האם נכון הוא הדבר

Commie1

New member
אני מעכב?!?!?

איך לעזאזל אני מעכב?!?! ומה לגבי הפניות\רופא שיניים\שאר טיפולים רפואיים גם גם לא צריכים להתקיים על חשבון ימי בית?! אתה רוצה להביא לי את הפקודה שעוסקת בזה כי אהייה יותר ממרוצה להראות אותה לחיילים...

idos2

New member
לא התכוונתי שאתה אישית

אם כי אין לי מושג מה תפקידך בכח בדיוק. אין פקודה מפורשת שעוסקת בזה, אבל זו פעילות צבאית לכל דבר, ואי אפשר לשלוח חייל לקב"ן ולהגיד לו "זה במקום האפטר שלך" או לא יודע מה, כי זה נהיה שלילת חופשה. כל טיפול רפואי צבאי, ובכלל זה תור לרופא היחידה, הפניה לרופא מומחה, תור לרופא שיניים, תור לקב"ן, בדיקות מעבדה וכל שאר הדברים שיש - יתבצעו על חשבון שעות הפעילות.

Commie1

New member
אני חובש

חופ"ל של הפלוגה שלי ואצלנו ואצל כל אחד אחר שאני מכיר שהוא שווה ערך לפלוגה מבצעית\לוחמת\עסוקה טיפול רפואי צבאי - ייתקיים על חשבון שעות בית משמע - החייל יוצא הבייתה יום חמישי לסופ"ש\רגילה הוא יבצא את הטיפול בבד בבד שהפנייה תקבע על חשבון ימי ביית! תביא לי פקודה שאומרת אחרת - תעשה לי את היום. לא קרה בינתיים ששלחו לקב"ן על חשבון בית...אבל לדעתי זה לא רחוק

idos2

New member
ע"ח רגילה בוודאי שלא!

שכן איפה פה החופשה אם החייל "מבלה" חצי יום בנסיעות מ/אל החר"פ ובלחכות בתור שם וכו' לא צריך פקודה בכלל - שאחד מהם יקבול על כך תאמין לי פתאום ימצאו את כל הפקודות. מעבר לכך, כמו שאמרתי - אם נניח שקורה מקרה ששולחים חייל בבוקר לחר"פ ואח"כ הביתה בעוד שאת החברים שלו שולחים הביתה כבר בבוקר, יכול מאוד להיות שזה נחשב בגדר "שלילת חופשה", ואז אפילו זה לא תקין, אבל אני לא סגור על הנושא. ובלי שום קשר, אני בטוח שלא תמיד זה מסתדר לקבוע תור לרופא מומחה בתוך 14 יום ושגם יסתדר עם להיות בבית באותו זמן.

Commie1

New member
דיבורים והכל זה יפה

אני צריך פקודות למה דיברוים לא מזיזים כלום בצבא לגבי ה-14 יום:

idos2

New member
יש 2 פקודות בנושא

פקודה ראשונה "61.0104" - טיפול רפואי בחייל, שם מוגדר שפניה לרופא מומחה תהיה בתוך 14 יום. ופקודה שניה שאינני זוכר את מספרה שעוסקת בקב"ן ומסבירה את הנהלים, חפש בצה"לנט.

Roobie

New member
יש פקודות ויש את המציאות

יש מקומות שבהן הפקודות לא מספיקות. אתה לא מכיר מספיק טוב את איך שפלוגות מבצעיות עובדות (ואני לא אומר את זה מתוך זילזול, אני בטוח שאתה עושה חיל בתפקידך) וזה לא כזה פשוט להוציא לוחם ליום סידורים שלם בגלל הפניה, כי בגלל אותו חייל חיילים אחרים לא ישנו בלילה או שאפילו לא יהיה מספיק סד"כ להשלמת כלל המשימות. תאמין לי שבתור חופ"ל הוא שובר את הראש מספיק באיך לסדר את התור בדיוק לאותו יום שבו החייל ייצא הביתה, כי המ"מ של אותו חייל או הסמ"ח לחצו עליו שזה יהיה באותו יום. מעצבן, מבאס, משביז. אבל ככה זה.

idos2

New member
תראה

לא שאני חולק עליך או משהו, אני בטוח לחלוטין שזה לא פשוט, אבל - הבריאות של החייל הרבה יותר חשובה מזה שחברים שלו ישנו עוד שעה בלילה. לא אמרתי להוציא ליום שלם, אפשר להוציא לחצי יום, ואפשר למצוא שלל פתרונות אחרים, כי ביום שחייל יגיש קבילה בנושא, ויום אחר זה יקרה - המפקדים לא חולמים אפילו מאיזה כיוון זה יבוא להם וכמה בעיות יצוצו להם פתאום.

Roobie

New member
חייל לא יגיש קבילה

על זה שהוא הלך לרופא על זמן היציאה שלו הביתה, כי זה מה שכולם ביחידה שלו עושים. ותאמין לי שאף אחד לא רוצה לצאת הבכיין/נצנצן של הפלוגה. זה לא כמו במקומות שאתה משרת במשרד עם עוד 3 אנשים ועל הזין שלך מה שהם חושבים עליך. חייל יגיש קבילה אולי על זה שהוא לא קיבל טיפול רפואי נדרש במשך המון זמן, ואז זה יהיה מוצדק, אבל זה כבר סיפור אחר.

idos2

New member
וואלה

אז בגלל שחייל לא עומד על זכויותיו (כנראה כי הוא לא יודע אותם) זו סיבה לשלול אותם ממנו? ב2 המקרים הקבילה כנראה תהיה מוצדקת, ומי שקובע אם היא מוצדקת או לא הוא נקח"ל ולא החברים שלו לפלוגה או המפקדים. וכמו שאמרתי, יום יבוא ויגיע ה"נצנצן" הזה שלא ישים זין על אף אחד, ואני לא הייתי רוצה להיות מפקד באותו גדוד כשאותו חייל יגיע...

FortuneFaded

New member
שלילת חופשה

הקורס הזה באמת מועיל מאוד, אמנם החוברת דמ"ש שלי נשארה בבסיס אבל מכיוון שאני די שולט בנושא הזה אני יכול להגיד די בביטחון שכן, אם שולחים חייל ספציפי אחד להפניה ע"ח החופשה שאמורה להיות לו (ונקודה מאוד חשובה - גם אם מדובר אפילו בחופשה שהיא לא חובה ע"פ פקודות הצבא שכולם קיבלו) בעצם "מענישים" אותו על זה שהוא חולה. בד"כ אני נגד קבילות אבל אחרי השיחה שלנו עם סגנית נקח"ל אני מעודד קצת יותר - שוב לא מומלץ כאן לקבול אף אחד אבל אם מישהו יהיה עצבני מאוד יום אחד יהיו בלאגנים..

Darewolf

New member
הנה הנקודה הבעייתית

החזר ההפניה לא הגיע אליך אלא אל המסו"ל שלך. איך זה קרה? אם החזר ההפניה היה מגיע אליך הוא היה מועבר לרופא ולCPR, לא כך?

Darewolf

New member
בולשיט

אפשר לשלוח חייל אחד ממחלקה לאפטר של יום. או להאריך לו את היציאה או לשנות לו אותה. וגם אם זה אומר שחברים שלו עושים 4-4 כל היום, הבחור צריך קבן שהמסו"ל שלך ומהמפל"ג שלו יראו שזה קורה ואתה בכלל בתור החופ"ל יכול לדבר עם רופא הגדוד ולקבוע לו תורים במרפאות מומחים.

מה לעשות?

זה צה"ל, אל תתפלא ששלחו חיילים למות סתם, ועוד עם חיסרון בציוד ובמזון, כשהם מקריבים את כל-כולם. ולסיום : צה"ל = צעיר הולך לאיבוד.

Tetanus Shot

New member
קב"ן = נהלים כמו רופא מומחה.

אם לא צויין אחרת על ה 103 אתה צריך לקבל תור בתוך 14 יום. לא קיבלת? תערב את מו"ל או מדור פניות במקרפ"ר.

Chaos In Heaven

New member
תגידו ??

דוגרי ש"צ יכול לתת לי תלונה אם הוא תופס אותי בלי ת"א ?? למי זה קרה כבר באמת ?

idos2

New member
רק אם אתה נהג מקצועי ונוהג ברכב

צבאי. בכל מקרה אחר, אין חובת נשיאת ת.א. (אלא אם כן מפקד היחידה חייב אותך), ולכן לא ניתן לאכוף דבר כזה ע"י מ"צ.

ChilD SouL

New member
רציני../images/Emo35.gif

אתה רומז שחירטטו אותי אם כך

למעלה