האם אתם צבועים?

אתה טועה מילטון

לחילונים מותר לכתוב בפורומים של חרדים כי אין מי שאוסר עליהם זאת. אבל לחרדים אסור בכלל להיכנס לפורומים של חילונים ובוודאי לא של כופרים לא עלינו. אז אני מציע ל א.א יהדות שילך לשאול רב אם מותר לו לכתוב פה ונראה אם הוא מקשיב להם או שהוא צבוע....

uri80

New member
האמת שאתה. אתה פשוט חמוד עם ה"לי מותר, לך לא"

זה מזכיר לי ילדים קטנים שחושבים על צעצוע: "אם לקחתי את זה, זה שלי. אם זה ביד שלי, זה שלי. אם אני יכול לקחת את זה ממך, זה שלי. אם זה היה אצלי מקודם, זה שלי. אם אני חושב שזה שלי, זה שלי."

קטנטונט

New member
וואייי עכשיו גם העלית לי את הקריז!

מאיפה הבאת את השטות הזאת שמה שלדתיים מותר לחילונים אסור??? לדתיים מותר לכפות את הדת שלהם על אחרים ולחילונים אסור להביע את דעתם בחופשי??????? חרטא!!!! שמעת פעם על המונח (שאגב,מוזכר במגילת העצמאות!) שנקרא: חופש דת? כי בזה אני מאמינה. ולא בכפיה הדתית הזאת שכל חילוני צריך להתחשב בדתיים שסביבו. אם יש משהו שגורם לי לאנטגוניזם ולאנטי דת,זה בדיוק זה! אני לא כופה את הדעה שלי על אחרים,אז שהדתיים לא יכפו את הדת עליי! שיתנו לי לחיות את חיי אך ורק כמו שאני רואה לנכון! "חיה ותן לחיות" זה כבוד מינימאלי בעיני! וואיייי אם היית מולי עכשיו נשבעת לך שהייתי מתפוצצת עלייך מעצבים! ורק בשביל הפרוטוקול,אנשים פה מספיק מכירים אותי,ויודעים שדווקא אני כן מכירה בדברים הטובים שבדת, ושבביתי שלי בעוד כמה שנים,כן אשמור סוג של מסורת...

אני רוצה להסביר את עצמי

אין שום כפייה בניסיון להניח תפילין למישהו אחר. זה בחירתו של האדם. לא אמרתי שצריך לאכוף איסור על חילוניים לנסוע בשבת. רק אמרתי את זה לגבי שכונות דתיות. שם באמת כופים על חילוניים לא לנסוע בשבת ולא למכור חזיר. אין מה לעשות. צריך להגיד את האמת, גם אם היא לא נעימה לכם : לחילוניים אסור לחלק חומר של דעת אמת באזורים דתיים. לדתיים מותר לחלק תהילים ברמת אביב ג'. אנחנו במדינה יהודית, וב"ה זה רק ילך ויתחזק. יש סימנים לזה כבר היום.

זו דעתך

אני מכיר משפחות של חוזרים בתשובה. בדרך כלל מקבלים את זה בסבבה ובכיף. וגם אם יש כאלו שלא מקבלים את זה בכיף, אז זה משהו נסבל לחלוטין. וגם אם זה לא נסבל - לא נעים, לא נורא! אני מנסה להציל נפש מישראל. אגב, אני חושב שהורים שמתבאסים מזה שבנם חזר בתשובה פשוט צריכים לשנות את קו המחשבה. אני יודע שזה לא נעים פתאום שהילד מעדיף להשקיע בלימודי גמרא במקום בלימודים בבית ספר, וזה לא נעים שהוא משתמש בכלי מטבח משלו . . . אבל הם צריכים להבין אותו . . . זה באמת לא כזה נורא. הם ישרדו.

הוא שאמרתי - בשביל להגדיל את הכת שלכם

אתם מוכנים לגרום גיהנום לאחרים. זו אכזריות לשמה, בכסות צבועה, כן צבועה, של "הצלת נפש מישראל". אי אפשר להסביר התנהגות פושעת כזו, חוץ מסוג של מחלת נפש. אני רואה שאתה לא מבין, למרות שכתבתי מאוד ברור. אין לי שום כוונה להתוכח איתך ולהראות שלא מקבלים את זה בסבבה ובכיף, בכלל! אם אתה ומיסיונרים שכמותך לא מבינים, המהפכה החברתית החילונית עוד תביא לכך, בעתיד הדי נראה לעין, שתושמו מאחורי סורג ובריח. ועדיין לא תדעו למה. הייתי במקומך מחריש דווקא בעת הזאת.

אתה קיצוני ברמות

אבל בא נגיד את האמת : אנחנו במדינה יהודית. אין סיכוי שזה יקרה. אתה יכול לראות היום שעל כל יוצא בשאלה יש עשרות חוזרים בתשובה או לפחות מתחזקים. הרב אמנון יצחק, הרב זמיר כהן ואחרים ממלאים אולמות של עשרות (רבות) ומאות אנשים מידי ערב. לעומת זאת ירון ידען עורך חוגי בית מול 8 אנשים פעם במילניום. בדוכן אחד של חב"ד במשך שעה עוצרים יותר אנשים להניח תפילין, מאשר מספר האנשים שהוא מרצה בפניהם בשנה שלמה בבחירות הוא קיבל בומבה לפנים בדמות של 800+ קולות. וזה יחסית לקמפיין מאד-מאד מושקע שהיה לו. כולל אתר אינטרנט פרטי, פרסומים באתרים ראשיים (וואלה ועוד), ראיונות בטלוויזיה, קליפ בחירות מושקע. זה משהו שרוב מוחלט של המפלגות הקטנות לא זכו לו. מפלגות שקיבלו יותר מ 30,000 קולות לא היו קרובות אפילו לעבור את אחוז החסימה. ועדיין תחשוב על המצב הזה - איפה הם היו ואיפה ידען . . . בגדול, הכיוון הוא שכוחם של הדתיים במדינה רק הולך וגובר, ובזה כמובן כלולים המחב"תים. כולם שמים לב לזה. ב"ה. אגב, אני חושב שרוב חבריי הפורום לא יסכימו עם האמירה שלך שצריך להכניס אותי לבית הסוהר.

אתה חי בגן עדן של שוטים

כל המספרים שלך נכונים, ובכל זאת החרדים כ"כ מגזימים, בפרט בזמן האחרון, והם לא מבינים שהגלגל מתהפך במהירות. המהפכה החברתית החילונית תשטוף אתכם. שים לב, כל מה שאתה כותב כאן נשאר לדיראון עולם, ועלול לשמש ראיה מפלילה נגדך, כשיגיע יום נקם ושילם.

מה האחוז של דתיים שמגיע להרצאות הדתיות האלה?

ומה האחוז של "החילונים" ש"מורידים את הקוקו והעגיל" שכבר דתי לפני שהגיעו להרצאות? נו באמת....

אתה טועה, הכוח של הדתיים לא גובר

רק הגיחוך שבדעותיהם ומעשיהם. רק נדמה לכם שאתם גדלים, וכוחכם ועוצם ידיכם וזה. ממליצה לך לנתח את דו"ח הלמס החברתי מ-2009 לדוגמה, ולהביט טוב-טוב בטבלה הזו. מצטטת ניתוח שלו מכתבה בנושא אחר, משום שזה מעודד (ומשום שאתה כבר ציטטת בלי חשבון מ"ספר" מוסר, אז אצטט מ"ספר" סטטיסטיקה): "מספר החוזרים בתשובה מבין אלו שגדלו בבית חילוני מצביע על קצב חזרה בתשובה של כ-2,300 איש לשנה, לעומת קצב חזרה בשאלה (או סתם התחלנות של מסורתיים) בקצב של כ-5,200 לשנה. ...כאשר נוגעים הדברים לשינויים במידת הדתיות, כ-21 אחוז אומרים שנעשו דתיים יותר (ביניהם בולטים יוצאי מדינות ברה"מ לשעבר), ו-13.6 אחוז אומרים שנעשו דתיים פחות. כאשר אנו בוחנים את הבית בו גדלו, עם זאת, מתהפכת התמונה: 57.34 גדלו בבית חילוני או מסורתי לא כל-כך דתי, לעומת 42.4 אחוז שגדלו בבית מסורתי-דתי, דתי או חרדי. היום, לעומת זאת, שני שליש (66.53 אחוז) מגדירים עצמם מסורתיים לא כל כך דתיים או חילוניים, לעומת שליש בלבד המגדירים עצמם מסורתיים דתיים, דתיים וחרדים. התמונה הופכת מובהקת יותר אם אנו מתמקדים באוכלוסיה החרדית והדתית בלבד. אחוז המגדירים עצמם דתיים או חרדים הוא 19.90 אחוז, אך 23.50 אחוז מהם גדלו בבית דתי או חרדי. כלומר, בהסתכלות בין-דורית, יש ירידה של קצת יותר מ-15 אחוז במספר המגדירים עצמם חרדים או דתיים. יש גם תנועה פנימית: ירידה של 32 אחוז במספר הדתיים (בהסתכלות בין-דורית) לעומת גידול של 31 אחוז במספר המגדירים עצמם חרדים, וירידה של כ-30 אחוז במספר המגדירים עצמם מסורתיים-דתיים לעומת עליה של כ-30 אחוז במספר המגדירים עצמם מסורתיים לא כל כך דתיים. אצל החילונים יש עליה של 9.17 אחוז, בראייה בין-דורית, והם מונים היום 41.37 אחוז מהאוכלוסיה. משמעות הדברים היא כי האוכלוסייה בכללה הופכת חילונית יותר ובמקביל, בתוך האוכלוסיה שנותרה דתית, גדל והולך משקלם של המגדירים עצמם חרדים. אשר לתופעת החזרה בתשובה: כ-202 אלף אזרחים בוגרים מגדירים עצמם חוזרים בתשובה. כ-58.1 אלף (29 אחוז מהחוזרים בתשובה) גדלו בבית חילוני (לעומת כ-130 אלף שהפכו שומרי מסורת או דתל"שים באותה תקופה). תופעה נוספת שראוי לשים אליה לב היא כי יותר מרבע מהמגדירים עצמם חוזרים בתשובה מקיימים בפועל אורח חיים מסורתי בלבד - ועל זה יאמר: אם זו חזרה בתשובה, מה הייתה השאלה? ... ...לסיכום, מסקר הלמ"ס עולה כי בישראל סבורים רבים מאוד - ובמיוחד ילידי ישראל, וחילונים) כי השפעת הדת בישראל חזקה מדי, כשהדתיים יותר סבורים כי היא גם התחזקה בשנים האחרונות ואילו החילונים נוטים פחות לסברה זו (אך עדיין, סבורים כך ברוב גדול). הנתונים בפועל, עם זאת, מצביעים על כך שבחברה הישראלית יש מגמה מובהקת של התחלנות מחד, עם התחרדות בתוך מחנה אלו המגדירים עצמם דתיים. " (הניתוח צוטט מכאן - http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=3110)

uri80

New member
זה ניתוח לא מדויק לצערי. לפי המס' בטבלה שם

אמנם מס' הדתיים קטן בשליש, אך אם מסתכלים על מס' החרדים הוא צמח בכ-30 אחוזים. במילים אחרות, נהדר שיש הרבה מאד דתל"שים שגורמים לירידה הזו, אבל כשנזכרים שמס' הדתיים ההתחלתי היה גדול כמעט פי שלוש ממס' החרדים ההתחלתי, זה דווקא לא מצביע על "מגמה מובהקת של התחלנות".

החרדים נכנסים לכל מקום

הציבור החלוני בפניקה אנחנו החרדים גדלים ביחס לחילונים וכל הקישקושים אינם אלא שירת הברבוראך הבשורה הגדולה היא שהחרדים והדתיים נכנסים לכל חור במדינה הן בצבא שיש כבר השתלטות דתית והן באקדמיה שהציבור החרדי היתחילו לכנס ולבסוף גם החילוניים יכורו ויעריכו את הציבור המחונך הזה שלא מבלה את ליליו עם ליכלוך ולא חושב אייך לסמם בחורה כדי לצוד אותה ומכבד את הוריו ולא מכביד אליו מרגיש מחיוב להוריו לא צועק ברחוב לא מכה את אשתו וגם חכם ומלומד

אולי מכבד את הוריו

אבל לא מכבד את ילדיו.... הלזה חינוך תקרא? כהשטיח יתרומם והטאטואים תחתיו ייגמרו נתחיל להקשיב ברצינות לאחוזי הפשע הנמוך שתורת הפגאנים הפוליתאיסטית הובילה אותכם אליו. עד אז, אני מעדיף לחיות בחברה שיש בה אחוזי פשיעה יותר גבוהים. יודע למה? כי אני יודע כשהפשיעה קורה. ואני גם יודע שאף אחד לא יזרוק את הילדים שלי משומקום כי אני "מויסער"

ודעתי היא:

אני מכיר משפחות של חוזרים בשאלה (בעיקר כתוצאה של חלוקת קונטרסי דעת אמת בב"ב) בדרך כלל מקבלים את זה בסבבה ובכיף. וגם אם יש כאלו שלא מקבלים את זה בכיף, אז זה משהו נסבל לחלוטין. וגם אם זה לא נסבל - לא נעים, לא נורא! אני מנסה להציל נפש מישראל. אגב, אני חושב שהורים שמתבאסים מזה שבנם חזר בשאלה פשוט צריכים לשנות את קו המחשבה. אני יודע שזה לא נעים פתאום שהילד מעדיף להשקיע בלימודי מדע במקום בלימודים בישיבה וזה לא נעים שהוא גם משתמש בכלי מטבח טרפים. . . אבל הם צריכים להבין אותו . . . זה באמת לא כזה נורא. הם ישרדו.

אתה משקר, ואני לא

משפחות של יוצאים בשאלה יושבות עליהם שבעה ומתבאסות מאד. זה כמעט תמיד. משפחות של חוזרים בתשובה מקבלות את זה בשמחה. גם זה כמעט תמיד.

לא נכון אתה משקר

המשפחה שלי לא ישבה עלי שבעה. וכבר היה דיון על זה כאן, ומספר המקרים שיש ישיבת שבעה (רסמי) היא נדירה מאוד עד אפסית ועכשיו סתרת את עצמך. נראה אם תוכל למצא את הסתירה בעצמך....

לא מוצא סתירה, אני מאד אשמח אם תראה לי אותה

אני מצטט את עצמי : "משפחות של יוצאים בשאלה יושבות עליהם שבעה ומתבאסות מאד. זה כמעט תמיד." אתה באמת חושב שרוב המשפחות הדתיות לא מתבאסות ? התכוונתי שרוב המשפחות יושבות שבעה *או* מתבאסות. אני לא מכיר משפחה של דתיים שלא התבאסה כאשר בנם יצא בשאלה. אתה רוצה גם על זה לערוך פה סקר? תודה שנתת לי הזדמנות לתקן את עצמי.

למעלה