אפשר כמה שאלות תם?

TikvaBonneh

New member
זה ויתור סודיות המאפשר להעביר מידע לביטוח

לאומי, זה לא מאפשר לביטוח לאומי להעביר את המידע הרפואי שהוא קיבל הלאה.

dina199

New member
לכן קובעים רק שני גורמים

שמותר להם להעביר מידע ביניהם בלבד, ולא לשום גורם אחר.

TikvaBonneh

New member
חס וחלילה, בטח שלא.

ביטוח יכול לסרב לקבל מבוטחים חדשים, הוא לא יכול לזרוק מישהו שכבר שילם לו פרמיה. זו המהות של ביטוח.

הי

אני שמחה לראות אותך כאן... זה גורם לי להרגיש יותר בבית...
אני אוהבת את המשפט שלך "להיות אוטיסט זה לא להיות מאחורי הרוב, זה להיות שונה ממנו, לכן אוטיסט שיתקדם ויתפתח ישאר אוטיסט ששיכלל את עצמו בדרכו האוטיסטית"
אני מבינה את השונות ואני מבינה את זה שפשוט יש אנשים שמפתחים מיומנויות חברתיות תקשורתיות כאלה ואחרות שעוזרות להם להתמודד עם החיים אבל הם עדיין בתוך הספקטרום. אני רוצה לדעת את הקשיים שמערימה החברה שלנו על מי שהוגדר על הספקטרום.

dina199

New member
החברה מערימה את הסטיגמה.

בגלל הסטיגמה ההורים פוחדת ללכת לאיבחונים.
ואת שואלת את השאלות כאן בדיוק בגלל הסטיגמה הזאת
.
ברגע שאנשים מצליחים להתגבר על הסטיגמה(זה מגיע הרבה פעמים כשמגיעים ממש התחתית ואז הסטיגמה כבר לא מפחידה) -
אז גם הפחדים נגמרים.

schlomitsmile

Member
מנהל
החברה והמערכות קשורות זו לזו, אבל זה לא היינו-הך

בקישורים שהבאתי קודם אפשר לראות גם קומץ מהקשיים שהחברה מערימה, לגבי מערכות- כמו שנכתב כאן: איבחון הוא מסמך שחלה עליו סודיות. אם לבנאדם אין סיבה להראות אותו, הוא לא יראה אותו.
בעלי למשל עבר "חצי איבחון": לא קיבל "נייר" כי אין לו צורך בזה,
רק איבחון בע"פ.
הוא אובחן בגיל 40, זה לא המקרה לגביו שאלת של איבחון בילדות, ועדיין- אם אין לבנאדם סיבה להראות את האיבחון,
אף אחד לא חיב לדעת שהוא אובחן.
בטל"א לא מעביר מידע לצבא או כל גוף אחר.

אני חושבת שאולי

האבחון בגיל מאוחר פחות חשוב הנייר אבל בגיל קטן זה חשוב בשביל גיבוי של מערכת החינוך והבריאות בטיפול

TikvaBonneh

New member
הבן שלי בן 18, האיבחון עדיין חשוב

זה מאפשר לו לימודים עד גיל 21 במערכת החינוך,ובהמשך תמיכה בדיור, תעסוקה ולימודים.

dina199

New member
לא בדיוק.

ייתכן שיש דברים בירוקטיים שעוזרים אפילו בגיל הזה (או אולייעזרו בעתיד עם חקיקה מתאימה).
אבל העיקר זו ההרגשה אישית.
מי שעבר חיים שלמים בלי איבחון, עבר אותם קשה מאוד. קשה מאוד לחיות עם כל מני קשיים שאף אחד לא יודע לפרש אותם (במקרה הטוב) או שמפרשים אותם בצורה הכי חמורה שיש (במקרה הרע) . ורק אחרי האיבחון מתברר כמה הפרשנויות היו לא נכונות.
אצל הבן זה היה 14 שנה. אצל אחי זה קורה עד היום (הוא לא מאובחן ולא מודע).
אז לקבל תשובה שמסבירה הכל זה דבר גדול מאוד וחשוב מאוד.

TikvaBonneh

New member
אני לא מכירה את בעלה

יש לי גיס לא מאובחן בן 57. הלוואי שהוא היה עובר איבחון, אפילו עכשיו, זה היה מאוד עוזר.
קודם כל, לזהות האישית שלו.
אני רואה את זה אצל בן ה-18 שלי. הוא רואה עצמו כחלק מקבוצת מיעוט.
להשתייכות לספקטרום האוטיסטי, כמו לכל השתייכות לקבוצת מיעוט, יש מימד פוליטי.
הוא הולך כל שנה לחגוג את יום האוטיסט - זה כמו מצעד הגאווה, רק בלי הומואים.

וגם מבחינה מעשית, למשל, הגיס שלי לא יכול למצוא עבודה בעצמו, הוא היה מפיק תועלת רבה מהתמיכה שהרווחה מציעה בנושא תעסוקה.

אין לי הרבה ידע בנושא

אני מכירה לא מעט מבוגרים שלדעתי היה צריך לאבחן אותם אבל כשאני חושבת על זה אני לא יודעת מה האבחון בעצם היה עוזר...

TikvaBonneh

New member
לא מכירה אותם, אז אני לא יודעת לענות לך.

הגיס שלי לא עבד אף פעם, לא הקים משפחה, ואין לו חברים. אני חושבת שהאיבחון היה יכול לעזור בכל הדברים האלו.

TikvaBonneh

New member
לא, אי אפשר לעזור בלי האיבחון

בנושא של שיקום תעסוקתי, חייבים להיות מחוץ לארון. עובדים במקום שמוכן לקבל אנשים עם צרכים מיוחדים, ובהתחלה יש גם ליווי.
בלימודים גם יש תמיכה. במכללת אריאל מצמידים חונכים לסטודנטים המאובחנים. בבר אילן יש תכנית לימודים מיוחדת לסטודנטים בספקטרום.

dina199

New member
הכי טוב לא להתייחס לאבחנה כ'תווית'

אבחנה נותנת את השם האמיתי לכל מה שיש לבן אדם: גם הדברים החלשים וגם החזקים (שהרבה פעמים לא מקבלים הערכה מספקת).
והרבה פעמים טיפול בתסמינים בלבד בלי לדעת מה המקור שלהם יכול לא לעזור במקרה הטוב וממש להזיק במקרה הגרוע.

dina199

New member
לא דוגמה ספציפית שלי אבל היו כמה וכמה

דיווחים בפורום. היו ילדים א"סים לא מאובחנים עם כל מני תגובות שנבעו מחוסר הבנה של הסביבה ונחשבו עם 'הפרעות התנהגות' . ואז שמו אותם בכיתות חינוך מיוחד של הפרעות התנהגות . ומה שקרה שם שמצבם רק החמיר . עד שלא קיבלו אבחנה ונכנסו למסגרות מתאימות כמו כיתת תקשורת או סייעת בכיתה רגילה או בית ספר לאוטיסטים. כנ"ל היו מקרים שילדים א"סים סבלו מחוסר הבנה (של המורים) והצקות (של ילדים) בכיתות לקויי למידה.
לדעתי אם תפתחי הודעה חדשה עם השאלה הזאת (כי השרשור הזה כבר ענק מדי) תקבלי הרבה תשובות.

למעלה