בכל זאת הפרעת קשב?

arana1

New member
ככל שזה נוגע לאוטיזם אין שום אמת מדעית

וכל מי שמספר לך אחרת הוא שרלטן

יותר מזה
דעות כמו שמבוטאות בפורום הזה ובכלל בציבור הרחב מבטאות תפישה שאין רחוקה ממנה ממה שאמור להיות בסיס למדע,או אפילו בסיס לאתיקה ולמוסר
כי התפישה שלפיה רק הנורמטיבי לכאורה זכאי למונופול שאין לערער עליו על צורת היחסים הבין אישיים והאנושיים לא רק שנוגדת וסותרת את עצמה בצורה שאין בוטה ממנה אלא שאחד היתרונות הכי מובהקים של המדע על אינטואיציות האספסוף הוא בהיותו מבוסס על שורה של כללים שאמורים לעזור לו לבדל את עצמו בדיוק מהסובייקטיביות הזאת

מדע,בהגדרה ,הוא פורץ מוסכמות ומערער מסורות,ואילו הגישה לאוטיסטים כולה נשענת רק על מסורות ומוסכמות,ולכן לא נעשה עד היום שום מאמץ ראוי לשמו להבין את הצורך והיכולת של האוטיסטים לצורה שונה של יחסים בין אישיים
מה שנעשה זה לדכא אותם בהתמדה,תוך ניצול כשרונם לרגישות אנושית שכמובן מייד מבוזה כנחותה על ידי שחצנותה חסרת הכיסוי של הסביבה
שחצנות ואטימות לא אמורים להוות בסיס למדע

לצערי יש גם לא מעט אוטיסטים שפשוט החליטו שיותר משתלם להזדהות עם החזק,עם הרוב,והכי נורא שהם רואים את עצמם כראויים להסביר אוטיזם לאחרים,ובכך הם פוגעים אנושות במיעוט שאין לו ברירה אלא להמשיך להאבק

יש יותר מדי כאלה שפשוט החליטו

שאוטיסט שלא מסכים אתם הוא חסר דיעה עצמאית ומזדהים עם החזק.
והם הכי גרועים כי הם בעצם המדכאים הכי גדולים של אוטיסטים ולא מסוגלים לקבל מי שדעתו שונה.
הם יותר גרועים מהפסיכולוגים הכי גרועים. למעשה הם פשיסטים אמיתיים שמסרבים לקבל כל מי שלא חושב כמותם.

arana1

New member
מה זה מיקוד יתר ?

לצערנו גם כאן ניכר נסיון לכפות מידה אחידה על פרטים שכל ערכם ויופיים הוא גם ביכולתם לחרוג ממנה

מצטערת, אם אני שואלת שאלה שכבר נשאלת בעבר,

אבל איפה עשית את האבחון?

האם את מרגישה שלמה אתו, או שמשהו בו נראה לך חסר, שהוא לא עונה על קשיים מסוימים של הילד? על אלו קשיים?

תמרי1008

New member
אצל ימימה חלפון

אני חושבת שהיא קלטה דברים מסויימים בצורה נכונה מאד. אבל לנושא הקשב לא ממש קיבלתי מענה. היא התרשמה מיכולות קשב וריכוז גבוהות מאד, כי אצלה באבחון הן היו גבוהות מאד, אבל אני רואה את המאפיינים שציינתי בהודעה המקורית, ומכאן השאלה והדיון לגבי קשיי קשב שלא ניכרים באבחון פסיכולוגי.

לגבי התפקוד התקשורתי והקשיים החברתיים - אני מרגישה שהאבחון נכון ומתאים.

האם היא המליצה על טיפולים?

אני חושבת שזו אחת הסיבות שעדיף אבחון מקיף על פני אבחון שמחפש דבר אחד, במקרה זה אוטיזם.

האם חשבת לדבר עם התפתחות הילד במקום מגורכם?

ויש גם מקומות שמתמחים באבחון הפרעת קשב וריכוז, ואפשר לגשת אליהם. אבל אני ממליצה להתחיל בהתפתחות הילד או במקום גדול אחר, שלא מתמקד רק בקושי אחד, אלא בודק כמה כיוונים.

תמרי1008

New member
האבחון אצלה לא נועד לחפש אוטיזם

מלכתחילה לא חשבתי שהוא בספקטרום.
פניתי לאבחון בדיוק כדי לקבל הסתכלות אינטגרטיבית על כל הקשיים.
היא כמובן המליצה על טיפולים - ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול רגשי. מאז פנינו להתפ' הילד ונתחיל טיפולים שם.

אני חושבת שאת פועלת נכון וטוב.

תתחילו לטפל לפי ההמלצות שלה, ויכול להיות שגם קשיים בתחומים אחרים (כמו קשב וריכוז) יפתרו בשל אותם טיפולים.

אם תעבור שנה, ותראי שכלום לא זז (מה שלא נראה לי שיקרה) או שזז אבל לא מספיק, ואת עדיין רואה קשיים, תוכלי ללכת לאבחון נוסף. הזמן הרבה פעמים מבהיר את הקושי, ועוזר לראות אותו בבירור.

טוב שאתם מטפלים, מה שיכול להביא לשיפור המצב ולהקל עליו ועליכם.

מיק67

New member
היא איבחנה את הבת שלי בגיל 4 או חמש

ולא היה שום דבר באבחנה שלה שרמז לכיוון הרצף האוטיסטי.
אבל היא כן על הרצף האוטיסטי למרות שלא מתאימה להמון מאפיינים ולפי ה-DSM החדש ברור שלא היתה "מתקבלת"
ועדיין, מבחינתי האבחנה האוטיסטית חשובה כי היא מבטאת את השונות העקרונית ולא מתקטננת על כל סימפטום בנפרד ומחפשת לו מענה.
אין מענה לאוטיזם ולא צריך להיות מענה לאוטיזם ובטח ובטח שלא צריך להוציא לילדים את הנשמה בנסיונות הכחדה אין סופיים של סימפטומים כאלו ואחרים.
וכן, נורא קשה להיות הורה חסר אונים ולא לפתור את כל הבעיות, נורא קשה לגדל ילד שהחברה מתקשה להכיל ולקבל, אבל זה מה שיש וזו לא אשמתו של הילד. אנחנו ההורים צריכים להתמודד עם הקשיים שלנו.

dina199

New member
כי מתברר שלבנות יש מאפיינים אחרים

שלא באים ליד ביטוי גם ב DSM 5.
אבל האם את בטוחה במאה אחוז שהבת לא הייתה 'מתקבלת' ב DSM 5 ?

מיק67

New member
אני מבינה שיש שני מדדים, לא?

אף פעם לא היתה אצלה דבקות מיוחדת בשגרה וגם חזרתיות צריך לחפש בנרות (היא רואה כל פרק של שמש והפיג'מות עשר פעמים ויותר אבל מצד שני זה לא יפריע לה להתחיל לראות גם סדרות חדשות)
אז היא כבר בחצי "נכשלה" לא?

dina199

New member
לא נכשלה . זה בהחלט חזרתיות .

הרי גם אם היא תתחיל לראות משהו חדש, היא תחזור גם על זה.
ומה זה דבקות 'לא מיוחדת' בשגרה ? איך היא באופן כללי עם שינויים ודברים חדשים (לא מתוכננים ופתאומיים).

אכן יש בעיה ב DSM 5 . הוא בודק תגובות . ותגובות האלה (שנקראות 'התנהגויות') מתפתחות כשא"ס נמצא בסביבה שלא מבינה אותו ואלה התגובות שלו למצוקה.
אבל אם למשל בבית יש סביבה מבינה ותומכת, יכול להיות שההתנהגויות האלה לא יתפתחו.

מיק67

New member
אין לה בעייה עם שינויים

ועם דברים חדשים. אני יכולה להגיד לה עכשיו לארוז מזוודה כי מחר טסים לחו"ל והיא תשמח מאוד. אף פעם לא ראיתי אצלה קושי עם שינויים.
ולא, היא לא תחזור על הסדרות החדשות אלא אם כן תאהב אותן במיוחד. רובן היא תראה פעם אחת ותעזוב.
גם ב-DSM הקודם קשה היה למצוא "מספיק" מאפיינים וחלקם היו קצת, איך נאמר, לחוצים..
ועדיין אני עומדת בתוקף על דעתי שזהו אוטיזם פשוט כי מרגישים את זה באויר ועוד סימפטום, פחות סימפטום לא משנים פה.
ואת גם צודקת שחלק מהסימפטומים הם תגובות למצבים ובהנתן התנאים המתאימים, בכלל לא יתפתחו.

מזכיר לי את התגובה החריפה של קובי בגמר של המירוץ למליון כאשר דחקו אותו למקום שהיה מעבר לכוחותיו. ראית?

dina199

New member
מה ששוב אומר שהסימפטומים של בנות

עדין לא מוגדרים כמו שצריך.

yuliyuli1

New member
בכלל לא בטוח שהיא תחזור לראות תוכניות חדשיות

עכשיו כשיש לי פעוט בבית הבן שלי (כמעט בן 6) נהנה לראות תוכניות של לולי גם כשהם חוזרות על עצמן שוב ושוב. לעומת זאת - תוכניות "של גדולים" יותר, עם עלילה, הוא לא ירצה לראות פרק שהוא כבר ראה.

marmarmar1

New member
גם הבן שלי אובחן ע"י ימימה חלפון בגיל 6 בערך

זה היה בתקופה שלקחתי אותו לכל מני אבחונים בשביל להבין "מה הקטע איתו" - הוא מאוד מזכיר את הבן שלך. גם אצלו היא אבחנה "קשיים רגשיים" וחרדות, המליצה על מסגרת של מחוננים וטיפול פסיכולוגי - זה היה באמצע גן חובה. לא נאמר שום דבר לא על ספקטרום ולא על קשב וריכוז, למרות שבהחלט היו סממנים - דומים מאוד למה שאת מתארת. ככל שעבר הזמן, התסמינים של קשב וריכוז אצלו גברו וגברו, עד שבקיץ לפני כיתה א' נהיה מאוד ברור שיש שם ADHD - וכך הוא אובחן ע"י נוירופסיכולוגית ופסיכולוגית התפתחותית. עם זאת, הרגשתי שזה עדיין לא נותן מענה לכל השאלות, ובאמצע כיתה א', בעקבות המלצה של הפסיכולוגית שלו, פנינו לאבחון פסיכיאטרי אצל ד"ר מיכל רפופורט שאבחנה אספרגר - גבולי, אבל אספרגר. אני מרגישה שכרגע שתי האבחנות ביחד (ADHD ואספרגר) כן "מכסות". מה שאני אומרת, פשוט תמשיכי לעקוב - אם תרגישי שאת לא רגועה - תמשיכי לבדוק... יכולה להמליץ בחום על ד"ר רפופורט.

למעלה