דוד ובת שבע

כרימיה

New member
לא נכון

יש מצוה בתורה ``והגית בו יומם ולילה`` תמצא לי זמן שהוא לא יום ולא לילה שאז אני אני יהיה פטור...

masorti

New member
שוב מדרשי הגמרא גרמו לך נזק...

"והגית בו יומם ולילה" הוא צורת דיבור שאומרת שהתורה צריכה לשמש מסגרת לחיים כל הזמן. הכוונה אינה שאתה אמור להתעסק בלימוד תורה כל היום וכל הלילה. תקרא את פרק ג' בקוהלת, ואולי תשכיל מדברי שלמה. בפרט שים לב לפסוק א' ("לַכֹּל, זְמָן; וְעֵת לְכָל-חֵפֶץ, תַּחַת הַשָּׁמָיִם") ולפירוט בפסוקים ב'-ח', וכמו כן שים לב במיוחד לפסוק י"ב: "יָדַעְתִּי, כִּי אֵין טוֹב בָּם--כִּי אִם-לִשְׂמוֹחַ, וְלַעֲשׂוֹת טוֹב בְּחַיָּיו". עוד פעם... מטרת האדם בעולם היא "לִשְׂמוֹחַ וְלַעֲשׂוֹת טוֹב בְּחַיָּיו". בדיוק כמו שאמרתי... לחיות טוב. כנראה ששלמה המלך היה יותר חכם מהחרדים בני דורנו. נ.ב. אתה הוגה בדברי תורה כשאתה בבית השימוש? למה לא?... הרי זה אינו זמן "שהוא לא יום ולא לילה".

כרימיה

New member
תגובה

שוב זה שאתה כופר בתורה שבעל פה לא אומר שהיא שקר אלא שאתה טועה ושאתה כופר מצד רשעות כי מצד השכל אין סיבה לכפור בחז``ל אנשים שלא הכרת אותם, אין לך ראיות שהם שיקרו, וזה מראה על טפשות בורות ורשעות. ב. והגית זה להגות להגות זה ללמוד ולעמול יומם ולילה זה יום ולילה. אסור להרהר בדברי תורה בשירותים! אני הולך לשם כדי לא לעבור על בל תשקצו את נפשותיכם שזה נאמר גם על המשהה נקביו, אני אוכל ויושן ואתה אוכל ויושן עם כל זאת בשמים לי יתנו שכר על אכילה ושינה ולך עונש אתה נהנית בלא ברכה גזלת מהקב``ה וגם עצם זה שלא עסקת באותו זמן בתורה זו עוון, אני יושן ואוכל כדי שיהיה לי כח ללמוד תורה אז מלבד שכר הברכות יהיה לי שכר גם על השינה ואכילה שאני עובד את הבורא, חז``ל אומרים שכתוב כי יצר לב האדם רע מנעוריו, מה זה מנעוריו? שיצר הרע נכנס באדם משעה שננער ממעי אמו. החפץ חיים ראה פעם ילד שלא רצה לאכול אמר החפץ חיים עכשיו אני מבין את זה שהיצר נכנס באדם כשננער ממעי אמו ולכאורה איזה יצר הרע רואים אצל תינוק אלא שהוא לא רוצה לאכול כדי שלא יהיה לו כח ללמוד תורה אם תלכו אצל הגוי תראו אותו אוכל בהתלהבות למה כדי שיהיה לו כח לעשות יותר חטאים. אותו יצר הרע שאומר ליהודי לא לאכול אומר לגוי לאכול...

masorti

New member
חלק הארי של הודעתך הוא דיקלום שלא קשור לעניין

לגבי המעט שכן... אני לא אמרתי שחז"ל שיקרו. אמרתי לך שהם השתמשו במשלים וסיפורים כדי להעביר מסר חינוכי. רק מי שהוא מעוט-דעת חושב שחז"ל התכוונו לדבריהם כפשוטם. לא ביקשתי ממך חוות דעת הלכתית האם מותר להרהר בדברי תורה בשירותים. רציתי להראות לך עד כמה דבריך בהודעה קודמת הם שטויות. אתה טענת שאני צריך למצוא זמן שהוא "לא יום ולא לילה" כדי להיות פטור בו מלימוד תורה. הוכחתי לך שיש זמן בו לא לומדים תורה למרות המצווה "והגית בו יומם ולילה". בקיצור, טענתך היא שטויות במיץ עגבניות. מצידי אתה יכול לאכול ולישון במיוחד כדי שיהיה לך כוח ללמוד תורה. אני מסתפק בכך שאני אוכל וישן כי כך נבראתי כאדם. אילו הקב"ה היה רוצה שנעסוק 24 שעות ביממה בלימוד תורה, הוא היה בורא אותנו כמלאכים שלא נצרכים לאוכל ולשינה.

כרימיה

New member
קודם כל אכן!

חז``ל לומדים מהפסוק ``חרות על הלוחות`` אל תקרי חירות אלא חירות שהיה להם חירות ממלאך המות כשקיבלו את התורה לא נצטרכו לנקביהם לא נצטרכו לכלום אבל כשחטאו הכל חזר וזה מה שנאמר בתהילים (שנכתב ברוח הקודש!) ``אני אמרתי אלוהים אתם ובני עליון כולכם אכן כאדם תמותון וכאחד השרים תיפולו`` כלומר הקב``ה אומר בתחילה כשקבלתם את התורה אמרתי אלוהים אתם ובני עליון כולכם אבל אחר כך כשחטאתם ``אכן כאדם תמותון וכאחד השרים תיפולו``. לעצם שאלתך זה שנבראנו עם שינה זה כדי שנתגבר על יצר הרע שאומר אל תקומו לתפילה בזמן תשנו ע2 טיפה... תלכו לישון מאוחר... ולמחרת אין כבר כוח ללמוד! וכן לגבי אכילה שלא נאכל טרף, וכן לגבי שירותים שלא נשהה נקבנו...

masorti

New member
אתה שוב לא מבין את חז"ל...

חז"ל לא למדו מהפסוק שבשעת קבלת התורה הפכו בני ישראל ליצורים שאינם צריכים ללכת לשירותים. חז"ל רצו לומר שבשעת קבלת התורה בני ישראל התעלו לדרגה רוחנית כזו שנדמו למלאכים שאינם נזקקים לנקביהם. התיאור שלהם כמלאכים הוא מטאפורי ונועד להמחיש עד כמה התעלו מבחינה רוחנית. כבר אמרתי לך איך נקראים אלה שחושבים שחז"ל התכוונו לדבריהם כפשוטם. וגם את הפסוקים בתהילים לא הבנת. הכוונה היא שהאל ציפה שבני ישראל יידמו לבני עליון מבחינה רוחנית, אבל נוכח שתכונותיהם האנושיות של מוות ונפילה מתאימות להם לאור חטאיהם. בשום מקום לא נאמר שבשעת קבלת התורה הם זכו לתכונות אל-אנושיות כמו אלמוות או פטור מהליכה לשירותים. עיין ערך "עץ החיים" בבראשית, ותבין מדוע שום אדם (פרט לחנוך ואליהו) לא זכו לאלמוות.

הבעיה היא שאתה לא שומר תורה

אתה שומר את התורה שבעל פה, אין לך מושג ולו קלוש ביותר מה הולך שם - בתורה, או בנ"ך. אגב, הסר דאגה מליבך באשר לתלמידי בתי הספר התמימים והחסודים - אני מורה לתנ"ך - הם בידיים טובות.

כרימיה

New member
הם לא בידיים טובות!

הגידולים שלך יהיו גידולים של כפירה ולעג מהתורה הקדושה! אם את רוצה לומר להם ולעצמך את האמת תלמדי אותם מחומש עם רש``י, התורה שבעל פה היא אותה תורה רק פירוש של התורה, הכל נלמד מהכתובים.

../images/Emo6.gif

הם בידיים מעולות, כל השיעור מתנהל על פי כמה אלים יש. בשנה הבאה אני מתעדת להתקבל לבית ספר דתי, יתברך שמו האחד והיחיד יעזור לי, א-מ-ן, כן יהי רצון! אגב, אני מחכה לתשובה לגבי נמרוד.

פלגיה

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

יש גם "והיה כעץ שתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעיתו ועליהו לא יבול וכל אשר יעשה יצליח"

כרימיה

New member
במחילה ממך

דוד המלך לא זקוק להגנתי אבל את זקוקה להצלתי משום שאם את מוחקת פגיעה בניק, ומשאירה את אותה פגיעה בדוד המלך זה דבר שיגרום לך אחרי 120 לעונש חמור! אסור לומר כך על דוד המלך! מותר לשאול למה דוד חטא, אני מקוה שלא תתרגזי אבל אני התרגזתי ממה שעשית.

פלגיה

New member
עם כל הבנתי לכעסך

איש לא מינה אותה לסגנו של הקב"ה, ומה שיקרה לי או לא אחרי 120 זה ענייני האישי.

masorti

New member
טכנית, הסייפא של אמירתך אינה מדויקת...

אם כרימיה לא תזהיר אותך מפני העונש, היא עוברת על שתי מצוות עשה מן התורה. ("בפני עוור לא תתן מכשול", "לא תעמוד על דם רעך")

כרימיה

New member
פלגיה

כשרבי חנינא בן תרדיון כשהמלכות גזרה עליו לשרפה כי עסק בתורה הוא ביקש להישרף עם ספר תורה כי אמר מי שיתבע את עלבונה של התורה יתבע את עלבוני, אותו דבר אני אומר לך שיתבעו את עלבונו של דוד כי מילא לא היית מוחקת את הפגיעה בלב אברהם אבל את מוחקת ואילו את אותה פגיעה בדוד המלך שהיה קודש קודשים את משאירה???

masorti

New member
מה פתאום "ביקש להישרף עם ספר תורה"?

הרומאים הם שהחליטו לשרוף אותו עם ספר תורה כדי לתפוש שתי ציפורים במכה אחת. לא יעלה על הדעת שהוא ביוזמתו יבקש שישמידו ספר תורה. הרי אנשים סיכנו את חייהם כדי להציל ספרי תורה משריפות, ולא כל שכן שלא יזמו שריפת ספרי תורה.

למעלה