אתאיזים זאת אמונה?

יובל199

New member
יפה

עכשיו אשאל אותך שאלה כזו. האם אתה שולט על מחשבותיך או שהם שולטות עליך?

ehudt

New member
אני מצטער, זה לא רלוונטי!

אין רלוונטיות לשאלת הבחירה החפשית בשאלת קיום אל. זה לא משנה אם הוא בוחר בעצמו או שהבחירה נעשית ע"י מנגנון כימי שאין לו שליטה עליו, בכל מקרה זה לא מוביל אותנו לקיום אל.

ehudt

New member
אמרתי לך שזה לא משנה

אני לא יודע אם יש בחירה חפשית או לא, וגם אתה לא (אפילו שאתה יכול תמיד לצטט לי "הכל בידי שמיים, חוץ מיראת שמיים" - אבל זה לא משכנע אותי כי אין לזה תוקף אמיתי). העניין של בחירה חפשית לא קשור למציאות של אל או לאי מציאותו, לכן אין טעם שתמשיך בקו הזה

יובל199

New member
בטח שיש קשר

לא תתכן בחירה חופשית ללא חופש לבחור. חופש זה יכול להנתן אך ורק ע"י שילוב נשמה עם גוף - רוח עם חומר. אשאל אותך שאלה: אדם רצח אדם אחר. הוא עשה זאת בדעה צלולה והיתה לו אפשרות לנהוג אחרת (סביר להניח שרוב האנשים היו נוהגים אחרת). אנחנו יודעים באופן ודאי שהוא לא ירצח שוב - כי הוא נותן את המילה שלו. ואנחנו יודעים שהוא יעדיף למות ולא להפר את מילתו. האם עלינו להעניש אותו בכלל? ואם כן למה?

ehudt

New member
קודם כל, אנחנו מענישים על מה שעשה

ולא על מה שעלול לעשות, כי כך עובד החוק. כך גם אנשים שירצו לרצוח אחריו ישקלו את האפשרות שוב כשיראו מה העונש של הראשון. "חופש זה יכול להנתן אך ורק ע"י שילוב נשמה עם גוף - רוח עם חומר" א. הגדר "רוח" ב. מניין לך שבחירה חפשית יכולה להתקיים רק במצב שתיארת?

יובל199

New member
אקשה עליך קצת

אף אחד מהציבור לא יודע שהוא רצח (הוא אפילו מפקד המשטרה) אז למה להעניש אותו בכלל? א. רוח - מה שאינו חומר וחלק מהאדם (כגון תודעה) ב. כי אני לא רואה שום דברך אחרת - יש לך הצעה?

ehudt

New member
אם אף אחד לא יודע שהוא רצח

אז אף אחד לא תופס אותו. אם נאמר שרק מי שתפס אותו יודע וידע על כך אז ניתן לומר שמענישים אותו כי זה החוק, ואם רוצים שחוק ישמר כראוי, צריך לאכוף אותו בעקביות. א. מניין לך שקיים משהו שאינו חומר? אין משהו שנוגד את האפשרות שהתודעה היא תהליך כימי במוח. ב. זה שאתה לא רואה דרך אחרת לא אומר שדווקא "ישות עליונה נתנה לנו חופש בחירה" יפתור את זה. כי אז מי נתן לישות העליונה יותר את חופש הבחירה?

יובל199

New member
אז ככה

א. מניין לך שקיים חומר - זה הרי רק אנרגיה בצורה אחרת.... ומה זה בכלל אנרגיה? אין הוכחה התודעה היא תהליך כימי במוח!!! ב. מי אמר שיש לה חופש בחירה?

ehudt

New member
תשובות פשוטות

א. אני לא יודע, אבל להגיד שזה "אלהים" או משהו כזה זה סתם להתחמק מלחקור את זה. חוץ מזה, זה שאני לא יודע לא אומר שאלפי פיזיקאים ברחבי העולם לא יודעים את זה. ב. מי אמר שיש לה חופש בחירה?? אתה אומר שלאלהים אין חופש בחירה? טוב.. זה מסבך את כל העניין. אם אין לה חופש בחירה, אבל לנו יש, זה אומר שלא משנה מה אנחנו נעשה, אלהים יעשה את מה שתוכנן לו מראש (כי אין לו חופש בחירה), ואז כל העניין של שכר ועונש מתבטל, ואלהים יעשה לכל אדם מה שנקבע לו ללא קשר אם אותו אדם יחליט לעשות מעשים טובים או לא.

יובל199

New member
תשובות לתשובות

א. אי אפשר לחקור את זה. וכן הם כולם טועים. ב. לפי דעתך - אין חופש בחירה??

ehudt

New member
אתה משהו משהו

א. איזה טיעון חזק. אני בטוח שכתבת ספר כדי לקבוע את שתי הקביעות חסרות השחר האלה. ב. תענה לעניין. בהודעתי הקודמת דיברתי על חופש הבחירה של אלהים, כי אתה העלת את הנושא הודעה אחת קודם לכן. בבקשה אל תסיט מהנושא.

L7

New member
חשוב מה הדת תורמת לעובד האלילים

הממוצע ולכהני הדת . זאת ההוכחה. אילו היתה הדת חסרת תועלת לחלוטין , ניתן היה לחשוד שאולי לא הומצאה.

Governor

New member
`האם אתה שולט על מחשבותיך או שהם

שולטות עליך?` מה הקשר? שאלת כיצד אני מגדיר את עצמי ועניתי כי בבחני את טענות המאמינים תוך בדיקת עולם המציאות הסובב אותי - איני מוצא בסיס או אינדיקציה לנכונות טענותיהם... 0284392000

יובל199

New member
אז ככה

היות ואני רואה ומבין את אותו עולם שאתה רואה ומבין. היות ואני הייתי אתאיסט וחילוני. כנראה אתה קצת בן אדם מוגבל ופשוט לא מסוגל לקלוט שיש לך נשמה למשל. לא נותר לי אלא להצטער עליך... וכן - אני שולט על המחשבות שלי.

למעלה