נועה, לא ברור למה את מניחה
שהפתרון צריך להיות תרופתי. בהנחה שלילד יש קשיים חברתיים, מה רע בלעזור לו ללמוד לפתח את הכשרים החברתיים עכשיו, בגיל צעיר? במקום לחכות שהוא יגדל להיות ילד דחוי, שגם כשהוא מנסה להתקרב למישהו, הוא לא יודע איך, והפער רק הולך ומצטבר? למה נראה לך סביר שילדים ילמדו דברים כמו קריאה, כתיבה, חשבון, וכו' אבל לא שילמדו כשרים חברתיים? התפקוד בחברה הוא עניין מאוד חשוב - וזה לא אומר שהילד צריך לזנוח את כל יתר העיסוקים שלו שמתבצעים ביחידות ולחפש כל הזמן חברה, אלא שבסיטואציות המתאימות, או כשהוא פוגש את האדם המתאים, הוא יוכל להשתלב ולהתיידד. אין סיבה לתייג ילד, ואין סיבה לשים אותו במסגרת שאינה מתאימה לו או שתפגע בו - אבל יש סיבה לנסות לעזור לו לפתח כשרים חברתיים ותקשורת עם אחרים, אם רואים שהוא מתקשה בכך. ולא, לתקשר עם המשפחה שלך זה לא מספיק, כי אתה לא נמצא כל החיים שלך אך ורק עם המשפחה שלך - אתה הולך לגן, לבית ספר, לעבודה, מחפש בת זוג, וכו'. וילד שמגיע למסגרת עם פער רציני בכשרים החברתיים לעומת שאר הילדים, עלול לצבור פער הולך וגדל, להרגיש שאין לו מה לחפש בקרב אנשים אחרים, להרגיש לא שווה, ועוד הרבה נזקים אחרים. אני לא רואה את הנזק הפוטנציאלי במתן כלים לרכישת חברים ולהשתלבות בחברה, תוך שמירה על הייחודיות של כל אחד כפרט ועל החופש שלו לעסוק בדברים גם ביחידות. אבל תקני אותי אם אני טועה.