דיון חדש

rafells

New member
תנסי לקחת את הסוס שלך הביתה

לתת לו אוכל במו ידייך, ללטף אותו כל היום, לראות איתך טלוויזיה, לישון במיטה שלך, להוריד אותו 3 פעמים ביום ועוד כל מיני דברים שאת עושה עם הכלבה שלך ונראה לי שתופתעי מהתוצאה. לעומת זאת קחי כלב, תסגרי אותו כל היום בתא ותוציאי אותו רק לעבודה. מקסימום תשחררי אותו במרעה עם עוד כלבים ותראי שהוא יאכל מעולה שלא תהיי... הכל שאלה של יחס, יחס גורר יחס, שמעת על זה פעם?

fliperit

New member
שמעתי גם שמעתי....

ואם לא הבנת עד עכשיו..אז אני אגיד שוב...... אני אוהבת את הסוסים שלי כמו כל אחד מכם!!!!!!!!!!!! וזה למרות שהם לא מחזירים לי אהבה!!!!!!!! אני גם מטפלת בהם יפה!!! וגם מראה להם אהבה!!! מה לעשות שהם לא חיה אינטיליגנטית מספיק כדי להבין שזה אהבה, ולהחזיר לי אהבה???

rafells

New member
../images/Emo163.gifכמו שיש אנשים אינטליגנטים

וכאלו שלא, ככה גם סוסים, יש אינטלגנטים ויש לא..אבל מה זה קשור לאהבה? אהבה היא רגש, אין לה שום קשר לאינטילגנציה. דרך אגב אם את מאלו שמאמינים שלחיות אין רגשות אז תגידי ונחסוך לכולנו זמן ומאמץ...

fliperit

New member
בטח שיש קשר....

למשל...את מאמינה שחרקים יכולים להחזיר אהבה??? כאילו, נכון שהם הרבה פחות אינטיליגנטים מסוסים...אבל זה אותו דבר....ובטח שרגש קשור לאינטיליגנציה..כי באהבה את גם צריכה להרגיש טוב ושמחה, וגם להפנות את זה כלפי משהו....אבל כבר אמרתי לכם...אתם רוצים להאמין שהסוסים אוהבים אותכם? בבקשה...אני חושבת שאתם משלים את עצמכם... ואגב....גם האדם הכי פחות אינטיליגנטי הוא יותר אינטיליגנטי מהסוס הכי אינטיליגנטי..

דינה12

New member
הסוסים שלך לא מחזירים לך אהבה,

ובמקום לחשוב למה, את מתרצת את זה בכך שלסוסים אין רגשות. ובכלל, מה את ככ מתגאה בזה שאת אוהבת אותם למרות שהם לא אוהבים אותך? לפי מה שאת אומרת על סוסים זה כמו שאני אתגאה שאני ממש אוהבת את המיטה שלי או את המחשב שלי או משהו כזה.

fliperit

New member
או שזה הפוך...

אתם כל כך רוצים שהסוסים שלכם יאהבו אותם, שאתם מוצאים כל מני התנהגויות שלא קשוארות אפילו טיפה באהבה, ומפרשים את זה כאהבה....קפיש?!?! וזה לא בדיוק כמו לאהוב את המיטה שלי..כי אם אני אתנהג יפה למיטה שלי...לא יצא מזה כלום, חוץ מזה שאני אחסוך כסף בקניית מיטה חדשה, אבל אם אני אתנהג יפה לסוס שלי (דבר שנובע מאהבה כלפיו........!), אז תהיה לו נכונות לעבוד איתי...ושנינו נרויח, בלי שהוא יבין שזאת אהבה...

Blue Eyessss

New member
מממ../images/Emo47.gif

הסוסה שלי נראה לי בעבר הרחוק כנראה עברה התעללות כי כשהיא הגיעה אלינו היה לה פחד מוות *רציני פחד מוות* משוטים ולא הסכימו שיגעו לה בפנים וכלום.... ושמעי...היא כבר שנה ומשו אצלי ואביבה ואני עבדנו איתה המון באמת המון כדי שהיא לא תפחד יותר משוטים...ונגיד בקאנטר היא הייתה ממש מתחילה להתעקם בכל הגוף וישר להעיף אזנים אחורה ולאיים וזה ועכשיו היא כבר לא..ונגיד שהיא הגיעה לקח לי איזה חודשיים שלושה עד שהיא נתנה לי ללטף לה את הפרצוף..ורק לי ולאביבה היא נתנה...ועכשיו היא נותנת לכל אחד... ולדעתי סוס שמגיע מהמצב שהוא היה קודם למצב שהוא עכשיו זה לא רק מבטחון..זה מאהבה...איך את יכולה להגיד שלסוסים אין רגשות?כאילו זאת לא אותה אהבה כמו של בני אדם זה נכון...אבל את חושבת שהסוסה שלי לא אוהבת אותי?את באמת מאמינה שסוס שכ"כ טוב לי בחיים לא יאהב את הבעלים שלו? לי קשה להאמין..ונכון חלק גדול מזה זה בגלל שהוא בוטח בבעלים..או באנשים והסוסה שלי לא הייתה ככה...וזה השתנה.היא הייתה מסובבת את התחת למי שהיה בא להוציא אותי מהתא וזה גם השתנה... ולדעתי את מעריכה לא נכון את הסוס שלך

fliperit

New member
הייי הייי היייי

לא אמרתי שלסוסים אין רגשות....!!! אבל לא רגש של אהבה...אהבה היא הרבה יותר מדי מורכבת בשביל שסוסים יוכלו לחוות אותה.... הם יכולים לשמוח, לכעוס ועוד כל מני רגשות...אבל לדעתי זאת לא אהבה... אם אתם רוצים לפרש כלל מני התנהגויות כמו אהבה, בבקשה...אני רק חושבת שאתם משלים את עצמכם... אגב...לפני שאתם מוציאים אותי רעה..אני רק מזכירה לכם שאני אוהבת את הסוסים שלי כמו כל אחד מכם....וזה בלי שהם יאהבו אותי חזרה..

את קצת מגזימה...../images/Emo125.gif

אהבה היא רגש, ולכל יצור אנושי יש רגשות... כמו שהיא יכול להיות מסובכת, היא יכולה גם להיות דבר מאד מאד פשוט.. והיא יכולה לבוא לידי ביטוי בכ"כ הרבה מובנים... את מתיימרת להבין אותה מנקודת מבט של סוס יותר ממה שאת באמת יכולה להבין... סוסים רוכשים איזשהו רגש כלפי אנשים שהם מכירים ואנשים שנמצאים איתם זמן ממושך או קבוע, וברור לי שסוס מתייחס באופן שונה לאנשים שונים שהוא מכיר. יש כאלו שהוא מכבד, יש כאלה שהוא פוחד מהם, ויש כאלו שהוא אוהב, או מעדיף על פני האחרים אם את מתעקשת. ולא קשה לראות את זה.

fliperit

New member
ברור שלא קשה לראות את זה...

ברור שלכל סוס יש אנשים שהוא מעדיף להיות בחברתם...אבל לא בגלל שהוא אוהב אותם...לפחות לא כמו שבני אדם אוהבים..או כלבים...או אפילו חתולים..

זה כבר עניין אחר../images/Emo125.gif

זה כבר איך את מגדירה אהבה. ולא כ"כ פשוט להגדיר אהבה, כי כל אחד תופס את זה בצורה קצת שונה...

fliperit

New member
אולי....

אני חושבת שאם הסוס שלי בא אלי ומבקש ליטופים זה לא אהבה אלי...אלא לליטופים הנעמימים שלי... לעומת זאת כשהכלב שלי בא אלי...אני ממש ממש מרגישה שהוא אוהב אותי...וזאת הרגשה שאני לא יכולה להסביר...אבל לא חויתי אותה עם אף סוס..

rafells

New member
אהבה, היא הרגש הכי בסיסי שיש

ואם להיות קצת פילוסופים אז: כל סולם הרגשות נע בין אהבה מצד אחד ופחד בקצה השני. יש סוגים שונים של אהבה: אהבה של אמא לצאצא, אהבה בין חברים, אהבה בין זכר נקבה, אהבה לגלידה ולגזר, אהבה לליטופים ועוד אין סוף סוגים. איך את יכולה להגיד שסוס אוהב גזר ובאותה נשימה להגיד שסוס לא מסוגל לאהוב. תסכימי איתי שיש פה סתירה מסוימת.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הסברת את זה הכי טוב שאפשר!!!

fliperit

New member
להיפך.....

אהבה היא הרגש הכי מורכב שיש.....עובדה שאף אחד לא מצליח להסביר אותו...אבל אם נהיה מדענים לרגע, ולא פילוסופים...אז באהבה צריך גם להרגיש טוב ושמח, וגם להפנות את זה כלפי משהו.....וזה יותר מדי מורכב בשביל סוסים.... וסוס לא אוהב גזר במלוא מובן המילה....זה עושדה לו טוב...אז הוא שמח כשזה בא...אבל אין שם יחסים של אהבה....כאילו, אני לא יודעת מה איתך...אבל גלידה זה האוכל המועדף עלי...ובכל זאת אני לא אוהבת אותו ממש....את כן?!?!?!?1

למעלה