האנשים החדשים

האנשים החדשים

מה שהכי הייתי רוצה זה להיות מהאנשים החדשים. אלה שפוגשים את האהבה שלהם בתנועת נוער, בחוג בבית ספר, במכולת. אלה שיכולים להתייעץ עם אמא שלהם על בעיות בזוגיות. אלה שלא חיים בפחד ובדכדוך או לחילופין צועקים מעל כל גבעה שהם נמשכים לגברים, מקצינים את דעותיהם כדי להצדיק את עצמם ולקבל הכרה. האנשים האלה, החדשים, הם באמת קיימים?

io4minyan

New member
יגעת ומצאת - תאמין

הם נמצאים בכל מקום. הם החליטו שהנטיה המינית שלהם היא עוד מאפיין בחייהם ולא תכלית חייהם. הם החליטו שהזהות שלהם אינה נקבעת לפי מה שהם אוהבים ושקורות החיים שלהם הם למעבידים פוטנציאליים ולא לכל דיכפין . הם החליטו שאם הם לא רוצים שישפטו אותם בגלל נטייתם המינית, הם לא יהפכו אותה לתמצית הקיום שלהם. כך הם כיבו את מנגנון הדווקא שלהם ופסטיבלי "הניראות" הם לא מקום הבילוי המועדף עליהם. אתה פוגש אותם ובמהלך השיחה, פתאום חומקת אמירה על החבר/בן הזוג. אתה שומע סיפור שהתרחש בבית קפה הומואי מוכר. אתה רואה אור בעיניים כשהם מקבלים שיחת טלפון מהאהוב. הם נמצאים וזה שאתה לא רואה אותם, זה לא בגלל שהם מפחדים או מבוהלים ממה שהם. זה בגלל שכמו כל בן-אדם נורמלי הם חושפים פנים מאישיותם רק כשהפנים האלה רלבנטיים.

dkey

New member
למה אתה מתכוון באנשים חדשים

אני כל יום צועק מעל כל גבעה שאני נמשך לגבר. פשוט מאוד, אני גר עם גבר ולכל מקום אנחנו הולכים יחד. ואז אני נתקל בכל מיני אפליות, סטיגמות וכיו"ב ומכיון שהזוגיות שלנו רגילה, אנחנו גם דורשים התיחסות בהתאם. ואתן לך סיטואציה מאתמול. בן זוגי נתן לי מזומן להפקיד לו בחשבון. הלכתי לבנק ועמדתי בתור. כשהגעתי לטלר נתבקשתי לומר אם אני בעל החשבון. במקרה זה לא היתה כל כך בעיה כי היה לי את כרטיס האשראי שלו אבל אם לא היה לי במקרה את הכרטיס שלו? אז הייתי צריך לצעוק מעל כל גבעה בבנק שזה בן הזוג שלי למרות שאין לנו שם משפחה משותף משום שלא נותנים לנו להתחתן במדינה המזורגגת הזאת. או למשל, הופעה יחד לכל בר מצוה, ברית, חתונה וכיו"ב של בני המשפחה וחברים. מהודעות אחרות שלך אני יודע שאתה חושב ורואה נכון דברים ובהחלט בניגוד לכמה כותבים קבועים כאן אתה באמת מסמל את האנשים החדשים. אבל אני לא רואה איך אפשר לקיים זוגיות בלי לצעוק אותה או בלי להתעצבן שהיא לא מוכרת במדינה בה אתה חי. והאמת, לדעתי זוגיות תתקשה להתקיים בלי לצעוק אותה.

io4minyan

New member
יש הבדל גדול בין

דרישה לקבל יחס כמו כל בני זוג סטרייטים לבין תהלכות שבהם דגל הגאוה נעוץ בכל חור אפשרי כאילו שארית חייך תלויה בכך שידעו שאתה הומו. וכגודל ההבדל כך גם פשטותו במקרה הראשון, הזוגיות מקנה מעמד והסמכות ולכן האיזכור שלה, לרבות האפיון ההומוסקסואלי שלה, רלבנטי. במקרה הזה, ההומוסקסואליות היא נתון שמסביר את טיבה של הזוגיות ואת המגבלות של הגילויים החיצוניים שלה ( תעודת נישואין, שם משפחה משותף וכו' ) במקרה השני, ההומוסקסואליות היא סתם צעקה נטולת תכלית אופרטיבית

dkey

New member
אולי כבר תנוח עם ההומופוביה הקשה שלך

לא ברור הצורך הכפייתי הזה לענות לכל הודעה שלי... הרי שטחת את המשנה שלך כבר בבוקר... למה לא תודה שאתה בארון. שכשאתה פוגש מניח תפילין שמנבל את הפה על הומואים אתה לא מסוגל לומר לו שאתה הומו. מעניין למה לא השחלת לו את זה בשיחה... ולמה לפוקד המקוואות לא אמרת שאתה הומו? גם שם יכולת להשחיל את זה... וההודעה "המקסימה" שלך על מצעד הגאווה התל אביבי אליו התגנבת. ולגופו של עניין, אני הומו ובא לי לדחוף לכל מי שיש לו בעיה עם זה את דגל הגאווה לתחת. ממש לא מזיז לי כהוא זה שיש לך בעיה עם זה. אני אחגוג כמו כל מיעוט את יום חגי לזכר ימי הרדיפה. ולהפסקת הרדיפה נגדנו כיום. ולכן, כמו כושים (מרתין לותר קינג), כמו יהודים (כאן יש כמובן אין סוף חגים מצעדים וארועים), כמו מרוקאים (מימונה), כמו אתיופים יהודים (הסיגד), כמו כורדים (סהרנה), כמו אירים (יום סנט פטריק) כמו מקסיקנים וצ'יקנים (סינקו דה מאיו) או למשל יום הצעדה של הפורטוריקנים בניו יורק. הרשימה היא כמעט אינסופית. ולמה כל המיעוטים הללו צועדים? כדי להדגיש שהם מיעוט בעל זהות. כדי להדגיש את הגיוון והמגוון. אבל אתה כמובן חושב שזה סתם צעקה נטולת תכלית אופרטיבית. גם בלוגים ומכתבים מרגשים של משתתפים במצעד לא ישכנעו הומופוב שכמוך. כל מי שלא יוצא לרחוב ומפגין הוא בארון! ומי שנגד הוא הומופוב מושלם!

למה

למה תגובותיך כמעט תמיד הן אימפולסיביות ובלתי נשלטות? למה אתה רוצה, שכולם יקבלו דווקא את דעתך ולא דעת אחרים? ולמה אתה חוזר על המטרה של גולש אחר, שהתבטא כאן, שלא כראוי? הבעייה שלך איננה ההומופוביה של "העשירי למניין" (שבגללך כמעט ירשתי אותו אני אפילו מבלי לדעת במה מדובר) אלא ההרגשה שלך, שאתה היחיד בעולם, שרשאי לקבוע לאחרים, מה לעשות, ושאיש לא יקבע בשבילך. אתה היחיד, שרמת הדיון שלו לוקה בחסר כזה (ואת זה כבר אמר לך גם סבבב). אז אנא ממך! התחל לכבד אחרים ותראה, שאחרים גם אותך.

מסכים לכל מילה

אין לי משהו נגד יציאה מהארון, וגם אני בעז``ה יום אחד יעשה את זה. אלא שבאתי לקבול על עצם המציאות שמחייבת אותי לעמוד במצבים כמו שהזכרת בהודעתך. האנשים החדשים אלו אותם אנשים שהזהות הזאת נראית להם כל כך טבעית ובריאה, כך שהם לא צריכים להגדיר את עצמם כהומואים, אלא זה רק עוד פן אחד (חשוב) בחיים שלהם. התביעה היא בעיקר כלפי החברה.

איזה סיפור חארטה

כל יום אני מפקידה כספים לאנשים זרים ואף פעם לא נשאלתי אם אני שוכבת אתם. חוץ מזה, אם היה לכם חשבון בנק משותף כמו כל זוג נשוי נורמלי לא היית צריך לצעוק כלום כי הם היו רואים אתזה במחשב . ומה הבדיחה הזו שהכרטיס אשראי שלו שלבמקרה היה אצלך בכיס נתן לך לעשות פעולות בחשבון שלו. אולי יש בו דתיים שמאמינים בדברים מטופשים אבל זה לא אומר שאפשר למכור להם כל לוקש

../images/Emo13.gif גמני הייתי היום בבנק

וביצעתי פעולות בח-ן בנק של בעלי. יש לנו יפוי כח לדברים כאלה. גם זוגות סטרייטים שנשואים רישמית לא יכולים לפעול בח-ן של בנזוגם ללא יפוי כח. וגם אני לא מוותר אף פעם. פעם נהלתי מאבק של שנים עד שהכרחתי את קרן הפנסיה שלי לייצר מסמך חדש שבו לאדם המסומן כזכר תהיה האופציה לרשום בנזוג שהוא גם כן זכר. הם טענו שהוציאו על שינוי התוכנה סכומים פנטסטים. בשנים האחרונות כבר אין לנו הרבה בעיות כאלה. כל מוסדות המדינה, החברות המסחריות ורוב הגופים הקיימים בארץ כבר לא מתרגשים ממשפחות של שני בנים, וערוכים לטפל יופי בכל סיטואציה מתבקשת. מקבלים בקלי קלות מנוי משפחתי לקאנטרי, משלמים כמשפחה לקופ"ח, עירית תל אביב נותנת את כל ההטבות שיש למשפחות סטרייטיות גם למשפחות הומולסביות. בקיצור, אם אתה דוחף לאיזה הומופוב דגל גאוה לתחת - אל תשכח לקרוא לי גם.

ועכשיו נזכרתי בספור ישן

יש גם יתרונות שמויים לזוגות של הומואים. פעם, לפני המון שנים לקחנו איזה הלואה שדרשה ערבים. אז חתמנו כל אחד ערבות לשני - מה שזוג נשוי לא יכול היה לעשות לעולם.

dkey

New member
גם במקרה שלי זה היה יתרון

הטלר הניח שאם יש לי את הכרטיס שלו אז זה אני... ולנרשמת החדשה לתפוז שהגיבה לדברי (ברוכה הבאה מתוקה). כשאדם מפקיד מזומן לחשבון לא שלו העמלה היא 10.3 ש"ח (בנק לאומי).

io4minyan

New member
הומופוביה ושקרים

סיפור פשוט בשתי גירסאות : גירסה א': "אז הייתי צריך לצעוק מעל כל גבעה בבנק שזה בן הזוג שלי למרות שאין לנו שם משפחה משותף משום שלא נותנים לנו להתחתן במדינה המזורגגת הזאת" גירסה ב': "הטלר הניח שאם יש לי את הכרטיס שלו אז זה אני..." מסתבר שהבעיה אינה במדינה המזורגגת שלא מאפשרת לכם להתחתן אלא אתם שלא מקבלים את עצמכם כזוג החי בשיתוף מלא ולכן שומרים על חשבונות בנק נפרדים. ואז, כדי לא לשלם עמלה של 10.30ש"ח , העדפת להציג עצמך כאילו אתה זה הוא במקום להניף את הדגל ולהגיד שאתה בן הזוג שלו ושאתה רוצה זכויות שיש לך כבעלו. אתה לא רק הומופוב מבוהל אלא גם נוכל קטן שמוכן להתלכלך בשביל 10ש"ח, שתי תכונות שהשילוב בינהן דוחק אותך לסוף התור של אלה שיש להם זכות להטיף כאן נגד הומופוביה ו/או נגד שקרים.

dkey

New member
איזה עליבות חיים אתה

לא איש לא יקר, מאחורי היה תור אנשים ארוך מאוד. הגשתי את הכרטיס כדי שיהיה לו את פרטי החשבון, הוא לא שאל כלום ובזה תם העניין. פשוט את זה שלפני שאלו את השאלה ופשוט התכוננתי כבר לתת את ההסבר שמדובר בחשבון של בן זוגי. אגב, מאוד מומלץ על חשבונות נפרדים והסכמי חיים משותפים. רבים מהזוגות במשפחות של שנינו ואצל חברינו (סטרייטים שנשואים שנים) נוהגים כך. כרגיל אצלך, השנאה מעוורת וגורמת להודעות מטורפות ומוטרפות.

io4minyan

New member
הסיפור הופך להיות יותר ויותר דרמטי

האם תמכרו אותו להוליווד כזוג או שגם אז תשמרו על הפרדה ?

../images/Emo31.gif הודעה מגעילה

אין לך שום הצדקה לכנות את dkey עבריין. אין לך שום סיבה לקרוא לו מלוכלך או נוכל. אפשר להתווכח לגופם של דברים - אבל המעבר לכינויי גנאי לגופו של כותב - היא מגעילה ומבזה.

io4minyan

New member
אם תמצא לי מילה מתאימה יותר

לאתם שמתפעל מעצמו על כך שהוליך שולל את הטלר כדי לחסוך עמלה של 10.30 ש"ח, אני מבטיח לעדכן את הלקסיקון שלי

בבקשה

אפשר, למשל, להציג את האדם כרובין הוד מודרני שתיחמן את הבנק המרושע שגוזל את כספי האזרחים ומכניס כל יום עוד כמה מיליוני שקלים לכיסם של הבעלים העשירים כקורח על חשבון משפחות של שכירים שחיים מיגיע כפיהם ולא מצליחים לגמור את החודש.

למעלה