גם זו תרבות עברית

נץ666

New member
גם זו תרבות עברית

חלק מהנוכחים כאן, אם הם מורים זוכים מדי פעם למכתבי שרשרת שכותבת מורה אלמונית בתגובה ל"יציאות" מרשימות במיוחד של שרי חינוך לסוגיהם ולמיניהם השונים. אז הנה מכתב חביב המתייחס ל"יציאה" של החבר שטרית, שתוך שבוע בערך זיהה את המחלה המרכזית של משרה"ח - שעות אוויר. בשפה העברית היומיומית המשעות היא שעות גמול שמורים מקבלים על תפקידים שהם מבצעים במערכת, ולא שעות הוראה בכיתה.

כבר אתמול התפרסם המידע

ששכר המורים בארץ הוא הנמוך בעולם המערבי. יש להעמיק ולשפר שיא חשוב זה!!

מהיכירותי עם מורים רבים

אני יכול להעיד שרבים מהמורים אינם ראוים גם לשכר זה. כן, יש להעלות את שכר המורים- ובאותו זמן לפטר מורים גרועים. היתה ועדה שהמליצה על צעד זה וקראו לה ועדת דברת. ולפני שיענו לי שהמורים גרועים מפני ששכרם נמוך- מורה שלא יודע חשבון ברמה של כיתה ו' היה אהבל עוד לפני שנעשה מורה.

יש לזה שתי סיבות:

האחת היא שהגבתי להודעה שעסקה בשכר המורים. השניה היא לא הצלחתי לפתוח את הקובץ.

נץ666

New member
מבטל סיבה אחת שלך

רד אלינו אוירון.... מר שטרית הנכבד ! השבוע מצאת לנכון להתבטא בנוגע למה שאתה מכנה שעות אוויר. כמו כוכב חדש שבא לשכונה וכבר מפריח בלונים באוויר, אתה מתייחס לנושא לפני שבדקת אותו. ברצוני לספר לך מה אני עושה בשעות אלו, כדי שתוכל לצאת מבועת האוויר שבה אתה נמצא. אני מורה המלמדת 5 כיתות – 200 תלמידים. שכרי ניתן לי על 24 שעות, מתוכן 20 שעות אני מלמדת בפועל בכיתה ו- 4 שעות ניתנות לי על מה שאתה מכנה שעות אוויר. להלן צילום אווירי של עבודתי בשעות אלו. השבוע הייתי בטיול שנתי, לא ישנתי 72 שעות. בבוקר טיפסתי על הארבל, בצהריים ירדתי לג'ילבון, בערב אכלתי תירס עם 300 מתבגרים ורקדתי איתם דיסקו, בלילה שמרתי שלא ישתו וודקה, שלא יזרקו חזיזים, עשיתי פטרולים בקור מקפיא, עשיתי שעות אוויר – אוויר הרים צלול כיין וריח נפצים. בשבוע הקודם היתה לנו אספת הורים. במשך יומיים נשארתי בבית הספר עד השעה עשר בערב, כי יש הורים שעובדים בשעות מפוצלות ומבקשים לבוא בצהריים, יש הורים שעובדים עד שעה מאוחרת ומבקשים לבוא רק לאחר השעה שמונה. ביום השלישי, במשך מספר רב של שעות, התקשרתי לכל אותם הורים שלא באו, וגם לא טרחו להודיע שלא יבואו. מה זה חשוב, הרי כל השעות שחיכיתי הן שעות אוויר. את שיחות הטלפון מימנתי מכיסי הפרטי, כמובן (משרד החינוך משתתף באחזקת הטלפון בסך 6 שקלים), ושילמתי לחברת הטלפון הסלולרי סכום נכבד מאוד בעבור זמן אוויר. בשבוע הקודם לקודם עזרתי לתלמידה שנכנסה להיריון וביקשה שלא לספר זאת להורים שלה. הלכתי איתה לפקידת הסעד, למחרת לרופא נשים, נתתי לה כתף ונתתי לה חיבוק, ושמרתי עליה כדי שלא תשקע בתוך כיס אוויר. בשבוע הקודם לקודם, יחד עם תלמידי, סייעתי להתרמה למען ארגון הזקוק לעזרה. שמרתי שלא ילכו ברחובות חשוכים, שלא ייתקלו באנשים מסוכנים. כשחזרו לבית הספר בדקתי את המעטפות, הקבלות, ובעיקר בדקתי שכולם חזרו בשלום. חזרתי הביתה בשעה מאוחרת מאוד, אבל ידעתי שהארגון זקוק לעזרה במדינה ששריה נמצאים בבועת אוויר. בשבוע הקודם לקודם נשארתי בבית הספר עד השעה שבע בערב, ויחד עם מועצת התלמידים הכנו קישוטים לט"ו בשבט, שתלנו בבית הספר 50 עצים חדשים, שיהיה בבית הספר אוויר של טבע. בשבוע הקודם לקודם בדקתי 200 מבחנים. הייתי צריכה הרבה אוויר כדי לבדוק אותם. 40 מתוכם מבחנים של תלמידים לקויי למידה, 40 אחרים של תלמידים שלא למדו לבחינה, 10 מבחנים של עולים חדשים. את כולם תיקנתי בתשומת לב רבה, שהרי "אווירה דארץ ישראל מחכים" (בבא בתרא). בשבוע הקודם לקודם היה לנו דיון משותף עם הורים ותלמידים בנושא האלימות. שהיתי בבית הספר עד שעה מאוחרת מאוד, עד שמסמך משותף של כולם יצא לאוויר העולם. לא אמשיך ואלאה אותך על השבועות הקודמים לקודמים, שהרי אתה נמצא במגדל הפורח באוויר. שהרי אני, מר שטרית, נותנת את הלב והנשמה – ואתה מכנה זאת שעות אוויר. רק אומר לך ששעות אלו הן אוויר לנשימה במערכת החינוך. בכבוד רב מערבולת אוויר

אלי ו.

New member
נחמד אבל דמגוגי

השיטה של "ניתן לכם שעות על עיוור" היא שגויה וצודק השר שטרית בבקורת שלו על השיטה הזו. הדוגמאות שבמכתב מאוד מרשימות אבל קשה להאמין שהן מאפיינות שבוע טיפוסי של מורה טיפוסית. כמובן שבמקום "שעות האויר" צריך להיות מנגנון שעות נוספות שיתגמל את המורים ספציפית על פעיליות מעבר לחובתם כמו טיולים שנתיים, מסיבות ועוד. מנגנון כזה לא רק שיהיה הגון יותר למורים המשקיעים, סכוי טוב שיהיה בזבזני פחות.

קיים מנגנון כזה.

משכורת 13, וכמדומה לי היום יש גם משכורת 14. על טיולים שנתיים מורים מקבלים תוספת למשכורת.

גרי רשף

New member
והעובדות..

מורים אינם מקבלים שעות גמול "כי הם נורא מסכנים ומגיע להם", אלא מפני שהתגמול הוא ביסודו על פי שעות הוראה, ולכן גם התגמול עבור עבודה שאינה הוראה פרונטלית ניתנת בשעות הוראה. למשל- מחנך כיתה מקבל 4 שעות תגמול (שעת המחנך פעם בשבוע היא רק חלק קטן מעבודתו), מרכז מקצוע או מרכז שכבה מתוגמל גם הוא בשעות הוראה, וכך גם המורה שאחראי על הכנת המערכת או הטיפול במעבדת המחשבים או פרוייקט זה או אחר.

ixmix

New member
../images/Emo6.gif חחח! הרגת אותי מצחוק! ../images/Emo6.gif

גדול!!
ענק!! נפלא! זה קיים!!!
חחחח, אתה גדול! קורע! הנה, הנה הצחוק תיכף הופך לבכי... זה לא קיים, אתה מאמין לשקרים ששמעת. אני שם, אני מוכן לעבור איתך על תלוש ותפקידים.

ixmix

New member
בוודאי. ואני מוכן לגבות בתלוש.

אתה טוען שהתגמול הוא ביסודו על פי שעות הוראה, ולכן גם התגמול עבור עבודה שאינה הוראה פרונטלית ניתנת בשעות הוראה. זה פשוט לא נכון, משום שאין כאן תגמול שמתקרב לקצה הקצה של שעות העבודה האמיתיות. בדוגמא שנתת- מחנך כיתה. 4 שעות על חינוך, מתוכן אחת בכיתה, ושתיים בישיבת מחנכים קבועה, כל שבוע. זה משאיר לו שעה שבועית לכל השאר - שיחות עם תלמידים, עם הורים, ישיבות, ערבי הורים, נסיבות בערב, פעילויות מחוץ לשעות הלימודים, כל פעילות בבית הספר שהיא על יום החופש המגיע לו (מחנך חייב להשתתף ואינו מתוגמל), ויש עוד כמה דברים שמחנך עושה. עבור הטלפונים שהוא עושה, אגב, הוא מקבל החזרי טלפון בסך 8-18 ש"ח. ובלי לציין ארבע ישיבות מורים כלליות בשנה, ישיבה מקצועית פעם בשבוע ועוד כמה. יש עוד דוגמות - רכזת שמתוגמלת ב14 שעות ועובדת מעל 35 בריכוז עצמו, רכז בגרויות שעובד בחודש הבחינות סביב 240 שעות ומקבל על 140, מורה שבונה מערכת לכלל בית הספר ומתוגמל ב 1000 ש"ח לברוטו על 84 שעות עבודה... יש עוד הרבה דוגמות. אפשר לאמר הרבה דברים על המורים, אבל לאמר שאנחנו מתוגמלים בשעות לפי מה שעושים או מגיע זו בדיחה. זמנו של המורה הפקר, אל תטעה.

גרי רשף

New member
התייחסתי לנקודה אחרת

ציינתי שמורים מרוויחים לפי שעות הוראה פרונטליות,ולכן גם כשהם מבצעים עבודה שאינה הוראה פרונטלית הם מתוגמילם בשעות הוראה "כאילו" שהם לימדו. ה"כאילו" לא בא לומר שיש כאן ישראבלוף ושמתגמלים בשעות הוראה שלא היו ולא נבראו (מה שעולה לכאורה מדבריו של שטרית), אלא לציין מהן אותן "שעות פיקטיביות". לא כולם יודעים את זה, ורבים טועים לחשוב שמורה מגיע לבית הספר, מלמד 3-4 שעות והולך שמח וטוב לב הביתה לאחר שסיים את עבודתו, בניגוד לכל שאר בני האדם שנאלצים לעבוד 9 שעות. זה בהחלט לא כך! שאלה אחרת שלא עלתה וכבודה במקומה מונח הוא האם התגמול בשעות הוא הוגן. מורה במשרה מלאה אמור ללמד 24 שעות פרונטליות, שזה אומר- שעה לא פרונטלית (הכנת החומר, בדיקת מבחנים, ישיבות..) על כל שעה פרונטלית; לפי חשבון ששבוע עבודה תיקני הוא בן 45 שעות. האם מחנך כיתה המתוגמל ב-4 שעות הוראה (שמייצגות 1/6 משרה או 8 שעות פרונטליות ולא פרונטליות) מקבל את מה שמגיע לו- זו שאלה אחרת.

ixmix

New member
../images/Emo45.gif אכן הבנתי אותך לא נכון. ../images/Emo13.gif

meitush123

New member
בכלל לא

שעות ה"אוויר" הן קודם כל להכנת שיעורים. בכל מקום נורמלי נותנים אותן. אף מורה לא יכול/ה לבוא לשיעור בלי להכין אותו מראש.(אפילו מורה למתמטיקה צריך זמן הכנה כדי לצלם דפים, לבחור חומר ועוד...) כאחת שיש לה אמא שהיתה מורה ואחות שלומדת הוראה וגם מלמדת (ולא שלא יכלה ללמוד משהו אחר...) אני יכולה להגיד לך שבמקצועות מסוימים זמן ההכנה הוא בערך 1:1 לפחות.

הרשינה לי

לחדש לך שיש המון מורות שלא מכינות את עצמן לשיעור. וככה גם השעור שלהן נראה. <בדוק עם קבלות>

אטיוד5

Active member
../images/Emo45.gif

כלומר, נכון, רוב המורות הן אהבליות (רצוי לכנות במין הנכון). הן פונות להוראה בלית ברירה, או מפני שהן מחפשות סידור נוח לחגים-ילדים. הפתרון היחיד - להעלות שכר ההוראה ולמשוך כח עבודה יותר טוב. בד בבד לפטר את הגרועות ביותר.

למעלה