זה אחד הפרקים האהובים עליי בעונה ובסדרה בכלל. אוגוסט כזה חמוד
מתחילים את הפרק עם הצופה שנמצא בפארק עם משקפת (אני תוהה איך אף אחד לא התקשר למשטרה, הוא נראה מאוד סטוקרי)
חח כי הוא לא עובר על החוק. הוא סתם ווירדו.
ניגש אליו מישהו על מנת להתרים כסף ליוצאי מלחמה, הצופה אומר שאין לו

אבל הוא עדיין מקבל סיכה, ממש נחמד מצידו של המתרים,
אני לא הייתי נותנת לו כלום.

דווקא סיכה זה בסדר כי אם עונדים אותה, זה משמש כמו פירסום.
אנחנו מגלים שהצופה עוקב אחרי אישה צעירה, הוא ניגש אליה וחוטף אותה, באור יום מול כולם.
פה כבר צריך להתקשר למשטרה
עוברים לאוליביה שמתכננת לה ואלה יום כיף אבל לצערן הרב אוליביה צריכה ללכת לעבודה. אלה מקבלת את זה בהבנה והיא כזו מתוקה. אבל אוליביה הצחיקה אותי כשהיא אמרה שהיא מפחדת מרכבות הרים, מעניין אם זה באמת נכון או שהיא סתם אומרת לאלה.
חחח אני מניחה שעד סוף הפרק הבנת כבר שהיא לא שיקרה
גם אני מפחדת
אוליביה הולכת לבית של וולטר ופיטר ומדברת עם פיטר על הנערה החטופה, וולטר בינתיים נמצא במטבח, מנסה להכין מילקשייק. אני חושבת שזו פעם ראשונה בסדרה שאני פתאום קולטת כמה מצחיק זה שאוליביה מנסה לתקשר עם וולטר לגבי התיק שעליו הם עובדים בזמן שוולטר עסוק בדברים אחרים ובכלל לא נמצא איתה

עם אוליביה זה בעיקר בולט כי היא מאוד רצינית ולראות אותה מגיבה למה שוולטר אומר זה משעשע.
אלה בהחלט הקטעים הכי טובים בסדרה
החבורה שלנו מגלה באמצעות סרטון אבטחה שיש יותר מצופה אחד. אני כבר לא זוכרת אם זה משהו שחדש לנו הצופים או שידענו את זה מראש. נראה לי שכבר ידענו את זה אבל עבר הרבה זמן מאז שראיתי את הסדרה אז אני לא בטוחה במאה אחוזים.
נראה לי שמתישהו ממש בהתחלה כשאוליביה עלתה על הצופים בפעם הראשונה, ברוילס הכניס אותה לאיזה חדר והראה לה מלא תמונות שלהם, ושם היה ניתן לראות כבר שזה לא אותו אחד.
ברוילס ואוליביה מדברים על החטופה ששמה כריסטין, הם לא מוצאים בה משהו מיוחד. בינתיים פיטר שואל את וולטר למה הצופה הציל אותם כשהם מתו לפני 24 שנים. אני מרגישה רע בשביל שניהם.
למה רע?
אסטריד מפענחת שפה שנמצאת במחברת שהצופה רשם, היא מגלה שגם (הפתעה הפתעה) מאסיב דיינמיק חוקרים את אותו הדבר הרבה זמן.
חח באיזשהו שלב כל הקטעים האלה עם מאסיב דיינמינק שנמצאים בהכל כבר נהיה קצת מגוחך

למרות שבתאכלס הפואנטה שלהם זה שהם חוקרים ומפתחים את כל האירועי פרינג' האלה אז הגיוני בסה"כ שהם יהיו קשורים בצורה כזו או אחרת לכל מקרה. ועדין זה מרגיש לי קצת מוגזם לפעמים. כאילו אין עוד חברות אחרות בעולם. הרי אמרו שמאסיב היא אחת מחמש החברות המובילות בעולם. אז לייק, איפה הארבע האחרות?
אוליביה ופיטר הולכים לברנדון, המדען של מאסיב דיינמיק (שאומר לפיטר שהוא לא נראה מ-FBI, אני לא סגורה אם זו מחמאה או עלבון)
תלוי איך את מסתכלת על זה. אבל בתאלכס לפיטר יש
פרצוף לוק של עברין אז כנראה לזה ברנדון התכוון
והוא מראה לאוליביה ולפיטר שהצופים תמיד היו בהיסטוריה האנושית בכל רגע חשוב של היסטוריה, מדע וטכנולוגיה ובתקופה האחרונה הם התחילו לצוץ יותר ויותר. ברנדון מסביר לפיטר ואוליביה שהם לא נוסעים בזמן אלא פשוט מופיעים ברגעים חשובים של האנושות, אני לא כל כך אהבתי מה ההבדל אבל אני סומכת על ברנדון.
סומכת על מישהו ממאסיב דיינאמיק... אנחנו נראה בעתיד אם זו הייתה החלטה נבונה מצידך

חבל שהניסוי שלו הסתיים בכך שהוא השפריץ חומר כלשהו (לא נראה שזה מים) על הנעליים של אוליביה
זה בסדר, יש למאסיב דיינמיק תקציב לניקוי יבש
מכאן אנחנו עוברים אל הצופים שעסוקים בלגמור למסעדה את החריף בזמן שהם מדברים על אוגוסט שהציל את כריסטין מסיבה שהם לא מבינים. זה טוויסט מעניין כי עד עכשיו חשבנו שהמטרה של כולם הייתה לחטוף אותה אבל מסתבר שאוגוסט פעל על דעת עצמו. הצופים קוראים למחסל שלהם (הוא בן אדם או צופה?) כי מסתבר שזה לגיטימי בשבילם שיהיה להם מחסל.
כמו שברנדון אמר, הם "צופים" הם לא אמורים לעשות שום דבר מעבר ללצפות. הבנו את זה סופית כשהם אמרו שאוגוסט פעל על דעת עצמו, לכן הגיוני שאם הם רוצים לפעול בצורה אקטיבית, הם צריכים שמישהו אחר יעשה את העבודה בשבילם. ולכן המחסל לא יכול להיות צופה בעצמו.
אוליביה ופיטר מדברים עם החברה של כריסטין שמציינת שכריסטין הייתה אמורה לטוס באותו יום לאיטליה. החברה מספרת להם שההורים של כריסטין מתו כשהייתה קטנה ופיטר שם לב שהצופה נמצא בתמונה של כריסטין וההורים שלה.
אם עד הרגע הזה אוגוסט היה קריפ בעיני, פה ממש התאהבתי בו. אפילו שזה ממש פדופילי מצידו שהוא התאהב באיזו ילדה קטנה ועושה לה סטוקינג במשך שנים.
אולי בגלל שלא היה בזה שום דבר מיני חשבתי שזה חמוד. כאילו כמו אהבה של אבא.
אוגוסט הולך להיפגש עם שאר הצופים שדורשים הסבר ללמה הוא הציל את כריסטין, הם אומרים שאין לה עתיד אבל אוגוסט מתעקש שהיא חשובה.
"אין לה עתיד" זה משפט שהמורה שלי לאנגלית בכיתה ז' אמרה עליי. אולי גם היא צופה?
וולטר אומר לו שהוא צריך להפוך את כריסטין לחשובה כדי שלא יהרגו אותה.
זו חשיבה מאוד חכמה מצידו של וולטר.
במכונית, אחד מהצופים (מעניין איך קוראים לו, קראתי בויקיפדיה שהם קרואים על שם חודשי השנה, יש מצב שזה כבר נאמר ואני פשוט לא זוכרת)
אוי, אל תקראי דברים בוויקיפדיה, יש שם ספוילרים חמורים וזה יהרוס לך הרבה מההנאה.
אבל אם זה ממש משנה לך אז לצופה השני קוראים ספטמבר.
אוליביה לוקחת יום חופש בשביל לבלות עם אלה ובסוף עולה על רכבת הרים.
אני ממש אוהבת את הקטעים האלה של אוליביה ואלה/רייצ'ל
בזמן שהיא ואלה נהנות, הצופים צופים עליהן ואומרים שעכשיו הדברים הולכים להיות קשים עבור אוליביה
שלא תעיזו לגעת לי באוליביה

חצופים!!