בכל זאת הפרעת קשב?

יכולים להיות קשיים רגשיים רבים אצל ילד בן 4

קודם כל, ההנחה שהייתה פעם, שילד בא כלוח חלק לעולם - ידועה כבר כטעות.

ילד בא עם גנטיקה, שיכולה לגרום לדברים שונים ולמחלות וגם להיבטים רגשיים.

מלבד זאת, ילד בן 4 כבר הספיק לעבור דברים בחיים, שיכולים להשפיע עליו, ועל כל אחד בצורה שונה, בשל גנטיקה שונה. הוא גם יכול לחוות משברים, כמו מעבר דירה, גירושים, קושי כלכלי במשפחה ומוות של אדם קרוב.
לעתים הקושי הוא חיצוני, ולעתים הוא פנימי. למשל, ילד פרפקציוניסט יכול לסבול מזה. חשש מכישלון יכול להביא למשל לדיכאון.

ילד בגיל 4 כבר יכול לגלות חרדות, התקפי זעם, דיכאון ועוד.

ילד גם יכול להביא לידי ביטוי את הקשיים שלו בדרכים שונות ממה שהיינו חושבים. למשל, כשהוא חרד - הוא יכול להגיב דווקא בכעס.

אם ילד בוכה הרבה בגן - אי אפשר לחשוב שזה קושי רגשי? לעתים, קושי רגשי להתמודד עם דחיה של ילדים אחרים - יגרום לו לרצות לשחק לבד. טיפול בקושי הרגשי הזה יגרום לו כן לשחק עם הילדים.

TikvaBonneh

New member
אי אפשר לאבחן הפרעת קשב

ברגע שיש משהו אחר שגורם לו לא להתרכז.
זה מה שמבלבל כל כך בהפרעת קשב. אפשר לדעת בודאות שהיא קיימת רק אם אין מקור אחר שמסביר את הקשיים.
למשל קשיים ריגשיים.
למשל - קשיי שינה. אם ילד לא ישן מספיק שעות, קשה לו להתרכז. יש מחקר שבדק ילדים שהייתה להם בעיית שינה בגלל השקדים. עשו להם TOVA ויצא כאילו יש להם הפרעת קשב. אחרי שעברו ניתוח שקדים, הם התחילו לישון טוב בלילה, והTOVA יצא תקין.
ולגבי לתת התיחסות מתאימה: זה לא משנה למה הוא לא מצליח להתרכז, הקשיים של הקשב קיימים, ואת בהחלט יכולה וצריכה לתת להם התיחסות. זה שהמקור שלהם איננו נירולוגי אלא ריגשי, לא צריך לשנות את ההתיחסות והטיפול.

תמרי1008

New member
נו, יש לו גם הפרעות שינה

העניין המבלבל כאן הוא הפערים. לא היית מצפה שילד שמתקשה להתרכז בגלל בעיות שינה יתקשה גם בעבודה פרטנית, וגם כשמקריאים לו סיפור, ולא רק בקבוצה?...

תודה על ההסבר. אמשיך לבדוק.

TikvaBonneh

New member
כשאת עייפה, הכל קשה לך באותה מידה?

אני מציעה שתטפלו בקשיי השינה. שינה זה צורך בסיסי. אני מקווה שאחרי שזה יפתר, תהיה תמונה הרבה יותר מעודדת.

תמרי1008

New member
תודה, זה בטיפול

הוא מועמד לניתוח אדנואידים.
נקווה שזה יעזור לבעיות השינה.

yuliyuli1

New member
קשיי קשב לבד לא מונעים ישיבה במפגש

לבני יש הפרעת קשב קשה, אבל הוא מסוגל לשבת במפגש (לאו דווקא מרוכז אבל יושב).

TikvaBonneh

New member
גם לי יש ילד כזה.

בחיים לא ישב בשעת סיפור.
הנירולוגית אמרה שזו הפרעת קשב וריכוז, אבל באיבחון הפסיכולוגי אמרו שאלו קשיים רגשיים.
זה נראה הגיוני שלילד עם קושי רגשי יהיה קשה להתרכז.
יש הרבה בעיות לגרום לילד לא להתרכז.

תמרי1008

New member
אבל ביחד עם כל הדברים הנוספים,

קשה לי לראות את הכל כנובע ממקור רגשי...

07Luka

New member
הייתי ממליצה לבדוק לעומק

למשל אצל דיצה צחור שיודעת לאבחן את המקרים הגבוליים ולתת אבחנה מבדלת
י

dina199

New member
אני עוד לא השתכנעתי שאין חשד ל PDD.

כי לא ברור עם מי בדיוק התקשורת תקינה.
לא להצליח להיות בקבוצה גדולה, לקום , להציק לאחרים ,אחרים, כשזה שהיה ארוך מדיי או לא מספיק מעניין. קל יותר בקבוצה קטנה כל הלמידה שלו מתרחשת מיוזמתו. לא לומד מה שלא מעניין אותו . שהוא (אא"כ זה משהו שמעניין אותו כרגע), סביר שלא רמות הידע גבוהה מהמצופה לגילו. וקשה לו במסגרת חינוכית . יבזמן אוכל שואל מליון שאלות לא קשורות , קורא את מה שכתוב על הבקבוק של הקטשופ ,בודק באיזה תאריך כל מוצר על השולחן צפוי להתקלקל, סופר את הפרוסות של המלפפון החמוץ בצלחת

לדעתי זה מספיק לחשד.

תמרי1008

New member
תראי, אם הייתי שומעת/קוראת את כל

המאפיינים האלה זה בהחלט היה מדליק אצלי נורות אדומות. אבל כשפוגשים אותו הדברים נראים אחרת, התקשורת איתו זורמת לחלוטין וברור לכולם שהוא לא בספקטרום, שאין כאן קושי תקשורתי ראשוני, למרות כל המאפיינים הדומים.
בגלל כל המאפיינים האלה אני מגדירה אותו כילד-אמצע. הוא דומה מאד מאד להרבה "אחים של-" שאני מכירה.

dina199

New member
רציתי לשאול כבר קודם
:

מה זה קושי תקשורתי ראשוני ?
לי אישית אין מושג מה זה ונראה לי שכל אחד יכול לתת לזה פרשנות שמשלו ז"א (כמו שאני חוזרת לא פעם) שני אנשים יכולים להשתמש בדיוק באותו מושג אבל לתת לו משמעות אחרת לגמרי .
לדעתי האישית הרבה אנשי אמצע כן שייכים לספקטרום , פשוט אין להם אבחנה מסיבה כל שהיא.

kagome10

New member
לפי ההגדרה שלי להפרעת קשב

הפרעת קשב זה כשמישהו רוצה להתרכז במשהו ולא מצליח. לא כשהורים/מורים/גננת רוצים שילד יתרכז במשהו *והוא לא רוצה*.

התיאור מזכיר לי קצת את אחי הקטן, ואפילו אין לו הפרעות קשב וריכוז. ולמען האמת, גם לי קשה להתרכז בדברים שמשעממים אותי. ההבדל הוא שלי בתור בוגרת יש יותר אפשרויות להימנע ממצבים כאלו, ויותר דברים לעשות במצבים כאלו.

למען האמת, בכל מיני כנסי בטיחות וכל מיני דברים משעממים שצה"ל כופה על חייליו, אפשר לראות אנשים בגילאים 18-30 יושבים ומשחקים או גולשים באינטרנט בטלפונים הניידים שלהם, כי קשה להם להתרכז בלהקשיב בפעם האלף כה זה מסוכן לנהוג שיכורים.

אני לא חושבת שזה הפרעת קשב. פשוט משעמם לו. למה שהוא יתרכז במשהו משעמם?
אגב, זה ממש לא מבטיח לו חיים קלים בבית הספר. בית ספר זה די משעמם.

אבל הבעיה היא בבית הספר, לא בו, ואני לא רואה שום סימן להפרעות קשב וריכוז.

כל התיאורים <כולל אוכל וכו'> מתאים לי בילדותי, לאחי הקטן, ובעצם, לרוב המוחלט של ילדים בגיל גן.

בגיל כזה זאת התנהגות בגדר המקובל

וקשה להחליט אם זה הפרעת קשב או רק הPDD...
כמו שנאמר הפרעת הקשב נמדדת בעיקר בחוסר היכולת להתרכז במה שמעניין אותך.... אפשר לבדוק זאת באופן חלקי בצורה הבאה:
נניח שיש משהו שהוא אוהב לעשות, האם כאשר מגבירים את הגירויים מסביב היכולת לעשות את זה נפגעת או לא?

למעלה