דוד ובת שבע

כרימיה

New member
צודקת

הרומאים כרכו אותו בספר תורה אמרה לו ביתו איך אראה אותך בכך אמר לה אילו לבדי הייתי נשרף הייתי מצטער עכשיו שספר תורה נשרף עימי מי שיתבע את עלבונה של תורה יתבע את עלבוני

אלי ו.

New member
../images/Emo32.gif משפחה קשה

האבא מהרוגי מלכות, בת אחת נמכרה לזנות, בן כנראה הוצא להורג (תואר כלסטים, כנראה קנאי) הנכדים נפטרו ביום אחד, הבת לפי רש"י התאבדה.

פלגיה

New member
אז אני מבינה שאתה במדרגתו

של רבי חנינא בן תרדיון? אשריך. (דוד הודה ואמר "חטאתי לה'"" מעתה אי אפשר לומר שלא חטא. אפשר להתפלפל במה בדיוק חטא, אבל אז זה נכלל בטווח הדעות הלגיטימיות)

masorti

New member
כרימיה יקירתי...

ראשית, כאן פורום תנ"ך ולא פורום חרדים. ואי לכך מותר לומר כל דבר שרוצים על דוד המלך. (מה גם שנתן הנביא חשב בדיוק אותו הדבר) ושנית, כמדומני שלא התמנית למנהלת החשבונות של הקב"ה, לכן גם אינך יודעת מה יהיה עונשה של פלגיה אחרי 120 שנה כתוצאה מזה שלא מחקה כינוי גנאי לדוד המלך.

masorti

New member
נכון. ולכן משתדלים שלא ללעוג לאל עצמו.

בין אנטי-דתיות להכעיס ובין היצמדות לתפישה החרדית יש עוד כמה מדרגות באמצע.

shushu10

New member
הנושא הזה גורם להפרדה בעם - ברשותך כמה מילים

ולא בגלל דוד/שמואל. עיניך הרואות - יש לנו כאן מבחר לא מבוטל של דעות קיצוניות ביותר. יש לנו מאחדי דמויות, שמתעקשים להסביר את התנ"ך לפי רצונם, יש לנו כופרים גמורים שאין לי מושג מה הם מחפשים כאן, אלא אם כן באו לפרק כעסים. ויש חרדים שמתעקשים לסנגר על כל דבר עבירה גם כשזה כתוב בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים. ויש גם דג משונה כמוני , (מסורתית אך לא דתית) אשר מתעקש להאמין לכתובים ולהבין את הפסוקים כלשונם , להגיע למסקנה ברורה שבני אנוש שבראם הקב"ה - אינם מושלמים וברמה זו או אחרת הם עוברים עבירות שונות. גם דוד היה רק בשם ודם ומה לעשות שהיו לו יצרים חזקים ואהבתו היתה חזקה פי כמה משל שלמה בנו למשל - הוא היה ג'ינג'י והיו בו צדדים רוחניים ומאידך - איש שלא בחל להשיג את מבוקשו בכוח. אם המקרא מציין את 2 צדי המטבע אין סיבה בעולם שאנחנו ננסה לייפות חטאים ולנסות להתחכם בנגוד לכל הגיון. עד כמה שידוע לי הנצרות היא זו המייפה ומצדיקה את כל עמודי התווך של תורתה. שם כולם עולים לשמיים בתור קדושים והופכים להיות מלאכים עם בייגלה על הראש. זה לא מה שאנחנו רוצים ! זה היה שמואל (דוד ?) שהיטיב להגדיר את דמותו של מלך. שלא לדבר על הקב"ה בכבודו ובעצמו שהציב גבולות תיאורטיים לתפקיד. מה לעשות שדוד פישל? לעומת זאת הוא הרויח את ההגדרה שמתקיימת עד היום "דוד מלך ישראל חי וקיים" - בזאת שלא הרג את שאול - כי האל בחר בו להיות למלך. היתה לו אמונה ללא עוררין יחד עם חולשות אנושיות. טוב תעשה אם תוכל לראות את גדולתו של דוד על אף מגרעותיו.

פלגיה

New member
חיכיתי לדברייך

וטוב שהגעת לכתוב אותם. ההודעה הפותחת היתה ראויה למחיקה, אבל השארתי אותה כדי לראות את דברייך למראה. אהבתי לקרוא. תודה.

טשעהרין

New member
בורות גמורה לחלוטין הרי כבר נאמר כל

האומר דוד חטא אינו אלא טועה-וזה כתוב בתושבעפ אבל מה לכם באמת כל זמן שאתם שקועים בשקר?

פלגיה

New member
ולכן דוד עצמו טועה, וגם נתן הנביא

ז וַיֹּאמֶר נָתָן אֶל-דָּוִד, אַתָּה הָאִישׁ; {ס} כֹּה-אָמַר יְהוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, אָנֹכִי מְשַׁחְתִּיךָ לְמֶלֶךְ עַל-יִשְׂרָאֵל, וְאָנֹכִי הִצַּלְתִּיךָ, מִיַּד שָׁאוּל. ח וָאֶתְּנָה לְךָ אֶת-בֵּית אֲדֹנֶיךָ, וְאֶת-נְשֵׁי אֲדֹנֶיךָ בְּחֵיקֶךָ, וָאֶתְּנָה לְךָ, אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וִיהוּדָה; וְאִם-מְעָט--וְאֹסִפָה לְּךָ, כָּהֵנָּה וְכָהֵנָּה. ט מַדּוּעַ בָּזִיתָ אֶת-דְּבַר יְהוָה, לַעֲשׂוֹת הָרַע בעינו (בְּעֵינַי), אֵת אוּרִיָּה הַחִתִּי הִכִּיתָ בַחֶרֶב, וְאֶת-אִשְׁתּוֹ לָקַחְתָּ לְּךָ לְאִשָּׁה; וְאֹתוֹ הָרַגְתָּ, בְּחֶרֶב בְּנֵי עַמּוֹן. י וְעַתָּה, לֹא-תָסוּר חֶרֶב מִבֵּיתְךָ--עַד-עוֹלָם: עֵקֶב, כִּי בְזִתָנִי, וַתִּקַּח אֶת-אֵשֶׁת אוּרִיָּה הַחִתִּי, לִהְיוֹת לְךָ לְאִשָּׁה. {ס} יא כֹּה אָמַר יְהוָה, הִנְנִי מֵקִים עָלֶיךָ רָעָה מִבֵּיתֶךָ, וְלָקַחְתִּי אֶת-נָשֶׁיךָ לְעֵינֶיךָ, וְנָתַתִּי לְרֵעֶיךָ; וְשָׁכַב עִם-נָשֶׁיךָ, לְעֵינֵי הַשֶּׁמֶשׁ הַזֹּאת. יב כִּי אַתָּה, עָשִׂיתָ בַסָּתֶר; וַאֲנִי, אֶעֱשֶׂה אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה, נֶגֶד כָּל-יִשְׂרָאֵל, וְנֶגֶד הַשָּׁמֶשׁ. {ס} יג וַיֹּאמֶר דָּוִד אֶל-נָתָן, חָטָאתִי לַיהוָה; {ס} וַיֹּאמֶר נָתָן אֶל-דָּוִד, גַּם-יְהוָה הֶעֱבִיר חַטָּאתְךָ--לֹא תָמוּת. יד אֶפֶס, כִּי-נִאֵץ נִאַצְתָּ אֶת-אֹיְבֵי יְהוָה, בַּדָּבָר, הַזֶּה; גַּם, הַבֵּן הַיִּלּוֹד לְךָ--מוֹת יָמוּת.

כרימיה

New member
שכחת את המשל

שבו הוא מדמה זאת לגניבת כבשה ולא לדבר אחר כי היה פה רק גניבה, חז``ל אומרים שאדם שנולד במזל מאדים יהיה שופך דמים ויכול להיות מוהל, ודוד המלך היה כזה אבל הוא הרג רשעים שנתחייבו מיתה.

פלגיה

New member
נכון שהוא הרג רשעים שהתחייבו מיתה

ונכון שאבוי אם לא היה הורג אותם, ועדין מעשי ההרג פסלו אותו מלבנות את בית המקדש, ורק בנו שלמה היה יכול לעשות את זה. די ברור לי שמעשה בת שבע היה כשר, כי אחרת לא היה יכול לשאתה אחר כך, ובוודאי שלא היתה יולדת את המלך הבא, אבל הוא היה גם מסריח - כי בת שבע עדין היתה קשורה בקשר אישות לאוריה החיתי. יכול להיות שנישאה לאוריה בניגוד לרצונה (ורק ברצון אביה אחיתופל), אבל היא עדין ספדה עליו, כלומר היה ביניהם קשר אישות. וכמו שאמרתי - בעיני ההכרה בחטאו של דוד המלך אינה מקטינה אותו - אלא דווקא מגדילה אותו. אדם שאינו מלאך, אדם שחוטא, אבל גיבור-על שיודע לשוב מחטאו, ולא לתרץ תירוצים שונים. פשוט לומר "חטאתי לה'" ולקבל את העונשים החמורים שבאו עליו בנמיכות רוח. הלוואי שהיינו במדרגתו.

כרימיה

New member
אם את רוצה להבין את כל הנוסח מילה

במילה ולראות את האור בכל מילה בתנ``ך אני מציע לך לקנות את פירוש המלבי``ם ואז הכל יסתדר לך, אם אין לך תקציב לתנ``ך שלם הכולל פירוש מלבי``ם תקני את ספר שמואל עם המלבי``ם, ותראה את מה שהוא כותב על הפרשה הזאת ועל עוד דברים.

כרימיה

New member
הוא החל להיות גיבור ציד

הוא היה גיבור ציד לפני ה` על כן יאמר כנמרוד גבור ציד לפני ה` את מוזמנת להסתכל ברש``י על פירוש מילות אלו, ומדרשים אני מניח שאין לך אז במדרש נאמר שהוא המריד את דור הפלגה ואמר שאין כוחו של הבורא אלא במים ולכן נעשה מגדל ונעמיד שם עבודה זרה וחרב בראשה ויראה כאילו אנו עושים איתו מלחמה, (כי אי אפשר בפועל) אז אלוקים הפיץ אותם משם ועלה אוקינוס והציף חצי מהיישוב וזה הים התיכון, (ויפץ זה מילים ויצף) היו בהם שבעים משפחות ונשארו שלושים למה? כי היה בהם שלום ואחוה זה עם זה, ולכן לא נגזר עליהם שיכרתו לגמרי.

masorti

New member
האם אני צריך להבין שלפי דעתך...

ספר בראשית אינו סיפורי מעשיות?

למעלה