האם נכון הוא הדבר

בתור מ"צ לשעבר..

אין דוח על ת"א וכן הוא יכול לתת לך ד'וח אם הוא ראה אותך עם חולצה מחוץ למכנסיים וסידרת את החולצה וכן הוא יכול לתת גם ד'וח על זה שהתספורת עולה על 2 ס"מ מפיק עבירה אחת קשה לתת לך תלונה, או 3 קלות.... פשוט רוץ לכביש... הוא לא ירדוף אחרייך

זה נורא מוזר,

אני לא ראיתי אף פקודת מטכ"ל שבה נקבע סיג לאורך השיער. למיטב זכרוני כתבו ש"שיערות ראשו של החייל יהיו קצרות ובאורך אחיד. הפאות לא יעברו את קו אמצע האוזן". וזהו בערך.

M KO

New member
../images/Emo15.gif גם שאלתי את עצמי...

ואני עדין בסקרנות שם לגבי תקניות זקן (עם אישור, כמובן)...

omeris

New member
סתם לידע כללי..

מפקד היחידה חייב אותנו? יש לזה התייחסות ב"הוראות הפעלה" של הבסיס?

idos2

New member
"הוראות הפעלה" ../images/Emo6.gif

עומר עומר, מה יהיה הסוף איתך? אפילו בלי לתכנת אתה חי בעולם התוכניתנים? ולעניינינו - לא נראה לי.

omeris

New member
אז למה לעזאזל בודקים את זה במסדר??

אם זה לא חובה ללכת עם זה אז למה?

idos2

New member
למה לא חובה ללכת?

חובה בשמירות/כוננות וכו' חוץ מזה, כבר משהו כמו 10 חודשים הת.א. שלי בתיק, מעולם לא בדקו לי את זה במסדר

S h a r k 1 8

New member
לשון הפקודה:

חובת נשיאת ת"א קיימת אם: 1. קצין מיחידתך בדרגת אל"מ לפחות חייב אותך לשאת אותה 2. אתה לוחם (לוחמים, באשר הם, חייבים לשאת ת"א)

Chaos In Heaven

New member
בכלליות לפעמים שוטרים צבאיים צודקים

אבל הם לא עושים הכל כמו שצריך, עם כל הכבוד הם לא נכנסים בחיילים הבעייתים באמת, כמה פעמים אני רואה חיילים בתחנה מרכזית ובקניונים הולכים עם חולצה בחוץ, בלי גומיות, ותספורות של תרנגול, אבל לא - שוטר צבאי יבוא לאותו אחד שההופעה שלו תקינה, גם תספורת,גם גילוח, גומיות בנעליים ... "איפה הדיסקית שלך??" היום הייתי סתם לדוגמא בסניף אורנג' לא משנה איפה, היו שם חמישה חיילים לפחות שבאו ביחד והייתה להם חולצה בחוץ , ממש לא מגולחים , וכל הצמידים הגורמטים האלו - אני גם בטוח שלאף אחד מהם לא היה דיסקית, על דבר כזה הייתי רושם להם תלונה (חס וחלילה אני לא שוטר). באסה מאוד ששוטרים צבאיים פחדנים ואיך שרואים חייל ערס או אחד מגודל בעל הופעה מרושלת נבהל וכמו ילד כפות הולך ונטפל לאחרים, זה הורג אותי !! מה שעוד יותר מרגיז אותי זה כל אלה שיעני דווקא שומרים על הופעה לא תקנית , כאילו מה , כמה קשה ללכת עם חולצה במכנסיים עד הבית, או כמה קשה כבר לשים דיסקית - לפחות בכיס, בסופו של דבר כל החיילים האלו נראים זרוקים והומלסים כמו מישהו שהוסיף לפני כן - לא ככה חייל אמור להיראות, חייל מחוץ לבסיס אמור לייצג את הצבא, לא להראות עד כמה הצבא מוזנח ומגעיל !! תהיו תקניים בבקשה , זה יותר יפה לעין =)

Krishi

New member
כן אמא

מה אני אגיד לך, חוסר דיגום - פשע נגד האנושות עזוב תלונה, כולם צריכים לקבל 3 חודשים בכלא. ששוטרים צבאיים יתעסקו עם דברים יותר חשובים מדיגום, אז יהיה יותר טוב...

Chaos In Heaven

New member
אם הם נמצאים בתחנות אוטובוסים

ורכבות שיעשו את מה שצריך ונכון, לא סתם נתנו להם סמכות כזאת. ואם כבר אז אבא ולא אמא, בתודה רבה מראש !

ChilD SouL

New member
אחי...

נכנסת לוויכוח הלא נכון, עם הבנאדם הלא נכון לדיון. וותר, או תכין כדור נגד כאב ראש כבר מעכשיו.

Krishi

New member
אבל הם לא עושים את זה..

מעדיפים להתעסק בזוטות ולחרוץ סתם את דינם של חיילים מסכנים לריתוקים ושאר עונשים..

אבל זה בדיוק מה שהוא אמר

קרא את הודעתו המקורית של הבחור. תחשוב קצת לפני שאתה מגיב.

Krishi

New member
אני חשבתי מצויין

וכשהוא מתכוון ל-"חיילים בעייתיים" הוא עדיין מדבר על עבירות דיגום.. כשאני אומר שזה מצחיק לקרוא לחייל עם עבירת דיגום ולא משנה מה היא בתור "חייל בעייתי"... נכון, זה עבירה... אבל יש דברים הרבה יותר בעייתיים שחיילים עושים ואת זה כדאי למשטרה הצבאית לאכוף יותר..

אז אתה לא מסכים,

שאותם חיילים שמסתובבים להם ברחוב כמו הומלסים, זרוקים לגמרי, עם חולצה בחוץ, שיער ארוך ולא מסודר, לא מגולחים וכו' צריכים לקבל דו"ח ולהיענש? הם לא סתם חיילים מסכנים. הם עושים את זה בכוונה, לא כי במקרה שכחו דיסקית או במקרה שכחו להכניס את החולצה למכנס.

Krishi

New member
בערך...

דבר ראשון אני רוצה שיתעסקו בזה פחות. לא שירדו מזה לגמרי אלא שיתעסקו בזה פחות ויותר בדברים קצת יותר חשובים כמו עבירות יותר רציניות... ודבר שני אני רוצה שיורידו מהחשיבות של העניין. זה אומר נגיד מערכת של מתן עד נגיד 10 אזהרות על הופעה לא מדוגמת... שאחריהן (במידה והחייל עובר את ה-10) הוא נענש בעונשים קלים בלבד (ולא למשל ריתוקים של שבועיים על אי גילוח - זה אבסורדי). ואם היה חייל טוב ולא ספג תלונה נגיד חודשיים-שלוש רצוף האזהרות מתאפסות...

אני דוקא לא בעד,

אני בעד ענישה חמורה לאותם חיילים שהולכים בהופעה מרושלת בצורה בולטת לעין. דוקא הם כן צריכים לקבל ריתוקים ארוכים כדי להעמיד אותם במקומם, והעבירות שלהם לא צריכות להתאפס כל X זמן, ולא צריך לתת להם 10 אזהרות לפני שנותנים דו"ח. והבעייה שאתה מתאר, שחיילים שבמקרה שכחו דיסקית בבית ובד"כ הולכים מדוגמים ומסודרים, והם חיילים טובים באופן כללי, צריכה להפטר דוקא ברמת קציני השיפוט ולא ברמת השוטרים הצבאיים. וגם הרבה יותר קל לפתור אותה ברמת קציני השיפוט. הם מכירים את החיילים, בניגוד לשוטרים הצבאיים. הם באמת יכולים לדעת (ואם לא הם, אז המפקדים הישירים שלהם שמכירים אותם היטב) איזה חייל הוא בעייתי, איזה חייל נוהג להתלבש בצורה מרושלת, מי ממושמע ומי לא. והענישה צריכה להיות בהתאם להיכרות עם החיילים.

למעלה