בינג' פרינג' - עונה 2

LeAnnDyIan

Well-known member
FINALLY!
כאילו... כמעט... כלומר... כי ברגע המשבר כמעט היתה נשיקה, אבל אז אוליביה מבינה שהיא מפחדת אז היא אמורה לראות איזה בניין אמור לעבור ליקום 2 במקום הבניין שעבר ליקום 1 כי מנהיג השייפ-שיפטרים פתח שם "דלת".
ואז היא רצה לזהות והאנשים ניצלים מהבניין (לפחות בצד שלנו).
ובערב היא ופיטר קובעים לדייט! (הם מכחישים שזה דייט אבל זה דייט).
אבל כשהיא מגיעה לאסוף אותו היא סופסוף רואה... שהוא מיקום 2. וולטר מבקש ממנה לא לגלות לו.
איך וולטר לא חשש שהיא תראה אותו עוד מוקדם יותר כשהוא עשה עליה את הניסוי?? כנראה שהוא באמת רוב הזמן לא זוכר את זה ורק ברגעים מסוימים נזכר.

שיט מה יהיה עכשיו? זה בטח ידפוק איכשהו את מה שסופסוף התחיל ביניהם ;-(
טוב חייבת לראות הלאה, מקווה שזה לא יהיה מעצבן מידי.
יכולות הבינג׳ שלך ראויות להיכנס להיכל התהילה istg

Lhuna3

Well-known member
וואי איזה פרק יפה ומרגש!
וולטר מספר לאוליביה איך הכל קרה שהוא גנב את פיטר מיקום 2, וזה האמת די "מזכה" אותו ביחס למה שחשבתי, כלומר שהכוונה שלו לא היתה לחטוף אותו אלא לרפא אותו ולהחזיר.

בקצרה עד כמה שאפשר (בסוף לא יצא קצר) :

וולטר ווויליאם בל המציאו חלון שרואים דרכו את יקום 2 וניסו לקדם את זה לצרכי "ריגול" והעתקת טכנולוגיות מהיקום המתקדם יותר.
אבל אז פיטר שהיה ילד חולה עמד למות ווולטר הקדיש את כל זמנו לצפיה ב"וולטרנט", וולטר האלטרנטיבי, כשהוא מנסה לפתח תרופה.
אבל זה היה מאוחר מידי ופיטר 1 נפטר ונקבר.

וולטר האבל המשיך לעקוב דרך החלון אחר פיתוח התרופה, וולטרנט הצליח! אבל האובזרבר בא לצפות ברגע הזה, שהוגדר כחשוב, וולטרנט ראה אותו במעבדה ודעתו הוסחה וככה הוא פיספס את הרגע שהתרופה הצליחה.
זו היתה טעות של האובזרבר שבגללו פיטר 2 יכל למות, ולטענת האובזרברים פיטר הוא חשוב ולכן הוא יצטרך לתקן את זה.
(אהבתי שהאובזרברים יצאו ביקום 2 מהסרט "בחזרה לעתיד" ששם כיכב בו אריק סטולץ' במקום מייקל ג'יי פוקס, כי ביקום שלנו הוא באמת היה הליהוק המקורי לסרט :-D וגם שהם מדברים על התיאוריות/רעיונות של בני האדם לגבי הזמן שהם ראו בסרט.)

בינתיים וולטר "שלנו", שניחם את עצמו ואת אישתו בכך שפיטר 2 לפחות כן יחיה ויגדל ויהיה מאושר, וצפה בתסכול נוראי ברגע הפספוס הזה, פיתח את התרופה שראה בעצמו מתוך כוונה רק להעביר אותה ליקום 2 ולחזור, כדי שפיטר 2 ינצל.

אז הוא הולך ליצור את הדלת, למרות הסיכון הגדול ושהעוזרת שלו ונינה שארפ מנסות למנוע ממנו את זה (ונינה מאבדת את היד שלה כשהיא מנסה למנוע ממנו את המעבר). וויליאם בל ככל הידוע לנו באירופה בענייני עסקים ולא מתערב בזה.

הוא עובר אבל מגלה שהתרופה עצמה נהרסה במעבר.
אז הדרך היחידה שלו להציל עכשיו את פיטר היא לקחת אותו איתו חזרה ליקום 1, לרפא אותו ולהחזיר אותו, וזה אכן מה שהוא מתכוון לעשות.
רגע אחרי המעבר בחזרה הקרח נשבר מתחתיהם והם טובעים ואז האובזרבר עושה את התיקון שלו ומציל אותם כמו שאנחנו יודעים כבר שקרה.

וולטר מרפא את פיטר 2 במעבדה שלו, אבל כשאישתו מגיעה למעבדה ומוצאת שם את פיטר 2 החי, גם היא וגם הוא לא מסוגלים לאבד אותו פעם שנייה, ולא מחזירים אותו.

אז זה בהחלט סוגר יפה את כל הפרטים של העניין הזה, ואני שמחה שקיבלנו את זה עכשיו
מסקרן אותי מאוד מה הסיבה שפיטר כל כך חשוב (לדברי האובזרברים, כלומר שמבחינה היסטורית הוא חשוב איכשהו).

וכמובן מה אוליביה תעשה עכשיו ומתי פיטר בעצמו יגלה את האמת.

Lhuna3

Well-known member
עוד משהו נחמד שלא ציינתי - אני מניחה שהכוונה היא שהפתיח שהיה שונה בפרק הזה הוא הפתיח של הסדרה ביקום 2
:p

LeAnnDyIan

Well-known member
עוד משהו נחמד שלא ציינתי - אני מניחה שהכוונה היא שהפתיח שהיה שונה בפרק הזה הוא הפתיח של הסדרה ביקום 2
בא לי להגיב לך על הכל, אבל משום מה פתאום בעבודה שלי החליטו שבאמת יש עבודה לעשות וזה ממש לא מקובל עליי|שפם|
אבל בתאכלס החמאתי לך על יכולות הבינג׳ המרשימות שלך, אבל אני זוכרת שכל פעם שאני מגיעה לערימת הפרקים הזאת גם אני רואה אותם בבת אחת כי הם מצויינים.
אני חושבת שזה היה פרק מאוד מרגש, אבל בתאכלס אהבתי קצת יותר את הפרק הקודם שהראה את הסיפור של אוליביה. רק מהסיבה שאת הסיפור של פיטר הרגשתי שיכולנו פחות או יותר להשלים כמעט לבד, למרות שזה בהחלט היה יפה לראות את זה.
אהבתי מאוד את הסצינה עם המטבע. לא יודעת למה אבל זה מאוד ריגש אותי |לב|
מצפה לך עוד מעט עוד פרק שמאוד מענין אותי לקרוא מה תחשבי עליו. אותי הוא ממש ריגש אבל אני לא יודעת אם את תרגישי אותו הדבר כלפיו. הוא אחד הפרקים האהובים עליי בסדרה ובא לי שיכולות הבינג׳ המרשימות שלך יקחו אותך אליו כבר😂

Lhuna3

Well-known member
בא לי להגיב לך על הכל, אבל משום מה פתאום בעבודה שלי החליטו שבאמת יש עבודה לעשות וזה ממש לא מקובל עליי|שפם|
איזה בוסים חצופים! חושבים שאם הם מממנים לך חופשות, וויד ושנ"צים באמצע העבודה זה אומר שאת צריכה לעבוד בשבילם!
אני חושבת שזה היה פרק מאוד מרגש, אבל בתאכלס אהבתי קצת יותר את הפרק הקודם שהראה את הסיפור של אוליביה. רק מהסיבה שאת הסיפור של פיטר הרגשתי שיכולנו פחות או יותר להשלים כמעט לבד, למרות שזה בהחלט היה יפה לראות את זה.
זהו שנכון שפחות או יותר השלמנו לבד, אבל כאמור לפחות אצלי ההשלמה בראש היתה באופן שמראה את המעשה של וולטר בקטע הרבה יותר אנוכי, אני לא אגיד "מרושע" כי בכל זאת מדובר על אבא שאבל על הבן הקטן שלו, אבל כאילו הוא פשוט החליט לחטוף את הילד השני ולעזאזל עם ההורים שלו שם. אז כן הייתי צריכה את הידיעה שזה לא היה הלך הרוח שלו, אלא שהיתה לו כוונה באמת להחזיר אותו, למרות שבכל זאת בסוף הוא לא עשה את זה.

יש גם את הנקודה, שגם אפשר היה אולי להבין, אבל לא בטוחה שעד הסוף, והיא שוולטר הוא האשם בפתיחת הדלת הראשונה והקרע שמאיים עכשיו להשמיד את כל העולם, והוא מרגיש את האשמה הזאת, ולכן עם כל הכעס על מה שהוא עשה לאוליביה ושאר הילדים (וגם שאר הניסויים שלו שהביאו תוצאות נוראיות) - אפשר גם להבין שהוא עשה את זה מתוך תחושת חובה להציל את העולם מהסכנה הנוראית שנוצרה באשמתו. ואני לא יכולה להגיד שזאת לא דילמה נוראית.

Lion_Heart

Well-known member
זה לא...זה פתיח של שנות ה 80, כתוב שם כל מיני דברים שנחשבו אז למדע בדיוני (מציאות מדומה,נאנוטכנולוגיה,מחשבים אישיים,שכפול וכיוצא בזה),אבל ניחוש טוב

Lion_Heart

Well-known member
וואי איזה פרק יפה ומרגש!
וולטר מספר לאוליביה איך הכל קרה שהוא גנב את פיטר מיקום 2, וזה האמת די "מזכה" אותו ביחס למה שחשבתי, כלומר שהכוונה שלו לא היתה לחטוף אותו אלא לרפא אותו ולהחזיר.

בקצרה עד כמה שאפשר (בסוף לא יצא קצר) :

וולטר ווויליאם בל המציאו חלון שרואים דרכו את יקום 2 וניסו לקדם את זה לצרכי "ריגול" והעתקת טכנולוגיות מהיקום המתקדם יותר.
אבל אז פיטר שהיה ילד חולה עמד למות ווולטר הקדיש את כל זמנו לצפיה ב"וולטרנט", וולטר האלטרנטיבי, כשהוא מנסה לפתח תרופה.
אבל זה היה מאוחר מידי ופיטר 1 נפטר ונקבר.

וולטר האבל המשיך לעקוב דרך החלון אחר פיתוח התרופה, וולטרנט הצליח! אבל האובזרבר בא לצפות ברגע הזה, שהוגדר כחשוב, וולטרנט ראה אותו במעבדה ודעתו הוסחה וככה הוא פיספס את הרגע שהתרופה הצליחה.
זו היתה טעות של האובזרבר שבגללו פיטר 2 יכל למות, ולטענת האובזרברים פיטר הוא חשוב ולכן הוא יצטרך לתקן את זה.
(אהבתי שהאובזרברים יצאו ביקום 2 מהסרט "בחזרה לעתיד" ששם כיכב בו אריק סטולץ' במקום מייקל ג'יי פוקס, כי ביקום שלנו הוא באמת היה הליהוק המקורי לסרט :-D וגם שהם מדברים על התיאוריות/רעיונות של בני האדם לגבי הזמן שהם ראו בסרט.)

בינתיים וולטר "שלנו", שניחם את עצמו ואת אישתו בכך שפיטר 2 לפחות כן יחיה ויגדל ויהיה מאושר, וצפה בתסכול נוראי ברגע הפספוס הזה, פיתח את התרופה שראה בעצמו מתוך כוונה רק להעביר אותה ליקום 2 ולחזור, כדי שפיטר 2 ינצל.

אז הוא הולך ליצור את הדלת, למרות הסיכון הגדול ושהעוזרת שלו ונינה שארפ מנסות למנוע ממנו את זה (ונינה מאבדת את היד שלה כשהיא מנסה למנוע ממנו את המעבר). וויליאם בל ככל הידוע לנו באירופה בענייני עסקים ולא מתערב בזה.

הוא עובר אבל מגלה שהתרופה עצמה נהרסה במעבר.
אז הדרך היחידה שלו להציל עכשיו את פיטר היא לקחת אותו איתו חזרה ליקום 1, לרפא אותו ולהחזיר אותו, וזה אכן מה שהוא מתכוון לעשות.
רגע אחרי המעבר בחזרה הקרח נשבר מתחתיהם והם טובעים ואז האובזרבר עושה את התיקון שלו ומציל אותם כמו שאנחנו יודעים כבר שקרה.

וולטר מרפא את פיטר 2 במעבדה שלו, אבל כשאישתו מגיעה למעבדה ומוצאת שם את פיטר 2 החי, גם היא וגם הוא לא מסוגלים לאבד אותו פעם שנייה, ולא מחזירים אותו.

אז זה בהחלט סוגר יפה את כל הפרטים של העניין הזה, ואני שמחה שקיבלנו את זה עכשיו
מסקרן אותי מאוד מה הסיבה שפיטר כל כך חשוב (לדברי האובזרברים, כלומר שמבחינה היסטורית הוא חשוב איכשהו).

וכמובן מה אוליביה תעשה עכשיו ומתי פיטר בעצמו יגלה את האמת.
פרק נהדר שמראה בעצם שמי שהתחיל את תגובת השרשרת שדיי הרסה לוולטר וקצת לפיטר את החיים, זה ה"משגיחים" שהתערבו בזמן ובמקום הממש לא נכון בגלל...סקרנות |פנים|

Lhuna3

Well-known member
אוליביה מסכימה בהתחלה לא לספר את האמת לפיטר כי וולטר מתחנן, אבל היא לא שלמה עם זה בכלל, ויחד עם זה נינה גורמת לה להבין שהיא גם מפחדת לאבד אותו אם תספר לו, והיא באמת בסוף משתכנעת לא לספר - אבל לשמחתי וולטר בעצמו מגיע להבנה שכן הוא צריך לספר לו מי הוא באמת והגיע הזמן.
(אבל בטח משהו ישתבש עם זה)

וכמובן שאוליביה נסוגה מהקטע שלכאורה כמעט התחיל בין שניהם בגלל הסוד הזה.

Lhuna3

Well-known member
יאי לולאת זמן, אני אוהבת.
המדען שממציא חזרה בזמן בשביל להציל את אישתו.
וולטר כתב מכתב שבו סיפר לפיטר את כל האמת, אבל לא נתן לו אותו, ואחרי שהמדען החזיר את הזמן לאחור בפעם האחרונה, הוא זרק אותו לאש, והמדען שידע את סיפורו שלח לו "סימן מאלוהים" שהוא סולח לו.

אוף.

Lion_Heart

Well-known member
יאי לולאת זמן, אני אוהבת.
המדען שממציא חזרה בזמן בשביל להציל את אישתו.
וולטר כתב מכתב שבו סיפר לפיטר את כל האמת, אבל לא נתן לו אותו, ואחרי שהמדען החזיר את הזמן לאחור בפעם האחרונה, הוא זרק אותו לאש, והמדען שידע את סיפורו שלח לו "סימן מאלוהים" שהוא סולח לו.

אוף.
פרק דיי עצוב, כי בסוף המדען שסבל וסבל, רק רצה שאישתו לא תמות שהיא חושבת ש הוא כועס עליה...ובסוף הוא לא הציל אותה אלא מת איתה...מה שמראה שוב איך שאהבה משפיעה על עולם העל טיבעי ,מה שוולטר אמר על הצבעוני הלבן היה...גם מרגש וכואב, וזאת לא ממש היתה לולאת זמן...מסע בזמן, כן , אבל לא לולאת זמן

Lhuna3

Well-known member
אוי ויי אוי ויי... טוב.

3 שייפ-שיפטרים מגיעים ליקום 1 אבל רק 2 מהם מצליחים "להיוולד" מהגולם המגעיל שמסתבר שבתוכו הם מגיעים לעולמנו, ולהכנס לגוף של אחרים כמתוכנן.

נראה שוולטר כמעט מגלה לפיטר את האמת, אבל אז טלפון מאוליביה מזעיק אותם לחקירה.

מוצאים את הגולם המגעיל (וולטר: כן, נראה מוכר... זה מזכיר לי פוף שהיה לי פעם :-D) ולוקחים למעבדה, וולטר רוצה לנסות "להחיות" אותו לתוך גופה רנדומלית.

2 השייפ-שיפטרים מגיעים אל ניוטון (המנהיג שלהם) לתכנון פעולה שאמורה לקרות מחר - בשעה שבה 2 היקומים אמורים להיות בדיוק מסונכרנים בזמן שלהם. התכנון הוא לעשות החלפה של משהו בין 2 היקומים, כלומר להעביר מי-יודע-מה ליקום שלנו.

החבר'ה שלנו עולים על התוכנית ועל המיקום.
וולטר מתכנן מתקן שישבש לניוטון את התוכנית.

בינתיים פיטר חושב שהוא יודע מה מטריד את וולטר - שהוא הולך לספר לו את האמת שאמא שלו התאבדה ולא נהרגה בתאונת דרכים.

והוא קורא לו בפעם הראשונה Dad ולא וולטר!
וולטר מתרגש.

מגיעים לגשר שבו מתוכננת להתבצע ההחלפה, המתקן של וולטר לא עובד טוב ופיטר נשאר על הגשר לתקן אותו ברגע האחרון למרות שזה מסוכן מאוד.
ברגע הקריטי הוא רואה את סוכן ה-FBI שנשאר לידו מתפוגג לאבק, אבל איש שהגיע מיקום 2 לא מתפוגג, וגם הוא עצמו לא.
הוא מאבד את ההכרה, אבל כשמתעורר בריא ושלם מסתבר שהוא חיבר את כל הנקודות והדברים שעוררו את חשדו, כולל העובדה שהוא לא זוכר את ילדותו, והבין סופסוף את האמת - שהוא מיקום 2 ושוולטר "גנב" אותו משם.
אני מאוד חיכיתי לרגע הזה שהוא יגלה, אבל כמובן שזה נורא עצוב שהוא עכשיו כועס על וולטר ולא ברור איך יסלח לו על כך, ובכלל הוא גם נעלם ;-(

אצל ניוטון - הוא הצליח להביא את מי שהיה אמור כנראה להביא מהצד השני. מעניין מי זה?

אני חשבתי לרגע שאולי זה וולטרנט אבל לפי היד שלו שראינו נראה לי שלא.
פשוט נשמע לי הגיוני שוולטרנט הבין מה קרה כשפיטר נעלם, לפי מה שאישתו סיפרה, ועבד כל הזמן הזה על למצוא בעצמו את הדרך ליקום שלנו בשביל למצוא את פיטר. אז זה הגיוני שהוא מאחורי כל הפעולה של השייפ-שיפטרים בכלל אפילו. ואולי וויליאם בל מנסה למנוע ממנו את זה. אבל אילו רק התיאוריות שלי כרגע.

LeAnnDylan

Well-known member
איזה בוסים חצופים! חושבים שאם הם מממנים לך חופשות, וויד ושנ"צים באמצע העבודה זה אומר שאת צריכה לעבוד בשבילם!

זהו שנכון שפחות או יותר השלמנו לבד, אבל כאמור לפחות אצלי ההשלמה בראש היתה באופן שמראה את המעשה של וולטר בקטע הרבה יותר אנוכי, אני לא אגיד "מרושע" כי בכל זאת מדובר על אבא שאבל על הבן הקטן שלו, אבל כאילו הוא פשוט החליט לחטוף את הילד השני ולעזאזל. עם ההורים שלו שם. אז כן הייתי צריכה את הידיעה שזה לא היה הלך הרוח שלו, אלא שהיתה לו כוונה באמת אותו, למרות שבכל זאת בסוף הוא לא עשה את זה.
אה, אוקיי, אם ככה אני מבינה את הנקודה שלך. ובתאכלס את צודקת. אבל משום מה אני לא חושבת שהרגשתי כעס כלפיי וולטר בהתחלה, כלומר - לפני הפרק הזה או שחשבתי שהוא אנוכי או מרושע. אולי בגלל שהוא מצטייר כזקן תימהוני ומסכן שלא יכול ללכת לשום מקום לבד מבלי ללכת לאיבוד וזה קצת הזכיר לי את סבא שלי לפני שנפטר שחצי מהזמן לא היה מודע למה קורה סביבו🤷‍♀️
יש גם את הנקודה, שגם אפשר היה אולי להבין, אבל לא בטוחה שעד הסוף, והיא שוולטר הוא האשם בפתיחת הדלת הראשונה והקרע שמאיים עכשיו להשמיד את כל העולם, והוא מרגיש את האשמה הזאת, ולכן עם כל הכעס על מה שהוא עשה לאוליביה ושאר הילדים (וגם שאר הניסויים שלו שהביאו תוצאות נוראיות) - אפשר גם להבין שהוא עשה את זה מתוך תחושת חובה להציל את העולם מהסכנה הנוראית שנוצרה באשמתו. ואני לא יכולה להגיד שזאת לא דילמה נוראית.
אני צריכה לראות שוב את הפרקים האחרונים שראית, אבל אני מנסה להיזכר אם בשלב הזה ידענו (לפני הפרק הזה) שוולטר הוא האשם היחידי בקרע הזה|תוהה| או שהוא רק אמר את זה כל הזמן ולא התייחסתי אליו ברצינות|תוהה|
ואת מביאה נקודה מעניינת כי מודה שלא חשבתי על זה ככה ואני לא יודעת אם זה בעצם נכון.
העניין של הניסויים על אוליביה ושאר הילדים- האם כל זה הגיע בגלל שוולטר ידע שהוא יצר קרע בין היקומים וניסה לתקן. או שהוא ו-וויליאם בל עשו ניסויים על ילדים בלי שום קשר ואז אחרי שהוא "גנב" את פיטר הוא (או הם) החליטו לאמן את אותם ילדים להילחם במלחמה הזאת שתגיע?
כי אני תמיד ראיתי את זה כאילו הם סתם מנסים לחקור את המוח ולראות מה עוד אפשר לעשות בלי קשר למלחמה הזאת. אבל יש מצב מאוד טוב שאת צודקת וכל זה נעשה במטרה היחידה של לכפר על הנזק שהוא גרם. אני חושבת שצפייה חוזרת תביא אותי לתובנות חדשות.

אני מנסה להיזכר בן כמה פיטר היה כשלקחו אותו. אני רוצה להגיד 9 אבל אני לא זוכרת בוודאות. ועד כמה שזכור לי הוא אמור להיות מבוגר מאוליביה בשנה או שנתיים. ז"א שאוליביה הייתה צריכה להיות בת 7 כשהתחילו הניסויים אם הם בעקבות פיטר. אבל לדעתי היא הייתה הרבה יותר צעירה מזה. לא? אני חושבת שבפרק הקודם היה נדמה שאוליביה הקטנה בת איזה 3 או 4?|תוהה|
אני צריכה לצפות בזה שוב כדי לקבוע בוודאות:-D

Lhuna3

Well-known member
העניין של הניסויים על אוליביה ושאר הילדים- האם כל זה הגיע בגלל שוולטר ידע שהוא יצר קרע בין היקומים וניסה לתקן. או שהוא ו-וויליאם בל עשו ניסויים על ילדים בלי שום קשר ואז אחרי שהוא "גנב" את פיטר הוא (או הם) החליטו לאמן את אותם ילדים להילחם במלחמה הזאת שתגיע?
כי אני תמיד ראיתי את זה כאילו הם סתם מנסים לחקור את המוח ולראות מה עוד אפשר לעשות בלי קשר למלחמה הזאת. אבל יש מצב מאוד טוב שאת צודקת וכל זה נעשה במטרה היחידה של לכפר על הנזק שהוא גרם. אני חושבת שצפייה חוזרת תביא אותי לתובנות חדשות.

אני מנסה להיזכר בן כמה פיטר היה כשלקחו אותו. אני רוצה להגיד 9 אבל אני לא זוכרת בוודאות. ועד כמה שזכור לי הוא אמור להיות מבוגר מאוליביה בשנה או שנתיים. ז"א שאוליביה הייתה צריכה להיות בת 7 כשהתחילו הניסויים אם הם בעקבות פיטר. אבל לדעתי היא הייתה הרבה יותר צעירה מזה. לא? אני חושבת שבפרק הקודם היה נדמה שאוליביה הקטנה בת איזה 3 או 4?|תוהה|
אני צריכה לצפות בזה שוב כדי לקבוע בוודאות:-D
אני חשבתי גם על מה זה אומר על השנים.
פיטר 1 נפטר בגיל 6 או 7 (לפי השנים על הקבר שלו 1978-1985), ולפי מה שנראה לי, מציאת התרופה ובעקבותיה הלקיחה של פיטר 2, היו זמן די קצר אח"כ, לא נראה לי שיותר מכמה חודשים (הנחתי שפחות).
בניסויים אוליביה הילדה נראיית אכן בת 3-4, יש מצב גם ל-5.
אז אם הם התחילו נגיד שנה אחרי פתיחת הדלת, זה אומר שהיא צעירה מפיטר ב-3-5 שנים סה"כ. נשמע לי די מסתדר.

בכל אופן ממה שאני הבנתי מהפרק הזה, בהתחלה וויליאם ווולטר המציאו את ה"חלון" והיו עסוקים בעיקר בהמשך המחקר בכיוון הזה, ואז וולטר התחיל להקדיש את כל זמנו לחיפוש התרופה לפיטר, אז זה הגיוני לי שהניסויים על הילדים התחילו רק אחרי ורק בעקבות זה.
(אבל - בהחלט גם יתכן שאני טועה.)

Lhuna3

Well-known member
OMG... הם באמת עשו פרק "כמעט" מחזמר חחחחחחחחחחחחח
כולם שרים יפה!!! |מאוהב|
(אבל אני מוחה שרק את פיטר לא שמענו שר!)

בכל אופן וולטר (במצב מסטול) מספר לאחיינית אלה (כל פעם שאני שומעת את השם אלה אני רוצה לתקן שזה "EMMA!" |פנים|) סיפור על הבלשית הפרטית אוליביה שנשכרה למצוא את פיטר העוזר של המדען וולטר (שהמציא את המסטיק והקשת והחיבוקים וכל הדברים הנפלאים בעולם), כי פיטר גנב לו את הלב |לב|... אווץ'
הסימבוליות ברורה.
הסוף של וולטר הוא עצוב - פיטר לא סולח לו, אבל אלה מתקנת לו לסוף טוב שפיטר חוצה את הלב לשניים וככה שניהם יכולים לחיות באושר ועושר.

המון רגעים טובים.
והכל נראה כמו בשנות החמישים עם טלפונים חוגה ישנים וזה, אבל לאוליביה יש טלפון סלולרי :-D שנראה כמו שכנראה היו טלפונים סלולרים נראים אם היו ממציאים אותם בשנות ה-50.
ווולטר בסיפור המציא גם גופות מזמרות :-D
ולפרה שלו יש כתמים צבעוניים!
ו...הכל!
ואלה כזאת מתוקה ומצחיקה, וולטר לא חוסך ממנה זוועות בסיפור, אבל היא לא מתרגשת גם מזה שהוא הרג את הדמות של אמא שלה, רק מזה שהוא מספר לא נכון.

ובסוף (במציאות, לא בסיפור של וולטר) כשאסטריד מחזירה את וולטר הביתה, אז האובזרבר שלו שצופה בהם מהצד מדווח דרך הסלולרי המוזר של האובזרברים על כך שפיטר לא חזר עדיין, ושהוא מוטרד שוולטר לא זוכר את האזהרה שלו!
(ואני גם טיפה מוטרדת אם זאת אזהרה ששמעתי ואני אמורה לזכור, או שעוד לא. אבל מניחה שאם כן אז הסדרה כבר תזכיר לי.)

Lhuna3

Well-known member
נ.ב. האם תמיד חורף בבוסטון?
או שרק בחורף מצלמים שם סדרות?

LeAnnDyIan

Well-known member
נ.ב. האם תמיד חורף בבוסטון?
או שרק בחורף מצלמים שם סדרות?
בוסטון היא קצת כמו סיאטל. די עגמומית למשך יותר מידי זמן בשנה שזה מרגיש שזה ככה כל הזמן.
אבל בתאכלס לא באמת. אז כנראה שחורף מצטלם יפה יותר🤷🏻‍♀️

Lion_Heart

Well-known member
OMG... הם באמת עשו פרק "כמעט" מחזמר חחחחחחחחחחחחח
כולם שרים יפה!!! |מאוהב|
(אבל אני מוחה שרק את פיטר לא שמענו שר!)

בכל אופן וולטר (במצב מסטול) מספר לאחיינית אלה (כל פעם שאני שומעת את השם אלה אני רוצה לתקן שזה "EMMA!" |פנים|) סיפור על הבלשית הפרטית אוליביה שנשכרה למצוא את פיטר העוזר של המדען וולטר (שהמציא את המסטיק והקשת והחיבוקים וכל הדברים הנפלאים בעולם), כי פיטר גנב לו את הלב |לב|... אווץ'
הסימבוליות ברורה.
הסוף של וולטר הוא עצוב - פיטר לא סולח לו, אבל אלה מתקנת לו לסוף טוב שפיטר חוצה את הלב לשניים וככה שניהם יכולים לחיות באושר ועושר.

המון רגעים טובים.
והכל נראה כמו בשנות החמישים עם טלפונים חוגה ישנים וזה, אבל לאוליביה יש טלפון סלולרי :-D שנראה כמו שכנראה היו טלפונים סלולרים נראים אם היו ממציאים אותם בשנות ה-50.
ווולטר בסיפור המציא גם גופות מזמרות :-D
ולפרה שלו יש כתמים צבעוניים!
ו...הכל!
ואלה כזאת מתוקה ומצחיקה, וולטר לא חוסך ממנה זוועות בסיפור, אבל היא לא מתרגשת גם מזה שהוא הרג את הדמות של אמא שלה, רק מזה שהוא מספר לא נכון.

ובסוף (במציאות, לא בסיפור של וולטר) כשאסטריד מחזירה את וולטר הביתה, אז האובזרבר שלו שצופה בהם מהצד מדווח דרך הסלולרי המוזר של האובזרברים על כך שפיטר לא חזר עדיין, ושהוא מוטרד שוולטר לא זוכר את האזהרה שלו!
(ואני גם טיפה מוטרדת אם זאת אזהרה ששמעתי ואני אמורה לזכור, או שעוד לא. אבל מניחה שאם כן אז הסדרה כבר תזכיר לי.)
פנטזיה בתוך מד"ב...לא רע בכלל!
גם הסימבוליות של זה ש וולטר המציא את כל הדברים הנפלאים האלו ע"יי גניבת חלומות מילדים קטנים היה דיי עצוב, הפרה הצבעונית היתה אקסטרא מתוקה והסוף הטוב של אלה היה אקסטרא חמוד

Lhuna3

Well-known member
פיטר ב"בריחה" שלו מגיע לוושינגטון.
ומפלרטט עם מלצרית :mad: ועוד מזמין אותה למוטל שלו בלילה :mad::mad: בזמן שאוליביה מחפשת אותך! :mad::mad::mad:
אבל לא הספקתי לשנוא את המלצרית הזאת הרבה זמן כי היא נרצחת לפני שמגיעה אליו.

בקצרה: פיטר בהתחלה חשוד ברצח אבל מהר מאוד משתף שם פעולה עם השוטרת המקומית כי הרוצח עושה אותו דבר כמו ניוטון מוציא לנרצחות את החלק מהמוח... וגם ניוטון באמת שם והוא ראה אותו.
מסתבר בסוף שהרוצח הוא סתם פסיכופאת מקומי, אבל... ניוטון עצמו מגיע אל פיטר ומביא אליו את... כמו שחשבתי כבר - וולטר 2, אביו האמיתי!!

בינתיים בבוסטון וולטר מנסה להסתדר בלי פיטר ולא כל כך מצליח.
הסצינה שלו בסופר כל כך מכמירת לב ;-( הזכירה לי את מה שכתבת, דילן, על סבא שלך... |נחמה|
וכשאוליביה ואסטריד מביאות אותו הביתה הן רואות שהוא במצב לא טוב, אז הן כמובן מתגייסות לעזור לו |לב|
והוא מפחד שאם פיטר לא יחזור אז יחזירו אותו לביה"ח הפסיכיאטרי. אוליביה מבטיחה לו שהיא לא תיתן לזה לקרות.
פחד נוסף שיש לו, כפי שראינו גם בפרק הקודם, זה שכשכן ימצאו את פיטר - הוא לא יסלח לו.
ואוליביה באמת גילתה איפה הוא, כלומר פיליפ סיפר לה (כי פיטר התקשר אליו במהלך החקירה).

אני סקרנית מאוד אם תהיה פגישה בין שני הוולטרים, והאם הם בסוף למרות הכל ישתפו פעולה, או שהם יהיו אויבים וכאילו וולטר 2 יהיה על תקן "הרע".
בכל אופן אני בטוחה שבסופו של דבר יהיה פיוס בין פיטר לוולטר שלנו ואם הוא יצטרך "לבחור" אז הוא יבחר בו.

Lion_Heart

Well-known member
פיטר ב"בריחה" שלו מגיע לוושינגטון.
ומפלרטט עם מלצרית :mad: ועוד מזמין אותה למוטל שלו בלילה :mad::mad: בזמן שאוליביה מחפשת אותך! :mad::mad::mad:
אבל לא הספקתי לשנוא את המלצרית הזאת הרבה זמן כי היא נרצחת לפני שמגיעה אליו.

בקצרה: פיטר בהתחלה חשוד ברצח אבל מהר מאוד משתף שם פעולה עם השוטרת המקומית כי הרוצח עושה אותו דבר כמו ניוטון מוציא לנרצחות את החלק מהמוח... וגם ניוטון באמת שם והוא ראה אותו.
מסתבר בסוף שהרוצח הוא סתם פסיכופאת מקומי, אבל... ניוטון עצמו מגיע אל פיטר ומביא אליו את... כמו שחשבתי כבר - וולטר 2, אביו האמיתי!!

בינתיים בבוסטון וולטר מנסה להסתדר בלי פיטר ולא כל כך מצליח.
הסצינה שלו בסופר כל כך מכמירת לב ;-( הזכירה לי את מה שכתבת, דילן, על סבא שלך... |נחמה|
וכשאוליביה ואסטריד מביאות אותו הביתה הן רואות שהוא במצב לא טוב, אז הן כמובן מתגייסות לעזור לו |לב|
והוא מפחד שאם פיטר לא יחזור אז יחזירו אותו לביה"ח הפסיכיאטרי. אוליביה מבטיחה לו שהיא לא תיתן לזה לקרות.
פחד נוסף שיש לו, כפי שראינו גם בפרק הקודם, זה שכשכן ימצאו את פיטר - הוא לא יסלח לו.
ואוליביה באמת גילתה איפה הוא, כלומר פיליפ סיפר לה (כי פיטר התקשר אליו במהלך החקירה).

אני סקרנית מאוד אם תהיה פגישה בין שני הוולטרים, והאם הם בסוף למרות הכל ישתפו פעולה, או שהם יהיו אויבים וכאילו וולטר 2 יהיה על תקן "הרע".
בכל אופן אני בטוחה שבסופו של דבר יהיה פיוס בין פיטר לוולטר שלנו ואם הוא יצטרך "לבחור" אז הוא יבחר בו.
אני לא חושב שוולטרנט הוא רע...לא נחמד ,מי יודע מה, אבל גם לא רע, הוא עשה את מה ש הוא עשה בגלל נואשות, בגלל שחטפו את בנו למימד אחר...ועוד כל מיני סיבות, באמת מאוד עצוב על וולטר, היו לו רק כוונות טובות והוא עשה את מה שעשה בגלל אהבה...אבל כמו שקורה בסדרה הזאת ב95% שימוש במדע נואש למען האהבה מוביל רק לדברים רעים

למעלה