דיון חדש

דינה12

New member
הייתי מציעה לך לקרוא את מה שאת

כותבת לפני שאת לוחצת עח "שלח"... זה פשוט גיבוב של שטויות

Blue Eyessss

New member
אהבה זה פשוט../images/Emo47.gif

אבל אצל כל אחד זה שונה בגלל זה אין לזה הגדרה אחת כמו שאי אפשר להגדיר את המושג נפש זה לא אומר שזה לא קיים..זה קיים אבל אצל כל אחד זה שונה ואצל כל אחד זה אישי וכל אחד מרגיש או לא מרגיש אהבה מהסוס שלו.. את למשל לא מרגישה אהבה מהסוס שלך וזה מה יש....וחלק מהאנשים פה כן... וזה מה יש אני באמת לא רואה טעם להמשיך להתווכח על זה... אהבה זה דבר פשוט...זה לא מסובך זה פשוט משו שאי אפשר להסביר במילים או להגדיר בהגדרות גם אצל חיות וגם אצל בני אדם

rafells

New member
אף אחד לא מצליח להסביר אותו כי

אי אפשר להסביר רגש. מכירה מישהו שיכול להסביר שמחה, כעס או עצב? אני לא. דרך אגב באהבה לא צריך שום דבר, רק לאהוב. את באמת חושבת שסוסה לא מסוגלת לאהוב את הסייח שלה?

fliperit

New member
בטח שלא....

סוסות לא אוהבות את הסייחים שלהם....בזמן ההריון ואחריו מופרשים הורמונים שגורמים לה לשמור עליו, אבל אם תקחי סוסה שהופרדה מהסייח שלה, ותכניסי אותם לאותו תא....זה לא יגמר יפה....היא פשוט שוכחת אותו..כי ההנקה גורמת לגוף לייצר את ההורמונים, וברגע שההנקה נגמרת , מספיקה גם ההפרשה של ההורמונים....לא יזיק לכם לקרוא קצת ביולוגיה..

primetime1

New member
לא נכון!

ביולוגיה או לא ביולוגיה, אצלנו היו שתי סוסות אמא ובת, שמן הסתם הפרידו אותן כשגמלו את הסייחה, והקשר בינהן המשיך גם אחרי זה. הן תמיד עמדו ביחד במרעה ותמיד צהלו אחת לשנייה, ובתקופות מסוימות הן עמדו באותו תא (כשלא היו מספיק תאים), וזה היה ככה עד שמכרנו את הבת, (כשהיא הייתה בת 11). וזה גם לא נכון מה שאת אומרת, הרבה סוסות יתנהגו לסייח לא שלהן באימהיות (יאמצו אותו). עושים את זה בהרבה מקרים אם חס וחלילה האמא מתה, או שאין לה חלב, מוצאים לסייח אמא מאמצת. ודרך אגב, יש גם הרבה תאוריות שכל הרגשות שלנו, בני האדם, הן בעצם כל מיני תגובות כימיות במח, אז לפי זה גם אנחנו לא מסוגלים לאהוב, ובכלל אין לנו רגשות.

stary1

New member
../images/Emo183.gif../images/Emo55.gifדווקא לא...

אני אישית מכירה הרבה אנשים שבשלב מסוים מפרידים את הסייח לתקופה כלשהי כדי שהוא יגמל מיניקה ואחרי זה מחזירים אותם לחיות ביחד...והם עדיין אוהבים אחד את השני ושומרים אחד על השני..

rafells

New member
השאלה הנשאלת היא:

האם אי פעם עבדת וחיית עם סוסים. ואני לא מתכוונת ללהגיע אחרי צוהריים לחווה לכמה שעות... האם ראית אי פעם סוסה שגנבו את הסייח שלה(כשהוא היה כבר בן 5, שנים אחרי שגמלו אותו)רצה במרעה לאורך הגדר וצורחת בקולי קולות במשך 3 ימים? האם ראית פעם קבלת פנים לסוס שחוזר לעדר שלו אחרי תקופת העדרות של כמה שבועות? האם אי פעם הגעת לאורווה והסוסה שלך שעומדת במרעה קיבלה את פניך בצהלות שמחה(ולא בשעת האוכל)? האם ראית פעם סוסה ממליטה שסביבה עומדות בנות העדר שלה ושומרות שאף סוס לא יעיז להתקרב לאם ולסייח? האם ראית אי פעם שני סוסים עומדים במרעה ומגרדים אחד את השני בכל מיני מקומות מוזרים? ואפשר להמשיך ככה כל היום...

fliperit

New member
את יודעת איך זה נקרא????

חוש העדר!!!!!!!! זה כמו שאני אגיד שבן אדם לא אוהב לאכול, ואת תגיי לי: "מה? אף פעם לא ראית אותו אוכל???"

דינה12

New member
מה???? את כבר מעבר להבנה שלי

ובואי נגיד שאני ממש מבינה את הסוסים שלך שהם לא אוהבים אותך.

rafells

New member
אה כן, עוד דבר

אני ממש אבל ממש אוהבת גלידה. לא כמו שאני אוהבת את הסוסה שלי כמובן, וגם לא כמו שאני אוהבת את המשפחה שלי או את החברים שלי אבל עדיין אוהבת...

OHIO

New member
מה קשור?

סוס כמו כמו כל חייה יש לה רגשות. אומנם לא כמו של בני אדם או של כלבים כי הם לא מסוגלים להבין דברים כמו שאת מבינה אותם... אבל סוסים מסוגלים לאהוב! סוסים מסוגלים להרגיש!! את רואה על סוס כשהוא שמח וכשטוב לו להיות במקום מסויים, או את רואה על סוס שהוא כועס ועצבני או אפילו עצוב או שכואב לו, אז מה ההבדל עם אהבה?! סוס מסוגל להבדיל בין אנשים למשל... אז למה נראה לך שהוא יאהב כל בנאדם שמביא לו אוכל?? אני יכולה להגיד למשל שהסוס שלי, למשל שהמדריך שלי מתקרב אליו שכשאני עליו הוא מתעצבן והולך אחורה ולא נותן לו להתקרב... מה את חושבת שהוא לא יודע מי בא אליו?! אני חושבת שאת מזלזלת יותר מידי בסוסים ובחכמה שלהם וביכולת שלהם להרגיש. ואגב, באה אלינו מישהו לחווה שקראה מחשבות של סוסים, ואני לא מתכוונת להתחיל להתווכח אם זה אמיתי או לא ואם את מאמינה בזה... אבל תני לי לספר לך, שהסוסים אמרו דברים כמו סוס אחד אמר שיש שתי בנות שמטפלות בו ועוד כל מיני דברים בהקשר שלהן... אז נראה לך שהוא לא מבדיל בינהן לבין אנשים אחרים? או שהוא אוהב אותן כי הן מביאות לו אוכל?? זה ממש שטויות... עובדה שהוא ידע מי מטפל בו! ואצלנו באורווה כל יום מישהו אחר מחלק אוכל לסוסים, אז נראה לך שהסוס שלי למשל אוהב את מי שנותן לו את האוכל? פפפף טובב......... כמו שנט אמרה... איש איש באמונתו יחייה

primetime1

New member
חחח חמודה....

הסוסים לא "אמרו".... זה תקשור אנרגטי. אני עושה את זה אצל מישהי וזה פשוט מדהים. זה אשכרה קריאת מחשבות. האישה הזאת שמה את הידיים שלה לייד הראש שלי, ועולות לה כל מיני "תמונות" היא בעצם קוראת את התת מודע שלי. וכן, עושים את זה גם עם חיות.

OHIO

New member
חחחחח כן

כבר סיפרת לי וכבר אמרתי לך כמה אני חושבת שזה מגניבבבב ושגם אני רוצה!!

Blue Eyessss

New member
חחחחח../images/Emo47.gif

זה ללא ספק אחד מהסיפורים היותר מצחיקים הסוסים מהחווה שלך מצחיקים ממממש והי!לידעיתך!!!אז קורונה אמרה תודה וזה נראה לי אומר הכל ולאדעת אם זה אמיתי או לא אבל זה מחמם ת'לב חחחחחחח וג'רי ממש מצחיק

fliperit

New member
אוקי......

את ג'ינג'ית...וכחברה באחווה אני לא אגיד עלייך דברים לא יפים...אבל אני לגמרי לא מאמינה שאפשר לקרוא מחשבות..זה יותר מדי "הארי פוטר"

fliperit

New member
אז למה בדיוק זה כתוב בחתימה שלה???

וחוץ מזה...אין לי מצב ררוח לריב עם אף אחד...בלי קשר לצבע שיער

למעלה