שוב, בתלות בילד -
לדעתי הילד הפרטי שלי משתמש בבית הספר בעיקר באינטיליגנצית האגרוף (או ההגנה מפניו, או הכעס, או העלבון) - במורים טובים נתקלתי כבר, לשמחתי, אבל גם במורים איומים (עכשיו יש להם סיפור בכתה, שהמחנכת נמצאת בחופשת מחלה למשך זמן ארוך, והמורה שממלאת את מקומה לא מסתדרת עם הכתה ברמה ש"לא מסתדרת" אפילו לא קרוב לתאר את המצב שם... ביום שישי הוא חזר מביה"ס וסיפר שהיא איבדה לחלוטין את העשתונות, וצעקה עליהם "אתם פסיכים, מפגרים, מטומטמים..." ועוד כהנה וכהנה פנינים, וכ"עונש" נתנה להם 3 מבחנים לשבוע הבא... הילדים כמובן החליטו מיד למרוד, ובהחלטה משותפת החליטו שהם לא יגשו למבחני ה"עונש"...
... טוב, נו, לפחות יצא מזה קצת גיבוש חברתי
- אגב, המנהלת סוף סוף, בעקבות פניות רבות של הורים (ואולי גם לבקשת אותה מורה, שאני בטוחה שהסיטואציה הזו היתה בלתי נסבלת עבורה) מצאה לבסוף תחליף, והמורה הזו כבר לא נכנסת לכתה שלהם... למרות, שעל אף בקשתי המפורשת, היא לא מצאה לנכון להכנס לכתה ולדבר עם הילדים על הנושא הזה - ואת מה שראיתי לנכון לעשות עשיתי בבית עם הילד הפרטי שלי... מי אמר "חינוך ביתי"?), והגם שאני מסכימה שהבן שלי, בסופו של דבר, יוצא ילד עם הבנה מאד עמוקה של עצמו ושל תהליכים שמתחוללים בתוכו, ו(אני מקווה) ילד מאד חזק מבחינה נפשית, אני עדיין חושבת שלא את כל ההתנסויות האלה הוא חייב לעבור כתנאי לאושר שלו כאדם מבוגר.
לדעתי הילד הפרטי שלי משתמש בבית הספר בעיקר באינטיליגנצית האגרוף (או ההגנה מפניו, או הכעס, או העלבון) - במורים טובים נתקלתי כבר, לשמחתי, אבל גם במורים איומים (עכשיו יש להם סיפור בכתה, שהמחנכת נמצאת בחופשת מחלה למשך זמן ארוך, והמורה שממלאת את מקומה לא מסתדרת עם הכתה ברמה ש"לא מסתדרת" אפילו לא קרוב לתאר את המצב שם... ביום שישי הוא חזר מביה"ס וסיפר שהיא איבדה לחלוטין את העשתונות, וצעקה עליהם "אתם פסיכים, מפגרים, מטומטמים..." ועוד כהנה וכהנה פנינים, וכ"עונש" נתנה להם 3 מבחנים לשבוע הבא... הילדים כמובן החליטו מיד למרוד, ובהחלטה משותפת החליטו שהם לא יגשו למבחני ה"עונש"...