האם נכון הוא הדבר

Krishi

New member
סבבה.. זאת דעתך, שיהיה לך לבריאות

ChilD SouL

New member
בוא אני אתן לך דוגמא אישית.

[ואני אדבר בשפת הווה כי זה יותר קל לי] אני מחשיבה ת'עצמי לחיילת טובה, אפילו נגזים ונאמר - חיילת למופת, אבל
יש לי בעיית דיגום. מפריע לי ומציק לי ללכת עם חולצה בתוך המכנסיים, זה מגביל אותי, זה לא נוח לי ופשוט לא - בין אם זה על מדי א' או מדי ב'. בהתחלה המפקדים, חלק מהסגל היו מעירים לי על כך, מאיימים בתלונות על ימין ועל שמאל, מזהירים וכו'. [כמובן שלא רק על זה, אבל בוא לא נרחיב בעניין...בנתיים
] אחרי תקופה הם פשוט הפסיקו, למה
כי הבינו שזה לא מזיז לי. שלא משנה כמה ריתוקים אני אוכל, שלא משנה כמה תלונות ומשפטים אני אעבור - זה פשוט לא יעזור ואני עדיין אמשיך ללכת איך שנוח לי, נקודה. [גם אמרתי להם את זה לא פעם] יש חיילים שפשוט שמים זין וזה לא מעניין אותם ואתה יכול לשפוט אותם כל יום כמה פעמים ביום מצידם וזה עדיין לא יעזור לך והם ילכו לא מדוגמים, אין זה אומר שהם חיילים לא טובים או בעייתים. הם יכולים להיות החיילים הכי טובים, מועילים ולבצע את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר, רק ש... הם לא מדוגמים. למה צריך להעניש כזה חייל
[ואל תגיד לי "כי את בצבא ואת מייצגת ת'צבא", בין אם אני מדוגמת או לא - אנשים בחוץ יודעים איך הצבא והמערכת הזאת נראת, מספיק להסתכל על האנשים ששולטים במדינה הזאת...]

לאו דוקא

1) לא כולם משרתים בצה"ל 2) יש אנשים שהשתחררו מזמן מהצבא, והצבא של אז זה לא הצבא של היום. כנראה שהרבה דברים השתנו, והם לא כל כך מכירים את המערכת והם כן מסתכלים עליכם וחושבים "תראו לאן הצבא הזה הדרדר". 3) לא חסרים בארץ תיירים. הם בטוח לא מכירים את צה"ל, וכדאי שהם לא יכירו אותו בצורה הזאת.

ChilD SouL

New member
תגובה.

1. זה שלא כולם משרתים בצבא לא אומר שהם לא יודעים מה הולך בצבא. 2. אותו תשובה כמו מס' 1. 3. תאמין לי תיירים יודעים טוב מאוד מה זה צה"ל - גוף שהורג ילדים של ערבים או ערבים [או לפחות רובם חושבים כך תודות לפלאי הTV]. תאמין לי שלא אכפת להם אם בנאדם הולך עם חולצה בחוץ או עם חולצה בפנים, שלא לדבר על זה שהם לא יודעים איך באמת חיילים ישראלים צריכים להראות ככה ש...זה לא רלוונטי.

atypique

New member
ריתוקים לא משפיעים? לא שמה?

אולי קצת כלא יחבר אותך למציאות. דיגום הוא תמונת מראה חיצונית שלך. חייל מוזנח ולא מדוגם נראה כמו איזה שלוך, ופשוט מזלזל בעצמו, ביחידה שלו ובצבא. אני לא מאמין שבאזרחות את היית מזלזלת במראה שלך, למה במראה הצבאי כן?

ChilD SouL

New member
אח"כ...

אנשים מתפלאים למה חיילים רוצים לצאת מהצבא - "אולי כלא יחבר אותך למציאות", בוא נגזים עוד קצת. מבחינתך זה זלזול, מבחינתי זה לא. מה זה משנה איך זה נראה כל עוד אני נותנת 100% וחיילת מצויינת
באזרחות הולכים איך שנוח, לכן אי אפשר לעשות השוואה בין הדברים. למרות ש... אני שמה פס על מה אנשים חושבים ולכן אם נוח לי ללכת עם בוקסר וחולצה קרועה - אני אלך ומצידי שיחשבו שאני שלוכית וכו'.

atypique

New member
כי חלק מהצבא - הוא הייצוגיות.

אם אותם חיילים רוצים לצאת מהצבא, שיצאו. עצם זה שאת טוענת על עצמך שאת חיילת מצויינת וכו', לא בטוח שזה באמת ככה. לרוב - אותם חיילים בעייתים ממילא לא מביאים תועלת, ובחישוב הכללי עדיף כבר לשחרר אותם. מבחינתך זה לא זלזול? לא זכרתי שמישהו שואל אותך. יש לך X חוקים שאת צריכה לעמוד בהם, ובאמת שלא דורשים ממך המון. לא תקיימי? תענשי. זה לא כ"כ מסובך. אם ריתוק לא משפיע אחרי מס' פעמים, צריך לנסות משהו דרסטי יותר.

ChilD SouL

New member
אהמ...

למה החלטת שחייל לא מדוגם הוא חייל בעייתי
כפי שאמרתי, חייל יכול לעשות את התפקיד שלו על הצד הטוב ביותר, להיות מועיל, לתרום אך
דיגום לא בא לו טוב. זה עושה אותו חייל בעייתי
כנראה ההגדרות שלי שונות משלך לחייל בעייתי.
יש הרבה חוקים שבהם גם המערכת הצבאית אמורה לעמוד, אני לא רואה את זה קורה, אז בוא לא נכנס לזה.
לנסות משהו דרסטי
להכניס חייל לכלא כי הוא מסתובב בלי דיסקית או בלי גומיות בנעליים
קצת דפוק וחבל על המקום בכלא. יש חיילים שצריכים את זה יותר ממנו. אגב, אני לא טוענת סתם, יש לי הוכחות שבאות איתי. יש לי גיליון התנהגות נקי, יש לי המלצות חמות וטובות מהמפקד שלי וכו' ככה ש...

danielo18

New member
ובכן..

כמה שאני שונא את זה - אני נאלץ להסכים איתו. כמה שאני שונא את כל החוקים המטומטמים האלה של חולצה בתוך המכנס וגילוח כל יום ודיסקית (נו, מי ישמע, כאילו יקרה לי משו ברמת אביב..?) וגם אני לא מתגלח כל יום ולפעמים החולצה בורחת החוצה, אבל אני בכל זאת חושב שזה חשוב. למה? 1. קודם כל בכללי - אדם שמכבד את עצמו ורוצה שאנשים אחרים יכבדו אותו -הוא יתלבש באופן ומכובד שהולם את התפקיד שלו.מי שמזלזל בלבוש שלו - כנראה שלא ממש אכפת לו מעצמו ולא כל שכן מהתפקיד שהוא ממלא - וזה היחס שהוא יקבל. 2. גם אם נרצה או לא - בזמן שאת / אני הולכים עם מדים - אנחנו מייצגים משו ומסתכלים עלינו אחרת ואם אנחנו לבושים/ לא לבושים בצורה לא הולמת - אנחנו בעצם גורמים לאנשים לחשוב בצורה עקומה על המערכת (שכמה עקומה שלא תהיה - והיא עקומה מאוד - בכל זאת כבודה במקומה מונח). במקום שאני משרת בו - יש מלא דיפלומטים ואנשי צבא זרים ששורצים אצלנו כמעט כל היום (וחבל על הזמן איזה דיגום הם דופקים). תארי לעצמך שהרס"ר שלנו לא היה נאצי על דיגום מה היה קורה ומה היו אומרים על הצבא שלנו... 3. חייל שלא מציית לנהלים של לבוש והופעה - הוא פוטנציאל לחייל בעייתי. מי שזורק זין על דברים פעוטים לכאורה כמו הגעה בזמן,גילוח,חולצה בחוץ ולא אכפת לו - בסופו של דבר יזרוק זין גם בדברים אחרים ולא יבצע את עבודתו כמו שצריך. זה לא חולצה בחוצ - זה הגישה. 4. זה שיש חוקים שהמערכת הצבאית צריכה לעמוד בהם והיא לא - זה בעייה אחרת, אבל במצב נתון שלצערנו אין לנו כ"כ השפעה על קבלת ההחלטות אלא רק על בצוען, אין מה לעשות. רוצה לארגן מרד? סבבה. נגיע למצב של הרש"P. כמה שזה נשמע פלצני - זה נכון.

ChilD SouL

New member
ד'...

1. יש לא מעט חיילים קרביים שהולכים לא מדוגמים, היית יכול לומר עליהם שלא אכפת להם מעצמם או מהתפקיד
הרי הם מסכנים את חייהם בשביל שאתה ואני נוכל לשבת פה בשקט ולהביע דיעה בדיון המייגע הזה. האם לאותו חייל מגיע יחס מגעיל רק על היותו לא מדוגם
2. נמאס לי כבר לחזור על עצמי. לא משנה איך אתה תלך אנשים יסתכלו על המערכת בצורה עקומה
3. גם פה נמאס לי לחזור על עצמו. פוטנציאל שמוטצינאל - הבאתי דוגמא אישית ואני יכולה להביא לך עוד לא מעט דוגמאות לאנשים עם בעיות דיגום אבל חיילים מצויינים, דיי עם זה כבר. אגב, הגעה בזמן זה לא דיגום - אז...תשאיר את זה בחוץ. הוויכוח הזה הוא פשוט וויכוח סרק.

atypique

New member
גליון התנהגות נקי?

אז איפה תועדו כל הריתוקים והתלונות? בקיצור, די לבלבל במוח.

ChilD SouL

New member
הבנת הנקרא...

"בהתחלה המפקדים, חלק מהסגל היו מעירים לי על כך, מאיימים בתלונות על ימין ועל שמאל, מזהירים וכו'. אחרי תקופה הם פשוט הפסיקו, למה
כי הבינו שזה לא מזיז לי." לא כתבתי מעולם שקיבלתי תלונה\נשפטתי וכו'.

idos2

New member
אז מה את מזיינת את השכל

" שלא משנה כמה ריתוקים אני אוכל, שלא משנה כמה תלונות ומשפטים אני אעבור - זה פשוט לא יעזור ואני עדיין אמשיך ללכת איך שנוח לי, נקודה." אם וכאשר תקבלי על זה דו"ח מ.צ. והם יהיו חייבים לשפוט אותך, אני מקווה שיתנו לך ריתוק של איזה שבועיים אולי אז תתאפסי על עצמך.

Wreath1

New member
לא הגזמתם עם השטויות?

לטעון שיש השפעות פסיכולוגיות על אזרחים בגלל שהם רואים חייל מרושל זה פשוט לא מחויב המציאות. אני פשוט מתפקע מצחוק כל פעם שאני שומע את זה. באיזה סרט אתם חיים? אז כן, יש פקודות על לבוש (שהן אדיוטיות ואפילו לא חוקתיות אבל לא ניכנס לזה) וצריך לציית להן - אבל לטעון שיש בהן הגיון ושהן משרתות מטרות נעלות? תגידו לי הרגע סיימתם טירונות? אף אזרח לא רואה חייל עם חולצה בחוץ ואומר "ואללה מה קרה לצבא שלנו"....thats an old wise tail. הרי מה זה באמת משנה אם החולצה בחוץ או בפנים? מדובר בסטנדרט חברתי בהקשר של לבוש. סטנדרטים זה דבר שמשתנה, הבסיס שלו זה הסכמיות חברתיות. יכול להיות שיום אחד ללכת עם חולצה בחוץ כבר ייחשב למגוחך לחלוטין וכל חייל ייראה כמו ליצן בעיני אזרחים - אבל זה עדיין לא יזיז לאף אחד. האזרח פשוט יגיד לעצמו "כנראה ככה הולכים בצבא". ומה עם כומתות על הראשים שלבשו פעם, גם זה ייצוגי והולם? אגב, החיילים של היום לא חורגים משום סטנדרט או קוד לבוש - אם חייל הולך היום עם חולצה בחוץ הוא עדיין לא חרג מהגבולות והסטנדרטים החברתיים לגבי לבוש ומראה חיצוני. אם הוא היה הולך עם הבוקסר על הראש אז כן, זה כבר לא מבזה את הצבא. אבל כל הקשור לעבירות הלבוש שמקובלות היום בקרב חיילים - חומרת הענישה על העבירות הנ"ל אינה פורפציונליות. במילים אחרות - זה לא משנה מגולח או לא, 3 ס"מ יותר בשיער או פחות, חולצה בחוץ או בפנים וכו'. כלזה הכל פרי דמיונו של כותב הפקודות (ייתכן והוא לקח את זה מצבאות אחרים) בנוגע ללבוש שפשוט החליט ש"שיער קצר זה יותר ייצוגי"...הוא קבע את הסטנדרט ומאז כל חייל שהתגייס צריך להתאים את עצמו לנורמות הלבוש האלה ולאכול חרא. כל חריגה ולו הכי קטנה מנורמות הלבוש האלה גוררת עונשים כבדים לחיילים למרות שכולם באיזהו מקום בעצם יודעים שמדובר בהתעסקות שטויות. תשימו לב שהיום בבאקום מקבלים מכנס שמגיע לך כמעט לחזה...(ופעם באמת היו הולכים ככה) אתם רוצים להגיד לי שזה לא מגוחך? הנקודה היא שלאף אזרח לא איכפת איך הצבא קבע שחיילים שלו ייראו. אני לא יודע מי המציא את כל הסיפור הזה של "תדמית צה"לית" ואותו אזרח דמיוני באוטובוס שמשווה בין הצבא של היום ולצבא של אז ויורד על חיילים מרושלים....זה לא קורה במציאות. במציאות הערך של הצבא בעיני העם עולה כשאנחנו מנצחים במלחמה למשל(וזה לא קרה). הוא יורד כשהאזרח שומע על שחיתותיות במערכת או על עבירות חמורות (אונס) שנעשו תוך שירות צבאי (וזה ועוד איך קורה)... בקיצור, תוציאו מהראש שלכם שכל חייל עם שיער ארוך או חולצה בחוץ עושה איזה חטא גדול או פשע נגד האנושות. אם ערכו של הצבא בעיני האזרח יורד זה רק בגלל שיש מילאומניקים (שגם הם אזרחים) שיודעים שקיימת אפשרות שישלחו אותם לקרב בלי אוכל. הפשע היחיד פה הוא רק העונשים הכבדים שחיילים מקבלים על הופעה מרושלת. קצין שקיבל דרגת קש"ב שנותן כלא או כלא על תנאי על עבירת לבוש מבזה לדעתי את דרגותיו ואת הסמכות שניתנה לו.

טעות קטנה,

כשמישהו רואה הרבה חיילים הולכים עם חולצה בפנים, כומתה בכותפת, מגולחים ומסופרים.. ואז פתאום עוברת חבורה של חיילים בלבוש מרושל אף אחד לא יחשוב ש"כנראה ככה הולכים בצבא".

Wreath1

New member
לא הבנת אותי כנראה

דיברתי על מצב היפוטתי. "כנראה ככה הולכים בצבא" מתייחס למצב בו למשל חיילים היו הולכים עם כומתות על הראשים. זה לא ייצוגי, לא מקובל ומגוחך. אבל מה? לאף אחד לא ממש איכפת. אנשים נוטים לקבל נורמטיביות ולהפנים אותה מאד מהר. המתבונן מהצד - מבחינתו - "אם זה החוק אז כנראה שיש בזה הגיון", הוא לא יתעניין בזה יותר מדי. אגב, שאלת מה יחשוב אזרח על קבוצה של חיילים מרושלים בהשוואה לחיילים מדוגמים?... שום דבר. אלא אם כן זה משהו דראסטי.

Krishi

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא הייתי מנסח את זה טוב יותר

למעלה