גם זו תרבות עברית

ixmix

New member
לא תצליח,אני אתעקש לנהל דיון עניני.

על אף שאתה מתחמק באופן עקבי מדיון עניני, מהותי, וחשוב זה - אני אתעקש להראות שוב ושוב שפיטורי מורים אינם המפתח לשינוי, אלא שינוי תקציבי, תכניות טיפול ומניעה חדשות, תגמול העובדים, שינוי התשתית, עבודה לקראת הטרוגניות, מניעת הנשרה, הפחתת כמות תלמידים בכיתה ועוד. אני גם אתעקש להראות שוב ושוב שכאשר אתה מסתמך על חצאי אמיתות, אתה טועה ומטעה. כמו בנושא פיז"ה שבחרת להעלות. אני גם אתעקש לאמר שכאשר אתה מכליל, גם אם אתה טורח ליפות זאת במילים יפות - אתה טועה. אה, כן - לכתוב שיש הרבה מורים אהבלים בלי שאתה יודע, ואז להתייחס לכולם ככאלה - זו הכללה (זו המילה שסבחרת להשתמש בה, לא? "אהבל", כתבת). לכתוב שוב ושוב שמורים כאלה הם הבעיה למרות שהוכח לך מחקרית שרפורמה שלא כללה פיטוריהם הצליחה בכל קריטריון, זה כבר סוג של עיוורון. לאורך כל הדיון אתה מנסה לקחתו למקום אישי וליצור פרובוקציות, וזה לא יילך. קראת לי דמגוג, קראת לי שקרן - אבל אתה הולך לשם בכל פעם שאתה נתקל בטיעון שאין לך תשובה אליו, וחבל.

../images/Emo6.gif אתה תתעקש להנל דיון עניני?

כשכבר המשפט הראשון בהודעה שלך שקרי? לך תעבוד על מישהו אחר, שקרן.

ixmix

New member
קלל, לעג, האם בסוף גם תשיב?

לא הצלחת להשיב לטיעון העניני: 1. תכנית עוז לתמורה הוערכה במחקר רב שנתי ע"י קבוצת חוקרים מכובדים. לא פוטר בה אפילו מורה אחד. היא הצליחה בכל הרמות - הישגים לימודיים, מניעת אלימות, שיפור אקלים בית הספר (גם בקרב מורים וגם בקרב תלמידים), מניעת נשירה. שאלתי לפחות חמש פעמים איך אתה מסביר זאת, בכל פעם ששאלתי אותך התחמקת - האם יש לך הסבר לתוצאות החד משמעיות, המוכיחות את ההיפך המוחלט ממה שאתה טוען. 2. תכנית נוספת, מנופים 2, הוערכה ע"י ד"ר שילד ופרופ' לביא. כאן תוגמלו המורים בתגמול נוסף בהתאם להשגי תלמידיהם. ניכר שאין הבדל בהשכלת המורים מול השיפור בהשגי תלמידיהם (כפי שרשום בדו"ח המחקר). ניכר גם שהתכנית היא היעילה ביותר מבין אלה שנוסו, גם בהשגים וגם במספר יחידות הלימוד לבגרות אליהן נבחנו התלמידים. גם כאן מדובר על תגמול ראוי ולא על פיטורין של אף מורה, גם כאן תוצאה מחקרית מראה שהפתרון שאתה מציע קרי פיטורין כתרופת קסם, אינו המשמעותי אלא דווקא תגמול נוסף של מורים (גם בהשוואה לתגמול תלמידים, אגב). אשמח לשמוע תשובה ענינית. עד כה לא הצלחתי לקבל כזו, ונראה לי שככל שהדיון הולך הלאה אתה הולך לכיוונים אלימים יותר, וחבל. נסה להשיב על הטענות.

דדנשל

New member
שפם המקובלים!

יש מורים גרועים ואחיות גרועות ומהנדסים גרועים ושרים גרועים ומהנדסים גרועים ואפילו מהנדסים גרועים. נשאלת השאלה מדוע האצבע על ההדק כה קלה כשמדובר בהשמצת מורים. קיימות כמה סיבות: א. רוב אלו שנהנים (!) להשמיץ מורים טרם סיימו מנטלית את תקופת ילדותם ועדיין יש להם חשבון פתוח עם מוריהם. (כמו לדוגמא השרה לבנת) ב. מקצוע ההוראה מאויש ברובו על ידי נשים וכיוון שהינך חובב מחקרים ודאי נתקלת גם במחקרים על מעמד האישה המביש בחברתנו. ג. רוב המשק במדינה כבר מזמן התקדם מתקופת קום המדינה ועובד חשם רווח, רק מהמורים עדיין מצפים להקרבה והתנדבות זה הזמן להבהיר שמורה אינו הורה של תלמידיו. ד. יש (לדעתי) בעיה עם הכשרת מורים לבתי ספר יסודיים מדובר בשנים האחרונות בהן מקצוע ההוראה הפך למאוד לא מושך ולכן מבחר הפונים אליו קטן. וקצת על עצמי- בעלת תואר ראשון במתמטיקה וחינוך ולומדת לקראת תואר שני . התחלתי עם הוראה בגלל אהבה ואעזוב (כשאסיים תואר שני) בגלל אנשים כמוך!

דדנשל!

אחיות גרועות, מהנדסים גרועים ושרים גרועים אינם זוכים להגנה לה זוכים מורים גרועים. אם תעזבי "בגלל אנשים כמוני" כנראה שזה לא הפסד גדול.

meitush123

New member
מה זה הזלזול הזה?

למה אתה כל כך בטוח שכל המורים הם נוראיים. ולמה אתה מתייחס למורים שאתם אתה מדבר בשרשור הזה בכזה זלזול. לך תהיה אתה מורה אם כולם כל כך גרועים חוץ ממך, ואם המורים באמת לא עושים כלום.

מאחר ולא כתבתי

שכל המורים נוראיים, לא טענתי שהמורים "לא עושים כלום" ואני מתייחס ב"כזה זלזול" רק לדמגוג ixmix שכמוך טוען שאני אומר דברים שלא אמרתי במציאות, אני רואה את עצמי פטור מלהשיב גם לך.

למעלה