אתה צודק, אני חוזר לתאיזם.
ועכשיו ברצינות. כמות הראיות שנאספו במהלך ה150 שנה האחרונות היא מה ששכנעה אותי, לא "דבריהם של מדענים". בהתחלה ששמעתי על האבולוציה, לא התרגשתי ממנה במיוחד, כי זה נשמע לי כמו סתם עוד רעיון אקזוטי. ביליתי פשוט שבועות בלקרוא במשך שעות בtalkorigins על כל הראיות שנמצאו לחיזוק התיאוריה, וזה מה ששכנע אותי. אם אתה אומר שלא נמצא "כלום, נאדה ,נישט" אתה מתעלם מהם, ולא מוצא הסבר לכך שיש ראיות להתפתחות ביולוגית הדרגתית בכל מקום בטבע. זה שלא עשית שיעורי בית ואתה לא מכיר אותם, לא אומר שהם לא קיימים. פשוט לך לשם ותראה בעצמך, זה אתר פתוח לכל. לגבי דבר אחד אתה צודק. כן. אני מאמין למדענים. אני מאמין למדענים כי בד"כ הם נוטים להסתמך על נסיון ולא על פיאט. אבל זה שאני "מאמין למדענים" לא אומר שאני הולך אחריהם באמונה עיוורת. יש מדענים שממש הביכו אותי. יש מדענים שאני מתבייש להגיד שהם היו חלק מהמדע, לפעמים. (לדוגמה , סטיבן ג'יי גולד וכל שערוריית "ברירת הקבוצות" שהוא סרב להתנער ממנה גם הרבה אחרי שהופרכה) אם אתה טוען שאמונה על בסיס אנשים שהם בשר ודם היא פחותה מאמונה על בסיס "אלוהים" אז אתה באמת מביך אותי. לחלופין, אני אתקן, האמונה שלי מבוססת על סופר-אנשים, בני-אדם שיכולים לעוף ואין להם אבא ואמא והם בראו את כל היקום . עכשיו האמונה שלי נכונה? עכשיו האמונה שלי משכנעת אותך? האמונה שלי מתבססת על מה שנוכחתי לדעת שעובד. זה כל מה שמעניין אותי - מה נכון, מה מדויק, מה אמיתי, מה טבעי. אם רבנים יוכלו להביא אותי לשם, אני "אאמין" להם. אבל למען האמת, לא אכפת לי מה המדענים האלה אומרים אם זה לא מתאר לי את העולם כפי שהוא. (כמובן שזה לא כזה פשוט, והעובדה שמדענים הם בני-אדם מאוד מטרידה אותי, כי בני-אדם נוטים לעשות טעויות.אבל בני-אדם זה כל מה שיש כאן.) לפי מה שאתה אומר , כל השיעורי בית שעשית זה "להביט במנגנונים המורכבים בגופך" - ואז החלטת לשנוא את התיאוריה. כמה חבל שהמציאות לא קשורה למה שאתה אוהב, הלוואי וזה היה כך. הייתי מת שיהיה אלוהים כל יכול שיעזור לי. החיים שלי לא קלים והתפללתי המון לפני שעברתי לאתאיזם. התפללתי והתחננתי ואפילו ניסיתי לקיים כמה שיותר מצוות כדי שהאל יחוס עליי ויעזור לי. הלוואי וזה באמת היה כזה פשוט, והיה לכולנו חבר דמיוני תומך שנמצא שם בשבילנו בכל זמן וכל עת. הלוואי, הלוואי הלוואי והאבולוציה היא כולה טעות וזה פשוט מיראז' שאלוהים עשה כדי לבדוק את האמונה שלנו. אבל לצערי, אין הדברים כך. לוויתנים עם עצמות ירכיים. עטלפים עם עצמות אגן. צפרדעים עם זימים ולטאות עם סנפירים. בני-אדם מלפני 2 מיליון שנה עם מוח קצת יותר קטן משלנו, עם אנטומיית פנים שהיא זהה בחלקים מסוימים לזו של שימפנזה אבל במקומות אחרים זהה לזו של שלנו. אני מצטער, אני הייתי רוצה להאמין.. אבל לאמת לא אכפת מה אני רוצה. זה פשוט כך וזהו. יש עצמות עם הבדלים זעירים, תארוך מכמה שיטות שונות (אני אישית מכיר ארבע שיטות) שמגיעים תמיד לאותו זמן, ותמיד יש לך התפתחות ספציפית (כרונולוגית) מיצור עם תכונות מסוימות, ליצור עם תכונות יותר מודגשות בהתאם לניבוי ה"אפקטיביות של האדפטציה" - דגים עם לסתות קטנות נורא ורק אז דגים עם לסת ממשית. יש מאובנים של דגים שהיו להם סנפירים שהתפצלו להמון המון ציציות קטנות שכאלה, ועדיין תפקדו כמו סנפירים, ואז, כמה מיליוני שנים לאחר מכן, היה יצור מאוד דומה שלא הסנפירים היו רגליים, שאפשרו לו ללכת על הקרקעית. ואז, כמה זמן לאחר מזה (לא לפני זה, אלא לאחר מזה, בארכיון המאובנים) נמצאו יצורים שהרגליים היו ממש מפותחות שהם אפשרו הליכה על הקרקע, אבל עדיין היו זימים והרגליים עדיין יכלו לתפקד כסנפירים. אתה רואה את ההתפתחות עצמה קורה.. ולמרות שהיה לי קשה לקבל את זה בהתחלה, כי זה אומר שאני לא צריך את אלוהים כדי להסביר את האבולוציה הביולוגית.. אין לי ברירה, כי זו המציאות, וכפי שקארל סייגן אמר: It is better to understand the universe the way it really is, than to persist in delusion, no matter how self-gratifying.