דוד ובת שבע

כרימיה

New member
והמעיין שם היטב יווכח

דבר ראשון הרי רש``י בעצמו כותב שהיא לא היתה אשת איש, וזה גמרא מפורשת והוכחתך היא מהמילים ``והכי פירושה מדקאמרה ליה ולא תהיה זאת לך לפוקה מכלל שהתנבאתה לו שסופו להכשל בביאה אחרת`` גם אני מודה שהיה חטא שלקח את אשת אוריה כי הוא היה חוזר אליה אחרי המלחמה. ב. שגלתה שוקה שואלים תוס` וקשה היאך אותה צדיקת גלתה שוקה לפני דוד תוס` מתרצים תירוץ שלא הבנתי אבל המהרש``א מסביר שהיא לא גלתה שוקה בפני דוד אלא גלתה שוקה בלילה ודוד לא ידע ממנה והיא לא ידעה ממנו והם היו רחוקים ג` פרסאות ודוד שהיה בטוח שזה אור הירח שמאיר לו הלך לאור הזה ג` פרסאות עד שהתברר לו שזה שוקה ונתאוה לה (הוא לא היה מלאך) ובכל זאת לא חטא.

אכן נכון אביגיל תמיד היתה אשת נבל

בכל ההזדמנויות שמוזכר שמה אחרי נישואיה כביכול לדוד היא מוגדרת אשת איש אשת נבל הכרמלי "ושתי נשות דוד נשבו אחינועם היזרעאלית ואביגיל אשת נבל הכרמלי " אבל ההוכחה הגדולה ביותר היא העובדה שהבן שנולד לאביגיל אחרי נישואיה לדוד מוגדר כ ל א ב "ומשנהו כלאב לאביגיל אשת נבל הכרמלי והשלישי אבשלום בן מעכה בת תלמי מלך גשור "

כרימיה

New member
הוא הוריד פלגי מים על חטא אחד קטן

אתה שיש בך אלפי חטאים חמורים מה תעשה?

masorti

New member
אתנחם בכך שאני בניגוד לך לא גורם לכולם...

ללעוג לדת היהודית ולראות ביהודים המאמינים אנשים חשוכים ופרימיטיביים. הקישקושים שלך פה הם חילול שם שמיים ברבים וביזוי התורה. וזה הרבה יותר חמור מכל החטאים שאני עשיתי ברשות היחיד שלי.

כרימיה

New member
חחח

אתם כופרים מקדשים את הכפירה על אף שהשכל מכריח בורא חכם לכאלו יצורים מתוחכמים, נעזוב את זה לרגע, תן דוגמא ממה שאמרתי להגדרה שהבאת

masorti

New member
מי בכלל כפר בקיום הבורא?

דוגמא 1 ל"מכחיש את השכל"... הטענה שדוד לא שכב עם בת שבע בזמן שהיתה נשואה לאוריה. דוגמא 2 ל"מכחיש את השכל"... הטענה שאוסנת היתה בתה של דינה מהאונס של שכם בן חמור. ואם תטען שאני מעליב את חז"ל בגלל שהם טענו כך, אזי אענה לך בדברי הרמב"ם שהגדיר כ"מעוטי-דעת" את מי שמקבלים את דברי חז"ל כפשוטם והגדיר כעוד יותר טפשים את מי שטוענים שחז"ל התכוונו במקור לדבריהם כפשוטם.

כרימיה

New member
אשאל אותך שאלה

אם דוד המלך חטא חס ושלום באשת איש יוצא שבנו היה ממזר אז למה התפלל עליו שלא ימות? ב. הרי לפי התורה היה אסור לו לקחת אותה שוב גם אחרי ש``התגרשה`` ג. למה בירר מי היא? ולמה היא ``נטהרה מטומאתה`` וכי זה מתיר אשת איש? על כורחך שבירר זאת כדי לדעת שהיא אשתו של אוריה שיצא למלחמה. ה. למה הנביא ממשיל לו את זה לגניבת כבש? משמע הבעיה היחידה היתה ``שגנב`` את אשתו של אוריה שהיה חוזר אליה אם לא היה מת. ה. איך יצא מבת שבע שלמה שהכתוב מכנה אותו ``ידידיה וה` אהבו`` איך הקב``ה אהב בן של אשת איש? ו. למה באמת לא כתבו גט הרי במלחמה יש נעדרים ומה יעשו עם הענין של עגונות? ז. וזה העיקר! חז``ל אמרו זאת! ומי שכופר ומכחיש את דברי חז``ל הרמב``ם שהבאתי לעיל קורא לא כופר בתורה!!! תבין התורה אינה עיתון אם לא תעמיק בכל תיבה תטעה. צריך ללמוד לעומק! לגבי השאלה השניה אני צריך ללמוד את הנושא.

masorti

New member
תשובה...

א. למה להתפלל?.... מה יש לו להפסיד? (חוץ מזה, לא ברור כלל שהילד ממזר היות והבעל הראשון היה גוי) ב. שטויות. ההלכה של "אסורה לבועלה" היא מזמן התלמוד. בימי דוד לא היה שום איסור כזה. ג. מה זה קשור בכלל? וכי מה זה משנה האם שכב איתה לפני או אחרי שחקר את ייחוסה? בכל מקרה הוא שכב עם אשת איש ונפטר מבעלה. ה. "אבות לא יומתו על בנים, ובנים לא יומתו על אבות. איש בחטאו יומת". ו. למה לא כתבו גט? כי לא עלתה על דעתם מחשבה שכזו. ומה יעשו העגונות?... מה שעושה אשתו של רון ארד. ז. חז"ל אמרו זאת כמשל חינוכי. ומי שחושב שחז"ל התכוונו לדבר כפשוטו הינו מעוט דעת.

כרימיה

New member
תגובה

א. הוא לא היה גוי וזה לא משנה כי גם בני הגוי ממזרים. ב. זה שאתה כופר בתורה שבעל פה לא אומר שדוד המלך כפר בה! מה זה תורה שבעל פה? שזה נמסר בעל פה ממשה רבינו. ובנוסף לזה אתה גם כפי שהרמב``ם לא רק כופר בתורה שבעל פה אלא גם ``מכחיש מגידיה`` - חז``ל ולא רק מכחיש אלא גם לועג ומלעיג אחרים על חז``ל. ג. זה כן משנה למה התורה הקדישה 2 פסוקים לזה שהוא בירר מי היא מה אכפת לו מי היא העיקר יפה אלא אכפת לו. ד. הקב``ה שונא זימה עובדה שהוולד ממזר אז למה כל כך חיבב בן של אשת איש? ה. תשובה מתחמקת הם לא היו אנשים טיפשים אלא חכמים אז מוכרח שהם עשו זאת כדי לפתור בעיית העגונות ז. הגמרא מעמידה את זה על סוגיא של כמה דפי גמרא וזה לא סוגיא של מדרשים אלא סוגיא הלכתית.

masorti

New member
תשובה...

א. יהודיה לא יכולה להינשא הלכתית לגוי. לכן בני גוי אינם ממזרים. ב. מי שמלעיג אחרים על חז"ל הוא אתה, בגלל שאתה טוען שהם התכוונו לפשוטו של כתוב. בימי דוד לא היה שום כלל "אסורה לבעלה". ג. זה לא משנה. התורה הקדישה 2 פסוקים כי כך עלה לפני המחבר. ד. לך תלמד תנ"ך. לימוד הגמרא גרם לך נזק קוגניטיבי. לידיעתך, הבן שנולד ממעשה הזימה - מת. שלמה הוא בנה של בת שבע לאחר מות אוריה ונישואיה לדוד. ה. בטח שהיו אנשים חכמים. אבל לא הטריד אותם גורל הנשים העגונות. לצערך מעמד האשה לא היה בשיא תפארתו באותם ימים. ז. זה מה שאתה טוען.

כרימיה

New member
אתה כופר

אתה מלעיג דינך הוא כפי שהבאתי את הרמב``ם לעיל``אין להם חלק לעולם הבא אלא נכרתין ואובדין ונידונין גודל רשעם וחטאתם לעולם ולעולמי עולמים`` אתה מכחיש שאתה צדוקי? אתה צדוקי! חי חי חי! גם קידושין של גוי בגויה לא תופס! אבל בניו ממזרים! כי אפילו בני נח הוזהרו על העריות.

masorti

New member
בלה...בלה.. בלה...

אתה בכלל לא יודע מיהם הצדוקים. (לא כל שכן שאינך מבין מהו ההבדל בינם לבין הקראים.) ואין לך גם שום מושג בדיני ממזרות.

פלגיה

New member
לממזר אין זכות לחיות?

ומה עם "טוב ממזר תלמיד חכם מכהן גדול עם הארץ".

כרימיה

New member
שלב שני בשכל

אם אתה מסכים שיש בורא למה הוא ברא את העולם? אם אני אבנה בנין אני לא אבנה אותו סתם לכלום אני אבנה אותו למטרה, האם אתה מסכים איתי שהיה לבורא מטרה! אלא מה תאמר המטרה היתה להטיב עם בני אדם בעולם הזה אז למה לא ברא אותם שיהיו קיימים לעולם? ועוד למה הוא ברא את העולם אם רעידות אדמה וצונאמי ומחלות ואסונות והכי קשה למה ברא אותו עולם של רוע? למה יש רע בעולם? למה יש מלחמות? האם שכלך מוכן להסכים שהעולם נברא לצורך הכנה מסוימת? לצורך מטרה מסוימת? או שאתה חושב שנבראת כדי לחיות בהפקרות כמו תרנגולת לישון כמו תרנגולת ולמות כמו תרנגולת?

masorti

New member
זה ההבדל בינינו...

אתה מתיימר לחקור עד תומן את כוונות האל. אני לא יודע למה הוא טרח לברוא את העולם ואותנו. אני מניח שהיתה לו מטרה, אבל ההנחה הזו נובעת מהחשיבה האנושית המתבססת על סיבה-תוצאה. לא כל שכן שאיני יודע מה היתה אותה מטרה. בוא ונניח לצורך הדיון שהוא ברא את העולם כך שייטיב עם בני האדם, ובוא ונניח אפילו שכל הצרות והרוע (כמו מחלות וצונאמי) נוצרו כדי לאפשר לאדם להתחשל ולבחור בדרך הנכונה. בין זה ובין הטענה שהעולם הוא הכנה לעולם הבא - אין ולא כלום. לפי התנ"ך, האדם אמור בעולם הזה לחיות טוב כשחוקי התורה נמצאים ברקע. ההשקפה שמטרת האדם היא לעבוד את האל, ושהעולם הזה הוא רק פרוזדור כמעט מיותר- היא שטות חרדית.

כרימיה

New member
אז בוא אני יראה לך למה דבריך

מכחישים את השכל, דבר ראשון כל בר שכל שואל למה אני נמצא פה? כדי לאכול לישון למות? אז לצורך מה הבורא ברא אותי שאני ארקוד בפאבים? שאתנשק עם בחורות? ושאר חולירות? לא! יש צורך! מה הצורך? התורה! לשמור את התורה! להרגיש לא שמישהו כופה עלי אלא שאני מחויב זאת לקב``ה שכל קיומי כל רגע תלוי בו, שעשה איתי חסד ובראני יש מאין ונוצר נפשי בגופי בכל רגע ואיך העזתי פני להכעיס לפניו? לעשות את הרע בעיניו את העבירות שהתורה אסרה? איך לא יגורתי מתוכחות עוון ומן השפטים הרעים? כי רבים מכאובים לרשע! כשאתה מגיע להכרה שבריאתך נועדה כדי להיטיבך באחריתך וכדי שתשמור תורה ותזכה לטוב לנצח נצחים או שחלילה לא תשמור תורה ותקבל רע לנצח נצחים!

masorti

New member
מה הקישקוש הזה?

השאלה אינה האם נבראת כדי לרקוד בפאבים בלי מחויבות לחוקי התורה או האם יש להיות מחויב לתורה. הנקודה היא שמטרת החיים אינה ללמוד תורה אלא לחיות את חייך וליהנות, כשכל זה בתוך המסגרת של חוקי התורה. עוד פעם... העיקר הוא עצם החיים הרגילים, וחוקי התורה הם המסגרת. העיקר אינו לימוד התורה וקיום מצוות, כשהחיים הופכים לענין צדדי וטפל. במקום לדקלם מדרשי גמרא שלא הבנת, עדיף שתקרא את התורה עצמה ותשכיל.

למעלה