אתאיזים זאת אמונה?

Governor

New member
אכן אנו רואים אותה מציאות. ההתחרדות

שלך היא אם כן פרי צרך נפשי. אם ההתחרדות עזרה לך להתמודד ולתפקד - מי אני שאתווכח עם הצלחה. ההתמודדות שלי עם המציאות היא ע"י שאיפה ללמוד מפרי עבודת קהילית המחקר. `אני שולט על המחשבות שלי` נו, מה הרבותא? גם אני שולט. אני מבין שאחרי שהובסת בוכוחים על עניני-טבע ו`הוכחות` `לוגיות`, עברת לעניני מוסר (אשר לאמיתו של דבר אין להם קשר עם אמונה), ומשערני שנגיע גם לסטטיסטיקות פשיעה. אם זה יקרה אפרוש לפניך את ארכיון הפשיעה החרדית המזעזע שברשותי. אני מבקש להפנותך אל ארבעה עקרי הרמ"ג. אני מבין שאמצת אותם... 0284392000

L7

New member
אתאזם חלש\חזק או עבודת אלילים?

מה האפשרויות הנוספות?

ehudt

New member
אתאיזם חלש וחזק

אתאיזם חלש הוא חוסר אמונה באל. זאת אומרת, אני בתור אתאיסט חלש מתעלם לחלוטין מקיומו של אל, כאילו מעולם לא שמעתי על הרעיון הזה. אפילו אם קיין אל לא מעניין אותי. אתאיסט חזק הוא אחד שמאמין בתקיפות שאל כלשהו אינו קיים. והעובדה שזה מוגדר כאתאיזם "חלש" ו"חזק" לא אומרת שאתאיסט "חלש" הוא חלש בצורה כלשהי, או שאתאיסט "חזק" הוא חזק בצורה כלשהי, אלה פשוט שתי הגדרות לסוגים שונים של אתאיזם.

Dark Muse

New member
בידיוק להפך...

אתאיזים זאת אמונה של ממש באי קיומו של אלוהים "אתאיזם הוא תפיסת עולם ששוללת לחלוטין את מציאותן של אלוהות או של אלוהויות כלשהן, ושלילה זו יכולה להיות של ישויות ספציפיות (כמו האלוהות היהודית-הנוצרית-מוסלמית) או של כל אלוהות שהיא. מקובל להבחין בין וריאציות של אתאיזם: האתאיזם החלש שניתן להגדירו כסקפטיסיזם, דהיינו חוסר אמונה בקיום האלוהים, והאתאיזם החזק שהוא אמונה של ממש באי-קיומו של האלוהים. יש, כמובן, הבדל ברור מאוד בין חוסר אמונה לאמונה בחוסר..." אלו הגדרות די בסיסיות מאחר ואני רואה את עצמי איפשהו באמצע... (או אולי אני עדין לא יודע איפה מקומי בכלל)

רון סי

New member
שום להפך

גוברנור צודק. אתאיזם זו השקפת עולם תגובתית שמביעה דעה על השקפת עולם אחרת, זו שטוענת שיש אלוהים. לאתיאיזם אין קיום בפני עצמו, בניגוד לתאיזם. האתיאיזם מקשיב למשהו שנאמר (דהיינו לאמירה "יש אלוהים") ומגיב לה בטענה: אין! אתאיזם איננו אמונה משום סוג. הוא אי-אמונה, דהיינו החוסר שלה. חוסרו של משהו איננו סוג קיום שלו.

Dark Muse

New member
נווו זה אתאיזים חלש לפי מה

שכתוב בלינק שצירפתי אז אם ככה מה הוא אמונה של ממש בחוסר אלוהים (יש הבדל בין חוסר אמונה לאמונה בחסר) אפשר להגיד שאתאיסט שואל שאלות , תגובתית כמו שאמרת אבל מה בנוגע לבן אדם שמאמין שאלוהים לא קיים? זה הרבה יותר חזק מאחד שלא מאמין שיש אלוהים

רון סי

New member
אתיאיזם "חלש"

הוא אולי האמירה: "לא הוכחתם שיש אלוהים, אבל אולי בכל זאת יש, למרות שלא נפעל על פי אפשרות זו". ה"חזק" הוא האמירה: "לא הוכחתם שיש אלוהים, ועכשיו תפסיקו לזיין את השכל". כלומר, החלש נותן סיכוי שאפשר להוכיח, והחזק לא מעונין בהמשך דיון.

Dark Muse

New member
אז אני מניח שאני חזק ../images/Emo4.gif

אני לא ממש חושב (מאמין) שמישהו יכול להוכיח לי את אלוהים אבל נו טוב

רון סי

New member
בהחלט

לסרב לבזבז זמן כל דיוני סרק הוא מעשה רציונלי מאין כמוהו, והתנאי למעשה לכל התקדמות של המחשבה האנושית, שהרי אם נתקע בלי גבול בנושאים חסרי תוחלת נבזבז עליהם את כל משאבי החשיבה האנושיים.

יובל199

New member
זה לא האתאיזם החזק!!

האתאיזם החזק גורס שאלוקים אינו קיים נקודה. האם נראה לך שניתן בצורה רציונלית לקבוע דבר שלא מסתמך על שום חוק מתמטי???

neko

New member
האם נראה לך שניתן בצורה רציונלית

לקבוע למשל שאלוהים קיים? האתאיזם הוא הצד השני של מטבע הדת - אתם אומרים יש, אז אנחנו אומרים אין. רק הקביעה חסרת הפשרות שלכם שאלוהים קיים גורמת לתגובה חסרת פשרות שפוסלת את קיום האל. זה כמו שאדם א' אומר "כדורגל זה אדיר, כדורגל זה נפלא, כדורגל זה הדבר הכי חשוב בעולם", ואדם ב' עונה "תשתוק כבר, כדורגל זה סתם ג'יפה". זה לא שאדם ב' באמת חושב כך, ובעצם אין לו דעה לגבי כדורגל - פשוט לא אכפת לו. הוא נאלץ להביע דעה מנוגדת לשל אדם א' מסיבות פסיכולוגיות וסוציולוגיות (שאחרת נוצר מצב שאדם א' "ניצח" מכיוון שעמד מול ניטרליות).

יובל199

New member
הגדרתך לאתאיסט חזק:

"זה לא שאדם ב' באמת חושב כך...הוא נאלץ להביע דעה מנוגדת לשל אדם א' מסיבות פסיכולוגיות וסוציולוגיות" הבנתי.

neko

New member
לא הגדרתי אתאיסט חזק, נתתי הסבר

פסיכולוגי לתופעת האתאיזם שמנוגד להגיון. ד"א - המילה אתאיזם משמעותה המילולית "חסר דת", וייתכן בהחלט שאדם יאמין בקיום כח עליון מודע, אך יהיה נטול-דת. במקרה כזה, הגיוני יותר לשייכו לאתאיזם מאשר לדת א' ב' או ש'.

neko

New member
נ.ב: תראה מי שמדבר, אתה מייצג דת

שחצי מהמצוות שבה נועדו לעשות "דפקא" לעמים\דתות אחרים.

יובל199

New member
אתה סוטה מהנושא - אשאל שוב

האם נראה לך שניתן בצורה רציונלית לקבוע דבר שלא מסתמך על שום חוק מתמטי??? כגון אלוקים לא קיים?

ehudt

New member
או לקבוע אם אלהים קיים?

אמפירית, כן. משום שאין שום עדות אמפירית לאלהים, אנו מסיקים שהוא לא קיים.

יובל199

New member
לי יש עדות אמפירית

וכן לכל חוזר בתשובה שרוצה בקרבתו. אם כך הוא קיים?

יובל199

New member
שקוראים לי דברים הנוגדים את

חוקי הסטטיסטיקה המוכרים לי היטב. שאיכות החיים שלי משתפרת בכמה רמות. שאני מבין הרבה דברים (בייחוד בנפש האדם) שללא אמונה בקיום נשמה לא הייתי יכול להבין ולצפות מדוע אדם מתנהג בצורה X או Y וכו וכו

למעלה