אתאיזים זאת אמונה?

Dark Muse

New member
אתאיזים זאת אמונה?

חשבתי שאתאיזים זה אדם שאין לו אמונה בכלל...

vizini

New member
אתאיזם זו אמונה בדיוק כמו שהידיעה

שמחר תזרח השמש היא אמונה. שתיהן מתבססות על אותם דברים בדיוק.

Dark Muse

New member
אילו דברים?

אתאיזם זאת אמונה בחוסר כוח עליון מה זה קשור לשמש?
בקישור ששמתי למעלה רשום שם בידיוק זה ממש קישור מעניין, תקרא :)

Governor

New member
אתאיזם _אינו_ אמונה באי-קיום בורא,

אלא _אי-אמונה_ (disbelief) בקיום בורא... 0284392000

יובל199

New member
כלומר אתה מסוג האתאיסטים החלשים

ואני מצטט "ו"אתאיזם חלש" או "אתאיזם רך" לאלו שרק אינם מאמינים, אך אינם מכחישים את אפשרות קיומה של אלוהות, להבדיל מאלו המגדירים עצמם אתאיסטים חזקים" כלומר - אניך מכחיש את אפשרות קיומו של אלוקים. כלומר - המשפט "אין אלוקים" לא יכול להאמר על ידך...

Dark Muse

New member
אני רואה את עצמי באמצע

ואני חושב שרב האתאיזים נוטה לחולשה ולחוזקה הרי אם תשאל אותי "אתה מאמין באלוהים?" אני יגיד לך שלא זאת אומרת חוסר אמונה ואם תשאל אותי "על ידי מה נוצר העולם?" אני יגיד לך "אני מאמין שזה לא על ידי אלוהים כי הוא לא קיים" זאת כבר אמונה שאלוהים לא קיים... לכן זה קצת סותר אחד את השני וזה מסובך להגדיר ככה...

יובל199

New member
אתה כנראה אתאיסט חזק ועכשיו אתה

מבין את ההגדרה - מאמין שאלוקים לא קיים.

רון סי

New member
אין שום סתירה בדבריך

כשאתה אומר "אלוהים לא קיים" אינך מביע שום אמונה. מצב של אי-קיום הוא ברירת המחדל. יש אינסוף דברים שלא קיימים, ורק מספר סופי של דברים שכן. כשמדברים על קיומו של משהו, זה שטוען לקיום צריך להוכיח זאת. אם לא הוכיח - המשהו לא קיים. לכן להגיד "אלוהים לא קיים" זה בעצם להגיד "אלה שטוענים שאלוהים קיים לא הוכיחו זאת". לכן אין שום קשר בין ההצהרה הזו לאיזו אמונה שהיא. הצהרה זו היא שלילתה של אמונה. היא אומרת שהאמונה באלוהים אין לה על מה להתבסס.

Dark Muse

New member
אממ so be it...

נראה לי שהבנתי את הכוונה.... אולי הוא התכוון שלא מאמין באלוהים זאת אומרת שאפשר להאמין בכוח עליון אחר לעומת מאמין שאין אלוהים זה אומר שאין בכלל כוח עליון כלשהו... אולי משהו כזה?
למרות שעדין זה אומר שאמונה שאין אלוהים זאת עדין אמונה...

רון סי

New member
להאמין אפשר רק בקיומו של משהו

מה זה להאמין שאין משהו? האם אתה מאמין שאין דרקונים יורקי אש שעפים בשמי ת"א? אני מניח שאתה אינך מאמין שהם אינם, אלא שאתה לא מאמין שהם ישנם. כלומר, אם מישהו אומר לך שהם ישנם, אתה מגיב ואומר שלא נראה לך בכלל. באותו אופן ניתן לשאול את דעתך על אינסוף דברים. האם אתה מאמין שאין חלדורים? שאין לוחינמעטארף? וכולי וכולי, תיקתוקים חסרי פשר בלי סוף. ברור שאתה לא מאמין שהם אינם, אלא אתה לא-מאמין שהם ישנם. אתה לא-עושה פעולה של אמונה.

יובל199

New member
קישקוש

א. אני למשל לא מאמין שיש דרקונים יורקי אש בלתי נראים שעפים בשמי ת"א אבל זה לא עושה את זה לא נכון. אני לא יכול לומר בודאות מוחלטת שאין כאלה! ב. אלוקים הוא סיבת כל הסיבות. מה שצריך להוכיח הוא הייקום יכול להתקיים ללא צורך בדבר חיצוני מה שלא הוכח באופן מוחלט וכנראה גם לא יוכח. (תיאורית היקומים המקבילים למשל היא התמקות ולא הוכחה חד משמעית) ג. היות וכל העולם הוא בעצם נקלט בחושי ע"י מתווכים אין אני יכול לומר בכנות פילוסופית שהוא בכלל קיים ולא חלום שלי שמסתיים עם המוות. מה שכן אני יכול לומר בכנות זה שאני קיים!!! וזה מושכל ראשון והכרחי. מכאן (אם האדם מפעיל את הראש קצת ומתאמץ ומוסיף לזה קצת כנות) הדרך לקיומו של אלוקים די סלולה - וזה אף הוכחה יותר חזקה מעצם חוקי הטבע שהרי כמו שאמרתי לא ניתן להוכיח שאנחנו לא בחלום...

רון סי

New member
אתה לא-מאמין שיש דרקונים

או שאתה מאמין שאין דרקונים? יש הבדל עצום בין שתי הגישות! בגישה הראשונה אתה לא מבצע שום פעולה. אתה לא-עושה משהו. נאמר שטענו בפניך שיש דרקונים, אבל לא הוכיחו. אתה אומר: טוב, אם כך, אני לא השתכנעתי, ואני לא-מחזיק בדעה שיש דרקונים. בגישה השניה אתה עושה מאמץ מודע, פעולה חיובית, שבמסגרתה ניתחת היטב את שאלת הדרקונים, חשבת על אפשרות קיומם ואי-קיומם, והגעת לאחר מאמץ רב למסקנה שהם אינם קיימים. צריך להוכיח שהיקום יכול להתקיים ללא צורך בדבר חיצוני: למה צריך להוכיח את זה? האם קיומו של גורם חיצוני לקיומם של דברים הוא הכרח מוכח? אתה קיים בוודאות: האומנם? איך הגעת למסקנה מוזרה זו? אולי גם אתה אינך קיים? אתה יכול לתאר בפנינו את התהליך? הוכחת קיום אלוהים בדרך חזרה מהטלת הספק השיטתית: אני מודיע מראש לכל מי שרוצה להפעיל את הראש ולהוסיף כנות כהמלצת ידידנו יובל, שהדרך חזרה כוללת כמה קפיצות פילוסופיות נחשוניות, ואיננה כלל וכלל רציפה ואלגנטית. המעבר בין השלבים איננו ברור מאליו, ו"הוכחה" לקיום אלוהים זו היא בלתי משכנעת בעליל, כמסתבר מהעובדה שאף שהיא קיימת כמה מאות שנים, מעטים שוכנעו ממנה למעשה...

יובל199

New member
אז ככה

א. כלומר... אתה לא אומר שאלוקים לא קיים אלא אתה אומר שלא השתכנעת בקיומו. נכון? ב. את המשפט "אני חושב משמע אני קיים" עדיין לא הצליחו לשבור. מעבר לכך כל קיום אחר הוא ספקולטיבי.

רון סי

New member
אני אומר שאלוהים לא קיים

כמו עוד אינסוף דברים שלא קיימים. מי שטוען שאלוהים קיים, מוזמן להוכיח את קיומו, כמו מי שאומר שיש דרקונים בשמי ת"א מוזמן להוכיח זאת. אני חושב משמע אני קיים: הרי לך הפרכה פשוטה: הקביעה "אני חושב" מביעה את הדעה שמחשבות נחשבות ע"י משהו, איזה "אני". אבל מחשבות יכולות להיות גם קיימות בפני עצמן, ללא מישהו שחושב אותן. לכן מוכרחים, בתהליך הטלת-הספק השיטתי, להטיל ספק גם בכך שיש מישהו שחושב את כל המחשבות האלה. מכאן שגם קיומו של "אני" איננו בלתי מוטל בספק.

יובל199

New member
אז אתה טוען שהיקום נוצר מעצמו?

אתה טוען שאין דין ואין דיין? נראה לי שאתה רוצה פשוט להצדיק את עצמך ולהגיש חופשי וזה גורם לך לחשוב כך. אתה טוען - מחשבות יכולות להתקקים בפני עצמן ---> תוכיח!!!

Dark Muse

New member
זה משנה בכלל?

בוא נגיד והיקום נוצר מהתפצצות או שאלוהים ברא את היקום בשני המקרים זה לא משנה את העובדה שאני חי כמו שאני חי

למעלה