גם זו תרבות עברית

אטיוד5

Active member
במקרה הזה ...

השאלה איננה כמה נכשלו אלא כמה לא קיבלו ציון 100. זה כמו שמורה בכיתה א' לא ידע כמה הם 2+3, אבל על 4+7 ועל 5-2 הוא ענה נכון - נו, אז הוא עובר?

תראה, כמו שגיא מרוז כתב אחר כך

אי אפשר לדרוש מהם להיות מושלמים. מה, אתה מצפה שמישהו שמרויח מעט כל כך ומחשבות על פרנסתו מטרידות אותו כל הזמן יהיה מרוכז מספיק כדי לחשב כמה זה 5 ברביעית?

ixmix

New member
על גיא מרוז.

גיא מרוז הוא בחור אינטליגנַט, שלא מחפש פתרונות אלא את כל הגועל נפש. גם כאשר יש פתרונות, נכונות לסיוע והתגייסות - האיש מסרב להרפות מה"נון-סטורי'ס" שלו. השיטה שלו היא שיטה של צביעות, התנשאות ודמגוגיה צרופה. מעניין שדווקא אותו בחרת לצטט. 625, אגב. אני לא בטוח שהיית מגיע לזה מהר ממני, למרות בעיות הפרנסה שאני בחרתי כחלק מעסקת החבילה. אני אפילו לא בטוח שגיא מרוז היה מגיע לזה מהר ממני. טוב, אני מורה, לפי כל מה שאתה אומר - אני בטח מטומטם.

רק עכשיו קראתי את תשובתך...

וגיא מרוז בצד שלך. אז יש לי שני דברים להגיד לך בנושא תגובתך: 1) הדגמת שיש לפחות מורה אחד שיש לו בעיות קשות בהבנת הנקרא. 2) כמו שהיו אומרים אצלנו בגן חנה- הכל עובר עליך ו...

ixmix

New member
הוא שאמרתי - קשקוש דמגוגי.

נכון יותר להסתמך על כתבה לא נכונה בידיעות מאשר על מחקר שעורכים שלושה חוקרים בעלי תואר דוקטור. וואו, השתכנעתי.

אז אתה טוען שאין מורים גרועים

במערכת החינוך? שלא צריך לפטר את המורים הגרועים שאין במערכת החינוך? מי כאן הדמגוג? דרך אגב, הייתי בשנים האחרונות בלא מעט בתי ספר. לא ראיתי אפילו אחד שאין בו מקום לשבת בחדר המורים או שירותים מסודרים (הרבה יותר מאלה של התלמידים, כמובן).

ixmix

New member
לא. אני טוען שלא זו הבעיה המרכזית.

יש מורים גרועים וחשוב למצוא דרך להוציאם מהמערכת. להבדיל ממך, אני לא שש בפיטוריו של אדם - למשל, מורה שהיה טוב ונשחק לאחר 28 שנים, או 33 שנים, והוא בן 62, או 63, יש לאפשר לו לפרוש בלי לפגוע בזכויות הפנסיה שלו; למשל, מורה שנכנס למערכת בגיל 29, או 30, ולימד עד גיל 56, או 57 - לא הגון לפטרו תוך פגיעה בזכויות הפנסיה שלו, גם אם הוא מורה גרוע. יש לאפשר לכל אלה את מה שדברת / לבנת ניסו לגזול מהם, את הכבוד האנושי הבסיסי שמגיע למי שנתן שירות כל חייו. מורים צעירים וגרועים - יש לפטר, תוך שמירת כל זכויותיהם. אתה יודע מי פוטר בוועדות של לימור? - מורים צעירים בעלי אחוזי משרה נמוכים, במקצועות הומאניים. ונניח שפיטרנו את ה 5%, או ה 10% הגרועים, מה יקרה לאלה שיישארו? אני לא טוען שאין מורים גרועים, אנא אל תנסה לשים מילים בפי ואז להתווכח עם מה שלא אמרתי כדי לנצח בויכוח. שיטה זו מוכרת לי, ולא תצלח. אני בהחלט טוען שהבעיות המרכזיות של מערכת החינוך הישראלית נובעות ממקומות אחרים, לא מכמות קטנה של מורים גדולים, אלא מכמות גדולה של מורים בינוניים בקרב שאר המורים, מתנאים ירודים, משכורות מגוחכות, הכשרה בזיונית, הורים שמגבים ילדים באלימות, אחרים שלא מצליחים לשים גבולות, הכיבוש המשחית מוסרית וחודר אלינו, השקעת המשאבים לאורך שנים בהתנחלויות וישיבות, ירידת קרנה של ההשכלה הגבוהה במסגרת האמריקניזציה לכאורה שתוקפת אותנו, חוסר סיוע הולם בשילוב ילדים, שיטת ההקבצות, סינון, מיון, הנשרה... כל אחד מהגורמים הללו משמעותי יותר מאשר הגורם הבודד שבחרת לתקוף. אבל איכשהו קל יותר לתקוף את החלש מאשר להתמודד עם הקושי האמיתי. חדרי המורים, אגב, הם הפקרות ולעג לרש, ראיתי במו עיני, ואני מוכן לקחת את כל מי שירצה לחדרי מורים בירושלים לסיור זריז - מקום שבו לא ניתן לנוח את ה 10 דקות הפסקה, כשכבר חצית את המסדרון והגעת אליו... תא שירותים אחד למעל 35 עובדים גברים... מיחם בודד ומלא אבנית המשרת מעל 100 איש... קפה שממומן ע"י העובדים (טוב, הם משלמים את כל ההוצאות שלהם על עבודה, למה לא את הקפה)... תאים "אישיים" שפרוצים לכל אחד. חדר המורים שלנו חריג לטובה בחלק מהדברים, למשל יחסי מורים תלמידים, ואני לא חושש להשאיר תיק, או ארנק בחדר מורים, כי ברור לי שתלמידי לא יגנבו ממני, אך לא זה המצב במקומות אחרים בהם לימדתי או שהיתי כאורח (עבדתי כמנחה מיחשוב בבתי ספר, הייתי במעל 40 בתי ספר באיזור ירושלים, הנחיתי מאות מורים).

פיטורי מורים

גרועים זה מצד אחד הכרחי, אבל מצד שני זה פתרון מאוד עכשוי, בלי ראייה ארוכת טווח. השאיפה בתכנית זו, שאנשים איכותיים יגיעו למקצוע, כי כבר בשלב ה B.A. ידעו שזה מקצוע ששכרו בצידו, יש לאן להתקדם במהלך השנים, וכדאי וחשוב (וגם אפשרי מבחינה כלכלית) לעבוד בהוראה.

../images/Emo207.gif

איך כותבים "ארוך טווח"??? או שמא טבח ? או אולי טווך ? או טווח או תבח ! ויש גם תווח וגם תווך וגם תבך לכמה מהם יש משמעות? (שפה עברית, זו גם תרבות?)

זה לא רק עכשוי.

צריך שיהיה ברור אחת ולתמיד שמורה ניתן לפטר אם הוא גרוע. רן ארז (שבעצמו, לפי תחקיר מרדכי גילת בידיעות היה צריך להיות מפוטר מזמן) וארגונו מגינים על מורים כאלה, כך שהמורים הגרועים של היום הצטברו במערכת שלא פיטרה מורים גרועים במשך שנים. ובאשר לשאלה אם המקצוע הזה שכרו בצידו, כמה מרויח בעל B.A שאינו מורה? עם קצת יותר מ-B.A הרווחתי בתור מהנדס מחקר במנהל המחקר החקלאי פחות ממורה- והמורה לא נדרש לעבוד בין השאר בחממה שהטמפרטורה בה עוברת את הארבעים מעלות.

מהנדס מחקר

צעיר, יודע שהיום הוא כאן ומחר יתקדם במקצועו, באתגרים שיעמדו לפניו, ברמת העבודה המצופה ממנו, ובשכר. מורה, בניגוד לשאר העובדים והלומדים- נשאר כיתה כל חייו!! הרעיון של התכנית הנ"ל- לאפשר ולעודד מורים להתקדם, וע"י כך גם להשתפר, ושיהיה להם אינטרס שהתלמידים שלהם יצליחו. בקיצור- ניעור של המערכת ע"י שינוי התפיסה מהיסוד. ואם יפטרו את המורים הגרועים, החדשים שיקלטו יהיו טובים יותר?

לא. תודה.

אבל ברוב המקצועות ניתן להחליף מקום עבודה ולהישאר בתחום, תוך שינוי התכנים של העבודה. מורה שיחליף בי"ס, לא שינה במאום את תפקידו. וזה, לדעתי, גורם השחיקה מספר אחד.

ixmix

New member
אם זה כה משתלם, מדוע אינך בא ללמד?

אני מת על החברים שמגיעים לאמר כמה טוב להיות מורה, כמה הרבה מרוויח מורה, כמה ההוראה היא פשוטה והבעיה של המערכת היא המורים בלבד. אם מורה מרוויח כל כך טוב, והבעיה היא מורים גרועים - אני בטוח שאדם מצוין כמוך ישמח ללמד. אני מוכן לעזור לך למצוא חצי משרה בהוראה, כהתחלה. אם תהיה טוב, תוכל להרוויח את סכומי העתק שאתה מדבר עליהם כל חייך. הולך, או שאת יכול לבקר מבחוץ את מי שהחליט לתרום, אך בעצמך אתה דואג להרוויח קצת יותר, כי אתה יודע מהי האמת?

למעלה