קשה לי להגדיר...
עכשיו שמתי לב לזה, שבאמת קשה לי להגדיר "רכות", במיוחד לאור ההגדרות שכאן. אני יכולה להתיחס רק דרך התחושות שלי. ובצורה מאוד פשוטה. כשאני עובדת עם תלמיד מתחיל, אני מפנה את תשומת ליבו לכמה אלמנטים שקשורים בעיני לאותה "רכות": איך הוא אוחז בחליפה שלי? המתחילים יחזיקו בכל הכוח, עם זרועות ישרות ונוקשות וימנעו ממני להתקרב בכל מחיר. לעומת זאת, אני אחזיק (אני מקווה...) בזרועות רפויות, אחיזה אמנם מלאה אך לא קשה, אני לא אמנע את ההתקרבות אלי אבל אני אזוז בהתאם, עם התנועה שלו. אני אנסה "להמשיך" את התנועה שלו, מעבר לתוכנית המקורית שלו, במטרה להוציא משיווי משקל. אלמנט נוסף וחשוב: היציבה. סימן היכר למתחילים - יציבה נוקשה, מתוחה או, יותר בעיתי - כפופה. אני אשתדל לשמור על יציבה זקופה (תמיד), וגוף יציב אך רך, לא נוקשה. רק כך אני יכולה לחוש את התנועה של השני. אני מרגישה את הכיוון של וקטור הכוח, אני מרגישה לאן הוא מוביל את מרכז הכובד שלו. מתי המשקל שלו הולך אוטוטו לעבור לאחת הרגליים. אם הגוף שלי נוקשה, אני לא מרגישה כלום! היציבה הזו מאפשרת לי לנוע ולהגיב בזמן. אוסיף לזה עוד שני אלמנטים שאנחנו תמיד עובדים עליהם, וקשורים אצלנו לעבודה רכה. א. אם נכנסתי לתרגיל וזה לא היה טוב, לא עבד, אני לא "אתעקש" להפעיל אותו בכל מחיר. כי זה אומר להכניס כוח, זה גם לא נכון (זו לא תחרות) וגם מסוכן. אני אוותר, ואנסה להשתפר בפעם הבאה. ב. אותו דבר אבל הפוך: אם בן הזוג שלי נכנס טוב לתרגיל, אני לא אצא מגדרי, כולל אקרובטיקות משונות (שאינם ביכולתי...) כדי למנוע נפילה. זה מתכון לפציעות וזה גם נוגד את הרוח בה אנחנו עובדים. אני אפול, אקום (אם אני יכולה...) אחייך ואמשיך. לפעמים אני גם אברך את החבר (היה על זה דיון שלם, לא נחזור לזה, זה תלוי בסיטואציה). אז בלי הגדרות, אבל זה בערך למה שאני מתכוונת ברכות. חלק מזה נכון תמיד אבל חלק נכון רק לאימונים ולא לתחרות. אבל מה לי ולתחרות...