אני רק שאלה

yaakii

New member
לי יש רושם

שהתעלמת ממחצית מהדברים. לגבי מה שטרחת להתייחס- מבנים עתיקים- אני גם חושב שיש מבנים עתיקים יותר, אלא ש: 1. האם אותם מבנים גם "מוגנים" בהבטחה שביטולה יכול לערער דת שלה מיליוני מאמינים (לפחות עפ"י המסורת של דת כלשהי)? 2. האם אותם מבנים נמצאים בארץ אשר נכבשה ע"י צבאות כה רבים ואוייבים כה רבים וכל האזור של אותו מבנה נכבש והוא נשאר על תילו? הספרה 5- טענות בנוסח זה שמעתי לאין-ערוך. מעולם לא ראיתי ביסוס לנגד עיניי.

Cosmic Trigger

New member
אם אתה חושב

שנפילת הכותל תערער את הדת של המאמינים, אתה כנראה לא ממש מבין באנשים. כול הספקולציות האלו- הן בסך הכול פרשנויות. אם הכותל יחרב, פשוט יגידו שזאת היתה פרשנות לא נכונה. מה גם שדבר דומה קרה בעבר: אני זוכר שבשיעורי תנ"ך סיפרו לנו שאחרי שממלכת יהודה הדפה מצור זה או אחר על ירושליים, אנשים האמינו שהיא לעולם לא תחרב, מה שלא היה נכון. למה זה לא ערער את האמונה שלהם? הקולוסיאום ברומא נבנה בשנת 68 לספירה, ומאז העיר נבזזה 6 פעמים. הספרה 5- אם אתה מחפש לראות ביסוס לנגד עיניך, אני חושב שלא הבנתה את הרעיון. תנסה את זה- תחשוב על משהו, ואז תנסה לקשר את זה למספר 5 (אבל באמת תנסה, לא סתם). לא התיחסתי לשאר הדברים כי לדעתי הם מופרכים לגמרי. אם זה כול כך בוער לך, אני יכול להתיחס אליהם.

אייני

New member
לא רק מופרכים

חלקם פשוט סתם לא נכונים, כמו הקטע של נפילת הטילים על נתיבות, אבל שיהיה. בכל מקרה יקי, רציתי לשאול משהו, איך לעזאזל "אל"ף" שווה 1000? כאילו, סבבה, הבנתי שף' שווה ל800, אבל א' זה 1 ול' זה 30, לא? או שהתכוונת למשהו אחר לגמרי?XD אני אשמח להסבר:) הציטוט מהבלוג שלך כדי שיהיה לך קל: 3. כידוע לכל אות ערך מספרי. לרוב לא מודיעים לכך שבנתינת הערך הגימטרי יש להמשיך ולתת את הערך גם לאותיות הסופיות. לכן , ת"ף=400 , ך=500 , ם= 600, ן=700 ף=800, ץ=900 (יש לשים לב כי האותיות הסופיות מקבלות את הערך על פי סדר האותיות שאינן סופיות שמקבילות להן: כ, מ, נ, פ, צ) ו..הגענו שוב לאל"ף =1000 מעניין שאות הנקראת אל"ף שווה לאלף (1000)..

yaakii

New member
ץ' מסיימת את סיבוב האותיות

וערכה הוא 900. אם נמשיך בסיבוב הבא אל"ף תהיה 1000.

yaakii

New member
אני לא חושב כך.

נפילת הכותל היא לא דבר אפשרי. אתה מוזמן לשאול כל מקור רבני שהוא האם יש לו פרשנות אחרת למדרש שהובא המבטיח את עמידות הכותל. עם כל הכבוד לשיעורי התנ"ך שלך-אין לי מושג מי היה המורה ועל מה הוא/היא ביסס/ה את דבריו/ה, אם בכלל. הקולוסאום- 1. אתה מסכים איתי שיש הבדל בין "בזיזה" ל"כיבוש". רומא נבזזה אולי, אך ירושלים נכבשה והוחרבה. 2. אתה מסכים איתי שיש הבדל בין 6 פעמים ל16 פעמים.*** 3. אתה מסכים איתי שיש הבדל בין עמידת מבנה במדינה כמו איטליה ששוכנת לה במבטחים, לבין עמידת הכותל המערבי שנמצא במדינה המוקפת במדינות עויינות עשרות שנים. 4. אתה מסכים איתי שיש הבדל בין מבנה שדת מכריזה עליו כמבנה שלא ייפול לעולם ובכך קוראת לכל אוייביה להשמידו, לבין מבנה שלא שייך לדת מסויימת. הספרה 5- כן, אז אפשר לקשר כל דבר לספרה חמש. לא הבנתי לאתן אתה חותר. זה לא בוער לי כלל, אבל מן הראוי שאם אתה מתייחס לחלק מהדברים תסביר מדוע אינך מתייחס לשאר. "מופרכים"-מן הראוי לנמק מדוע הם "מופרכים" לדעתך. האם הדברים אליהם התייחסת לא "מופרכים"? ***כיבושי ירושלים: 70 לספירה - טיטוס מחריב את ירושלים ואת בית המקדש. 135 לספירה – אדריאנוס חורש את ירושלים ובונה עליה את "איליה קפיטולינה". 324 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הביזנטים. 614 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הפרסים. 628 לספירה – ירושלים נכבשת מחדש על ידי הביזנטים. 638 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי המוסלמים, הכליף עומר מפנה את מקום הר הבית. 720 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי "אביסייד" המוסלמי. 747 לספירה – רעידת אדמה בירושלים גורמת להרס רב. 1000 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי המוסלמים (פאטמיים). 1070 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי התורכים (סלג`וקים). 1098 לספירה – ירושלים נכבשת מחדש על ידי המוסלמים (פאטמיים). 1099 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הצלבנים. 1187 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי צאלח א-דין. 1229 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי פרידריך ה-2. 1244 לספירה – ירושלים נכבשת ונחרבת על ידי המונגולים. 1299 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי גזאן המונגולי. 1516 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי התורכים. 1917 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הבריטים. 1948 לספירה - חיילי הלגיון הערבי שכבשו את העיר העתיקה במלחמת תש"ח, הרסו והחריבו בזדון את כל בתי הכנסיות ובתי המדרשות ברובע היהודי, אך גם הם לא העזו לפגוע בכותל המערבי או באבניו.

Cosmic Trigger

New member
...

הנה. "הינצלותה של ירושלים ממלך אשור, בזמן שכל שאר ערי הארץ נחרבו, חיזקה את התחושה העממית שעודד ישעיהו שהאל מגן על ירושלים ועל מקדשו ולא ייתן להם להיפגע." 1. אם כבר, ביזה היא אירועה אלים יותר מכיבוש. במאלך ביזה מתרכזים באלימות, הרס ו...ביזה. במאלך כיבוש אתה לא הורס בכוונה מבנים בעיר. 2. לא ממש. 6, 16, זה באמת כול כך משנה? 3. אם זה מה שאתה אומר, כנראה שאתה לא מכיר את האיסטוריה של איטליה. 4. לא. אתה אומר את זה כך כאילו כול העולם רוצה להשמיד את הדת היהודית. למה שיחריבו את הכותל? הכותל הוא אתר קדוש גם למוסלמים, והצלבנים לא החריבו אפילו את אל-אקצה. חוק החמישיות הוא בדיוק כמו כול הגמטריה והאל"ף והאלף. הוא מראה שאם אתה ממש רוצה למצוא משהו, את תמצא אותו גם אם הוא לא שם.

yaakii

New member
לא הבנתי מה הקשר שלהקטע המצוטט

והקישור. 1. בכיבוש הורסים מבנים רבים שמראים על ההשתלטות. הורסים חומות ומבנים שבהם משתמש הצבא הנכבש ללחימה. 2. לא כל-כך. אבל עוד קצת ועוד קצת תמחבר. 3. אני מדבר על השנים האחרונות. בהן ישנם כלי נשק ואמצעים שיכולים להשמיד גם מבנים עצומים בתוך שניות. 4. לא כל העולם, אבל בהחלט מספיק מדינות שמקיפות אותנו. לגבי הקדושה של הכותל לאסלאם: הם הכריזו עליה רק בשנים האחרונות, מטעמים פוליטיים. אין לכך ראיות בתורתם. חמש-שוב-כמה שלא תרצה: לא תמצא עוד שפה שחלים בה כל-כך הרבה חוקויות שכאלה. כמו-כן כל ערך גימטרי אחר שתבחר.

oferzak

New member
אתה מודע לזה שהכותל המערבי

קדוש גם למוסלמים? אין להם שום סיבה להרוס אותו הוא חלק מהמורשת של על מוחמד שם מוחמד עלה עם סוסו לשמיים

yaakii

New member
אז להם לא,

אבל לערבים שאינם מוסלמים, למדינות עויינות אחרות- יש.

yaakii

New member
אני לא מכיר, אבל יש

"ברובן המכריע של מדינות ערב שלטת דת האיסלם" [ויקיפדיה, ערך ארצות ערב] משמע שיש כאלה שלא.

oferzak

New member
תראה הטענה שלך אנכרוניסטית

אתה מניח שמה שעניין את הערבים היה להשמיד את הדת היהודית (כאשר למעשה המוסלמים כיבדו לאורך כל ההיסטוריה את הדת היהודית) ושוב הקיר הוא חלק מהמסורת שלהם ואין להם סיבה להרוס אותו. אתה מניח שיש משמעות לערבים של היום ולמדינות שלהם (כאשר מדינות הלאום הערביות הומצאו על ידי האימפריה הבריטית והצרפתית באמצע המאה) אז בוא אחדש לך - העותמאנים בנו את חומות ירושלים, אמנם הצלבנים הפכו את הר הבית למזבלה אבל אף אחד לא חשב להרוס איזשהו קיר לא חשוב שלאף אחד לא היה אכפת ממנו יותר מדי. התיאולוגיה הנוצרית אומרת לדכא את היהודים כלכלית וחברתית לא להשמיד אותם ולא לפגוע להם בדת. ישבו כאן מעט מאוד יהודים בתקופת ימיה"ב. העליה היהודית התחדשה במאה ה19 וביתר שאת עם עליית הציונות, וגם אז לא ישבו הרבה מאוד בירושלים. הישוב הישן בירושלים לא מנה יותר מדי אנשים ובאופן כללי לא הפריע לאף אחד. במאה ה19 אנחנו מדברים על 5000 איש בארבע ערים ובסוף המאה ה19 מדובר ב25000.

yaakii

New member
אוי, שתוק.

לא הנחתי את זה. לא אמרתי את זה. אל תנכיס מילים לפה. הקיר הוא חלק מהמסורת של המוסלמים. הסכמתי עם זה למען הדיון. אוקיי, ו....? אני מניח שיש משמעות לערבים ולמדינות שלהם? מתי אמרתי דבר כזה? ירושלים נכבשה 16 פעמים: 70 לספירה - טיטוס מחריב את ירושלים ואת בית המקדש. 135 לספירה – אדריאנוס חורש את ירושלים ובונה עליה את "איליה קפיטולינה". 324 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הביזנטים. 614 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הפרסים. 628 לספירה – ירושלים נכבשת מחדש על ידי הביזנטים. 638 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי המוסלמים, הכליף עומר מפנה את מקום הר הבית. 720 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי "אביסייד" המוסלמי. 747 לספירה – רעידת אדמה בירושלים גורמת להרס רב. 1000 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי המוסלמים (פאטמיים). 1070 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי התורכים (סלג`וקים). 1098 לספירה – ירושלים נכבשת מחדש על ידי המוסלמים (פאטמיים). 1099 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הצלבנים. 1187 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי צאלח א-דין. 1229 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי פרידריך ה-2. 1244 לספירה – ירושלים נכבשת ונחרבת על ידי המונגולים. 1299 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי גזאן המונגולי. 1516 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי התורכים. 1917 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הבריטים. 1948 לספירה - חיילי הלגיון הערבי שכבשו את העיר העתיקה במלחמת תש"ח, הרסו והחריבו בזדון את כל בתי הכנסיות ובתי המדרשות ברובע היהודי, אך גם הם לא העזו לפגוע בכותל המערבי או באבניו. באף אחת מהן לא נפגע הכותל. כל ההיסטוריה שאתה "מחדש" לא שייכת לדיון בכהוא זה.

oferzak

New member
מכל הכיבושים כאן

אדריאנוס - לא כובש דבר. נשאלת השאלה האם למישהו היה אכפת מהקיר השולי והלא חשוב הזה שנקרא הכותל (הוא היה רק קיר תמך בהר הבית אפילו לא חלק מהמקדש עצמו גם אחרי ההרחבה של הורדוס, שכזכור - בנה את הקיר הזה.) ביזנטים - לא הורסים את הכותל הופכים את הר הבית למזבלה. לא כבשו את ירושלים. הביזנטים הם ההמשך של האימפריה הרומית. לא היתה מלחמה. שנת 324 היא שנת התנצרות האימפריה ביזנטיון הוקמה רק אח"כ. פרסים - למה שלעובדי אלילים יהיה אכפת מהכותל? כיבושים ב720,1000,1070,1098, 1187,1516 - מוסלמים. בריטים - לא הרסו כלום. 1948 - מוסלמים. נשארנו עם שני כיבושים צלבניים - פדריך ה2 ו1099 ועם שני כיבושים מונגולים. לא יודע מה היו הדעות התיאולוגיות של המונגולים. גם לא בטוח שהכותל היה רחבה כמו היום. אני לא זוכר מי בנה אותם בדיוק אבל היו בתים שהגיעו עד הכותל עצמו. את הרחבה בנתה מדינת ישראל. כלומר הכותל לא היה שונה בכלום מקירות אחרים בירושלים. בקיצור זה לא משהו בתור הוכחה.

Seigi

New member
אתייחס לכול נקודה בנפרד ברשותך

1. להזכירך גם קיימת הבטחה אלוהית ששושלת בית דוד תמלוך בירושלים שביהודה לנצח (ספר מלכים). בפועל הדיעה קיום היא שאחרי בניית בית המקדש השני (כביכול ביטוי לנבואת ירמיהו) השליטה עברה לידי הכהונה הגדולה ובית דוד לא המשיך לשלוט. כנ"ל מאוחר יותר, אחרי כיבוש הארץ מידי פרס על ידי בית תלמי (יוון) אין שום סימן להמשיך שושלת דוד. אז הנה, אתה הבעת טענה שהכתוב במקרא התגשם (הכותל המערבי לא ייפול לעולם) ואני טוען שהבטחה אלוהית נוספת שנכתבה במקרא לא התגשמה, ככה שלטיעון הזה אין כול תוקף שכן כנראה אלוהים לא מקיים את כול ההבטחות. 2. אתה לא יכול לחשוב אפילו על סיבה אחת הגיונית יותר מהתערבות אלוהית לגבי התועלת בשנת שמיטה? אולי זה הצטברות חנקן בקרקע שדרוש לצמחים? אולי זה הפסקה של עיבוד אינטנסיבי של השדות שמביא להרג של חרקים שמשמשים כמדבירים ביולוגיים ולתרכובות שונות? זה רק ניחוש, אבל נשמע קצת יותר הגיוני מהטענה שאלוהים עשה את זה ששקולה לטענה שגמדים חומקים בלילה בשנת השמיטה ומפזרים אבקת טוב. 3. יופי, אז קיים טקס דתי כלשהו. לא הבאת שום הוכחה לכך שהוא עובד באיזושהי צורה. 4. עכשיו אנחנו נכנסים לפסיכולוגיה של מנהיגי דת? מבחינתי הוא יכל לקחת ניחוש פרוע או שהוא באמת מאמין שיש לו כוחות אבל הם לא קיימים אצלו. בכול מקרה זה בכלל לא רלוונטי שכן גם אתה יכול להצהיר כול מה שאתה רוצה. 5. וואו,המילה אלף כוללת בתוכה אות אחת מכול קבוצת אותיות שציינת. האם לא ייתכן שמבחינה סטטיסטית יש סיכוי סביר שזה יקרה? או שיותר סביר להאמין שזו התערבות אלוהית? כול שאר הדוגמאות שלך הן חסרות קשר לאולהים. זה שהצלחת לגרום לכמה אותיות להסתדר איך שאתה רוצה לא אומר שיש בהן השראה אלוהית. אגב, גם את הגימטריה של האותיות העבריות המציא היהודי,כך שהוא יכל להתאים אותן לכול מה שרצה. 6. אין ספק שזה הישג מדהים אבל יש עוד לא מעט הישגים מדהימים של גויים בהיסטוריה. לדעתך אלוהים אחראי גם להם? אגב, גם השואה היא אירוע מדהים מבחינה שלילית, ואני לא רואה הגיון לתת יחס נוראי כזה לעם סגולה. 7. ניחוש. יש סיכוי? סיכומו של דבר, לא הצלחת לשכנע אותי, ואני דווקא לא נוקט עמדה בהאם אלוהים קיים או לא. מה שהתכוונתי אליו בהודעה הראשונה היה, אגב, שלאלוהים אין השפעה על המציאות המדעית, ולכן אין טעם לשאלה האם הוא קיים או לא כי היא לא משפיעה על מה שהוכיחו ענפי המדע השונים עד עכשיו. ובדיו

yaakii

New member
תגובה

1. היא כן תשלוט לנצח. המשיח יהיה מצאצאי בית דוד. 2. וידעו את זה לפני אלפי שנים, בכלים המדעיים ה"משוכללים" שהיו אז? 3. המקרה הידוע ביותר שבו נעשה שימוש בגורל הגר"א הוא הגורל שערך הרב אריה לוין בשנת 1950 לשם זיהוי גופותיהם של 12 מחללי שיירת הל"ה שלא זוהו לפי סימנים אחרים. על פי המסופר בספרו של שמחה רז "איש צדיק היה" הגורל נערך על פי קביעתו של רבה של ירושלים הרב צבי פסח פרנק, שסבר כי יש הצדקה לכך. לפי תיאורו, בעת עריכת הגורל, לאחר שהופיעו מספר פסוקים כלליים כמו "בקרובי אקדש", ו"לה' הארץ ומלואה תבל ויושבי בה" שרומז על הל"ה, החלו להופיע אחד עשר פסוקים הרומזים לסדר הקבורים, כמו "וממטה בנימין בגורל" (יהושע כ"א ד) כרומז לחלל בנימין בוגלבסקי, "הלוא בן ימיני" (שמואל א כ"א) כרומז לחלל עודד בן ימיני, וכיוצא בזה. 4. כפי שהסב את תשומת ליבך אייני, הדברים באמת לא התקיימו. הרחבתי בנושא בתגובות ברשומה. לכן ראה לנכון לבטל את סעיף זה. 5. "האם לא ייתכן שמבחינה סטטיסטית יש סיכוי סביר שזה יקרה?" התשובה היא לא. ייתכן שזה ייקרה, אבל ממש לא סביר. ושוב, שים לב שהדוגמאות שהובאו הן רק קצה קצה קצה הכמות שקיימת. כשהדברים מצטפרים לכמויות המדוברות הסיכויים למקריות אכן נמוכים. לא גרמתי לכמה אותיות להסתדר. זה פשוט מסתדר. לא קיימת שפה נוספת שכאלה דברים מתרחשים בה. המצאת הגימטריה-אתה מוזמן להמציא ערכים מספריים חדשים לאותיות האל"ף בי"ת (איזה שתרצה לכל אות) ולנסות למצוא כאלה דברים. 6. לדעתי אלוקים אחראי לכל השג בהיסטוריה בהווה ובעתיד ולא רק להשגים אלא לכל מה שקורה. אבל זו לא הנקודה: החשוב זה לגבי עמ"י עצמו. עם ששרידתו מנוגדת לכל הסתברות שהיא מראה משהו. 7. אתה מאמין שהגמרא תיקח סיכון כ"כ גדול ותצהיר כזה דבר? לשם מה? האם האמוראים (עורכי הגמרא) מוכנים היו להקריב את כל הדת היהודית לשם ניחוש טוב? סיכומו של דבר, כל דבר כזה ניתן יהיה להסביר כצירוף מקרים. כל שנותר לך זה לבחור איך להסתכל על הדברים.

אייני

New member
לגבי 5

זה קצת עלוב שמי שאומר את זה אינו סטטיסטיקאי או מבין דבר מה בסטטיסטיקה - ולא מראה אפילו סימוכין מינימלי לטענה הזאת, שלא לדבר על העובדה שזה בהחלט נשמע יותר מסביר שיקרו דברים כאלה. כאילו, תבין משהו יקי - האדם הוא טיפש בסטטיסטיקה. כן, טיפש. לא סתם טיפש - הוא טיפש גמור ומוחלט. קח הוכחה פשוטה למדיי. לך לכל אדם ושאל "מה הסיכוי הסטטיסטי שמתוך כיתת תלמידים קטנה, המונה, נאמר, 25 תלמידים, יש 2 ילדים שנולדו בדיוק באותו היום?". כוווולם - ללא יוצא מהכלל - יגידו לך מיד "פחות מ50%!". האמת, יקי, שהתשובה הפוכה לגמרי. סטטיסטית הסיכוי עולה בקלות על ה50%, והרבה יותר מזה. אתה יודע למה? כמו שאמרתי - האדם טיפש ואינו משתמש בשכל שלו אלא באינטואיציה שלו, והוא חושב "25 אנשים, על פני 365 יום - הסיכוי זעיר!" ולא חושב שמדובר בפאקינג 25 עצרת זוגות - שאז המספר גדול פי כמה וכמה - על פני אותם 365 יום. אבל האנשים לא חושבים מהראש שלהם, הם חושבים מהתחת שלהם. וזה בדיוק אותו הדבר לגבי הגימטריה, האינטואיציה שלך ישר אומרת לך "מה פתאום?? מה הסיכוי לעזאזל שדבר כזה יקרה???" אבל אם תשב ותחשוב קצת, ותתחיל לחשב סיכויים אתה תגלה שוואלה, האינטואיציה האנושית המהירה שוב יוצאת טיפשה לעומת ההיגיון האנושי הקר והאיטי ממנה.

yaakii

New member
אני אחזור ואומר משהו שאמרתי שוב ושוב,

אתה מוזמן לחפש כ"כ הרבה צפנים וגימטריות במסמך טקסט אחר/בשפה אחרת. אני באמת אשמח אם תגיד לי כשאתה מוצא.

אייני

New member
הנה, תקרא כמה דברים שממש הצחיקו אותי

זה על דילוגים בתורה כדי להשיג צפנים: http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/diloogim/skips.html זה מוויקי אפילו - שמספר על מתמטיקאי שהחליט למצוא גם צפנים בספר "מובי דיק". אבל שששש, תעמיד פנים שלא שמעת את זה, כי אין שום ספר אחר שיש בו כאלה צפנים גם!!! http://he.wikipedia.org/wiki/צפנים_בתנ"ך ואחד המשעשעים - אני חייב להגיד. במיוחד אהבתי את הפרשנות שלו לפלוטו, כלבלב מקיבוץ מגידו. הבחור גאון. שם אגב זה לא מתעסק רק בצפני הדילוגים אלא בכל הצפנים האחרים גם! http://www.hayadan.org.il/wp/zamir-cohens-changeover-blofs-140908/ תהנה!

למעלה