דוד ובת שבע

כרימיה

New member
גברת

על עצם זה שאת קוראת את ההודעה שלה ומתקוממת על זה שאנשים אומרים שאין לה לב יהודי סימן שאין לך מושג מה זה לב יהודי, אני דן אותכם לכף זכות אתם נולדתם לחינוך ואוירה של כפירה ולעג מהתורה ומהנביאים ומחז``ל ולא חוויתם מעולם הנאה רוחנית, שולחן שבת יהודי, רק הנאות מגושמות, הנאה לגוף חויתם אבל לנפש לא חויתם, זה לא באשמתכם אתם נולדתם לזה, אבל מומלץ ללכת לסמינר ערכים לראות את האור שבתורה

פלגיה

New member
אם תגובותיך מוכיחות לב יהודי מהו

masorti

New member
למה דווקא ללכת לסמינר ערכים?

סמינר ערכים מנסה להחזיר בתשובה לכיוון החרדי. מה רע בלהיות דתי-לאומי? הדתיים-לאומיים הם שומרי מצוות מלאים בדיוק כמו החרדים, והם גם משרתים בצבא ושופכים את דמם למען המולדת.

מתגובה לתגובה

אני רואה עד כמה אתה מסכן. בחיי, אתה לא חווית מעולם הנאה רוחנית. זה לא באשמתך (או שכן...?) אתה כנראה נולדת לזה, אבל הגדולה היא גם "לצאת מזה". אם היית אינטלגנט, היית גם מוצא את האור. ליבי איתך כי כנראה זה לעולם לא יקרה.

shushu10

New member
אין דבר כזה לב יהודי! היום הרבנים מתירים

השתלת לב באשר הוא לב חי - גם לגוי יש לב חי, להזכירך. ממה אתה פוחד כשאתה אומר שדוד צדיק? איך אתה מעז להתכחש לדברי הקב"ה כפי שהם מופיעים בשמואל ב' יב', יא': "כה אמר יהוה הנני מקים עליך רעה מביתך ולקחתי את נשיך לעיניך ונתתי לרעיך ושכב עם נשיך לעיני השמש הזאת; כי אתה עשית בסתר ואני אעשה את הדבר הזה נגד כל ישראל ונגד השמש; ויאמר דוד אל נתן חטאתי ליהוה...." לא אשיב לך במטבע הלשון בה אתה נוקט, למרות שזה מתבקש, לאור העובדה כי מלכתחילה הגעת לפורום מצויד בחרב פיפיות , מופנית לכל עבר וחבל. אינך מצליח להשיג אהדה אישית או הסכמה לדבריך. לא הייתי רוצה להמנות בין תלמידיך

masorti

New member
למה את שואלת אותי? וכי אני חוקר תלמוד?

ההשערה שלי (שנכונה כללית לאגדות/מדרשים ולא רק לענין אידיאליזציה של גיבורי התנ"ך) היא שבמקור - חז"ל כלל לא התכוונו לטעון שמדובר בעובדות, ומראש בנו סיפורים שנועדו לחנך ולא לתעד. לא החכמים עצמם ולא שומעיהם בני דורם חשבו שתיאור של רב שראה את אליהו הנביא או לחילופין תיאור צדיקותו של יוסף או דוד הם תיאורים ריאליסטיים, והיה ברור לכולם שמה שחשוב הוא המסר החינוכי ולא הדיוק העובדתי. (בדיוק כפי שמשלי קרילוב לא מתיימרים לתאר שועל מדבר עם עורב, וכפי שלא ממש חשוב מה בדיוק אמר טרומפלדור לפני מותו. כל הצדדים מבינים שמדובר בחינוך ולא בהסטוריה.) מה שקרה הוא שבדורות המאוחרים יותר התחילו התלמידים ותלמידי-התלמידים לקדש את הטקסט כולו ולתת לו תוקף של עובדות. מה שבפועל אולי היה סיפור היתולי שסיפר רב א' לרב ב' בבית המדרש, הפך לאחר כמה מאות שנים לעובדה מוצקה שכל המערער עליה הוא כופר ואפיקורוס.

shushu10

New member
ולי יש הרגשה שהכל החל מפחדים / חוסר בטחון

מה יגידו על בני ישראל שאלה הם מנהיגיו? למשל..

eyalnadav

New member
תמשיך להביא דברים שאינך מבין כוונתם

דעת המפרשים האחרונים מלפני 500 שנה ועד ימינו לא מקבלים כלל את דברי רד"ק על ענין בעלת האוב כמו שיש עוד שאר פירושים לכך ,כי הם נוגדים את דעת חז"ל , כך שאין מה להסתמך בענין (אני מקווה שאתה מבין את המושג "אחרי רבים להטות" הוא קים בבית דין ובפסיקת ההלכה כמו שכתוב בתורה במפורש) לענין דברי הרמב"ם כבר כתבתי לך את פירושו , והוא לא מתכוון כלל לדבריך , ואפשר להמליץ עליה את דבריו האחרונים שמי שמסביר כך את דברי החכמים לא מכבד אותם אלא משפילם עד עפר - כי הרמבם לא יכתוב דברי הבל כדבריך עלך התורה והחכמים

masorti

New member
אתה תלך למפרשים האחרונים, ואני אלך לפי רד"ק

איפה כתוב שהם טובים ממנו? הרי ככל שהפרשן קדום יותר כך דעתו חשובה יותר. ("אחרי רבים להטות" מדבר על רבים מאותו דור. הרי יש ירידת הדורות, ואין דעת פוסק בן דורנו שקולה לדעת הרמב"ם.) לענין דברי הרמב"ם, הסברתי לך שאתה זה שאינך מבין. אני מסתפק בדעתם של פרופסור שבייד ופרופסור רביצקי, וסומך על מידת הבנתם את הרמב"ם. אני משוכנע שהם מבינים אותו טוב ממך.

זה לא מסכת זה מסכה

וכבר נאסר עלינו בתורה לעשות פסל ומסכה הווה ידוע לך חכמינו זכרונם לברכה היו בני אדם לכל דבר ועניין ויכול שטעו ושגו ולא הבינו כמוך וכמוני ואין לי שום חובה לקדש את דבריהם חס וחלילה להגדירם קדושי עליון זה זילות וביזוי ה' לפי דבריך (אני בטוח שאתה מצטט נכון) "כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו " מכאן האישיות הגדולה ביותר באלף השנים האחרונות היו או אדולף היטלר או סטלין ימח שמם שיצרם היה הגדול ביותר שידעה האנושות על הציפור שהתחפשה ליצר הרע כדי להחטיא את דוד או להיפך ניתן לומר הבל הבל הבל וכסילות אין קץ לכל רשע ולכל פשע אפשר להמציא תרוצים אינפנתיליים כמו שלך

כרימיה

New member
גדול זה גדול בתורה

היצר רוצה להחטיא את הצדיקים! (ואולי גם גדול בגיל) עם האנשים הכי שפלים אין לו בעיה הוא לא צריך להלחם איתם הם שומעים לו ושלוחים שלו. כל אדם יכול להיות צדיק כמשה רבינו ורשע כנמרוד

מי אמר שנמרוד היה רשע?

תעשה ג'סטה ותביא לי פסוקים מבראשית האומרים שנמרוד היה רשע, בחייאת...

אם כך הרמב"ם ורש"י וכו כולם היו תאוותנים

ומה עם האמוראים והתנאים כולם היו תאוותנים כאלה שלא השתלטו על יצרם זו תמצית דעתך על הפוסקים והרבנים וגדולי התורה בכל הדורות כולם תאוותנים גדולים

eyalnadav

New member
דוד לא ראה את בת שבע רוחצת

את ההמצאה הזאת המציאו החילונים שיש להם ראש כחול וחושבים לפי המושגים שלהם, אין בדיל ראיה מהפסוק שהוא ראה אותה שהיא מתרחצת ממש, ומלבד זאת צריך להיות עיניים שרואות למרחק כדי לראות זאת . ובית המלך לא היה קרוב לבית בת שבע כ"כ ואני לא מדבר על אותם שוטים שחושבים שדוד המלך היה מציצן והיה עומד בראש הגגות כדי ללהסתכל בנשים הרוחצות. ואני שואל איפה נעלמו המולווים והשומרים של המלך ? הוא ביצע איתם את הפעולות האילו יחדיו? בת שבע נטהרה במקווה ("מתקדשת מטומאתה") שהיה בגג ותו לא מידי. מלבד זאת לפי חז"ל בת שבע הייתה רק בת 6 שנים בלבד.

דוד נהג לקחת לעצמו נשים נשואות אפילו מעוברות

להזכירך את הכתוב בתנ"ך של החילונים "ויהי לעת הערב ויקם דוד מעל משכבו ויתהלך על גג בית המלך וירא אשה רחצת מעל הגג והאשה טובת מראה מאוד" רק בעניים הדמיוניות שלך חושבים ש דוד גר בארמון כמו באלף ליליה ולילה אך כנראה שהמציאות היתה אחרת ככתוב בזמן שהצבא הישראלי נלחם מלחמה קשה בבני עמון המלך אינו מפסיד את מנוחת הצהריים ואחר מכן עולה לשוטט או להציצץ מהגגות וכנראה לא צריך עניים מיוחדות בכדי להבחין שזאת אישה ולא סתם אישה רוחצת אלה אישה טובת מראה מאוד המלך כל כך התלהב מהמראה שמיד "וישלח מלאכים ויקחה ותבוא אליו וישכב עמה והיא מתקדשת מטומאתה ותשב אל ביתה " מה זה חשוב אם היטהרה במקווה או באמבטיה אשת איש לכל דבר וענין נלקחת בעל כורחה למיטתו של המלך דוד וכידוע לך בת שבע לא היתה היחידה שנלקחה מבעלה על ידי דוד גם אביגיל אשת נבל הכרמלי נלקחה מבעלה בעודה מעוברת איך ניתן להבין את חזל כשהם טוענים שבת שבע היתה בת שש כשרחצה על הגג והיטהרה מטומאתה כבר בגיל כזה היה אורח כנשים מחזור חודשי לילדה בת שש אלה דברי הבל

פלגיה

New member
דוד ובת שבע

אני מאחדת את כל השרשורים בנושא לדיון אחד ארוך, בתקווה שהשרשור "יתקפל" ושכל החפץ בשלום, שלווה ונחת יוכל להדיר רגליו ממנו. לא נראה לי שהדיון פה פורה במיוחד, אם כי הצלחתי ללקט פירורים נחמדים.

למעלה