דיון חדש

For Eternity

New member
דיון חדש ../images/Emo15.gif../images/Emo34.gif

וואוו כמה זמן לא כתבתי פה... בכל מקרה הנה הדיון: "אוהבים סוס, לא משום שהוא מחזיר אהבה. סיפורי בדווים על סוס שמציל את אדוניו\ זה דימוי מזרחי. האדם הוא ידידו הטוב של הסוס, אבל סוס לא מחזיר אהבה. מסוס צריך לקחת" כך אומר עמי שפירא, איש הרכיבה על סוסים. [מתוך עיתון בריזה] אתם מסכימים עם זה?!

PinkHorse

New member
לא כל כך.

סוס זה מושג גדול, לכל סוס יש אופי משלו..כל סוס מסוגל להתנהג בצורה שונה לבני אדם: יש סוסים שעוקבים אחרי בני אדם ומלקקים אותם ויש כאלו שבועטים/נושכים ובורחים. זה רק קשור בסוס וביחס של הבנאדם. וגם עם אתה מבלה עם אותו סוס תקופה כלשהי הוא מזהה אותך ומפגין כלפייה חיבה (אם הסוס בעצם עם אופי טוב). נגיד כשאני נכנסת למרעה להכניס את הסוסים לתאים לא כל סוס בא אליי...ויש סוסים שבאים אוטומאטית ומתחילים ללקק. נגיד קיסר בא אחרי שאני מתחנפת אליו קצת מרחוק וקוראת לו אבל אחרי שהוא הריח אותי באותו היום הוא יעקוב אחריי. כמו ביום שישי שהוא עקב אחרי במרעה ואני החטפתי מכות לסוסים האחרים שלא יציקו לו
אני אוהבת אותו

fliperit

New member
כן.....

אני אוהבת סוסים בכל נשמתי...אבל אני לא מאמינה שלסוסים יש יכולת לאהוב בכל מובן המילה. זה נכון שיש סוס שיתן רק לבן אדם מסויים להתקרב אליו, אבל לדעתי זה לא בגלל אהבה, אלא משום שהאדם הזה מוכר לסוס כדבר טוב, או שהוא משדר לו מספיק ביטחון. יש סוס בחוה שלי (כבר לא כלכך שלי..) שאני אמורה לרכב עליו באופן קבוע (וזה לא ממש יוצא לפועל...) שמאוד מאוד אוהב מגע של בני אדם, ואני יכולה להיות איתו חצי שעה ויותר בתא ולפנק אותו..והוא אפילו יבוא אלי ויבקש פינוק...ומאוד הייתי רוצה לפרש את זה כאהבה (כי אני חולה על הסוס הזה...יותר ממה שאני אוהבת כל סוס אחר- חוץ מפליפ)...אבל אני מאמינה שסוסים לא יכולים לאהוב...וההוכחה היא, שכל מי שיבוא אליו לתא הוא ירצה ממנו פינוק ומגע.. אגב...אני יודעת שזה יפתח התקפות נגדי....אבל לא נורא...

NTL

New member
אז הסוס הזה אוהב בני אדם

ואת המגע שלהם. ויש סוסים שלא אוהבים או כן אוהבים כל בן אדם באופן ספציפי. הסוס הראשון שלי היה בא אלי כל הזמן והולך רק אחרי כי הבאתי לו גזרים ודברים טובים. אז לסוס העכשיוי שלי אני לא נותנת לו ממתקים וגזרים שאני באה אליו, רק ליטופים חיבוקים והרגשת ביטחון (רוב הפעמים), ווואלה הוא גם הולך אחרי ומבסוט להיות לידי וכן לדעתי זה אהבה. לכו תגדירו אהבה. נכד אוהב את סבתא שלו? או שהוא אוהב את הממתקים וההרגשה המפנקת כשהוא מגיע לסבתא? זה כמו מה קדם למה הביצה או התרנגולת... הסוס לידך כי כיף לו, כיף זה סוג של אהבה הוא אוהב להיות לידך, הוא אוהב אותך.

fliperit

New member
לא נכון....

הוא אוהב את המגע שלי...אבל ברגע שיבוא מישהו שיתן לו גזר...הוא יעדיף ללא ספק ללכת אליו...זה לא אהבה אלי...זה אהבה למגע..לאו דווקא שלי... אני מאמינה שהוא בא אלי כאני נכנסת לתא שלו- בגלל שיש לו כבוד אלי....והוא מתנהג יפה ברכיבת שלי כי הוא יודע שאני הבוס שלו....והוא הולך אחרי למקומות שמפחידים אותו- כי אני משדרת לו מספיק ביטחון...אבל הוא לא אוהב אותי...לדעתי..ולצערי..

alon oak

New member
אני מאין שסוסים לא מחזירים אהבה.

הם פשוט נמשכים למה שטוב להם-גזר, משו מסקרן. הם מניפולטיבים. אבל יש מקרים יוצאי דופן. ואולי פשוט ממש קשה להם להיקשר בבני אדם ולכן לוקח זמן והמון השקעה כדי שהסוס יקשר אליייך.....

fliperit

New member
אני מסכימה....כמעט עם הכל...

זה נכון שסוס נמשכים למה שטוב להם...אבל אני חושבת שלא משנה כמה זמן תשקיע בסוס...הוא בחיים לא יאהב אותך במלו אמובן המילה....הרי ברגע שמישהו אחר יתחיל להאכיל ולטפל בו..הוא יעדיף אותו על פניך..

ממש לא../images/Emo70.gif

אני אתן לך דוגמה אישית: הסוס שלי רואה אותי ממ 4 פעמים בשנה בערך (למשך שבועיים) ואני מטפלת ומאכילה ורוכבת עליו בזמנים האלה ובינתיים מטפל בו המאמן שלי שרוכב מטפל מאכיל אותו וכו' ועדיין אם תתני לסוס לבחור (מנסיון) הוא יבחר בי..

אולי זה משתנה אבל.. כאילו ברור שיש

סוסים שיבחרו בבן אדם שמטפל בהם יותר אבל יש סוסים נאמנים גם
חח

fliperit

New member
אני אמצא לזה הסברים אחרים....

יכול להיות שיותצר נעים לו על ידך....אבל אני בפירוש לא מאמינה שהוא אוהב אותך...

aloniguy

New member
אני לא רוצה להכנס לוויכוח אבל

פליפרית אני מאוד מסכים איתך, אני חושב שאת צודקת ב100%!

GR££N woMAN©

New member
יש כאלה ויש כאלה..../images/Emo106.gif

אני לא מסכימה ולא לא מסכימה.. כי חלק מהסוסים הם כאלה וחלק מהסוסים הם כאלה.. אי אפשר להכליל..
©זכויות שמורות ליעל

למעלה