ט; ב. "שמות" ל"ד כ"ו; ג. "דברים" י"ד כ"א. בשביל צריך לכתוב שלוש פעמים אותו דבר? התשובה: כחלק מהתורה שבעל פה קיבלו חז"ל כללים, כיצד לפרש ריבוי או חסר של מלים או אותיות. גם כאן פורש הריבוי על כללים אלה לשלושה איסורים: בישול, אכילה והנאה. האם נראה לך, שיש כיום אדם אחד, שעולה על חכמי התלמוד כדי לסטות באופן קיצוני מפירוש, שנקבע להלכה פה אחד?! אגלה את אוזנך (אבל אנא אל תגלה זאת לאחרים): מן התורה איןאיסור על אכילת בשר עוף עם חלב... אבל... יד לפה! עכשיו לענייננו. האמן לי, שכמה שאנו שונים זה מזה, יש בינינו הרבה מן המשותף. כמוך - כמוני - גם אני הייתי שמח, אילו נמצא פתרון להתיר יחסים הומוסקסואליים. אומנם אתה מתוך הזדהות עם הציבור הדתי ואילו אני כאדם דתי אבל בכל זאת צריך להסתכל על המשותף ולא על המפריד. עם זאת לא יתכן לעשות מהתורה "חוכא ואיטלולא" בגלל רצונותיו האישיים של מאן דהוא. הנה ראה: הגולש, שניסה להוכיח לי ב"אורים ותומים", שמשכב אשה איננו כולל את כל הצורות ההומוסקסואליות, עד מהרה נדם למקרא תגובתי (ואתה השבת במקומו כנראה) משום שבתורה כתוב משכבי בלשון רבים. תוספת היו"ד היא משמעותית ביותר לכל צורות המשכב. לא אבוא לדון בהלכה, כי זה לא ההתום שלי. עם זאת הודיתי לא אחת, שכל אדם דתי, שנמשך לבני מינו, נמצא בקונפליקט מתמיד. אכן צריך את עזרת הרבנים ואת הכרתם אבל לא במעשה אלא בנסיבות. אחד מאלה השתתף באחד המפגשים של אסף (וכנראה צפוי גם להשתתף במפגש לצעירים, אלא ששנינו כנראה נחשבים ל"זקנים") והצהיר מפורשות, שאין בכוחו של שום רב לשנות את ההלכה, כי ההלכה לא נקבעה על דעת יחיד זה או אחר אלא על דעת רבים ו... הזכר לי: האם הרב יובל שרלו לא התארח פעם כאן בפורום? (אולי מישהו כאן זוכר את הברייתא המקסימה "מעשה בתנורו של עכנאי"?). אז מכאן אשאיר מעט גם לאחרים להשלים את הדוגמא הנפלאה של המחלוקת בין רבי אליעזר לחכמים במסכת "בבא מציעא".

הצלחת להרגיז אותי

אתה בטוח שכל העניין ההומוסקסואלי הוא אסור, עד שאתה זוחל על גחונך ומבקש מהרבנים הרחומים שיסכימו להתייחס אליך כמו לילד מפגר ונכה. שיתנו לך את הצעצוע, נו, כי הוא אנוס? תבין שאנחנו לא נכים או נחותים, אלא שזו עוד זהות, שונה, שלא חייבת לעמוד בסתירה לתורה, ושלגבינו היא לכתחילה, כי אלה החיים שלנו.

dkey

New member
יפה

כל פתרון שאינו מתן כבוד ושייון אינו ולא יהיה פתרון.

io4minyan

New member
יפה מאוד !!!

אתה צודק. זה מאוד מכעיס שהומו מחליט לזחול על גחונו אל הרבנים הרחומים כדי לקבל יחס שניתן לילד מפגר. זה מאוד מכעיס שהומו מכריז על עצמו שהוא נכה או נחות כדי לזכות בחמלה או ברחמים חבל שלא מצאתי היכן הדברים האידיוטיים האלה נכתבו כדי שאוכל להגיב ישירות למי שכתב אותם. התואיל לציין מראי-מקום ?

io4minyan

New member
המשפט החשוב שנשמט

ואפשר להתבונן אחרת : אם יש מי שמוכן להסתפק ברחמים השמורים למי שהם ילדים מפגרים, נכים ומכוערים, שוגגים או אנוסים ובלבד שיאפשרו לו להישאר בקהילה , אין לי אלא להצר עליו אך בודאי שלא נכון לשפוט אותו כי הוא נמצא בשלב שבו הקהילה חשובה לו ולא נכון לדרוש ממנו להילחם על פרנציפים.

עזוב את בעיית השיפוט

אנשים מתקשים לכבד את אלו שאינם מכבדים את עצמם. זו הבעיה.

חייל דתי, דיקיי, העשירי למניין ותל אסיבי!

כולכם צודקים! אנחנו לא נכים ולא מסכנים וגם אם יש לנו אהבה, אין בזה שום בעייה. אני למשל אוהב את כל משפחתי ואת כל משתתפי הפורום... האם עברתי בכל על האיסור?! ונניח, שיש גבר מקסים - אהבת חיי, נסיך חלומותיי, שאותו אני אוהב יותר מכולם. יש בזה איסור?! לא! האיסור הוא במעשה. אכן זו קטנוניות לצפות מהרבנים, שאחרי למעלה מאלפיים שנה מאז שניתנה התורה אנו מבקשים לחדש הלכה, שטרם חודשה. אולי לעתיד לבוא לימות המשיח יתבטלו כל איסורי התורה... מי יודע? עכשיו תבינו את ההבדל בגישתי לעניין הכרת הרבנים בצורך הנפשי שלי לחיות דווקא עם גבר לבין מתן היתר לכתחילה.

אבל שוב

מי אמר לך שכל מעשה בין גברים הוא אסור? לא ביקשתי להתיר סקס אנאלי! אם יש לך מידע ומקורות לאיסור גורף אודה לך אם תשתף אותי.

המישפחה...

הי, רציתי לשאול אם אתה דתי ואם גם המישפחה שלך? שאם כן זה ראוי להערכה משני הצדדים שאתה יכול להופיע בארועים משפחתיים עם בן זוגך....

armadilloo

New member
יום אחד כולם יהיו ככה

היום ההומואים עוברים תהליך מסיבי של לגיטימציה ושחרור, ובגלל זה הם צריכים לפרוק את עול הרדיפה של כל השנים בקול אדיר של מצעדי גאווה, דעות פוליטיות רדיקליות, מופעי דראג מגוכחים ודיבור נשי אימפנטילי. הכל נועד כדי להראות שהם פה והם פה כדי להישאר + תאוות נקם ברודפיהם (= הדתיים).. אני בטוח שבעוד 20 - 30 שנה, הומוסקסואליות תהפוך לדבר מובן מאליו, וכל סממני הזיהוי המעושים והצורך לנפנף בדגל הגאווה בפרהסיה יתמוססו לטובת שגרת חיים "סטנדרטית" -בריאה לעצמם ולסביבתם. אבל אנחנו דור הבניים כמו תמיד אוכלים אותה

dkey

New member
אני מבטיח לך שבעוד 20 שנה

יהיו מצעדי גאווה, יהיו מופעי דראג, יהיו הרבה יותר דגלים וחלק מההומואים ידברו דיבור נשי. ההבדל היחידי יהיה שיותר סטרייטים ישתתפו ולא תהיה התנגדות או הרמת גבה.

arvandor

New member
חזה...?

למרות שזה לא הפורום המתאים, נראה לי....

למעלה