אתאיזים זאת אמונה?

ehudt

New member
לא שאלתי על סימנים

אתה מציג דברים שגורמים לך להרגיש שיש משהו מאחוריהם. (סטטיסטיקה לא מתיימרת לפעול על יחידים. אם אומרים שהציון הממוצע בבחינות הבגרות במתמטיקה הוא 60 (נניח שזה כך) זה לא אומר שאתה צריך לקבל את הציון הזה. כל אחד מקבל את הציון שלו לפי כמות ההשקעה שלו) זו עדיין לא הוכחה אמפירית. כדי להוכיח אמפירית קיום אלהים אתה צריך לבצע ניסוי (שניתן לחזור עליו ולקבל תוצאות זהות) שיראה שקיים אל כזה. כזה ניסוי לא קיים בגלל שאלהים מוגדר כמשהו שהוא מחוץ לטבע.

יובל199

New member
אז ככה

א. חל שינוי אדיר בסטטיסטיקה לגבי לאחר שחזרתי בתשובה שלא ניתן להסבירו. ב. כפי שאני לא צריך להוכיח אמפירית שאתה קיים (אולי אתה בעצם תוכנת מחשב??) ככה אני לא צריך להוכיח שהוא קיים - אני פשוט יודע זאת משיחתי איתו (שהיא קצת שונה משיחה בין בני אדם - היא יותר בסגנון של בקשות וקבלת "ניסים קטנים" יומיומיים.

ehudt

New member
אולי מצב פסיכולוגי

אולי חל שינוי כי חזרת בתשובה (דברים שקשורים לחזרה בתשובה באופן ישיר) אולי אתה חושב שחל שינוי בגלל המצב החדש. יש הרבה אפשרויות, אך לא הייתי מסיק מיד שזהו אל. להרבה אנשים משתנים החיים, כשהם חוזרים בתשובה, בשאלה, וכשהם סתם עוברים דירה או משנים משהו בחיים. ב. אוקיי. אתה לא צריך להוכיח שהוא קיים ואני לא צריך להוכיח שהוא לא קיים. אין לי בעיה. אתה יודע שהוא קיים משיחתך איתו, ואני יודע שהוא לא קיים כי אין לי צורך בו.

יובל199

New member
כן אבל ככה

א. אני בודק את הדברים מבחינה מתמטית טהורה - של הסתברויות - ואני מגיע למסקנה הזו. ב. קיומך מפריע לי!!! אתה פוגע בשלמות העולם לפי הבנתי ולכן אין לך זכות קיום מוסרית (במידה ואין לך נשמה ואתה מגדיר את עצמך כרובוט משוכלל) - במצב זה - אני לא צריך אותך כאן.

ehudt

New member
אוקיי...

א. אתה יכול להציג בפניי את החישובים המתמטיים שביצעת כדי להגיע למסקנות שלך? ב. אם לי אין "נשמה" אז גם לך אין, וחוץ מזה לא ברור לי למה הקיום שלי צריך להפריע לך בגלל שיש לי או אין לי חלק שהוא לא פיזי (אם לי אין חלק מטפיזי, גם לך אין)

L7

New member
אתה בודק דברים בצורה מתמטית?

הסבר את אלוהים. איך פועל הדבר הזה?

דוד1000

New member
לא ברור לי איך אתה מסיק שאין בורא

"ואני יודע שהוא לא קיים כי אין לי צורך בו." ת. סליחה שאני מתפרץ לא יכולתי להתאפק. לא ברור לי איך אתה מסיק שאין בורא מתוך שאין לך צורך בו?

L7

New member
טענתי שהסבירות לבורא אפסית

והסיבות להמצאתו - רבות ביותר.

דוד1000

New member
אני לא מסכים איתך. אבל גם לפי

שיטתך אתה טועה. כי מי שמקיים תורה ומצוות לא סובל בעולם הזה, ובעולם הרב יקבל הנאה אין סופית אין סוף זמן אם יש בורא. ומי שלא מקיים יסבול בעולם הבא הרבה זמן וסבל גדול אם יש בורא.

L7

New member
לגבי העולם הזה -דתי לא חי יותר

לפי זה האישה היפנית היא הצדקת והדתיה הגדולה מכולם- תוחלת חייה הגבוהה ביותר.

דוד1000

New member
לא אמרתי שהדתי חי יותר זמן.

כך אמרתי: מי שמקיים תורה ומצוות לא סובל בעולם הזה

דוד1000

New member
מי שמקיים תורה ומצוות לא סובל

מי שמקיים תורה ומצוות לא סובל בעולם הזה. כלומר קיום המצוות לא גורם סבל אלא חוסר הנאה. אין הכוונה שהוא לא מקבל צרות. כי לפעמים בורא העולם מנסה את האדם בנסיונות של סבל ודבר זה יש גם לדתיים וגם לחילונים.

ehudt

New member
אוקיי, אז אין לו סבל

יש לו חוסר הנאה. אתה מוכן להסביר את ההבדל? כי לדעתי אתה סתם מורח אותנו במשחקים לא מוצלחים עם מילים. אז מה המטרה בקיום מצוות אם בכל מקרה מקבלים חוסר הנאה וצרות? שתוכל להגיד שאין לך סבל? "אני לא סובל, אני פשוט לא נהנה".

L7

New member
קיום מיצוות הוא הנאה וסיפוק תאוות

הפולחן לדתי. זוהי כניעה מלאה ליצר הפולחן.

neko

New member
למה אתה לא מוסיף ומזכיר את

ההוכחה - נק' האלוהים?

דוד1000

New member
אני פונה למי שמסכים שאין הוכחה שאין

בורא. ואומר לו שאם הוא לא מקיים תורה ומצוות הוא עושה טעות. כי לקיים תורה ומצוות זה לא דבר קשה ובלתי נסבל, זה בסך הכל אולי חוסר הנאה. והשכר שמקבל הדתי הוא אין סופי. כי יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה, מכל חיי העולם ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא, מכל חיי העולם הזה. לעומת זאת הרשעים יסבלו אין סוף בעולם הבא בסבל אין סופי. יסורי הגיהנם יותר קשים משבעים שנה לסבול יסורי איוב. http://www.google.co.il/search?q=cache:0KH76MZT3pYJ:www.arachim.co.il/ArticlePrivet.asp%3Ftid%3D41%26page%3D0+%22%D7%99%D7%A4%D7%94+%D7%A9%D7%A2%D7%94+%D7%90%D7%97%D7%AA+%D7%91%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%94+%D7%95%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%9D+%D7%98%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D+%D7%94%D7%96%D7%94,+%D7%9E%D7%9B%D7%9C+%D7%97%D7%99%D7%99+%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D&hl=iw&ie=UTF-8 http://www.google.co.il/search?q=cache:tx2ztpLbvgYJ:www.arachim.co.il/ArticlePrivet.asp%3Ftid%3D41%26page%3D8+%22%D7%99%D7%A4%D7%94+%D7%A9%D7%A2%D7%94

למעלה