בכל זאת הפרעת קשב?

dina199

New member
גם השאלון הזה הוא לא כלי איבחוני בלעדי.

הוא כמו כל השאלונים מהסוג הזה: נותן כיוון , למשל החלטה האם ללכת לאיבחון. אגם המאבחן משתמש בו אך ורק כתוספת לאיבחון כולו. וגם ללא קשר לשאלון אין אף א"ס שאצלו יש כל 100 אחוז תכונות לפי כל DSM שהוא . זה בד"כ בסביבות 70 אחוז התאמה.
וגם כל א"ס הוא 'לפעמים' (מבחינתי זה סימן חזק
) מתנהג כמו נ"ט .
מבחינה אינטליגנציה שום דבר לא מעלה ולא מוריד . א"סים יכולים להיות בכל אינטליגנציה שהיא.
שוב , אני לא מאבחנת. אבל לדעתי יש מספיק סימנים שמצדיקים פניה לאיבחון אצל פסיכיאטר או נוירולוג.
ולפי מה שקראתי בשרשור הסבר של ADHD לא עונה על הכל.
והסבר 'בעיות רגשיות' נותן תשובה תמיד על הכל ,אבל אין במיוחד מה לעשות עם זה

HollyGolightly

New member
שכחתי להוסיף: מיקוד יתר, הוא חלק מובנה ב-NVLD

ודברים נוספים שציינת.

dina199

New member
האם זה תקף התקשורת עם כולם ?

לא ביקורת , אלא שאלה רצינית.
האם שיש הבדל כשזה עם מבוגר, כשזה אחד על אחד או בעוד כל מני מצבים ?

תמרי1008

New member
אולי. אבדוק.

החשש שלי הוא שגם פסיכיאטר יסתמך רק על הבדיקה אצלו, ושם שום קושי לא יעלה.

TikvaBonneh

New member
למה את שואלת?

מה זה משנה בעצם, אם הקושי נובע מהפרעת קשב וריכוז או ממשהו אחר? את רוצה לתת לו ריטאלין?

תמרי1008

New member
ממש לא!

לא אתן ריטלין, הוא לא צריך ריטלין. ולא עשו TOVA - הוא בן ארבע וקצת.
אני שואלת כי הדרך להתייחס להתנהגויות האלו צריכה בעיניי להיות שונה אם מדובר בקשיי קשב או בקשיים רגשיים.
(מבחינתי אם הקושי שלו לשבת במפגש נובע מקשיי קשב - אז פשוט שלא יישב במפגש. זה לא תורם לכלום חוץ מלהרגשה רעה שלו. אבל אם מדובר בקושי רגשי, צריך לטפל במקור).

TikvaBonneh

New member
גם אם זה קושי רגשי

אז זה קושי שקיים. לילד קשה לשבת במפגש, והוא מרגיש רע כשדורשים ממנו משהו שהוא לא יכול לעשות. זה אולי אפילו מוסיף לקשיים הרגשיים שלו.
חוץ מזה שאחד לא סותר את השני. לילד יכולה להיות חבילה של קשיי קשב + קשיים רגשיים. למה לא? בכל מקרה יתכן שצריך טיפול רגשי.

תמרי1008

New member
יש קושי רגשי בלי קשר

והוא ייקבל טיפול רגשי.
חשוב לי לברר אם בנוסף לקושי הרגשי יש קשיי קשב, כדי לתת התייחסות מתאימה לקשיים שנובעים מהפרעת הקשב.

מיק67

New member
מה זה אומר קושי רגשי?

כבר זמן מה אני חושבת על העניין הזה - מה זה קושי רגשי אצל ילד בן 4? האם תוכלי לתאר למה את מתכוונת כשאת אומרת קושי רגשי?

תמרי1008

New member
קושי רגשי

הוא מאד רגיש, נעלב בקלות וקשה לו לצאת מזה. פרפקציוניסט ומאד עקשן. לגבי כל הטקסים והקבעונות הפסיכולוגית אמרה שהם נובעים ממקור רגשי - חרדות וקשיי נפרדות.
בבית הקשיים לא מאד משמעותיים, בגן הרבה יותר. הוא נפגע מאד כשמעירים לו. קשה לו להתפשר ולוותר מול ילדים, הוא רוצה שהכל יתנהל בדרך שלו, נפגע בקלות, מתרגז כשמנצחים אותו. לדברי הפסיכולוגית, מול ילדים הוא חווה חוסר שליטה ולא יודע איך להתמודד.

dina199

New member
האם הוא אי פעם היה אצל פסיכיאטר ?

זה נשמע דומה מאוד לאיבחון פסיכולוגי שעשו לבן שלי בגיל 12 . הייתה רשימה של דברים מאוד דומים וללא שום מסקנה.
האם ראית פעם את השאלון של טוני אטווד ?

תמרי1008

New member
עברתי על השאלון עכשיו

הוא ממש לא יוצא אספרגר. הוא מלא אמפתיה, מבין היטב רגשות, כישורי ה-TOM שלו בסדר גמור לגילו, הוא מודע לקודים חברתיים (לא ממלא אותם תמיד בגלל ההתעקויות שלו, אבל בהחלט מודע להם ומבקר אחרים שלא ממלאים אותם), מתעניין בשותף לשיח...

לא היינו עדיין אצל פסיכיאטר. אני בספק אם פסיכיאטר יצליח לראות דברים שפסיכולוגית לא ראתה. אם כבר, האמון שלי באבחון פסיכיאטרי נמוך יותר מבאבחון פסיכולוגי

dina199

New member
אין בעיה בלראות דברים.

ההבדל בין אנשי מקצוע זה איך הם מפרשים אותם
.
סה"כ זו החלטה שלך . אין לי שום כוונה לאבחן באינטרנט. כן התמקדתי בדברים שמחשידים מבחינתי, אבל לא יותר מזה.
מה שלא ברור לי זה הקשר ל ADHD .

מיק67

New member
גם אני מאוד רגישה

זה מאפיין שלי שיש לו צדדים שעוזרים לי מאוד ביעודי בחיים - אני קולטת דקויות רגשיות אצל אחרים ולכן אני מטפלת טובה מאוד
ויש לו צדדים מאתגרים - נפגעת בקלות, לא אוהבת להתפשר, מתרגזת כשמנצחים אותי... עם השנים למדתי איך להסתדר עם הדברים המאתגרים ברמה שהיום הם כבר קלי קלות בשבילי, אבל עשיתי את זה בלי לוותר על הרגישות שלי.
האמת? אי אפשר לוותר על הרגישות ובעיני זה לא קושי רגשי אלא מבנה אישיות או נשמה שדורשת התמודדות מסוג מסויים.
אני כן מקבלת שאפשר וצריך לעזור למצוא את דרך ההתמודדות אבל זו בעיקר עבודה של הילד שתיקח שנים ארוכות.
וחרדות וקשיי נפרדות יכולים להיות התוצאה של הרגישות אבל בטח שלא המקור של הקושי הרגשי. כשאתה מאוד רגיש אז יותר דברים נתפסים כמאיימים כי רואים הכל והדמיון עובד ומשלים את מה שלא מובן - זה עלול להוביל לחרדות שהן בסך הכל מנגנון פיזיולוגי השרדותי
וכשמאוד רגישים סביר מאוד שיהיו קשיי פרידה מאמא שמהווה איזה חייץ ביני ובין העולם.
הבדל של שמיים וארץ - גורם או תוצאה.
מנסיוני הכי טוב זה לספק הרבה אינפורמציה ולתת עוגנים של ביטחון שאפשר לאחוז בהם. את שני הדברים האלו הורים יעשו הרבה יותר טוב מפסיכולוג אם יקבלו קצת עזרה.

תמרי1008

New member
קושי רגשי לעומת מבנה אישיות

אין לי ספק שהבן שלי רגיש מאד מאד מטבעו. בהחלט יש לזה צדדים חיוביים, ולא הייתי רוצה לבטל את הרגישות הזו. אבל הקשיים שלו בהתמודדות מול תסכולים, מול מצבים בהם אין לו שליטה ומול עימותים עם ילדים אחרים - מאד קשה. כאן קיים קושי, ובו צריך לטפל. המטרה היא לא לבטל את הרגישות אלא לעזור לו להתגמש ולהפחית את העצמות של התגובות הקיצוניות שלו, שלא עושות לו טוב.

מיק67

New member
הסמנטיקה נורא חשובה

כי עכשיו את כבר אומרת משהו אחר שנשמע אחרת מבחינה מהותית חשובה - אין לו קושי רגשי אלא יש לו קושי בהתמודדות עם מצבים מסויימים כתוצאה מהרגישות שלו.
זה הבדל עצום מלהגיד שיש לו קושי רגשי שנובע מחרדות וקשיי פרידה.
הראשון לוקח בחשבון את כל התמונה, את כל הילד וגם את הסביבה שאיתה הוא צריך להתמודד ומחפשת פתרונות שחלקם אולי קשורים בו וחלקם בסביבה וחלקם יבואו עם הגיל ולא יעזור כמה נרצה שיגיעו כבר
השני רואה את הרגישות עצמה כבעייה ולדעתי יוצר בעייה בעצמו.
וגם, לפעמים כשיש בעייה עם הסביבה, מותר גם לשאוף לשנות את הסביבה או לחפש סביבה מתאימה יותר.

תמרי1008

New member
ברגע שהרגישות מביאה לקשיים בהסתגלות

ובהתמודדות עם מצבים יומיומיים, אני קוראת לזה קושי. אני אמנם לא רואה סיבה לחרדות אבל את קשיי הנפרדות אני בהחלט רואה וראיתי גם לפני הסיבה לאבחון. אני לא חושבת שזה ה-גורם לקשיים - אני חושבת שיש רגישות גבוהה שהיא מולדת והיא אחד הגורמים גם לקושי בנפרדות.

אני מסכימה מאד עם הצורך להתאים את הסביבה לילד, ואני מאד מנסה. אבל לא הכל אפשר לשנות בהתאם אליו. ישנם דברים שהוא חייב ללמוד לקבל ומצבים שהוא חייב ללמוד להתמודד איתם, ולכך מבחינתי נועדו הטיפולים.

מיק67

New member
שיהיה בהצלחה רבה

ואני רק רוצה להגיד שאל תתבאסי אם השינוי ייקח זמן ואל תלחצי חזק מדי כי הנסיון שלי אומר חד-משמעית שהדברים האלו מסתדרים עם הגיל גם אצל נ"טים וגם אצל א"סים.

למעלה