אתאיזים זאת אמונה?

יובל199

New member
שאלתי אם יש לך אופציה טובה יותר

לא אם זה כן משנה או לא משנה. זה בכלל לא רלונטי לעניין.

Dark Muse

New member
אז למה אתה אומר אופציה טובה יותר?

מה זה "טובה" יותר? אתה שואל אם יש אופציה אחרת לבריאת היקום אז כן יש מלא אופציות ויש הרבה תאוריות ואם נכנס לדבריך אז כן יש אופציות טובות יותר מהרעיון שמשהו סתם ככה בלתי מוגדר ומעל הכל בורא הכל

Dark Muse

New member
סתם משהו

היקום נברא על ידי חייזרים שבנו אותו במיוחד וכולו בעצם ניסוי גדול שלהם הנה אופציה... או החומר הזמן והמרחב היו מאז ומעולם כמו שאלוהים לפי טענתך היה מאז ומעולם הנה עוד אופציה
(אולי אפילו בדברים שאנחנו לא יכולים לדעת אותם בצורה מדעית מוכחת)

יובל199

New member
הדוגמאות שהבאת לא מספיק טובות

א. חייזרים הם אמנם יצורים מאוד מוזרים אבל הם עדיין רק חומר ומוגבלים בזמן. ב. "החומר הזמן והמרחב היו מאז ומעולם " - המדע במפירי מוכיח שלא כך. כדוגמת קרינת הרקע והתרחקות הגלקסיות...

Levos

New member
המדע האימפירי גם מוכיח שלא תיתכן

בריאה- חוק שימור החומר והאנרגיה. מלבד זאת תיתכן מחזוריות של התפוצצות, התרחבות, התכווצות, קריסה, התפוצצות. כזו יכולה הייתה להתקיים מתמיד ולתמיד ולהוליד אין ספור יקומים עוקבים.

יובל199

New member
איזה בליל של שטויות

א. חוק שימור האנרגיה לא היה קיים במפץ הגדול היום ולא היה קיים מרחב לא חומר ולא אנרגיה. ב. ראה כאן מה חושבים באגודה הישראלית לאסטרונומיה על יקומים עוקבים/מקבילים

Dark Muse

New member
מה חושבים?

זה נראה לי מה חושב בן אדם אחד שקוראים לו רפאל לירז אני שמעתי מישהו אחר בחדשות המדע אומר בידיוק ההפך תפסיק להאמין לכל מה שאתה מוצא באינטרנט זה כזה פתטי

יובל199

New member
תפסיק להאמין לכל מה שאומרים

בחדשות המדע - זה פאתטי פי שניים. בכל מקרה כולם מבובלים אף אחד לא יודע מה באמת נכון. העידן הפוסט-מודרני מוביל לרדידות ולעוות המדע הטהור והטוב...

ehudt

New member
אם מישהו היה יודע מה באמת נכון

לא היה צריך לחקור. ככל שיש יותר דעות, יותר רעיונות ויותר מוחות שחושבים שונה, כך יותר קל להגיע לבסוף לתשובה הנכונה. זה הרעיון במדע - כל אחד צריך להביע את דעתו המשכילה וכך לתרום לחקר של תאוריה שונה (גם להגיד "לדעתי זה לא נכון כי..." זה טוב, כי זה יכול לעזור להגיע למסקנה שהתאוריה שגויה). חוץ מזה, מי אתה שידבר על הפוסט מודרניזם ועל עוות "המדע הטהור והטוב"? מר "ספר המדע של הרמב"ם"

Levos

New member
המדע הישן והטוב...

של הכנסייה הקתולית ששרפה את קופרניקוס כיוון שטען שהארץ אינה מרכז היקום, מאחר וטענתו התנגשה עם כיתבי הקודש.

L7

New member
והעל טבעי הוא המצאה חסרת יסוד

כי אם היה לו יסוד - היה טבעי. העל טבעי הוא עולם הזוי ודמיוני החסר כל ביסוס טכני ומדעי.

רון סי

New member
היקום? מה הקשר ליקום?

אני לא טענתי שום דבר בקשר ליקום. להוכיח שמחשבות יכולות להתקיים מעצמן: לא צריך להוכיח. מספיק להטיל ספק. התהליך שבו אנחנו עוסקים, כפי שהבנת בלי ספק בלימוד הסוגיה הפילוסופית המקסימה הזו, הוא תהליך של הטלת ספק שיטתי בכל דבר. כל דבר. התהליך אמור לעצור בנקודה שבה איננו יכולים עוד להטיל ספק. ובכן, אני מראה שהנקודה שבה האדון דיקרט הנכבד עצר, היא מוקדמת מדי. ניתן להטיל ספק גם בנקודה זו.

אבל -

גם אם מחשבות נחשבות מעצמן - או אז אני עצמי היא המחשבה. שכן אחרת, מה פשר תחושת החשיבה ? מי חש בה ?

kod kod

New member
האם אתה תוען שאלוהים קיים מעצמו

והיה קיים מתמיד, זה מה שהדת טוענת ואני מנגד טוען שהחומר והאנרגיה היו קיימים תמיד, אז איך אתה יכול לשלול אותי ?

ehudt

New member
עוד תשובה

ב. המדע לא מנסה להוכיח שאין אל, ואין לו עניין בכך. המדע מנסה להסביר את העולם, ללא שימוש במלים כמו "אלהים", "נס", "מזל" וכולי. המדע מנסה להסביר את העולם כמשהו עצמאי ובלתי תלוי. אין קשר אמיתי בין המדע לבין שלילת קיומו של אל. מצד שני, לפעמים המדע סותר דתות שונות כאשר הוא מסביר בצורה בלתי תלויה תופעות שנחשבו כמעשה האל בדת מסוימת (למשל מזג אויר). ג. אם מהעובדה שאתה קיים אתה מסיק בקלות שיש אלהים, ושהוא משקף את מה שכתוב בספר התורה היהודי, אני בהחלט שונה ממך, ולא רואה את הקשר הישיר - לא לאל, ובטח לא לאל המתואר במיתולוגיה היהודית.

L7

New member
יובלי, עזוב הוכחות מוחלטות וודאות

מוחלטת אין דבר כזה. אינך יכול אף לאמר בכנות שאתה קיים. יכול להיות שאתה הרהור בתצורה שאינך יכול לדמיין אפילו. וגם תצורה שכזו - הרבה יותר ברורה מהאלוהים המוזר והבלתי הגיוני שלך שאין לו שום תכונה פיזיקלית שאפשר למדוד.

למעלה