לא שללתי הבדל ניורולוגי
כשאני כותב שהרקע למה שנתפש בטעות כהפרעה הוא רגשי הדבר לא מהווה שלילה של הבדל ניורולוגי
לדעתי,ונראה לי שהדבר הזה נתפש משום מה כהפתעה אצל מי שמתחזים לאנשי מדע,יש קשר בין הגוף והנפש,בין החומרה לתוכנה,ולכן שונות ניורולוגית כרוכה גם בשונות רגשית,
החיפוש אחרי המקור לבעייה מסתיר את העובדה שבעצם אין בעייה
למעשה עצם צורת החיפוש חושפת בעייה מאוד מהותית גם בהתנהלות הנורמטיבית וגם בשיטה המדעית שמייצגת את התפישה הזאת
כמו שכתבתי,ואין שום סיכוי שאובן כאן,בוודאי שלא על ידך,עצם הנסיון למקם את המקור בניורולוגיה או ברגש מהווה החמצה של הזיקה בין הניורולוגי לרגשי
וזו דווקא ורק הזיקה הזאת שהופכת אותנו לאנשים
אלא שכיוון שמי שמתיימרים לעסוק במדע או ברפואה אינם מנותקים מהחברה שבה הם חיים
וכיוון שהחברה שבה הם חיים היא מאוד עימותית ותחרותית אז בדיוק כמוך הם לא מסוגלים להבין שהאחד לא בא על חשבון השני אלא שהאחד מעצים ומשרה ומאפשר את השני
הניורולוגי את הרגשי ולהפך
אין קדימות לאחד על חשבון השני
אלא המקור למה שכל כך נפלא ומקדם גם באוטיזם וגם בהפרעת קשב זה בדיוק המידה שבה האנשים האלה,בניגוד מוחלט לאנשים שמתיימרים למדוד אותם ולאבחן אותם,חיים את הזיקה ההדדית בין הדברים
הפסיכולוגים לא מאשימים את כולם
ממש לא
מה שכל כך דפוק בפסיכולוגים זה שהם בדיוק כמוך בטוחים שהנורמה היא מופת שעל כולם להתיישר לפיו(אם אתה לא מאמין לי אתה מוזמן לעיין בדיאסאם או בכלל לקרוא מעט מה שנקרא בטעות אבחנות או אבחונים)
עצם התיוג של צורת קשב מסויים כהפרעה נובעת מהנחה של קשב תקין לכאורה
ואני מסכים לחלוטין עם ההנחה הזאת
מה שמגוחך בעיני בטירוף זה ההנחה שדווקא הקשב הנורמטיבי לכאורה
הוא התקין והוא שמהווה מדד שעל כולם להתיישר אליו
אני לא מכיר במונח הפרעת קשב כבעל תקפות מדעית או רפואית
לדעתי עצם קיומו מהווה דוגמה לכל מה שהכי גרוע והכי רע בפסוודו מדע
אני מכיר בצורות קשב שונות
שלכל אחת מהן יש סיבות משלה
ולזאת שנהוגה היום על ידי הרוב ומיושמת כתשתית שאמורה למעוך את כולם לצורה זהה לא רק שאין יתרון על פני אחרות אלא שהיא חסרה בעיני מאוד
אפילו נורא
אני לא מאשים את כולם
יש אפילו בפורום הזה אנשים שהם לא לגמרי עציצים