אינני יודע, אם לכך התכוונת
לא פעם נכנסים לפורום אורחים, שאינם הומואים, ושואלים בתמיה: הומאים דתיים?! תרתי דסתרי! אז זהו. יש לדעת להבחין בין הרצוי למצוי. אין להתווכח על העובדה, שהומוסקסואליזם איננו רצוי לחברה, כי זו דעת הרוב המכריע. עם זאת יש הומואים, שטוב להם באשר הם. יבושם להם! לאדם החילוני אכן קל יותר, כי אין לו מחויבות חברתית. לאדם הדתי קשה, כי הוא יודע, שהתופעה סותרת את אמונתו. מה יעשה? יפסיק להאמין?! אין לך סתירה גדולה מזאת! במה האמנת עד עכשיו? אלא מה? לא נוח לך במצבך?! לשם כך קיימת ההתמודדות. אכן בחברה הדתית עד לא מכבר הנושא היה בגדר "טאבו". מי שנתפס על אוננות (ואין צריך לומר על מעשה חמור מזה), אחת דתו הייתה - להיזרק מהישיבה או מבית הספר ו... הופ! היישר לחברה החילונית. לא אחת היה הנער נכנס למשבר פסיכולוגי ויוצא "קירח מכאן ומכאן". לאחרונה חלה התקדמות מסוימת בהבנה אפילו מצד חלק הציבור החרדי (אומנם קטן אבל חלק) וזאת אני יודע משיחות אישיות. כבר לא מטאטאים את הנושא אל מתחת לשטיח אלא מדברים עליו בגלוי (היכנס לאתר "כיפה" למדור "יועצים" ותמצא לא אחת שו"ת בנושא זה). גם "עצת נפש", שכוונתם אולי טובה (אבל לא הדרך), לא קם אלא על רקע הידיעה, כי יש הכרח להתמודד עם הבעייה. בקיצור: הנחת העבודה היא, שהומוסקסואלים זה לא דבר טוב ואף אסור מן התורה. שום הפגנה ושום מצעד לא יטהרו את ה"שרץ". עם זאת כבן קהילה דתית אני חש זיקה עמוקה לקהילה שלי הרבה יותר מאשר לקהילה ההומוסקסואלית, שאך מעטים ממנה מוכנים לעשות מעשה חברתי קטן של גיבוש ותמיכה חברתית. לפיכך אינני מצפה משום רב, שיכשיר דבר אסור. עם זאת עצם ההכרה בתופעה בדיעבד היא הישג גדול ועל כל יש לברך. לעניין הסיפא - אני שמח על כל השינוים, שהושגו ע"י הקהילה. עם זאת ראוי לציין את "האגודה" מת"א, שהייתה החלוצה בקיום פעולות הסברה בקרב הציבור (וגם בארגון המצעד), אולם אני משוכנע, שהמצעד לא אלא להפגין את הכוח או את הניצחון העצמי אבל שום פעולה לא הוכיחה עצמה במגמה חיובית כמו פעולת ההסברה. בחברה הדתית הנושא התעורר הרבה יותר מאוחר. זה כל ההבדל. אז שוב אינני רואה מקום לגאווה אלא לסיפוק. גאווה מציינת מושג חיובי, שיש בו תרומה לזולת: "גאוות היחידה" - בשל התרומה לצה"ל ולעם, "גאוות האם" - על שזכתה לילדים מוכשרים וחכמים, ועוד ועוד...