אני רק שאלה

l i o r a n g e

New member
קיבלתי הרבה תשובות בסגנון

האבולוציה, המפץ הגדול וכל מיני הוכחות מדעיות. אבל לפי דעתי זה עדיין לא שחור על לבן.

yaakii

New member
האבולוציה והמפץ הגדול

לא מהוות הוכחה מפורשת, ולא הוכחה כלשהי, ולא התחלה להוכחה לאי-קיום אלוהים. עייני: כאן ופה אל לך לטרוח-שחור על גבי לבן לא מצא אף אחד וגם את לא תמצאי.

oferzak

New member
בוודאי שאין הוכחות מפורשות לכך שאין

שאין אלוהים. אתה צריך הוכחות מפורשות לכך שאין פיות, דרקונים, שדונים קטנים וחמודים וגמדי השיניים? אין גם הוכחה מפורשת לאי קיום קנקן תה מסתובב ליד השמש. מי שטוען שיש צריך להוכיח לא מי שטוען שאין.

yaakii

New member
לך אולי זה ברור,

לליאור זה לא היה ברור. ולא, אני לא צריך הוכחה לקיום/אי-קיום יצורונים למיניהם כי לא מעניין אותי אם הם קיימים. אני לא "צריך" להוכיח שום דבר. אני יכול אולי, מעוניין, בטח שלא "צריך". אלוהים לא ניתן להוכחה מעצם הגדרתו. אבל בהחלט קיימים מספר ראיות שמבססות את האמונה באלוקי ישראל.

oferzak

New member
עברת מאין הוכחה לאי קיום אלוהים

מה שבאופן טבעי נותן עדיפות לאמונה בקיומו ל"אלוהים מעצם הגדרתו לא ניתן להוכחה". נהדר. אין שום ראיה לא מוטה שמבססת את האמונה באלוהי ישראל.

yaakii

New member
אין כאן שום מעבר.

אין הוכחה לאי-קיום אלוהים. חד-משמעית. אלוהים מעצם הגדרתו אינו ניתן להוכחה. חד-משמעית. יש ראיות שמבססות את האמונה באלוקי ישראל. לא הוכחות, אך בהחלט ביסוס.

oferzak

New member
בטח שיש מעבר

מהאמירה שאי אפשר להוכיח את אלוהים משתמע שהאופציה השניה נכונה יותר (ככה זה בשפה גם אם לא התכוונת לכך). אני אשמח לראות ביסוס שלא מבוסס על טעויות היסטוריות.

yaakii

New member
ממש לא.

1. אי אפשר להוכיח שראובן אוהב את אמא שלו. האם משתמע מכאן ש"ראובן לא אוהב אמא שלו" יותר נכון מ"ראובן אוהב את אמא שלו"? 2. אמרתי שאין הוכחות לאי-קיום אלוהים. ביסוסים: 1. הביסוס המדובר אינו נתלה על שום טעות היסטורית. 2. ישנם עוד הרבה ביסוסים בקישור הנ"ל.

oferzak

New member
לא באופן לוגי כמובן

לא כתבת אי אפשר להוכיח - כתבת אין הוכחות שזה משנה את המשמעות (אי אפשר להוכיח= אין אפשרות להוכיח) אין הוכחות זה אומר שבאופן עקרוני יכולות להיות הוכחות ולכן זה שלא מצאו זה אומר משהו ומחזק את הדעה השניה.

yaakii

New member
לא. אין הוכחות זה אומר שאין הוכחות.

והסיבה היא משום שהוא לא ניתן להוכחה מעצם הגדרתו.

pistolp

New member
יש בעיה מאוד מהותית, בקישור הראשון לפחות

אני בטוח שגם בשני, פשוט אין לי זמן לקרוא כרגע. כבר בפיסקה השניה כתוב: "ממילא ברור שלכל פרט בעולם הזה יש משמעות, והוא נוצר בצורה מכוונת לצורך הגשמת המטרה האלוהית שבגללה נברא" למי זה ברור בדיוק? על הטעון של המשמעות המאמינים מכל הדתות בונים מגדלים, אבל זה לא אקסיומה, אלא משהו שדורש הוכחה ולכן כל הטעונים התאולוגים נופלים...

yaakii

New member
יש בעיה מאד מהותית, אך היא טמונה בהבנה שלך.

הקישור הראשון וכמוהו גם השני-בסדר גמור. אחרי שהוסבר בתחילת ההודעה שאין כל סתירה בין המפץ הגדול לבריאה אלוהית, עובר כותב ההודעה ומסביר נקודות נוספות. בין השאר הוא מסביר שמי שמאמין באלוקי ישראל ובתורתו כלל לא אמור להתעניין בשאלה איך נוצר העולם.

Seigi

New member
אף אחד לא מנסה למצוא..

אי אפשר להפריך את קיום האלוהים ואי אפשר להוכיח אותו (= קנקן התה של ראסל) אבל מה שקצת מרגיז זה שמי שמטיף לקיום אלוהים משתמש בזה בתור טיעון. אלוהים קיים בדיוק כמו שהוא לא קיים

yaakii

New member
איך אתה קורא למה שl i o r a n g e

עושה, אם לא למצוא הוכחות כאלו? ברור שזה שאין הוכחות לאי-קיום אלוהים לא מעיד דבר על קיומו. מצד שני, לקיום האלוקים יש ראיות סבירות, בעוד לאי-קיום אלוקים אין.

Cosmic Trigger

New member
לא עושה עלי רושם.

מבנים עתיקים אפילו יותר מהכותל יש הרבה. סינכרוניזציות יש גם בספרים של ג'ימס ג'ויס, סיפורים סיניים ויפניים רבים, ובטח עוד אלף מקומות שמעולם לא שמעתי עליהם. ישנו חוק שטוען שאפשר לקשר כול דבר ביקום לספרה 5, אם המקשר עיקש מספיק.* מוסר ההשכל: אם באמת מחפשים משהו, כמעט תמיד מוצאים אותו. *תרגום חופשי. המקור:"Everything in the universe relates to the number 5, one way or another, given enough ingenuity on the part of the interpreter."

למעלה