האם אתם צבועים?

תגובה

א. אני מבקר את כולם. שצריך, אני מבקר גם חרדים. אני מבקר חרדים על נושאים שקשורים לזה ש"אסור להתגרות בגויים". אני מבקר חרדים שמנפחים את רשימות התלמידים שלהם כדי להוציא עוד כסף מהמדינה (למרות שמדובר בשוליים שבשוליים). אני מבקר חרדים שמשחקים בסנוקר ואינם מתנהגים כמו בני תורה. אני מבקר חרדים שמנבלים את הפה סתם כך, ועושים חילול ה', אני גם לא מתבייש להגיד להם את זה בפנים. אולי לא ציינתי את זה, אבל בשורה התחתונה אני בעד שתמשיכו עם הצביעות הזו, בגלל שאני חושב שכך אתם שומרים על קשר מסוים עם היהדות. וזה כנראה גם מוסיף לשורת המצוות שלכם בשמיים. אני פשוט מנסה להראות לכם את הצביעות הקיימת. לגבי זה שאני מנסה "לחנך" אתכם איך להתנהג (לא בהכרח בדיון הזה) אני מנסה למכור לכם (מחדש) את הדת היהודית. יכול להיות שאני עושה עבודה רעה, יכול להיות שלא. לא יודע. אני מנסה. הנקודה החשובה פה, זה שתבינו שאני חושב שאני מנסה למכור לכם משהו אמיתי. אני לא כמו איזה נציג של חברת סלולר שמנסה לדחוף לכם חבילה+מכשיר חדש רק כדי לקבל עמלה. לא אכפת לו באמת אם הוא מוכר לכם מוצר פחות טוב. אני דואג לכם ואוהב אתכם, ואני פשוט מאמין בכל ליבי שגם אם טוב לכם עכשיו בחופש מהדת(ואני מאמין שטוב לכם במובנים מסוימים), בסופו של דבר אתם תשלמו על זה. אני פשוט לא רוצה שתסבלו, ואני רוצה שיהיה לכם יותר טוב. תחשבי על זה כמו שאת רואה מישהו שמנסה לקפוץ מהגג או לעמוד על פסי רכבת. . . לא תרוצי לעזור לו?

אגב,

נדמה לי שהקשר שאני שומרת עם היהדות יותר אמיתי מהקשר שלך. אבל זו דעתי. ואני רק פס רכבת שמדלגים מעליו.

איזה קטע

בדיוק עכשיו אני לומדת על רות בנדיקט בשיעור סוציולוגיה... אני רואה את הניק שלך וזה מזכיר לי שאני צריכה לחזור ללימודים

מפלצת הספגטי המעופפת תצלה אותך כי לא האמנת בה

חכה תראה מה יקרה לך כשהסבלנות תעזור לך אני אתאזר בסבלנות לראות איך שלי יש עולם הבא ואתה תלך לבאר שחת

תודה, לא מעוניינת שתציל אותי

טוב לי באמונה שלי, בדרך שבחרתי לי ובאמת שלי. טוב לך עם האמת שלך? יופי. אל תכפה אותה על אחרים. בחיאת רבאק, תן לנו לחיות.

תשמעי אני לא כזה פוץ כמו שאת מנסה לצייר אותי

לא מעביר לך בשלט לערוץ הידברות ומכריח אותך לצפות בהרצאות של הרב פנגר או משהו כזה. לא כפיתי עליך לכסות את הראש ולא לשבת באחורי האוטובוס. . . אני לא מרגיש שאני מפעיל פה איזה לחץ על מישהו. בסל הכל נכנס לפה אחת לכמה שבועות ומעלה נושא לדיון.

ואם אני אכנס עכשיו לפורום חרדים?

ואנסה להוציא אותם בשאלה כמו שאתה מנסה להחזיר אותנו בתשובה? זה מקובל עליך?

ממש לא מקובל עלי.

אני אסביר למה. יש כמה סיבות: 1. לדעתי מותר לדתיים לחלק תפילין בשכונות של חלוניים וכופרים, אבל אסור לחילוניים למכור חזיר בשכונה דתית. הסיבה: אנחנו במדינה יהודית. מה שמותר לדתיים, אסור לחילוניים. וזה כולל את רשת האינטרנט, לפחות באתרים ישראליים. אני יודע שאולי אני נשמע מחוצף, אבל זו דעתי. 2. לדעתי אני מחזיק באמת ואת לא. 3. שאני מנסה להחזיר בתשובה, אני לא פוגע בשום ערך שלך, בין אם אני מצליח ובין אם לאו. אולי זה קצת מציק ומעיק, אבל לא מעבר לזה. לעומת זאת, אם את תיכנסי לפורומים של דתיים ותנסי להוציא בשאלה, את תפגעי בערכים שלהם, אפילו אם לא תצליחי להוציא אותם בשאלה. הפוקוס הוא על ההסבר השלישי.

מה מצחיק?

מכיוון שאת הסעיף השני אני לא יכול להוכיח, אני יכול לפחות לנסות להתמקד בשניים האחרים. 1. אכן יש דתיים שמניחים תפילין לחילוניים בשכונות חילוניות גמורות. לעומת זאת, אין שום ממכר חזיר בשכונות דתיות (בבני ברק למשל). 3. זה נכון עובדתית. עובדה שלדתיים מותר לכתוב בפורומים כאלו, אבל לכם אסור לכתוב בפורומים של דתיים . . . מה מצחיק?

תיקון לגבי 3

לחילונים מותר לכתוב בפורומים של חרדים ולהיפך באותה המידה. פשוט מרבית החילונים שכותבים אצל החרדים מצליחים לערער להם את הבטחון, ולכן החרדים נאלצים לאטום את אזניהם בכוח. אתה ושכמותך - לעומת זאת - מהווים הפוגה קומית בלבד בשבילנו, ולכן אנחנו מרשים לכם לכתוב כאן עד שאתם מעייפים אותנו, ואז שולחים אתכם למדבר החסימות עד שישעמם לנו שוב. עכשיו תעשה לנו עמידת ראש.

דווקא ראיתי שילד בן 18 שרק סיים

בגרות בפיזיקה, די עשה ממך צחוק באתר של הדוס. לא ראיתי בדיוק שערערת לו את הביטחון.

לא יודע על מה אתה מדבר

אבל אני באמת לא מתכונן לדון איתך על הנושא. אתה יותר ממוזמן להעלות קישור לדיון בו הובכתי לכאורה, כדי שכל מי שמבין משהו בפיזיקה (מה שכנראה לא ניתן לומר עליך) יוכל לשפוט אם עשו ממני צחוק.

הגזמתי עם הביטוי

הוא לא עשה ממך צחוק. אבל הוא כן ענה לך בצורה די רצינית, ולא בדיוק ראיתי שהוא ממלא את פיו מים.

למעלה