גם זו תרבות עברית

ixmix

New member
ממש, ממש לא! % נשירה, הטרוגניות...

ומדדים נוספים. אבל אתחיל דווקא בשורה התחתונה, ברשותך, ולאחר מכן אפרוש את משנתי האישית. בשורה התחתונה, מדדים חשובים בהרבה מאחוז זכאים או ציוני בגרויות הושגו ברפורמת "עוז לתמורה", מדדים המראים מהפיכה בחינוך, לא רק בהוראה - ואני מצטט מהדו"ח שפורסם: 1. כל בתי הספר שבתכנית נחשבים לבתי ספר שאינם מנשירים תלמידים. בית ספר שהיו בו בעבר שיעורי נשירה גבוהים שינה את המדיניות ועשה שימוש במשאבי "עוז לתמורה" לצמצום תופעת הנשירה. 2. בשנה הראשונה לתכנית העידו רוב המשתתפים על ירידה באלימות ועל אווירה יותר נינוחה ורגועה. 3. התכנית מאפשרת להחזיק בבתי הספר תלמידים בעלי קשיי התנהגות, ולהיענות לצרכי התלמידים שיש להם ליקויי למידה על ידי טיפול ממוקד בבעיותיהם. יותר שעות עבודה של היועץ תרמו לאיתור ואבחון... השעות הפרטניות של המורים אפשרו ריבוי שיחות אישיות, התאמת תכניות אישיות. 4. אגב - כמעט 90% מהמורים שבעי רצון מהתכנית, כ 70% רצו להמשיך אותה. אבל אולי פשוט יותר לצטט שוב מ"הארץ": השיפור אינו מתבטא רק בציונים ובתרומה לתלמידים החלשים בלבד, אלא גם בהיבטים של האקלים הכולל בבית הספר... בבתי הספר המשתתפים בתוכנית נרשמה גם ירידה ניכרת במקרי אלימות ונשירה." ועכשיו תשובה אישית לשאלתך (או - למה בחרתי לעזוב משרה טובה בהיי טק ולעבוד לחינוך וטיפול) - כמורה, כיועץ וכאיש צוות המנסה להשפיע מעבר לשעות בכיתה, אני סבור שהמדד העיקרי להיותו של בית ספר טוב הן מידת חוסר הנשירה ומידת ההטרוגניות, בשילוב עם מדדים של אקלים בית ספרי (תחושת ביטחון, תחושת פתיחות, עידוד יצירתיות) ושל הצלחה בלימודים בקרב תלמידים טובים מאד ומצטיינים. מדד נוסף שהוא משמעותי, ולמרות שהוא מדד משנה בחלק מבתי הספר, הוא בבחינת דיני נפשות - מדד הטיפול ההולם בפרט, ההיענות לצרכיו הרגשיים של התלמיד, זמינות לתלמיד הנתקל בקושי רגשי או משפחתי, פתיחות לשמוע על קשיים כאלה ולסייע לתלמיד בהתמודדות תכניות מניעה וטיפול שונות. הכוונה שלי כשאני מדבר על הצלחה לימודית של תלמידים טובים בבגרות, אינה ל"חינוך למצוינות" - ביטוי כה אופנתי היום שמאחורי רצון להפריד תלמידים מסוימים מאחרים, חלשים יותר... הכוונה ליצור מצב שבו למרות שחלק מהתלמידים לא עושים בגרות (שהיא באמת לא הדבר המשמעותי בגיל ההתבגרות בעיני), אלה שיש להם יכולות גבוהות ופנאי רגשי יצליחו לממש את יכולותיהם. הדבר נכון שבעתיים לתלמידים שיכולותיהם בתחומים ספציפיים - ריקוד, שירה, אמנות, קולנוע, יצירה, פיזיקה - לאלה לעיתים אין מקום בטוח לממש את עצמם. אני בחרתי לעבוד בבית ספר שמאמין בהטרוגניות, שמאמין בהומאניזם אמיתי. מתוך עמדה זו אנו לא מנשירים תלמידים כמדיניות. 98%-99% ממי שמתחיל כיתות ז' או י' מסיים. לצערי וכאבי יש כמה שמצליחים לנשור חרף כל מאמצינו (3-4 תלמידים מתוך 300 (סביב 1%), במשך שלוש שנות תיכון, כמות דומה בחטיבה - לכולם אנו מסייעים בליווי למסגרת חדשה). באחת הישיבות שנערכו השנה דימיתי תלמידים אלה לחול, הנוזל בין הידיים, ומה שאתה לא עושה, וכמה רשתות שלא תשים, הוא נוזל. מדובר כמעט תמיד בתלמידים שעבורם נוסו כל הכלים, ובמחלקת החינוך העירונית כבר יודעים שמי שעוזב אותנו עושה זאת במודעות, ומתוך חוסר יכולת אמיתי להיות במערכת, בצער גדול שלנו בדרך כלל, מסיבות שונות. מתוך עמדה אוניברסלית זו אנו מאמינים שכל תלמיד יכול לממש יכולות רבות, וכך אנו מקבלים מגוון של תלמידים, כמעט ללא מיון ראשוני. המגוון מאפשר לנו לחוות הצלחות פורמליסטיות, כמו למשל חוויות של הצלחה בבגרות, לצד עבודה חינוכית וייעוצית, שהיא הצלת נפשות של ממש. המגוון מאפשר לתלמידינו להפוך פתוחים זה לזה, ובהמשך לבני אדם אחרים, להכיר עולמות שונים, ולראות שאתה אינך טוב יותר מהשונה, מהשני. ולבסוף - אין בבית הספר הקבצות, ואין מיון כניסה למגמות. מתמטיקה, אנגלית, צרפתית, מדעים - כולם נלמדים יחד. חלק במבנה של חצאי כיתות (מדעים, חוגי בחירה), חלק במבנה של כיתה מלאה. תלמיד מתקשה מקבל סיוע זמני במרכז למידה שהקמנו (מהגדולים בירושלים, והיחידי שמתופעל ע"י מורים מומחים בלבד), ולאחר מכן שב לכיתה (או מקבל סיוע ע"ח שעות שפה זרה שניה, שממילא בד"כ מתקשה בהן). אנו מאמינים כי ילדים עוברים שינויים רבים מגיל 12 עד 18, ולא נכון לקבוע את רמת הלמידה בגיל צעיר, שעשויה להוות חסם עבור רבים. אנו מאמינים ביכולת וזכות התלמיד לבחור, ומכאן אנו נותנים להם לבחור חוגי בחירה בחטיבה, רמות למידה במתמטיקה (3, 4 או 5 יח"ל) ואנגלית (4 או 5 יח"ל) ומגמות לימוד בתיכון, ולא בוחרים בשבילם גם כשזה לא מוצא חן בעינינו (אם כי אני כיועץ ממליץ מדי פעם לתלמידים להחליף רמות במתמטיקה ואנגלית, או לשקול מעבר מגמה, והם לא תמיד מקשיבים לעצתי). וממש ממש אחרון - אני גאה במקום שבו אני נמצא, ומאמין כי אהבה היא הפתרון. איני אומר זאת כמליצה שדופה, אני חי את זה בכל נימי נפשי, שם אני מצליח לעשות את השינוי החברתי. ומהמקום הזה כואב לי על קידוש הציונים שהצבעת עליו, ועל אי ייחוס חשיבות מספקת לאמיתות של הנערים והנערות הנפלאים הללו.

נץ666

New member
תגיד, יש לכם כסף בשבילנו גם?

מחלקת החינוך שלנו לא מתרשמת מנתוני ההצלחה עם תלמידים קשים, עם בעיות אישיות קשות [ומי כמונו מכיר את הבעיות הנוראיות שילדים בגיל ההתבגרות צריכים להתמודד אתם, ואנחנו הכתובת הכמעט יחידה שלהם] אלא אך ורק מאחוזי הבגרות. הו יההההההה

ixmix

New member
אין לנו כסף לעצמנו ../images/Emo10.gif מייצרים...

אז איך מייצרים כסף? קצת דוגמות - בקיץ מי שמסייע בשיפוץ השנתי, צביעה נקיון וכו' הם התלמידים; ניקיון החצר וסביבת בית הספר ע"י התלמידים; עידוד התנדבות; פעם בחודש המורים נותנים יום העשרה - צפיה בסרטים, הרצאות, סדנאות במקום יום פעילות (יש לנו יום פעילות תרבותית בכל שבוע); פרוייקטים שונים מופעלים ומאפשרים טיפה השתלמויות וקצת יותר משאבים לחלשים (אומ"ץ לבגרות מלאה שכמעט אף בית ספר לא מוכן לפתוח, מב"ר, יישות - תלמידים עולים שנשרו מכל מסגרת אחרת ומופנים ע"י הרווחה ודרך העירייה); שימוש בציוד קצת ישן יותר, והקפדה על שמירה הציוד (מטול השקפים מאז שאני הייתי תלמיד עדיין עובד); התפשרות על חלק מהדברים - ריהוט חדר מורים, שוקולית שהיתה פעם, חלוקת טוש ללוח פר מורה; העסקת בוגרי בית הספר במתרגלים באומ"ץ, כאחראים בהסעות, בסיוע באבטחה, בצוות מחשבים, בחדר עריכה ועוד; עבודה עם שירותי הייעוץ של האוניברסיטה תחת על עבודה עם השירות הפסיכולוגי החינוכי (שירות טוב ומסובסד); חיזוק הקשר עם גורמי רווחה חיצוניים; שימוש בסדנאות שמוצאות לנו לעיתים בעלות נמוכה... יש עוד דרכים לייצר קצת כסף, הדגש שתמיד השמיכה קצרה מדי, והיא קצרה מאד. האמן לי שחדרי סויד השנה לאחר שלוש שנים, ומי שסייד זה אני ותלמידה, האמן לי שכמעט מגיעים למצב בו אין כסף לנייר צילום או בריסטולים לקישוט, עד כדי כך. ועוד לא אמרנו כלום על משכורות, ועל המנהג במערכת החינוך לא להפקיד לספור שעות ולתגמל על כל העבודה (וזה ראיתי לפחות בחמישה עשר בתי ספר).

נץ666

New member
גם אנחנו מומחים בייצור כסף

מזלך שחדרך סוייד, שלי לא. אני ממתין כבר חצי שנה לחיבור לאינטרנט שזה הכרחי הכרחי לעבודה שלי. עדיין אני לא מבין מדוע המחשב שלי, הדיו שלי והניירות שלי צריכים לפרנס את מערכת החינוך. אבל, עזוב, בגללנו המערכת הרי קורסת, כנאמר כאן פעם אחר פעם.

נץ666

New member
לצערנו הרב מאוד

אחוזי בגרות הם חזות הכל. הנשרה/נשירה נתפסת כשלילית, ברם אם היא פוגעת באחוזי הבגרות או אז... ובקצרה: משרד החינוך בודק אחוז זכאות של שכבה לפי כל תלמידי השכבה הרשומים אצלו. כלומר: אם יש בשכבה 180 ילדים, ורק 100 נגשו לבחינות בגרות ומתוכם עברו 80 את הבגרות, ה- 80 ייחשבו ביחס ל- 180 ולא ביחס ל- 100. בעיר בה אני עובד, בת-ים מתבצע מהלך של העלאת אחוזי הבגרות. בתי הספר נמדדים אך ורק לפי זה, ובשיחות ודיונים עם ראשי העיריה סוגיית ההצלחה בבגרות היא המרכזית ולא דברים אחרים, גם אם ישנו מס שפתיים. האידיאולוגיה של ראש העיר "כולם יכולים", הרקע זה הוא עצמו והביאוגרפיה הפרטית שלו. דא עקא שלא כולם יכולים, לא כולם רוצים [וזו נקודת מפתח מרכזית שנוטים לשכוח אותה], ולפני כשלוש שנים עברה העיר תהליך חיטוב, שכדי לשכנע את כולם להשתתף בו דובר על חלוקה שוויונית של תלמידים, כלומר: בנהוג שתלמידים טובים הלכו מייד לשלושת בתי הספר העיוניים, אח"כ היה דירוג של 3 האורטים והמכללה למנהל. ה"הזנה" השוויונית גרמה לכך שבתי הספר העיוניים מתמודדים כיום עם קשיים שמעולם לא עמדו בפניהם. [הרכילות מספרת על שתי מורות לפחות בבית ספר איכותי שלקו בהתקפי חרדה ואושפזו בבית החולים] ואחוזי הבגרות שלהם צונחים בעוד האורטים קיבלו תלמידי איכות ונהנים מכל רגע. [על פני השטח, כי ההזנה השוויונית הזו התפוררה לרסיסים די מהר]. אז מה חשוב הנשרה/נשירה, ומה חשובים התלמידים שזקוקים לדברים אחרים מול העמדת העיר בת ים באחוזון העליון של מצליחנים בבגרויות?

shellyland

New member
למה האצבע שלך כה קלה על הדק

הפיטורים? אם כבר הולכים על תוכניות שיפור, לא עדיף להשקיע במורים הקיימים ולהפוך אותם לטובים?

מפני שמה לעשות, יש במערכת מורים

שמלכתחילה לא היו ראויים להיות בה. מורה שנכשל במבחן חשבון לכיתה ו', לא משנה כמה תשקיעי בו, לא יהיה מורה שראוי להיות מורה. אם זבן יטעה בעודף שהוא מחזיר ללקוח, כמה צ'אנסים יתנו לו לפני שיפוטר? במשתלה בה עבדתי פעם פיטרו מישהו מפני ששכח לנקב חורים בתחתית תבנית קל- קר בה הונחו צמחי עונה- נשמע אכזרי, אבל הפיטורים היו מוצדקים. למה מורה צריך להיות מוגן מפני פיטורים יותר מכמעט כל אחד אחר, למרות שהנזק שהוא עלול לגרום גדול מזה של רוב שאר העובדים?

ixmix

New member
אנסה להסביר לך:

הפיטורין הם הדבר השולי ביותר ברפורמה. ישנם עשרות (!) נושאים שהורסים את החינוך יותר ממורה גרוע. כמות המורים שלא יודעים לפתור תרגילים של כיתה ו' היא אפסית. לגבי ה"מורה שלא פותר מבחן של כיתה ו'" - אתה מצטט שוב ושוב את הסקר השקרי של העיתון, שאין לו סימוכין או תימוכין בשום מחקר רציני, ונערכו עשרות מחקרים כאלה. אין כמעט מורים כאלה, אם בכלל. אם תצליח לעזוב את הדמגוגיה ולהתעסק בנושא - העובדות מראות שכאשר התקציב מוגדל, מורים נשארים עד 16:00, משתתפים בכל שבוע בהשתלמות מקצועית, מחויבים לתת דין וחשבון על העבודה, מחויבים בשעות שהיה הכוללות דיאלוג עם תלמידים, מרוויחים משכורת סבירה ובבית הספר מופעלים פרויקטים לעידוד למידה ומניעת אלימות - האקלים משתנה, ההישגים עולים, הנשירה יורדת, האלימות יורדת... וזה אפילו אם לא מפטרים מורה יחיד. אתה קורא לפטר, לפטר, לפטר... ונניח שאם היום תפטר את ה 2%, 3%, 5% או 10% מורים גרועים ביותר במערכת, מה יקרה? המורים הטובים ייהפכו להיות גרועים, כי התנאים כמעט ולא מאפשרים לשרוד כמורה טוב ומשקיע לאורך זמן. אתה עצמך אמרת שהעדפת תחום אחר, בגלל ההנאה ובגלל המשכורות - מה זה אומר על מי שמוכן להגיע? - ברירת מחדל אצל חלקם, אידיאולוגיה צרופה אצל אחרים. אם כבר, מבחינת כוח אדם, עיקר הבעיה אינה המורים הגרועים, מבחינה זו עיקר הבעיה היא שאר המורים, שתנאים כמעט ואינם מאפשרים התמקצעות, עבודה נכונה בכיתה וחינוך אמיתי לבחירה מתוך גבולות ברורים, לאנושיות, להומאניזם ופנומנולוגיה. איני אומר לאו מוחלט לפיטורין (וכמוני ארגוני המורים), אני אומר שזה לא לב השינוי הנדרש, וכך מראות העובדות. אני חושב שרוב בני האדם שעבדו המון שנים, נשחקו ונטחנו באבני הריחיים של חוסר התנאים - ראויים לגורל טוב יותר מאשר פיטורין ללא תנאי פנסיה בגיל 50, 52, 58 או 61. האם אתא אמא שלך היית שולח לגורל כזה?

ומה לא אומרים המומחים?

(לא מצורף קובץ JPG): כל המורים במערכת החינוך גאונים. אין במערכת החינוך מורים שאינם יודעים את החומר אותו הם אמורים ללמד. כל הרפורמות צריכות להיות כאלה שכל סעיפיהן מיטיבים עם המורים. אני יודע שמה שכתבתי דמגוגי. אני מתאים את תשובתי אליך.

ixmix

New member
מעולם לא טענתי את הדברים.

שוב - אתה עומד מול טיעונים של בכירי אנשי המקצוע. באין תשובה אתה שם דברים בפי, על מנת לגחך את הדיון. לא יעבוד. לא אני ולא אחרים טענו שכל המורים במערכת החינוך גאונים. חלק מהם גאונים, חלק חכמים, חלק בינוניים, חלק טיפשים. כמו בקרב המאבטחים, למשל. כמו בקרב מדריכי טיולים. כמו בקרב היסטוריונים, או עיתונאים. אני מניח שהעקומה של יכולות מורים תהיה נמוכה מזו שהייתי רוצה לראות, מאחר ובעבודה שאינה מתגמל יבואו לעבוד מעט אידיאליסטים והרבה אנשים שזו ברירת המחדל שלהם. את זה טענתי שצריך לשנות. אתה עצמך בחרת מקצוע אחר מענין ותוך ציפיה למשכורת גבוהה יותר. מעולם לא נטען שאין במערכת החינוך מורים שאינם יודעים את החומר אותו הם אמורים ללמד. לצערנו יש מיעוט מבוטל של מורים כאלה, ויש לדאוג שהם לא יהיו במערכת. חלקם מורים ותיקים, שהיו טובים ונשחקו - לאלה יש למצוא פתרון; חלקם אנשים בעלי יכולות סבירות, כשלטעמי עדיף לסייע להם להפוך למורים טובים יותר, תחת על שליחתם לחיי אבטלה (עדיין לא הבנתי מדוע אתה שש לפטר אנשים); חלקם גרועים, כנראה ציבור כה מבוטל עד שרפורמת עוז לתמורה שבה עסקו בשיפור המורם ולא פיטוריהם הוכיחה את עצמה כיעילה מעל ומעבר לכל ציפיות שהיו. אתה יכול להמשיך להתעלם, אתה הרי יודע טוב יותר מחוקרים שערכו מאות ראיונות במשך מספר שנים והוכיחו את ההיפך ממה שאתה טוען. אף אחד ואף פעם לא אמר שכל הרפורמות צריכות להיות כאלה שכל סעיפיהן מיטיבים עם המורים, אני חושב שחלק מהסעיפים ברפורמה חייבים להיטיב את תנאי העבודה כדי למשוך אנשים טובים יותר, וכל סעיפי כל רפורמה חייבים לקחת בחשבון את הבעיות של המערכת - מספרי תלמידים בכיתות, אלימות וחוסר גבולות, למידה לא יעילה, בעיות רגשיות שאין להן מספיק מענים, בעיות כלכליות ואחרות שאין להן מספיק מענים, הדרת אוכלוסיות מסוימות כבר מגיל צעיר, חוסר שוויון בין נשים לגברים (גם בתכניות הלימוד, גם בין תלמידים, גם בקרב מורים), לקויות למידה מאובחנות ולא מספיק מטופלות (הקלה במקום הכלה) ועוד. אה, כן. אני אמשיך לנהל דיון עניני, חביבי.

ixmix

New member
ומה עושה תגמול אישי למורים על בסיס

הצלחה מקצועית? - זה ברור לדעתי, אבל כדי שתאמין - הנה סיכומו של דו"ח מחקר שנערך על ידי ד"ר שילד ופרופ' לביא. גם כאן לא פוטרו מורים...

מר דמגוג, להזכירך:

ארגוני המורים מונעים כל אפשרות לבדוק כמה מורים באמת יודעים את החומר אותו הם אמורים ללמד. לכן אין לך עובדות. יש דמגוגיה. יש התחמקויות מלעמוד בכל צורה שהיא של מבחן- ראה מקרה הסירוב הנוכחי של ארגוני המורים לאפשר את קיום מבחני פיז"ה. ואל תספר לי שוב את סיפורי הסבתא על "לא הוקצו שעות הכנה". המבחנים אמורים לבדוק מה שהתלמידים למדו במשך שנים. לא ראיתי שום סיבה להניח שהכתבה שקרית- או שבכלל טרחת לקרוא אותה (לא צירפתי לינק מפני שבזמנו קראתי אותה בעיתון מודפס).

נץ666

New member
תיקון קטנצ'יק

מבחני פיז"ה אולי אמורים לבדוק הוראה של שנים, דא עקא שמשרד החינוך הפך את זה לפרוייקט עבודה דו שנתי עבטור מורי חטיבות הביניים ומורי החטיבה העליונה, שכבה י'. לצורך כך, משרד החינוך פיתח חומרי לימוד ייחודיים למבחני פיז"ה, אירגן השתלמויות קצרות מועד למורים, קבע מבחנים בסוף שנה"ל הקודמת לאלפי תלמידים על מנת לקבל מידע על התקדמותם בחומר הלימודים ששמו: פיז"ה. אז מכאן עולה שיתכן והתלמידים היו צריכים ללמוד את החומר מכיתה א, אבל כנראה שתוכניות הלימוד לא מכשירות אותם לזה , וזה עצוב, כי את תוכניות הלימוד לא קובעים המורים. באשר לפיטורי מורים גרועים, אני דווקא מסכים אתך, וגם אני מוטרד מהדרך הקשה לפיטורי מורים, פשוט בלתי נסבל. עם זאת, אני לא משוכנע שפיטורי המורים הגרועים הם "ההצלה של המערכת".

ixmix

New member
נכון. אין לי נתונים וגם לך לא.

אתה מערב כמה נושאים, בוא נפריד: הנושא הראשון - אתה מכליל וטוען שהמורים לא יודעים חומר של כיתה ו', על סמך כתבה בעיתון. אני אמנם עבדתי רק בכמה עשרות בתי ספר באיזור ירושלים בהטמעת תכנה לניהול בית הספר, אבל לא מתיימר להיות בעל הנתונים. אני כן יודע שכיום הכללים קובעים כי על מנת ללמד בתיכון עליך להיות בעל תעודת הוראה ותואר אקדמי (רף סביר, אם כי הייתי רוצה שמורים יהיו בעלי תארים מתקדמים), ועל מנת ללמד ביסודי עליך להיות בוגר סמינר למורים (שוב תואר + תעודת הוראה). מהי כמות המורים שלא יודעים לפתור תרגיל ברמה של כיתה ו'? - מהיכרותי רק עם כמה מאות, לא יצא לי להכיר אפילו אחד כזה. זה לא אומר שאין כזה, אתה וודאי לא משקר, והכתב בעיתון אמין בעיני כמו שכתב עיתון הוא אמין (כלומר, לא מאד אמין) - אולי יש מורה אחד כזה, אולי שניים, שלושה או מאה, אולי יש אלף, או אלף ואחד - אבל אתה לא יודע, ומי אתה שתכליל ותפגע בשמם הטוב של אנשים טובים, שאולי איש מהם אינו מבריק כמוך, אך ודאי שחלקם משכילים ממך. לכתוב שוב ושוב שהבעיה היא מורים שאינם יודעים לפתור תרגיל ברמת כיתה ו', זו אמירה לא נכונה, שגובלת בהשמצה. וכמו כל הכללה, היא אינה נכונה. הנושא השני - מבחני פיז"ה. ניכר מדבריך שאתה ניזון מחצאי אמיתות ושמועות, הרי לא יעלה על הדעת שאתה יודע את האמת ומשקר, הענינים טיפה יותר מורכבים ממה שאתה מנסה להציג. אז האמת לפניך - המבחן בוחן את התלמידים, לא את המורים. הוא מותאם ללמידת חומר מסוים, שאינו החומר הנלמד בישראל, ומכאן תוצאותיו מוטות. משרד החינוך ראה את התוצאות, ודורש מהמורים ללמד חומר לפיז"ה, ובמקביל ללמד את התכנית הישאלית, באותן שעות. ברור שגם כך אין די שעות, ולא ניתן לשלב לימודים נוספים באותן שעות וללא הכשרה של המורים לנושא חדש (אחר כך עשויים כל מיני נשמות טובות ולאמר שהמורים לא מכירים את החומר). דרישת משרד החינוך מחייבת את המורים לעבוד עוד שעות, זו המציאות, בלי להיות מתוגמלים. זה לא רק לא הוגן, ספק אם זה חוקי - איני מכיר הרבה מגזרים שזמנם הוא הפקר כמו של המורים. איני מתפלא על שאתה תומך בעבודה ללא תמורה, לאור דבריך ושמחתך לפטר אנשים, ניכר כי ההכרה שחשיבות זכויות העובד והיותו אדם הינה הלאה ממך. מבחני פיז"ה, אגב, הם מיותרים בעליל - בבתי ספר רבים מקבלים את דעתך בנוגע לקדושתם של הישגים, ודברים חשובים מוזנחים לטובת הכנה למבחן או מבדק זה או אחר. נושא שלישי - התחמקות מלעמוד בכל מבחן שהוא - לא נכון. אם איני טועה סיום חוק לימודיו של תלמיד ישראלי הוא עומד במבחני בגרות שקובע משרד החינוך, בדרך לימודיו מבוססים על בחינות פנימיות, והוא משתתף לפחות בעוד שתי סדרות של מבחנים חיצוניים - מדערו"ם, מיצ"ב ועוד. יש סכסוך סביב פיז"ה, אין אי הסכמה להיבחן. זה פשוט... כמו הודעות רבות שלך... לא נכון. נשא אחרון, האישי - אני לא זה שטענתי שיש לי נתונים, אתה טענת זאת על סמך כתבה שולית בעיתון. כל דברי פה מסתמכים על מחקרים וניירות עמדה של מרצים מכובדים, חוקרים בעלי שם וגדולי אנשי החינוך בארץ. זה שתכתוב שוב, שוב ושוב שאני דמגוג לא יסיט את הדיון מהנושא העקרוני, בנושא העקרוני אתה מסתמך על כתבה בידיעות ואני על מחקרי הערכה. וזו, חביבי, האמת.

טרחתי לקרוא רק את המשפט הראשון:

"הנושא הראשון - אתה מכליל וטוען שהמורים לא יודעים חומר של כיתה ו', על סמך כתבה בעיתון". מאחר והוא שקרי, אין סיבה להניח שמשהו אחר ממה שכתבת נכון.

למעלה